Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Turku zirņi

 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Vai turku zirņus obligāti ir jamerce vai var arī nemercet un uzreiz vārīt?
21.02.2018 15:40 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Palabojiet mani, ja kļūdos, bet man šķiet, ka mērcē jau faktiski tikai tādēļ, lai tie ātrāk izvārās. Nemērcētus sanāk diezgan ilgi vārīt.
21.02.2018 15:43 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Aether nezinu, tādēļ ar prasu,jo pirmo reizi gatavošu,atradu virtuves skapīti:-D
21.02.2018 15:59 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 29.01.2009
Nemērcētus sanāk diezgan ilgi vārīt.

+
arī mērcēti nav 20 min jautājums un paiet labs laiciņs. Neisaku bez mērcēšanas vārīt.
Labāk no rīta iemērc un vakarā vāri!
21.02.2018 16:06 |
 
Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
"Lai saīsinātu turku zirņu vārīšanās laiku, tos ieteicams pirms tam uz vairākām stundām iemērkt. Interesanti, ka ir pat veikti pētījumi, cik ilgi zirņi būtu jāmērcē, un secinājums- vismaz četras stundas un ilgāk. Jo šajā laikā zirņos paspēj samazināties oligosaharīdi, kas nozīmē, ka pēc zirņu lietošanas uzturā būs mazāk problēmu ar vēdera gāzēm."
http://www.sievietespasaule.lv/receptes/darzenu_auglu_abc/turku_zirni_uzturvertiba_receptes/
21.02.2018 16:11 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Iemērc uZ dažām minūtēm ūdenī, kam pievienotas pāris karotes sodas! Dažu minūšu jautājums :)
21.02.2018 16:57 |
 
Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Es vispār esmu redzējusi tikai konservētus turku zirņus. Kur var nopirkt tādus, kas jāvāra?
21.02.2018 17:44 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
virdzinija es pirku rimi, kur stāv griķi,rīsi , kuskuss :-)
21.02.2018 17:49 |
 
Reitings 1666
Reģ: 17.05.2012
Kā es taisu - no bundžas ieberu duršlakā, noskaloju zem auksta krāna, un cepju uz pannas. Parasti sviestā. Un uzberu darzeņu garšvielas. Super garšīgi un ātri.
21.02.2018 18:23 |
 
Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Es vakarā ielieku ūdenī un nākamajā dienā vāru, tāpat salīdzinoši ilgi vārās! Bez mērcēšanās vienkārši 2h vārīsi, tāpat kā pupas un pelēkie zirņi. Bik - eko veikalos ar var nopirkt.
Turku zirņi ļoti gardi ir ar vistas filejas mērcīti saldajā krējumā. :)
21.02.2018 19:48 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Godīgi sakot, es arī parasti izvēlos jau konservētos - ātri un ērti. Tieši tādēļ, ka vienu reizi, kad nolēmu izvārīt "no nulles" tik sasodīti ilgs tas process bija, ka man jau tos zirņus pārgribējās. :-D
22.02.2018 16:46 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Bet es nezināju,ka ir tādi konservētie:-D
22.02.2018 16:54 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Ahaaa, tad tur tā problēma! :-) Tos var veikalos atrast apmēram turpat, kur visas konservētās kukurūzas, zirnīšus u.t.t.
22.02.2018 16:57 |
 
Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Aether oo paldies, pat nebiju ievērojusi:-)
22.02.2018 17:04 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Ir arī gatavi vārīti paciņās - mūsu pašu. :-)
22.02.2018 19:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits