Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pamest studijas!?

 
Reitings 163
Reģ: 04.05.2017
Esmu 2.kursā, kopā būtu tikai 3 gadi līdz bakalauram, nav tā, ka nu galīgi neinteresētu nekas no tā, ko mācos, bet ir jau palicis garlaicīgi un visus darbus daru ar piespiešanos, tagad sesijā vispār neko negribas kārtot.
Joma ir nu tāda vairāk sev for fun, ne kas būtisks, ko nākotnē tieši šī izglītība man dotu. Ka tikai ir tas bakalaurs un ko citādāku varētu vēlāk maģistros. Daudz esmu domājusi par to, ka tagad savos jaunajos gados nevaru tik labi saprast un novērtēt to, ko studēju, jo nevaru veltīt tam visam tik daudz laika, cik vēlētos. Es arī strādāju vairāk kā pilnu slodzi darbā, jo vienkārši sevi ir kaut kā jāuztur un nav opcijas tikai mācīties.
Divi gadi tā pa darbu un ar uni, nekur tālāk neesmu tikusi, kāda bedre bija, tā arī ir... Sāku saprast arī to, ka pēc gada jau nekas nemainītos, tāpat kaut kāds studentu tipa darbs, kas nogurdina nenormāli un algas ziņā neko nedod. 6 mēnešus tagad esmu vienā darbā tīri pieredzes dēļ, esmu ko lietderīgu sev arī iemācījusies, tikai tas man ir un paliek pagaidu darbs, ko gadiem strādāt nevēlos.
Studiju izvēle man bija nepārdomāta, vajadzēja uzreiz pēc vidusskolas studēt un budžeta vietas arī bija svarīgas. Nebiju arī izdomājusi, kas ir tas, ko gribēšu strādāt nākotnē.
Tas, cik tagad no studijām esmu sapratusi, ir ka tādus darbus, ko ar šo izglītību varētu darīt, es negribētu. Kursā mums ir vairāki vecāki studenti, kas nav pa taisno no vidusskolas, viņiem arī mācībās veicas vislabāk un viņi ir "tur iekšā" kamēr es tur cenšos kursus neizkrist. Gadu mocīties ar darbu un uni vairs nevēlos, tas nav tā vispār pret mācīšanos, bet kaut ko citu un pārdomātu gribētu. Tad tie divi gadi, kas kā par velti man sanāk izniekoti. Man ir 20 tagad.
05.06.2018 18:49 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vai tu zini, ko gribi mācīties?
.
Ir tāda iespēja, kā mainīt studiju programmu (arī ejot uz citu augstskolu), ja joma ir daļēji līdzīga, daļu studiju kursus var pārskaitīt un uzsākt studijas 2.kursā. Ir vakara nodaļas un neklātienes studijas (par maksu gan).
.
Izniekotu gadu nav. Aizmirsti par tādu frāzi. Pat ja tu nedabū diplomu profesijā X, tu tāpat esi ieguvusi 2 gadu vērtas zināšanas, kas noderēs vēlak, arī ja strādāsi pavisam citā jomā.
05.06.2018 18:55 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Kā nedod? Ir darba vakances, kur vajag vienalga kādu bakalaura izglītību un pat nav svarīgi kādā jomā. Tādus darbus Tu automātiski nākotnē pazaudēsi!
Es tagad arī apgūstu to jomu, kur lielākā daļa nav interesanta , nenoderēs, bet dēļ tā mazā % ,ko man ļoti vajadzēs nākotnē no tās visas programmas ir jāsaņemās un jāizmācas viss .
05.06.2018 18:58 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Noteikti pabeigtu, palicis mazākais un mokas būtu veltas. Tev vienkārši kremt, ka citiem lielāka pieredze un tev vairāk jāmācās, manuprāt.
05.06.2018 19:00 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Esmu 2.kursā, kopā būtu tikai 3 gadi līdz bakalauram, nav
tatad palicis tikai gads, logiski ka pabeigt.
05.06.2018 19:00 |
 
Reitings 163
Reģ: 04.05.2017
57days Tagad pēdējā laikā domāju par HR management, ka tas būtu tas, ko patiktu darīt. Kad es domāju, par savu darbu pēc pāris gadiem, tad man ir svarīgi, lai tas būtu kas saistīts ar vadību, palīdzēšanu cilvēkiem, psiholoģiskais aspekts arī, lai būtu vide, kas izaicina. Man ir mūžīgā problēma domāt, vai darbs, ko daru ir pietiekami vērtīgs( te jau daļa subjektīvā skatījuma nāk iekšā) Visu mūžu kafijas taisīt es nevēlos, kaut arī noteiktas lietas man pašreizējā darbā patīk un prasmes jaunās ir foršas, neliekas, ka kopēji tas ir pietiekami, sajūta, ka mans laiks tur vienkārši paiet tā arī neko ievērības cienīgu pa lielam neizdarot.
Cik esmu ieskatījusies HR un youtube daudz video, tad liekas ļoti interesanti.
Kad vēl daudz pa intervijām staigāju, tad foršākā intervija, kas mani ieinteresēja bija ar HR atlases darbinieku, jautājumi, ko man uzdeva bija ļoti atšķirīgi no citām intervijām, kur pa tiešo intervēja vadītājs vai kāds darbinieks. Tad arī padomāju, ka tas būtu tāds darbs, ko gribētos darīt un sāku vairāk pētīt to jomu.
05.06.2018 19:18 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tādu studentu ir ļoti daudz, un liela daļa arī pamet studijas. Apsveicami, ja zini, ko darīt tālāk. Ja nezini, tad jau labāk nomocīt, lai ir papīrs. "Nepabeigta augstākā" nav nekas prestižs.
05.06.2018 19:24 |
 
Reitings 163
Reģ: 04.05.2017
lielākā problēma tagad ir tas, ka ar darbu ir jāsavieno, stundas standartā pa 14 maiņā un uz mēnesi ir vairāk kā 190h, esmu nogurusi pēc maiņām tā, ka vienkārši iekrītu gultā un guļu. Un tad atkal ceļos jau no rīta uz darbu. Ar algu vēl izdzīvot nevaru, kopš ir šis darbs, nevaru no algas līdz algai izdzīvot, neko sev no drēbēm nopirkt un pat pārtikai jau vairs nepietiek kādu nedēļu pirms algām. Šis laikam ļoti visu motivāciju ir nositis, uz darbu iet jau vairs negribas, gadās, ka tur uz vietas vienkārši esmu sākusi raudāt.
Kaut ko es ļoti tagad savā dzīvē daru nepareizi, ja jau emocijas vairs iekšā neturas.
05.06.2018 19:27 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
pamaini darbu! Un ja esi nostradajusi gadu, vienosanos un vismaz 2 menesi vai 3 pasedi maja. Daudziem tagad redzu zemo algu d el zud vispar motivacija iet uz darbu, un daudzas jomas.
05.06.2018 19:30 |
 
Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Es tavā vietā pabeigtu. Rēķini, ka nākošā gada jūnijā jau būsi ar augstāko izglītību, bet līdz tam jau nu arī nav tā, ka gadu nonstopā katru dienu jāmācās - priekšā garās vasaras brīvdienas, tad daži mēneši mācību, tad ziemā (vismaz man tā bija), ka reāli kā pirms Ziemassvētkiem sākās brīvdienas, tā februāra otrajā nedēļā tikai atsākās studijas. Pa vidu janvārī 2-3 eksāmeni tikai jāuzraksta. Un otrajā semestrī studijas beidzas jau ļoti agri, pārējais laiks atvēlēts bakalaura darbam, kuru, ja negribas ļoti iedziļināties, nu tiešām nevajag rakstīt katru dienu.
05.06.2018 19:31 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vai HR vispār ir iespējams apgūt bakalaura līmenī? Ja jā, tad kur? Cik tas maksā?
.
Ar esošo darba slodzi, studējot HR vai dajebkuru citu aizraujošu programmu tu būsi tikpat nogurusi un tāpat bezspēkā kritīsi gulta un nemācīsies. Vai ir iespēja mainīt darbu?
05.06.2018 19:33 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Neskaties uz šo laiku kā uz izniekotiem gadiem, jo kaut ko no tā Tu noteikti esi ieguvusi - kontaktus vai pieredzi studijās kā tādās. Arī saprast to, kas nepatīk ir ļoti vērtīgi, lai atrastu to, kas patīk. Ja saproti, ka Tev ir pilnīgs riebums pret šīm studijām un tas Tev dod vairāk apgrūtinājuma kā gandarījuma, ir iespējams mainīt studiju programmu un pielīdzināt kursus. Iespējams, ka pielīdzinās tikai dažus un tāpat būs jāsāk no 1.kursa, bet nebūs jāapmeklē visi kursi.
Ja pabeigsi šo studiju programmu, zinot, ka tā Tev nepatīk un ka varbūt nākotnē gribētu studēt ko citu, tad atceries, ka otra augstākā izglītība būs par maksu un iespējas pretendēt uz budžetu vairs nebūs. Kamēr grādu neesi ieguvusi, tikmēr vari studēt jebko, ko vēlies un pretendēt uz budžeta vietu, ja izvēlētajai studiju programmai vai pašai augstskolai tādas ir. Tā kā esi liekusi uzsvaru uz finansēm, apdomā arī šo faktoru.
No otras puses, šobrīd pametot studijas var nepietikt gribasspēka sākt no gala citas studijas, beigās padoties slinkumam un grādu nedabūt vispār. Ja jūti, ka gribasspēka pietiks, lai sāktu citas studijas un tās arī pabeigtu, vari pieņemt lēmumu par studiju pamešanu. Bet, ja neesi par to droša, tad labāk tomēr nomoki to gadu, lai vismaz ir kaut kāda augstākā izglītība.
05.06.2018 19:33 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
atceries, ka otra augstākā izglītība būs par maksu un iespējas pretendēt uz budžetu vairs nebūs

Vai šito nav atcēluši? (Šajos jautājumos noteikumi baigi bieži mainās)
.
Pie tam, ja ir budžeta bakalaurs, tas neizslēdz budžeta maģistrus, un daudzās maģistratūrās var sākt studēt kaut ko jaunu no nulles, un dabūt papīrīti gada vai divu laikā, nevis 3-4 kā bakalauros. Var sanākt laika ietaupijums!
05.06.2018 19:38 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Kamēr rakstīju komentāru, nebija parādījušies pārējie komentāri, bet tos lasot saprotu, ka ne jau studijas ir tās, kuras nomocījušas, bet esošais darbs. Atrodi citu darbu - nopietni. Noteikti vari dabūt labāk apmaksātu darbu, ko spētu darīt vai vismaz darbu ar parasto slodzi. Pašiverē pa darba sludinājumiem un sūti savu CV un motivācijas vēstuli un gan jau kaut kur pasauks uz pārrunām. Noteikti būsi laimīgāka, ja nebūsi tā nomocījusies un varēsi labāk saprast, ko darīt.
Vienmēr jau vēl pastāv iespēja par studiju kredītu vai cītīgu mācīšanos un stipendiju. Situācijai noteikti ir atrodams risinājums.
05.06.2018 19:43 |
 
Reitings 22
Reģ: 27.05.2010
otra augstākā izglītība būs par maksu

tā vairs nav, var studēt budžetā cik vien vēlies, galvenais, lai ne vienlaicīgi vairākās vietās.
.
Ņemot vērā, ka palika tikai gads, turklāt, kā Arta* saka, parasti jau pēdējais gads ir īsāks, es piespiestu sevi pabeigt. Nekad nezini, kas dzīvē noder.
Nesapratu īsti par darbu, bet, manuprāt, tas gan ar steigu jāmaina, jo izklausās traki. Ja ir iespēja, tagad, vasarā vispār iestātos bezdarbniekos un atpūstos, savāktu spēkus un paralēli meklētu citu, labāku darbu.
05.06.2018 19:55 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
57days, cik pēdējo reizi dzirdēju, tad ir jāmaksā. Man zināmie, kuri tagad ņēma otru augstāko visi maksāja par studijām.
Pie tam, ja ir budžeta bakalaurs, tas neizslēdz budžeta maģistrus, un daudzās maģistratūrās var sākt studēt kaut ko jaunu no nulles, un dabūt papīrīti gada vai divu laikā, nevis 3-4 kā bakalauros. Var sanākt laika ietaupijums!

Jāskatās, vai maģistros gribēs studēt to pašu, ko līdzīgu vai pilnīgi kaut ko citu, jo, lai iestātos maģistros pavisam citā studiju virzienā, iespējams, ka viņi nemaz nepiedāvā ar meitenes iegūto bakalauru pretendēt uz kāroto programmu maģistros, jo nav atbilstoša iepriekšējā izglītība. Ja gribas to laika ietaupījumu un zina ko grib studēt, tad jāskatās jau tagad maģistra studiju programmas, kādu bakalauru viņi prasa. Pastāv arī variants, ka mainot studiju programmu uz ko pavisam citu, piedāvā arī iestājeksāmenu un var studēt.
05.06.2018 19:56 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Nu var jau arī būt, ka man zināmajiem nebija tik labi iepriekšējie vērtējumi, lai varētu bez maksas studēt, jo tai studiju programmai bija tikai 2 budžeta vietas, tā ka bija jābūt teicamniekam, laai tiktu budžetā. :-D
05.06.2018 19:59 |
 
Reitings 163
Reģ: 04.05.2017
Kaut kādu darbu, kas rēķinus apmaksās un pabaros jau vajadzēs, protams, un arī ar citu pat interesantāku studiju programmu būtu tas pats ar visu slodzi starp abiem. Prakses un izsišanās kaut kā savā jomā, ko studē jau arī sākumā nav necik apmaksāta parasti.
Godīgi, saprotu, ka nauda ir problēma nr. 1 te. Tās būtu vairāk, vai kaut kāda palīdzība no vecākiem/ģimenes, kura man nav.
Tā jau daudz esmu, piemēram, juristos dv biedrenes, kas studē, redzējusi, daudz, daudz tur mācās un kādu praksi/sākuma līmeņa darbu tajā savā nozarē sameklē, iegūs sev vērtīgu pierezi jomā un pēc studijām jau strādās tajā profesijā. Tas ir ar ģimenes atbalstu un viņas pa visādiem blakus darbiem laiku netērē, jo nav tam vajadzības.
Varianti vēl būtu, ja tas pagaidu darbs pārāk nenomocītu un iekrāt varētu, tā diemžēl nav.
Es gribu braukt prom no Latvijas, papelnīt un iekrāt, lai to pēc tam sevī ieguldīt varētu, arī mācīties kaut kādās pāris mēnešu vai gada programmās interesējošajā jomā var, varētu šķiet atrast iespējas. Māsa man UK dzīvo, tur arī dotos. Es ļoti, ļoti mēģināju un centos te, bet nu nesanāk, ja viss ir uz mani vienu.
05.06.2018 20:00 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Tu vari nokārtot šogad visus kursus un paņemt akadēmisko gadu. Pa to gadu nopelnīt naudu studijām un atgriezties, lai pabeigtu studijas. Bet tas var būt arī tricky, jo kau jā iepriekš minēju - jābūt pietiekami daudz gribasspēkam, lai atsāktu iesākto.
05.06.2018 20:06 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ja domā, ka citas studijas baigi aizraus un nepienāks šāds pats moments, tad ļoti smagi vilsies. Studijas tāpat nav kā darba intervija.
05.06.2018 20:14 |
 
Reitings 163
Reģ: 04.05.2017
Akadēmiskais gads tad. To sesiju tagad vienkārši jāpiespiež sevi nokārtot. Paldies:-)
05.06.2018 20:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!