Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

gala dinner

 
Reitings 233
Reģ: 27.06.2014
Sveikas ;)
Ko īsti paredz etiķete par plecu piesegšanu formālajās black tie vakariņās? Vai pleci obligāti ir jānosedz vakariņu sākumā?
13.11.2018 21:29 |
 
10 gadi
Reitings 1025
Reģ: 29.01.2009
Melna kaklasaite/tumšs uzvalks (Black tie)
"Black tie" ir vidēji formāls dreskods, kas piemērots vakara pasākumiem laikā pēc plkst. 18.00, piemēram, kāzām, teātra pirmizrādēm. Šis dreskods ir mazāk formāls par white tie. Ja nosaukums papildināts, norādot dreskodu "black tie optional" ("melna kaklasaite pēc izvēles"), tas nozīmē, ka nav obligāti nepieciešams ievērot pilnīgi visas šī dreskoda prasības un ir pieļaujamas atkāpes, piemēram, smokinga vietā – elegants uzvalks.
„Black tie” elementi vīrietim ir balts uzvalka krekls, melns tauriņš, veste vai auduma josta un smokings melnā vai tumši zilā krāsā. „Black tie” elementi sievietēm tradicionāli bijuši šādi: vakara apavi, vakarkleita bez piedurknēm garumā līdz potītēm vai nedaudz virs tām. Kā aksesuārus var izmantot plecu šalli un cimdus. Tomēr mūsdienās „black tie” elementi sieviešu apģērbos nedaudz mainījušies, kļūdami liberālāki – sievietes, ievērojot šādu dreskodu, var tērpties arī svinīgā kokteiļkleitā (lielisks variants būs mazā melnā vakarkleita).
13.11.2018 21:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits