Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tālmācība

 
Reitings 109
Reģ: 29.09.2013
Sveiciens visiem,
Kādas ir atsauksmes par Tālmācības studijām?
Man īsti nav iespējas mācīties klātienē,tādēļ apsveru šo iespēju.
Pagaidām liecos uz RISEBA studiju programmām ''Biznesa Psiholoģija'' vai ''Uzņēmējdarbības vadība''.
Cik zinu arī Turība piedāvā tālmācību, bet atsauksmes ir ļoti pretrunīgas t.i. ,ka pasniedzēji neesot īpaši atsaucīgi.
Meklēju LU tālmācību, bet pagaidām saprotu,ka tāda iespēja netiek piedāvāta?:-/
Ļoti ceru,ka kāda var padalīties ar pieredzi,jo meklēju pēc iespējas labāko variantu :)
27.06.2018 14:26 |
 
Reitings 52
Reģ: 24.06.2018
27.06.2018 14:43 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Neesmu mācījusies tālmācībā, bet dzirdētas ne pārāk labas atsauksmes. Pasniedzēji tiešām nevēlas ķēpāties, jo cik saprotu, dažādus darbus raksta un nodod studenti dažādos laikos, kas palielina veicamo darba apjomu strādājot ar studentiem individuāli. Tomēr jābūt arī ārkātīgi lielai motivācijai, lai visu apgūtu pašai. Manuprāt, šāda studiju forma der tiem, kas vēlas iegūt papīru jomā, kuru pārzin, nevis pilnīgi no nulles.
27.06.2018 15:25 |
 
Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Esmu dzirdējusi ļoti sliktas atsauksmes par biznesa psiholoģiju. Meitene, kas tur mācījās, beigās pabeidza, lai dabūtu papīrīti, un lai nebūtu lieki izmesta nauda. Bet pašu studiju kvalitāte ļoti zemā līmenī.
27.06.2018 15:58 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
Neesmu studējusi tālmācībā. Taču piekrītu, ka, lai iegūtu zināšanas no nulles, tas tomēr nebūtu tas labākais variants + tur ir jābūt lielai apņēmībai.
Ir tomēr citi varianti, kā apgūt to jomu, lai tām mācībām ir vairāk jēgas nekā tikai papīrs uz rokas, piemēram, neklātienes studijas, kur tomēr šad tad ir jāparādās lekcijās, līdz ar to ir saskarsme ar pasniedzēju, kur tev saprotamāk un raitāk visu izskaidros, atbildēs uz taviem jautājumiem utt.
Kā arī, arī pilna laika klātienes studijas var apvienot ar darbu un citām lietām, kas aizņem laiku pa dienu. Protams, kā kura augstskola/koledža, bet lielākā daļa tomēr nāk pretī un var pielāgot lekciju sarakstu un arī pasniedzēji nav zvēri, panāk pretī:-) Arī man kolēģe šobrīd gan strādā, gan studē. Augstskola atrodas 100km no darba vietas. BET studē pilna laika klātienē, kur augstskola piekrita viņai pielīdzināt lekciju grafiku un arī darba vieta panāca pretī. Tas pat ar to visu, ka arī principā viņai vajag tikai papīru, jo šobrīd viņa strādā tajā jomā jau vairākus gadus un arī mācās par to pašu, vienkārši vajag papīru:-)
Ja atrodies ārzemēs vai esi dekrēta atvaļinājumā...PERSONĪGI ES labāk pagaidītu, kad beidzas dekrēts vai esmu atpakaļ LV, vai arī studēju turpat ārzemēs. :)
Bet, protams, ja tu jau strādā kādā jomā vai ir ļoti labas zināšanas un viss, kas tev ir vajadzīgs, ir tikai papīrs, tad tālmācība ir laba izvēle :-)
27.06.2018 16:07 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Cilvēkam, kurš jau strādā un vajag tikai papīru vai vnk piemacities kaut ko klāt, tālmācība ir ideāls variants - nav jādeldē soli un jātērē savs laiks. Bet tas nenozīmē, ka viņš apgūs kaut ko sliktāk vai mazāk kā tas, kurš deldē solus klātienē.
27.06.2018 17:30 |
 
10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Es macijos Turibaa. Pirmos 2vus gadus gan pulna laika klatienee un pedejos 2.3 pargaju e-studijas, jo parvacos dzivot arpus LV.
Man bija loti ok, un biju apmierinata, bet es lielu dalu pasniedzeju jau pazinu/zinaju kaa arii mani kursa biedri paraleli darija gandriz to pasu. Lidz ar to neskadribas noskaidroju pie viniem. Man eksamenus bija daydz grutak rakstit kaa parejiem. Bija jamacas viss un nebija nekadu variantu spikot vai konsulteties ar citiem :D lielaka dala bija jaraksta pasniedzeju kabinetos ar viniem pretim sezot vienai pasai vai ar sekretarem. Taa kaa, ja kads saka ka easy visus eksamenus nolikt, tad ir loti jamacas. Kaa arii visiem klatienes kursabiedriem bija daudz grupu darbu, tomer sadalas tas daramais uz visiem, bet man bija vienai tas jadara.
Tapec, ka nedzivoju LV es katru pus gadu braucu likt eksamenus un prezentet prezentacijas par darbiem, kuriem tas bija nepieciesams. Visus eksamenus meginaju saspiest dazaas dienaas.
Pasniedzeji bija pretimnakosi un komuniceja caur epastiem. Mana diplomdarba vaditaja vispar bija super. Problema bija ar to, ka lai vinu nodotu bija japaraksta taa pirmaa lapa, ko es nevareju izdarit. To man draudzene mana vieta parakstijas.
Vienkarsi sistematiski katru nedelu japilda darbi. Visiem prieksmetiem parsvara bija refereati. Taja onlinr sistema bija ok pieejams materials, testini utt. Man mamma studeja biznesa koledza laikam ari estudijas. Vinu sistema bija galigi garam. Neko saprast un atrast vareja.
27.06.2018 21:36 |
 
Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Cik ir dzirdēts no dažādiem cilvēkiem un par dažādām augstskolām, tad visur tās tālmācības programmas ir nekādas(nav pat svarīgi kādas tieši programmas), nekvalitatīvas un pasniedzēji arī īpaši neispringst.
27.06.2018 22:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!