Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Grūtniecība un ierobežojumi

 
Reitings 488
Reģ: 18.10.2009
Sveikas meitenes,
Grūtniecēm, jaunajām māmiņām un citām zinošajām, gribēju pajautāt, kādi ir ierobežojumi grūtniecības laikā? Ko nedrīkst darīt un no kā kurā brīdī jāatsakās? Protams, visiem ir skaidrs, ka nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Esmu dzirdējusi arī, ka jāatsakās no jēlām zivīm. Cik noprotu arī kafijas lietošana nebūtu ieteicama? Līdz kuram brīdim grūtniece drīkst lidot ar lidmašīnu? Vai ir vēl kādi ir ierobežojumi? :-)
Kad būs laiks, protams, ārsts visu pastāstīs. Šobrīd vēlējos tikai uzzināt kādu jaunu, noderīgu informāciju par cik sāk parādīties domas par bērniņu.
21.11.2017 18:54 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Der atcerēties, ka patiesībā ierobežojumu nav (tas attiecas arī uz aklo), bet visam ir jābūt ar mēru. Un daudz kas atkarīgs arī no veselības stāvokļa un grūtniecības, ko ne vienmēr var paredzēt. Teiksim, grūtniecēm neiesaka braukšanu uz velosipēda. Taču daudzas to tomēr dara un viss kārtībā. Par lidošanu - daudzās aviokompānijās neizņem grūtnieces pēdējos mēnešos, jo spiediena maiņa var izsaukt dzemdības (tas gan attiecas uz visu grūtniecības periodu) - neviens nevar garantēt, ka lidojums nekaitēs grūtniecībai, tāpat kā arī to, ka kaitēs... Būtībā - tas ir sievietes pašas ziņā - riskēt vai nē, bet grūtniecība nav slimība un gluži no visa atteikties un dzīvot bailēs visu grūtniecības periodu arī nevajag.
21.11.2017 19:04 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Ierobežojumi pārsvarā ir saistīti ar ēdienu - jāatsakās no pūdētiem , ziliem , Brī sieriem , kazas siera , nepasterizētiem produktiem . Uz zivīm arī ir ierobežojumi - no mums pieejamiem tas ir tuncis . Pārējās neeksotiskās zivis ēst drīkst un pat ļoti vēlams .
Kādas tieši jēlās zivis interesē ? Mazsālītu/vītinātu lasi ēst drīkst :)
Kafiju arī vēlams izslēgt . Nekas traks nav , ja 1x nedēļā izdzersi ne stipru mazu tasīti , bet noteikti kafijošanu kā regulāru rituālu piekopt vairs nevajadzētu . Ja interesē pilns saraksts , varu aizsūtīt , bet tas ir pieejams arī publiski Internetā .
.
Kas attiecas uz aktivitātēm , tad drīkst visu , kas sastāv no ikdienas parastā dzīves ritma . Drīkst arī lidot , ierobežojumi attiecas tikai uz pēdējā trimestra pēdējiem diviem mēnešiem vai , ja grūtniecībā ir kādas problēmas un ārsts pasaka stingru -nē. Ar riteni braukt drīkst , ja vien nebrauc ntos kilometrus ar lielu slodzi .
.
Nevajadzētu lekt ar izpletni , jāt ar zirgu , ilgstoši kāpt augstos kalnos , vārdu sakot darīt to , kas neietilpst ikvienas aktivitātēs .
21.11.2017 19:10 |
 
Reitings 488
Reģ: 18.10.2009
Par jēlām zivīm ir dzirdēts, ka jāatsakās no suši, kuru sastāvā ir zivis. Par cik suši garšo, tad jauki, ka var izvēlēties suši veģetārās versijas. :-D
.
Šobrīd regulāri uz darbu un mājām pārvietojos ar velosipēdu, bet par to īsti neuztraucos. Saprotu, ka viss ar mēru ir ok, kamēr pats jūties komfortabli. Arī vienmēr esmu aktīvi apmeklējusi sporta zāli, bet šķiet, ka arī to var apmeklēt vieglākā intensitātē, neceļot smagumus, netrenējot vēdera presi utt.
.
Kurā mēnesī Jums parādījās vēderiņš, kuru jau bija pagrūti noslēpt? Tas ir kāds 4 mēnesis?
Vēl būs jāpapēta kā ir ar pirmreizējo pabalstu. Jau vairākus gadus dzīvojam Rīgā, bet abi esam deklarēti citā pilsētā.Cik noprotu, tad šajā gadījumā viens pabalsts iet gar degunu..
21.11.2017 19:23 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Par jēlām zivīm ir dzirdēts, ka jāatsakās no suši, kuru sastāvā ir zivis. Par cik suši garšo, tad jauki, ka var izvēlēties suši veģetārās versijas.

Atkarībā kādas zivis ir tajos suši :) Ja minētais tuncis , tad neder , ja lasis -der .
Ikri der , baltā zivs gaļa der . Tā jau nav gluži jēla zivs gaļa , tās ir mazsālītās , vītinātās vai auksti kūpinātās - visi šie pagatavošanas procesi iziet stadijas , kuras nosit tās nevēlamās baktērijas . Arī ne grūtniecēm jēlu zivi , bez apstrādes , ēst nedrīkst :)
.
Vēderiņi katrai parādās individuāli , es noslēpt nevarēju jau 8 .nedēļās , izskatījos neparasti pietūkusi vēdera lejasdaļā , ievilkt vēderu nevarēju . Bikšu josta spieda , bija jāsāk izvēlēties atbilstošākus piegriezumus un mīkstās jostas ar gumiju . Tāds izteiktāks , apaļāks un augstāks grūtnieces vēderiņš parādījās 3 mēnešos :)
.
Tas viss individuāli , citai arī 5 mēnešos izskatās tikai tāds nedaudz uzpūties .
21.11.2017 19:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits