Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Aukstas attiecības - emocionāli un fiziski

 
Reitings 7
Reģ: 12.11.2018
Sveikas!
Gribu lūgt jūsu padomu / skatījumu, viedokli par situāciju, jo jūtos apmaldījusies savās attiecībās un sirds sāp tā, ka nesaprotu vairs, ko iesākt.
Esam kopā divus gadus, no tiem kopā dzīvojam 1.5. Attiecības nav veidojušās viegli, bet sākotnēji vairāk mācījāmies viens otru. Ar šodienas acīm skatoties, liekas, ka tās tādas nieka domstarpības vien ir bijušas. Aptuveni pēc 1.5 no šī laika viss bija forši, bet pēdējā pusgada laikā arvien biežāk sastrīdamies (nu jau reizi nedēļā ir paliels konflikts). No tā visa, protams, paliek rūgtums un aizvainojums, ko paspējam dusmās viens otram pateikt. Pēdējos mēnešos sākās lielas problēmas seksā, tas palika arvien retāks, kas man ir grūti pieņemams. Protams, arī visa komunikācija ir kļuvusi aukstāka, piem., ja kādreiz darba laikā komunicējām teju visu laiku, tad tagad krietni mazāk. Arvien biežāk parādās teksti "Man nav laika šobrīd", vēlāk mājās esot "Man gribas nodarboties pašam ar savām lietām". Tā visa rezultātā jūtos atstumta, sirds sāp, ka emocionāli un fiziski esam tik ļoti attālinājušies. Mēģinu uzlabot mūsu ikdienu, cenšoties atgriezt kaut kādu iekāri, pagatavot foršas brokastis, vakariņas, vairāk sakot labo otram, bet nekā. Nekas nenotiek. Vakar piedzīvoju to, ka, uzsākot sarunu, tika pateikts "neinteresē". Protams, ka saraudājos, bet otram laikam arī tas ir vienaldzīgi. Ja par kaut ko sastrīdamies, tad es esmu tā, kas mēģina visu glābt, pienākot un samīļojot, sakot, lai aizmirstam. Bet nu jau man arī to ir grūti izdarīt. Domāju, vai vispār ir vērts? Varbūt, ka nemaz nevajag par visām varītēm noturēt brūkošas attiecības, ja otra puse ir neieinteresēta?
P.S. mēģinot runāt par šo, tiek atbildēts, ka viss ir kārtībā un nekas nav mainījies. Lai gan nepārprotami mainījusies ir attieksme, pie tam nav jau mums 10 gadu stāžs, kad otra seja ir apnikusi. Un noteikti nav tā, ka man vajag uzmanību 24/7, jo pati vēl gan mācos, gan strādāju, tāpēc kopīgi pavadāms laiks vien ir vakari (arī ne visi).
Kā jūs rīkotos? Negribu šķirties, tai pašā laikā - jūtos kā slazdā.
12.11.2018 22:44 |
 
Reitings 143
Reģ: 09.10.2018
Šķirties negribi, nu bet kāda perspektīva attiecībām, kuras tev vajadzīgas vienai? Tu tērē savu laiku un enerğiju cilvēkam, kurš jūsu attiecībās ir absolūti neieinteresēts. Tev tiešām to vajag?
12.11.2018 22:59 |
 
Reitings 257
Reģ: 11.09.2018
Ej un runā ar savu otru pusīti, tāpēc jau esam cilvēki un galva uz pleciem nevis pagales.
Pajautā, kāpēc tāds aukstums un neinterisētība vairs. Vai kaut kas mainījies un varbūt kaut kas ar tevi nevis ar puisi. Tevis teiktais ir viena puse. Mēs nezinām, ko jūt tavs puisis un ko domā viņš.
Ja viņš atklāti pasaka, ka vairs neinterisē un nav jūtu, tad tikai neskrien pakaļ un nesāc lūgties vai pazemoties. ;-)
12.11.2018 23:06 |
 
Reitings 7
Reģ: 12.11.2018
Herz, laikam cerēju uz kādu brīnumformulu, kas pateiktu priekšā, kā rīkoties.
Un - esmu runājusi. Atbilde ir - nekas nav mainījies. Protams, ka nevarot būt tā, kā agrāk, jo esam pieraduši viens pie otra. Tai visā - problēmas gultā, kā dēļ jūtos negribēta. Nevaru to izrunāt, jo tas visu problēmu padara tikai smagāku, bet sevī to turēt - gribas kliegt. Nekad dzīvē neesmu jutusies tik mazvērtīga, pašapziņa sabrukusi līdz nullei.:-|
12.11.2018 23:19 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Sveika!:-)
Divi gadi ir pietiekoši ilgs laiks, lai saprastu vai Tu mīli otru un vai gribi būt ar viņu turpmāk. Ja jums jau pēc 1.5 gadiem viss jūk un brūk, tad nekas labs var nebūt gaidāms.
Strīdi pāru starpā ir pilnīgi normāli, cik ātri sastrīdies, tik ātri salabsti un atsalumam seksuālajā ziņā nevajadzētu būt, ja vien kādam no pāra tā lielā mīlestība ir beigusies un katrs strīds ir iemesls vēl vairāk atsvešināties.
Protams, Tu vari turpināt censties kaut ko “līmēt” kopā, bet cik ilgi?
Vislabāk izrunājaties un nonākat pie kopsaucēja turpmāko attiecību esamībā. Vai nu cenšaties pielāgoties viens pie otra, vai arī katrs ejiet savu ceļu un meklējiet citu partneri.
Dzīvojam tikai vienreiz, lai vēl sevi indētu ar nekam nederīgām attiecībām.
12.11.2018 23:25 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Nu nez...ja problēmas ir acīmredzamas, bet otrs izliekas ka viss kārtībā, tad vairāk izklausās, ka tas otrs neko īsti negrib risināt un gaida ka viss nomirs dabīgā nāvē.
12.11.2018 23:30 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Nu nez...ja problēmas ir acīmredzamas, bet otrs izliekas ka viss kārtībā, tad vairāk izklausās, ka tas otrs neko īsti negrib risināt un gaida ka viss nomirs dabīgā nāvē.

To pašu gribēju rakstīt. Ja otrs cilvēks uzskata, ka problēma nepastāv, nevēlas pie attiecībām strādāt, neizrāda nekādu interesi un arī seksuālajā ziņā iestājies atsalums, tad man arī liekas, ka tas ir beigu sākums un tālāk jau ir tikai laika jautājums par to, cik ilgi vēl šīs attiecības (kuras par tādām nu jau grūti nosaukt) izturēs. Katrā ziņā, Tu pati jau atbildēji uz savu jautājumu:
Varbūt, ka nemaz nevajag par visām varītēm noturēt brūkošas attiecības, ja otra puse ir neieinteresēta?

Ja otrs cilvēks nav ieinteresēts kaut ko mainīt, tā vietā aizbildinoties ar frāzēm par to, ka viss ir kārtībā, nevajag domāt, ka viena pati spēsi saglābt to, kas, iespējams, vairs nemaz nav glābjams.
13.11.2018 00:04 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10480
Reģ: 29.01.2009
Man izskatās, ka vīrietis ir pārstrādājies, vai arī darbs nesniedz gandarījumu, tādēļ arī ir tā, ka darbā nav laika sarakstēm, darāmais pārpārēm un mājās esot, gribas noslēgties čokurā, pabaudīt to sajūtu, ka neviens nerausta, ar nevienu nav jārunā.
Un - esmu runājusi. Atbilde ir - nekas nav mainījies

Kas ir tās - problēmas gultā?
13.11.2018 07:55 |
 
Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Man arī no vienas puses liekas, ka attiecības ir jau nomirušas. Kā arī šķiet, ka tā ir augstākajā mērā necieņa no partnera puses, kad tu jūti, ka kaut kas nav labi un pārdzīvo un otrs tev nekaunīgi mālē acis ciet un saka, ka viss labi. Ir cilvēki, kuri ir pārāk gļēvi, lai runātu par problēmu un norrobežojas, gaidot, kad tu pati aiziesi. Laikam vairāk ticu šim.
13.11.2018 08:04 |
 
Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Bērnu tak nav, tad uz priekšu! Lai vai kas, bet nav jēgas tērēt laiku dēļ cilvēka, kurš neciena Tevi. Dzīve rāda, ka parasti nav tādu klikšķu, kad pēkšņi sāk mīlēt no sirds vairāk. Ja neciena tagad, tad necienīs nekad.
Gan jau šīs ir pirmās attiecības, nopietnās, vismaz puisim. Vīriešiem ir tāds niķis, pieredzi savākt ar laiku. Ar nākamajām viņam noteikti jau labāk veiksies un vairāk sapratīs, kā tiek būvēta savienība, kur otrs tiek respektēts un mīlēts.
Bet Tu daudz neieciklējies, ja liekas, ka neciena - ej prom.
13.11.2018 08:27 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Jau kurā diskusija pēdējā laikā par sūdīgām attiecībām. Rudens depresija izskatās, ka sākusi uzdarboties.
13.11.2018 08:49 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Oi, teksts norāvās.
Vai jums ar puisi ir kopīgu interešu, nodarbošanās? No malas vērojot, pamanu, cik daudz pāru ir ar atšķirīgām interesēm, raksturiem un vispār ļoti atšķirīgi. Tad nu arī rozā brilles nokrīt, kaisle izdziest un paliek divi dažādi cilvēki katrs savā istabas stūrī. Nav par ko parunāt, nav ko kopīgi padarīt. Mans subjektīvs viedoklis ir, ka šādām attiecībām nav ilgs mūžs.
13.11.2018 08:54 |
 
Reitings 50
Reģ: 03.02.2010
Man izskatās, ka vīrietis ir pārstrādājies, vai arī darbs nesniedz gandarījumu, tādēļ arī ir tā, ka darbā nav laika sarakstēm, darāmais pārpārēm un mājās esot, gribas noslēgties čokurā, pabaudīt to sajūtu, ka neviens nerausta, ar nevienu nav jārunā.

Cik prātīgs komentārs. Tieši tā, cilvēks varbūt ir noguris, daudz stresa darbā, izpumpēts utml., un no mājām sagaida mieru.
Reizēm vienkārši labākais būtu tāpat līdzās būt. Pajautāt, kas viņam uz sirds, vai ir noguris, vai zudusi dzīves motivācija, vai pārāk liels atbildības slogs uc iemesli (varu tikai minēt). Ne jau vienmēr tas, kā vīrietis jūtas pats sevī, būs saistīts ar mums un ap mums. Vienkārši saredzēt un uzklausīt tieši VIŅU, nevis stresot, ka ak vai, attiecības mirst, nav kopīgu interešu, par maz uzmanības, neraksta SMS, jāšķiras, jo tur tāpat nekas nesanāks utt.
13.11.2018 10:29 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Var jau būt tā, ka viņš ir ļoti aizņemts darbā, ir stress un problēmas, bet tāpēc jau viņš var pateikt "Mīļā, piedod, man nav noskaņojuma,jo ir problēmas darbā un tas mani nomāc", lai sieviete savā galvā nesadomātos kaut kādas muļķības, ka viņu nemīl, negrib utt. Nu tik daudz jau kā atvērt muti un pateikt, kas par vainu viņa nomāktībai un atsvešinātībai viņš var, ja vien iemesls nav pašas attiecības. Ja vīrieti nomāktu attiecības, tad to gan iespējams uzreiz neatzītu, bet tikai pēc kāda laika. Un tāpēc jau sieviete savā galvā domā un zīlē visādus variantus, jo ar viņu nerunā.
Ja vīrietim tik vienaldzīga attieksme, mēģini padarīt savu dzīvi krāsaināku bez viņa - apciemo draudzenes, aizej uz kino utt., lai pa galvu nav tikai domas par viņu. Izvēdini galvu.
13.11.2018 11:08 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
cariño, bet tad kāpēc nevar to savai partnerei vienkārši pateikt? Ja jau tik noguris un pārstrādājies, kāpēc saka, ka viss ir kārtībā un nekas nav mainījies (bet acīmredzami daudz kas ir mainījies!). Autore cenšas veidot dialogu, risināt problēmu, bet viņam nav ne mazākās intereses panākt kaut solīti pretī. Ja tu redzi, ka tavs partneris cieš, tu taču centīsies situāciju risināt un vismaz paskaidrot, kāpēc uzvedies tā vai citādi.
13.11.2018 11:13 |
 
Reitings 212
Reģ: 26.06.2015
Kad vīrietis ir noslēdzies nevag viņu bakstīt.Tas kaitina vēl vairāk.Šajā gadījumā vienīgais ko tu varētu darīt ir pārslēgt uzmanību uz sevi.Dari tā,lai tev ir labi.Dari to,kas tevi iepriecina un liec vīrietim mieru.Pēc laika varēs redzēt ko darīt tālāk.Vai nu viņš sāks pievērst tev uzmanību,vai arī ar vien vairāk attālināsies.Ja otrais variants,tad jāšķiras,jo attiecības viņu vairs neinteresē.Tas ir kā ar gumiju,jo vairāk nostiepsi,jo vairāk pēc tam pievilks atpakaļ,bet,ja saplīsīs,tad salabot vairs nevarēs.
13.11.2018 11:39 |
 
Reitings 230
Reģ: 02.10.2018
Piekritu par galvas izvēdināšanu 8-)
Bet noteikti parunā ar viņu, izstāsti visu, gan ko iedomājies, gan kā jūties, visu, visu, es domāju ka viņam jāpadoma par tevi, ka viņš dara tev pāri un kaut kā vismaz ir jāmēģina iepriecināt tevi! :-) Beeet ja viņš nemaina attieksmi pret tevim, tad padomā vai vēlies tādas attiecības ilgtermiņā (t)
13.11.2018 11:53 |
 
Reitings 7
Reģ: 12.11.2018
Paldies, meitenes par padomiem. :-) Centos izrunāties, kādas 3h noraudāju, tomēr mēģināsim vēlreiz. Un varbūt man tiešām jāļauj "atslābt" fokusam uz attiecībām, iespējams, ka tad viss kā salabojas.
P.S. ja tomēr izšķiršos, tad gan jau ierakstīšu ko forumā, ka tomēr neizdevās.:-D
13.11.2018 12:29 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10480
Reģ: 29.01.2009
Ja tu redzi, ka tavs partneris cieš, tu taču centīsies situāciju risināt un vismaz paskaidrot, kāpēc uzvedies tā vai citādi.

Vecenes, es atvainojos, tekoši no kaut kā cieš. Ja problēma nav, tad to izdomās. Tik pat labi tajā darbā ir radīti lieli zaudējumi, pie kuriem vainīgs viņš un, kamēr kāda izmeklēšanas vai tiesas procesi nav beigušies, negrib stāstīt. Ne visi cilvēki māk tvert dzīvi, tikai īslaicīgi pieķeroties problēmai. Darbs un materiālās lietas mēdz ļoti nospiest dzīvesprieku, bet bābiešiem, kuriem smadzenes darbā nav jākustina, to nesaprast.
Un varbūt man tiešām jāļauj "atslābt" fokusam uz attiecībām, iespējams, ka tad viss kā salabojas.

+ Attiecības nav grāvis, kurš visu laiku jārok. Attiecības ir ērta un harmoniska līdzās būšana.
13.11.2018 12:37 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Varbūt kļūdos, bet man šķiet, tu savu draugu esi nokaitinājusi visu laiku prasot uzmanību un ucinoties gar viņu. Manuprāt, tev vajag vairāk darboties ap sevi un dot draugam mazliet atelpu. Tāpat, darba laikā cilvēkiem jāstrādā, nevis visu laiku jāsarakstās ar otrajām pusēm.
13.11.2018 16:24 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Neieteiktu tagad sākt risināt garas sarunas par to kā jūties, jo izskatās, ka viņam tas tāpat šobrīd neinteresē. Dod mazliet laiku un brīvības. Jā, jūs esat pāris, bet tāpat jūs esat divas individuālas personības nevis siāmas dvīņi, saauguši kopā.
13.11.2018 16:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits