Ko gatavojam? Ar BILDĒM

 
Reitings 59
Reģ: 09.07.2018
Brokastis, pusdienas, vakariņas. Svētku ēdiens, saldais ēdiens, uzkodas, dzērieni, krājumi ziemai. Gatavojam ar prieku un BILDĒM! (l) Šajā diskusijā dalāmies un iedvesmojam pārējos ar pagatavotā ēdiena bildēm :)
"Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all have fun!” Julia Child
13.08.2018 18:14 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.fotoreceptes.lv/babiesu_kotletes.html
19.08.2018 19:24 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.fotoreceptes.lv/tabaka.html
19.08.2018 19:24 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.fotoreceptes.lv/tesmenis.html
19.08.2018 19:25 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.fotoreceptes.lv/trusis.html
19.08.2018 19:25 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Lauli, jā, sēņu zupa ar kausēto sieru, vistas un sēņu zupa ar sieru vistuvākās! :)
19.08.2018 19:25 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.fotoreceptes.lv/cidonijuaknas.html
19.08.2018 19:25 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es to odettai teicu un neliek vina interneta bildes tik daudz. Pietiek piesārnot tik foršu diskusiju. Tev jau to vairākas meitenes lūdz. Apstājies.
19.08.2018 19:29 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://receptes.tvnet.lv/jaunumi/recepsu-izlases/950-latviesa-maizite-kartupeli-18-recepsu-izlase
19.08.2018 19:31 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://receptes.tvnet.lv/recepte/4443-kartupelu-siera-un-skinka-salati
19.08.2018 19:32 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://receptes.tvnet.lv/recepte/17557-gardie-kartupeli-ar-cisiniem
19.08.2018 19:32 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://receptes.tvnet.lv/recepte/21843-kabacu-galas-kotletes
19.08.2018 19:32 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016

Uz ātro sacepu picas, sametot kko virsū :D
19.08.2018 19:50 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
:-D:-D:-D:-D:-D
19.08.2018 19:51 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016

Ai nemāku ielikt bildi :D
19.08.2018 19:52 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pica ir viens no tiem gardumiem, kura pagatavošana lielas pūles neprasa. Tomēr, lai mājās pagatavotās picas šķēlītes būtu ne vien labi izceptas, bet arī izcili gardas, vērts ielāgot dažas viltības. Jāņem vērā gan tas, kā tiek gatavota mīkla, gan kā pati pica tiek būvēta.
Nesarežgī mīklu. Tā kā mājās bieži vien pica jāpagatavo ātri un mīklai ļaut uzrūgt ir lieks darbs, izvēlies receptes, kurās picas gatavo no bezrauga mīklas. Viens no šādiem variantiem ir jogurta mīkla – sajauc 150 gramus miltu ar tējkaroti cepamā pulvera, bet miltos iemaisi aptuveni 280 gramus grieķu jogurta, iesaka "Delish.com". Pēc tam mīklu mīci dažas minūtes, līdz tā ir vienmērīgas konsistences, izrullē un liec uz plāts.
19.08.2018 19:53 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kraukšķīgas maliņas. Lai iegūtu kraukšķīgas un gardas picas garoziņas, nav nepieciešama akmens krāsns vai ārkārtīgi advancēta pieeja. Pietiks vien, ja picas maliņas apziedīsi ar eļļu.
Veselīgāki varianti – bez miltiem. Ja esi no tiem, kas mēģina sātīgās maltītes padarīt veselīgākas, pamēģini kādu alternatīvu kviešu miltu mīklai. Piemēram, sasmalcinātu puķkāpostu kā pamatni – tā būs īpaši kraukšķīga un bez miltiem.
Nepārspīlē ar sastāvdaļām. Tomātu mērce, salami, gurķīši, tomāti, siers – šķiet, picai gardumus virsū var likt kārtu kārtām. Tomēr nevajadzētu pārspīlēt ar sastāvdaļu šķēlīšu biezumu un kraušanu virsū citu citai. Tas var novest pie tā, ka sastāvdaļas neizcepas kā nākas. Tāpēc izklāj sastāvdaļas vienmērīgi pa visu picas pamatni, iesaka "Seriouseats.com".
19.08.2018 19:53 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Uzkarsē cepeškrāsni. Viens no picēriju noslēpumiem, kāpēc to gatavotās picas ir tik gardas – ļoti labas un karstas krāsnis. Pica būs kraukšķīgāka, ja krāsns temperatūra būs pietiekami karsta, tāpēc nevairies to uzkarsēt līdz 220°C vai pat 240°C, ja vien krāsns ļauj.
Sieru uzkaisi īsi pirms cepšanas beigām. Tā kā mājās gatavotās picas nākas cept ilgāk, nekā tās, kas ceptas akmens krāsnīs, jārēķinās, ka siers var piedegt. Tāpēc pārkaisi to picai piecas minūtes pirms cepšanas beigām. Siers izkusīs vienmērīgi, taču nepārkaltīs.
19.08.2018 19:54 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sieru uzkaisi īsi pirms cepšanas beigām. Tā kā mājās gatavotās picas nākas cept ilgāk, nekā tās, kas ceptas akmens krāsnīs, jārēķinās, ka siers var piedegt. Tāpēc pārkaisi to picai piecas minūtes pirms cepšanas beigām. Siers izkusīs vienmērīgi, taču nepārkaltīs.
Neaizmirsti par garšvielām. Picai aromātu piešķirs kaltētie un svaigie garšaugi, tāpēc nevairies no to izmantošanas. Oregano, timiāns, koriandrs un baziliks picām piestāvēs vislabāk. Tāpat vari picas mērcei pievienot arī saspiestu ķiploku – ne velti itālieši savā virtuvē to izmanto bieži.
19.08.2018 19:54 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Picas dzimtene ir Itālijas pilsēta Neapole. Sākotnēji picas bija Dienviditālijas trūcīgo zemnieku ēdiens, jo tās sniedza sāta sajūtu un bija ātri un lēti pagatavojamas (nepieciešamas tikai izejvielas mīklai un tomātu mērce, siers un garšvielas pildījumam). Viena no šādām picām bija arī Pizza Margaheritta, kas nosaukta par godu kādai karaļmeitai, kura šo vienkāršo ēdienu labprāt ēdusi un vēl slavējusi. Runā, ka Pizza Margaheritta esot kļuvusi par citu picu recepšu pamatu.
Vispirms iepazīstināsim jūs ar picas mīklas recepti. Lai pagatavotu četras lielas picas, nepieciešams:
25g rauga
200g ūdens
1 ēd.k. eļļas
500g kviešu miltu
1/2 tējk. sāls
Iedrupiniet raugu bļodā un uzlejiet siltu ūdeni. Maisiet, līdz raugs izšķīst, un tad pievienojiet eļļu un sāli. Klāt iemaisiet miltus un samīciet viendabīgu mīklu. Uzklājiet tīru dvieli un stundu ļaujiet rūgt. Tad mīklu lieciet uz galda, sadaliet četrās daļās un izveidojiet no tām apaļus kukuļus.
Virsū lieciet picas pildījumu. Cepiet 225-250oC temperatūrā 10-15min, līdz redzams, ka pica ir gatava.
Piebilde: uz ceptas picas pamatnes, kas gatavota no rauga mīklas, vienmēr klāj tomātu mērces kārtu un tikai tad dažādus pildījumus, rīvētu sieru, garšaugus un nedaudz eļļas.
Gatavojot picu pildījumus, jāievēro pamatlikums - produktu izvēle atkarīga no cepēja gaumes. Tāpēc picu receptēs parasti tiek norādīti izejvielu nosaukumi, nevis konkrēti to daudzumi.
Lai pica izdotos pēc iespējas gardāka, ieteicams ņemt vērā sekojošus padomus:
1) parasti priekšroka tiek dota svaigiem tomātiem nevis kečupam;
2) maltās gaļas vietā labāka ir kubiņos, strēmelītēs vai arī lielākās šķēlēs sagriezta gaļa vai šķiņķis;
3) no garšaugiem visbiežāk izmanto baziliku, timiānu, estragonu, ķimenes, dilles, pētersīļus, raudeni, dārza lupstāju;
4) picai jābūt sulīgai nevis apkaltušai un kraukšķīgai;
5) par cik siers ir picas vāks, tam jābūt izkusušam nevis brūnam.
19.08.2018 19:55 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
turpini likt savas neta bildes

Rīdziniece-
oki....es ar

Stulbs jautājums,bet ja kāda teiktu ej lec no tilta! Tu arī -oki es ar(l)?(t)
Nu tak liec! Tev kāda neļauj???(t)
19.08.2018 19:55 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits