Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kvalifikācijas darbs

 
Reitings 14
Reģ: 08.05.2012
Sveikas!
Tuvojas laiks, kad jāsāk rakstīt kvalifikācijas darbs, esmu sapratusi, ka tas ko mācos mani galīgi neinteresē, bet nu skola ir jāpabeidz. Runa iet par studiju programmu "Grāmatvedība un finanses", varbūt kāda var izpalīdzēt un ieteikt interesantu tēmu, kurā var atrast daudz materiālus un kura varētu ieinteresēt pat cilvēku, kam grāmatvedība vismaz pagaidām nu galīgi nepatīk (t)
18.12.2017 09:46 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Es mācījos Grāmatvedību un nodokļus. Gala darbu rakstīju par inventarizācijas īpatnībām uzņēmumā. Šī tēma ir tāda, kur materiālus var dabūt ļoti daudz, grāmatās arī ir pieejama liela informācija par inventarizāciju veidiem un norisēm. Man plusiņš bija tas, ka ikdienā tieši darbojos ar inventarizācijas datu apstrādi un varēju ļoti daudz no sevis ielikt un aizstāvot biju gatava visiem iespējamajiem jautājumiem.
Ar ko tu nodarbojies ikdienā? Varbūt ir kāda tēma, ar kuru tu saskaries ikdienā vai arī daudz maz kaut ko zini par to. Varbūt mācoties kāds priekšmets padevās labāk un tad par to novirzi arī vari rakstīt.
Tev nebija iespēja izvēlēties kādu tēmu?
18.12.2017 13:12 |
 
Reitings 14
Reģ: 08.05.2012
Ikdienā mans darbs it ne maz nav saistīts ar grāmatvedību, strādāju domē klientu apkalpošanas centrā. Un arī mācoties nebija nekas tāds, kas šķistu interesants, tādēļ saku, ka nepatīk man tas vairs, sākumā biju pilnīgi pārliecināta, ka šī profesija būs man, bet tagad mācoties saprotu, ka jo vairāk mācos, jo mazāk man patīk tas ko mācos :D
Mums ir iedotas divdesmit tēmas un var arī pats izdomāt savu tēmu, par divām esmu jau rakstījusi referātus, un par abām saprotu, ka ir ļoti maz materiālu, tādēļ vaicāju šeit varbūt kāds var ieteikt tēmu, kur vismaz var atrast daudz materiālus.
19.12.2017 09:04 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Es tev ieteicu tēmu, par kuru var atrast daudz materiālu. Vēl laba tēma ir - Gada pārskati. Arī daudz materiālu, nav pārāk sarežģīta, man šķita ļoti interesanta (bet šī profesija tomēr ir mana).
Kursabiedrene rakstīja par cenu noteikšanas politiku, viņa arī dabūja ļoti daudz materiālus. Grūtāka tēma būs par nodokļiem un nodevām, tur vairāk jāseko līdzi izmaiņām (vienu darbu rakstīju gada beigās un gada sākumā bija jāaizstāv, bet viens likums bija ar jauno gadu mainijies un tas man nedaudz iegrieza).
Būtībā, cik es esmu meklējusi materiālus, par lielāko daļu ir ļoti daudz informācijas (lielu daļu jau no likumiem vien var iegūt).
19.12.2017 11:05 |
 
10 gadi
Reitings 370
Reģ: 21.01.2013
Nezinu cik jums daudz programma ir finanses, bet es rakstītu par tām. Par cik tu strādā pašvaldības iestāde, tad par pašvaldības budžeta veidošanas principiem. Man personīgi arī grāmatvedība nepatīk, bet finanses pat ļoti. Vēl jau var peļņas un zaudējuma aprēķinu, vai arī bilances un peļņas un zaudējuma analīzes metodes.
19.12.2017 11:32 |
 
Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Vēl jau var peļņas un zaudējuma aprēķinu, vai arī bilances un peļņas un zaudējuma analīzes metodes.

Ar šo vien būtu par maz kvalifikācijas darbam, baigi ūdens būtu jālej. Šīs viss ir ietverts gada pārskatā + vēl klāt nāk naudas plūsmas pārskats, pašu kapitāla izmaiņu pārskats, finanšu pārskats un vadības ziņojums. Nav obligāti jāmin konkrēts uzņēmums un ja ir, tad datus var iegūt arī Lursoft.
Es tavā gadījumā ņemtu Inventarizācijas jo tu vari paņemt jebkādu uzņēmumu (Labāk ņemt lielu, kur ir vairākas nozares) un neviens šo informāciju nepārbaudīs, vai tā notiek vai nē.
19.12.2017 11:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits