Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

SNIKERA kūka

 
Reitings 8
Reģ: 27.03.2017
Labrīt kūku pavēlnieces!
Lūdzu padalieties ar savām visgardākajām snikerkūkas receptēm. (l)
01.12.2017 09:18 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man tikai Snickers kapkeiki :-D
01.12.2017 09:56 |
 
Reitings 8
Reģ: 27.03.2017
Dāmas, vēl kāda? (l)(l)(l)
01.12.2017 11:28 |
 
Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Kāpēc mazie keksiņi tiek saukti par “kapkeikiem” (t)
01.12.2017 11:53 |
 
Reitings 503
Reģ: 07.03.2016
arietai jāprasa 8-)
01.12.2017 12:02 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Mēnesnīca, kēkss tradicionāli ir tas ar sviestu bagātais izstrādājums, kur vēl pilns ar visādiem žāvējumiem iekšā. Keksi var būt lieli vai mazi. Tad mazajā kategorijā seko mafini - saldi sāļi, stingri, pufīgi, ar pildījumu vai bez. Bet kapkeiks ir cup sized cake - un no mafina to atšķir ta, ka pa virsu vēl ir krēms, glazūra vai vēl nez kādi brīnumi. ;-)
01.12.2017 12:11 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Mēnesnīca, Zinas tante jau baigi forši paskaidroja, bet, ja Tu to biji domājusi par to, kāpēc es nesaucu tos latviski pareizi vai tml., tad man vienkārši tā labāk patīk. Receptē ir latviskais variants. ;-)
01.12.2017 13:06 |
 
Reitings 8
Reģ: 27.03.2017
up
02.12.2017 09:32 |
 
Reitings 365
Reģ: 27.07.2017
Recepti lipināju kopā no vairākām. Cepu divus biskvītus, kurus pārgriezu uz pusēm un kūka sanāca tiešām augsta, ar četrām kārtām.
Biskvīts (1 gab):
60 g kakao, 300-400 g cukura, 250 g miltu, 1,5 t.k sodas, 1 t.k. sāls, 150 ml piena, 120 g sviesta, 2 olas
Sajauc miltus ar sodu, sāli, cukuru, kakao, kārtīgi izmaisa, tad pievieno olas, pienu un istabas temperatūras sviestu.
Lej veidnē un cep 180grādos, aptuveni 30 min.
Atdzesē.
Krēms:
200g istabas temp.sviesta, divas bundžas vārīta iebiezinātā piena (karamele) un saldais krējums kādi 300g, kuru saputo, bez cukura.
Zemesrieksti.
Biskvītu apsmērē ar karameles krēmu, tad liek putukrējuma kārtu, uzber grauzdētus zemesriekstus (apgrauzdēju uz sausas pannas un mazliet sasmalcināju), tad seko biskvīta kārta, atkal krēms utt.
Virspusei es vārīju sāļo karameli, bet tur var likt to pašu putukrējumu, kuram mazliet pievienots svaigais siers.
Ceru, ka uzrakstīju saprotami, bet ja rodas jautājumi, tad droši jautā
Kūka sanāk tiešām augsta, nākošreiz ceptu tikai vienu biskvītu, ja būtu maz ēdāju.
Lai izdodas garda kūka !

.
lūk, arietas recepte
02.12.2017 10:10 |
 
Reitings 8
Reģ: 27.03.2017
Paldies! (l)
02.12.2017 21:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits