Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Garmin sporta pulkstenis, kuru?

 
10 gadi
Reitings 49
Reģ: 09.07.2010
Sveikas, kuru modeli Jūs lietojat? Kas apmierina, kas nē? Plašajā piedāvājuma klāstā, nesaprotu kuru labāk iegādāties :-/ Pārsvarā skrienu un braucu ar velosipēdu.
07.11.2018 10:53 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Kāpēc tieši Garmin?
Latvijā pieejamie GPS sporta pulksteņi ir ne tikai Garmin, bet arī Suunto, Polar, TomTom un cik saprotu Fitbit arī piedāvā līdzīgas opcijas.
Pulsometri ir tik dažādi, bet galvenais ir tas ko tu vēlies un vai tu izmantosi visas opcijas praksē.
Man pašai ir bijuši vairāki sporta pulksteņi, tādēļ ir izveidojies savs subjektīvais viedoklis.
Ja tu esi iesācējies, ar sportu nodarbojies tikai tā, savas formas uzturēšanai, labsajūtai tad superpuper funkcijām apveltīti sporta pulksteņi tīri no funkciju izmantošanas viedokļa nav nepieciešami, tas ir cenas, dizaina jautājums, patīk dārgais gals - pērc dārgo, bet tas nenozīmē ka konkrētā pulksteņa fīčas ir 100% nepieciešamas, kur nu izpratne par datiem ko tās sniedz.
Es ieteiktu no variantiem sekojošus pulksteņus
Polar M430 CENA (190 eiro) un funkciju apjoms ko tas piedāvā labākais tirgū, turklāt nešaubīgi laba Somu kvalitāte. Analogs no Garmin būtu teju 2x dārgāks, un Garmin lētākie modeļi, nerunāju par Fenix sēriju kuras cena no 490 - ... eiro, ir plastmasīgi, man personīgi FR sērija ap 300 eiro uz augšu ķērās aiz apģērba, vizuāli nesimpātiski (tīri gaumes jautājums). Feniks serija jau ir glītāka, bet atkal diezgan līdzvērtīgs kas tūdaļ pirms Zsv iznāks Polar Vantage M ir ar krietni zemāku cenu, bet vizuālas līdzības ir ļoti. Polar kvalitātē neesmu kļūdījusies, diemžēl Garmin - vilšanās, saplīsusi jostiņa pāragri, diemžēl ne man vienai lietotājai, tātad nekvalitatīvs materiāls, gļuki pēc laika u.c. šaizītes, liek sašķobīties uz FR sēriju.
Suunto ir vēl viena laba opcija, man dizainiski patīk, tā būtu otra opcija aiz Polar, diemžēl zaudē cenā, jo es neesmu gatava maksāt tādu naudu par sporta pulksteni.
No Garminiem vislētākais variants skrējējiem ir FR30 sērijas, mazs plastmasas sūdiņš, lai piedod kuriem tāds ir!
No Suunto Spartan Trainer , lasa pulsu no rokas līdzīgi kā tas būs jaunajam Polar Vantage M, jauks pulkstenis, labas funkcijas cenas diapazons līdzīgs kā Vantage M vai dārgāks pat, GPS darbības laiks 10h , Vantage M plūks laurus šajā ziņā jo piedāvās 30h , tātad 30h pārgājiens ar ieslēgtu GPS vai ultramaratons Grieķijā pavisam reāli ar pulksteni uz rokas.
Tas tā, īsumā.
07.11.2018 12:26 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Fitbit un TomTom viedokļa nav, par TomTom dzirdēts ir ok, bet kaut kas līdz galam ar GPS signāliem nebija, bet tagad jau modeļi jauni, varbūt atrisināts.
Nepiebildu par Polar 430 opciju - lasa pulsu no rokas , bet ir iespēja iepirkt pulsa jostu klāt, tāpat kā visiem citiem Polar Vantage M, Garmin FR sērijai un Suunto..., daudz, dažādu funkciju, ļoti laba aplikācija (manuprāt vislabākā), un visa info ko piedāvā, ļoti patīk, tāpēc es no Polarīša nešķiros vairs, glīts, gumojots, nav plastmasīgs, neķeras aiz apģērba jo ir gludas miesai piekļaujošas formas.
07.11.2018 12:31 |
 
Reitings 169
Reģ: 12.04.2014
Maijas ierakstā pārāk daudz kā labākais variants pieminēts Vantage M, kas vēl nav iznācis. Aizdomīgi :)
Skrienu ar Garmin Forerunner, lēto galu. Brālis skrien ar Polar, cena gan nebija gluži 190 EUR, pirkām par standarta cenu bez atlaides. Kopā cenas atšķirība manam Forerunner un viņa Polar ~ 40 EUR, Garmin dārgāks, bet lasa pulsu no rokas, ko nedara konkrētais Polar modelis.
Pirms nopirku Garmin, skrēju ar Polar pulsa jostu, šausmīgi noberza zem krūtīm katrā garākā skrējienā, tāpēc, izvēloties pulksteni, optiskais pulsometrs bija must have. Garmina lielākais pluss - ātrs GPS signāls, praktiski uzreiz, plus, ja arī neatrod, vari sākt skrējienu, tiklīdz pulkstenis uztvers signālu, sāks rēķināt distanci nevis no vidējā soļa, bet GPS signāla. Polar pilksteņiem tā nav - pulkstenis pirms starta jāieslēdz laicīgi, signālu meklē līdz 3/4 minūtēm, un, ja uzsāksi aktivitāti pirms signāla uztveršanas, GPS ieraksta nebūs.
Man personīgi Garmin aplikācija patīk labāk, nekā Polar. Lai gan Polar treniņprogrammas ir ļoti labas. Gaumes un budžeta jautājums.
07.11.2018 13:08 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Latvijā vēl nav Vantage M, bet būs un info gana daudz pieejams.
Tavam vīram noteikti ir Polar M400, es rakstīju par M430 kuram ir pulsa lasīšana no rokas, bet tas atkal ir subjektīvi, man ir bijis Garmin FR235 kuram lasa no rokas, otreiz nē, ir neprecizitātes un gļuki, visprecīzāk pulsu lasa no krūtīm pulsa jostas.
Polar M400 gps meklē 3-4min? Tiešām, man bijis M400 un GPS atrod ātrāk kā FR235.
07.11.2018 18:58 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Man ir Fitbit, esmu apmierināta :)
07.11.2018 21:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)