Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sporta zāle-ar ko sākt?

 
Reitings 54
Reģ: 28.12.2018
Nolēmu šogad iegūt sportisko figūru(laiks gatavoties vasarai)un tāpēc gribu sākt apmeklēt sporta zāli.Bet ar ko sākt?(s)
1.Kādu zāli izvēlēties?(cena/vieta)
2.Sports apģērbs-ko iegādāties?
3.Vai ir kaut kādas zāles/treneri,kuri strādā ar iesācējiem(iesaka vingrinājumu kompleksu utt.)?Pāris reizes aizgāju uz Universtitātes sporta zāli un nejūtos komfortabli,jo vispār nezināju,ko darīt:-D
4.Man ir problēmas ar muguru.Aizlieguma nodarboties ar sportu nav,bet stāja nepaliks sliktāka?
Paldies(l)
09.01.2019 13:33 |
 
Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
4.Man ir problēmas ar muguru.Aizlieguma nodarboties ar sportu nav,bet stāja nepaliks sliktāka?
Tieši pretēji - uzlabosies, bet varbūt vispirms vajag aiziet pakonsultēties pie fizioterapeita un iziet ārstnieciskās vingrošanas kursu.
09.01.2019 13:36 |
 
Reitings 54
Reģ: 28.12.2018
StoreBute,to esmu darījusi jau vairākkārt.Neko sliktu par sportu neteica
09.01.2019 13:37 |
 
Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Sākumā ieteiktu "sakārtot" uzturu pirms izvēlēties stilīgāko sporta apģērbu ;-)
09.01.2019 13:52 |
 
Reitings 54
Reģ: 28.12.2018
TheLaw,ar uzturu man ir viss kārtībā.Par sporta apģērbu-esmu domājusi,ko tieši vajag(piem.kādus apavus)?:-D
09.01.2019 14:13 |
 
Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Nu ja ar to viss ir kārtībā, tad derēs jebkādi sporta apvi :D Bet noteikti ieteiktu sākumā pakoncultēties ar treneri un lai viņš tev sastāda treniņu programmu, un parāda kā PAREIZI izpildīt vingrinājumus un NOTEIKTI pasaki viņam, ka tev ir problēmas ar muguru, ar tādām lietām nevajag jokot. Pirms vairākiem gadiem pats pieļāvu šādu kļudu, ka pirmo reizi aizgāju uz zāli un neko nezināju un dariju pats uz savu galvu visu, rezultāts ir tāds, ka man ar vienu plecu ir lielas problēmas, kas ik pa laikam liek par sevi manīt un dažreiz pat nākas izlaist vairākus mēnešus.
09.01.2019 14:24 |
 
Reitings 554
Reģ: 17.12.2018
Sākumā papildjautājumi...
Kas, Tavuprāt, skaitās sportiska figūra? Kāds ir Tavs mērķis? Nomest dažus kg vai uzkačāt persiku? :D
1.Kādu zāli izvēlēties?(cena/vieta)

Tas atkarīgs no Tavām iespējām - kuru vari atļauties un kas nebūtu no Tevis ļoti tālu (tīri loģiski - lai mazāk laika jāpavada ceļā). Tāpat arī atkarīgs, kādas ir Tavas prasības un ko vēlies - arī grupu nodarbības, vai arī pietiks ar trenažieriem, u.t.t. Arī tas, vai vajag saunas u.t.t.
2.Sports apģērbs-ko iegādāties?

Noteikti sākumā iegādājies sporta apģērbu, kurā jutīsies ērti. Pēc tam arī domā tālāk.
3.Vai ir kaut kādas zāles/treneri,kuri strādā ar iesācējiem(iesaka vingrinājumu kompleksu utt.)?Pāris reizes aizgāju uz Universtitātes sporta zāli un nejūtos komfortabli,jo vispār nezināju,ko darīt

Protams, ka ir. Iesaku sākumā kaut vai FB atrast kādu treneri, sazināties un tad jau vienoties par nosacījumiem. Tāpat arī zālē, ja redzi treneri (uzreiz var saprast :D), nekautrējies uzrunāt. Pirmajām reizēm tiešām būtu nepieciešams, lai kāds ir blakus, lai parādīto pareizo tehniku un visu pārējo. Atsevišķi vari ar kādu vienoties par programmas sastādīšanu. Ar laiku gan jau pati varēsi ko mainīt un zināsi, ko Tev vajag, bet sākumā, kad ir melna bilde, labāk, lai ir kāds, kurš Tev parāda pašus pamatus.
4.Man ir problēmas ar muguru.Aizlieguma nodarboties ar sportu nav,bet stāja nepaliks sliktāka?

Ja tehniski pareizi izpildīsi vingrinājumus un neforsēsi jau pirmajās reizēs, tad nevajadzētu būt problēmām. Ar laiku tas tikai uzlabos stāju. Pašā sākumā vispār ieteiktu nostiprināt dziļo muskulatūru un pierast pie slodzes.
Sākumā ieteiktu "sakārtot" uzturu

Piekrītu. Labs augums nav tikai svaru zāle. Vispār iesaku arī sakārtot savu domāšanu - lai tas kļūst par Tavu dzīvesveidu, nevis "jauns gads, jauna es" uz dažiem mēnešiem. Pareizs uzturs ir pats, pats smagākais tajā visā, un arī pats nozīmīgākais.
Internetā ir pieejama ļoti plaša informācija par uzturu, par visu, visu... Īsumā jau grūti visu uzrakstīt. Pašai ir jālasa un jāiedziļinās ;-)
09.01.2019 14:26 |
 
10 gadi
Reitings 3532
Reģ: 13.03.2013
Pie noteikuma ,ja tev uzturs tiešām ir ok un ,ja tu satiecies ar treneri un informē par muguras problēmām viņš tev varētu sastādīt grafiku un no tā arī piemeklēsi vajadzīgo apģērbu. Jo redzi, ja viena no svarīgākajām lietām būs apavi,ja tu plāno nodarboties ar kardio,piemēram, skriešanu. Jāpiemeklē zole, kas labi absorbē "triecienu", līdz ar to saudzēs tavus ceļgalus un muguru. Otrs, ja tu esi sieviete/meitene, tad tiešām labs sporta krūšturis, ko arī jāizvēlas atkatībā no tā kāda tipa treniņi dominē, daudz lēcien/skrējineveida kustību vai maz.
09.01.2019 17:18 |
 
Reitings 298
Reģ: 19.09.2016
Obligāti jāsāk ar trenera atrašanu, pirmajā/s reizēs bez tā neiztikt, parādīs, kā pareizi veikt vingrinājumus, ieteiks, ko darīt, lai sasniegtu tavus konkrētos mērķus, cik bieži trenēties utt :-)
09.01.2019 19:15 |
 
10 gadi
Reitings 4384
Reģ: 30.09.2013
Piramis ir jāizvēlas sporta zāle.. kura Tev pašai ir erta atrasanas vieta un pienemama cena.. nakosais ir jauzzin vai tur ir treneri.. ir zaales kur vietejie treneri nav tad var nemt no malas kadu kas atnaks un vius paardis sastadis programmas utt... sporta apgerbs te ir mazaak problema.. sakt var ar parastiem legingiem un t-kreklu... pirms perc siku sporta apgerbu pasklaties vai tev vispar patiks sportot... ir redzeti kadri kas noperk siku sporta apgerbu, panem zale gada abonamentu bet pec 2-3 menesiem vairs neko nevelas.
Par uzturu - iesaku pie trenera parliecinaties cik tas pareizs tiesi tavam merkim.. daudzi doma ja needu saldumus tad jau es edu pareiiz bet ta gluzi nav....
Ja nu gadijuma interse varu palidzet jo stradaju par fitnesa treneri
Starpcitu daudzi vispaar sak ar majas treniniem lai letaak un saprastu vai vispar tas patiks.. ja ta lieta aiziet tad iet uz sporta zaali
10.01.2019 08:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)