Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Venīri (ja ir veselīgi zobi)

 
Reitings 1066
Reģ: 15.06.2016
Sveiki! Vai ir vērts taisīt venīrus, ja tev ir attiecoši veselīgi zobi? (vismaz rentgens man uzradīja tikai dažus caurumus un tas arī viss, ārsti arī neko sliktu par maniem zobiem neteica) Esmu dzirdējis, ka parasti venīrus taisa cilvēki, kuriem nav ko zaudēt, jo viņiem tik un tā mute izskatās ļoti slikti.

Es par venīriem sāku domāt kad uzzināju, ka ar viņu palīdzību var uztaisīt sev baltus zobus. Bet attur tas, ka tur baigi daudz noņem – negribas lai pēc desmit gadiem man viss izkristu. Nepatīk pati ideja bojāt (?) pārsvarā veselus zobus.

Ko jūs domājat? Vai ir vērts taisīt venīrus, lai pataisītu zobus baltus? (ja tev ir attiecoši veselīgi zobi) Vai labāk tomēr nē?
09.05.2018 21:31 |
 
Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Fotošopā var pataisīt zobus baltus. Sanāk lētāk.
09.05.2018 21:45 |
 
Reitings 38
Reģ: 15.04.2017
kur tu tik daudz naudu dabūsi?
09.05.2018 21:47 |
 
Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
kāpēc vienkārši nevar izbalināt?
09.05.2018 22:09 |
 
Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Venīri paredzēti formas, rindas un ievērojamu defektu korekcijai. Veselus, smukus zobus labāk neaiztikt. Mūsdienās ir ļoti daudz dažādu balināšanas veidu, noteikti ja viens nedarbojas, tad cits. Es uzticētu šo jautājumu speciālistam, kurš labāk zinās, bet noteikti tikai savam, citiem neuzticos.
Venīri ir 2 veidu:
- keramiskie jeb porcelāna, kas ir dārgāki, izturīgāki, ilgmūžīgāki, smukāki (dabīgāk izskatās), var būt arī īpaši plāni, lai minimāli traumētu zobus, tiek izgatavoti laboratorijā;
- kompozīta venīri, kas tiek ražoti uzreiz uz paša zoba, to pieaudzējot ar gaismā ceitējošo materiālu (kā plombas).
Parasti venīriem ir garantija, Latvijā redzēju 10 un pat 20 gadu. Kas var notikt ar venīriem? Tie var sākt plaisāt, atdalīties, var mainīties krāsa. Keramiskiem noteikti vairākas reizes to var labot ar jauniem – noņem no pastāvīgā cementa un uzliek jaunu. Kompozīta venīram kaut ko noslīpē un atkal pieaudzē. Teorētiski apvīlētajam zobam apakšā nevajadzētu būtiski bojāties no venīru labošanas un vajadzētu pietikt visam mūžam. Ja tomēr kas notiek, var izmantot saknes inlejas dabīga zoba saknē (tās var būt metāla, stiklšķiedras vai cita materiāla), uz kuras tiek cementēts kronis. Nu un pašā ļaunākajā un vismazāk iespējamajā gadījumā, ja sakne salūzt (piemēram, traumas gadījumā), vai saknē ir ieperinājies kariess (ar veselīgiem zobiem un labu zobu higiēnu tam noteikti nevajadzētu notikt), tad implants - skrūve žoklī, kas mūsdienās var būt no bio saderīga bezmetāla materiāla. Pat ļaunākais scenārijs arī nemaz nav tik ļauns, jeburā gadījumā bez zobiem nepaliks un jebkurā gadījumā tie būs smuki.
09.05.2018 23:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits