Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bāri/klubi!

 
Reitings 254
Reģ: 06.09.2017
Naksnīgais sveiciens visām/visiem, kuri lasa šo tēmu! :)
Šonakt, ierakstot savu komentāru tēmā par Rīgas klubiem, aizdomājos par to, cik bagātas ir manas atmiņas par dažādām, sev ļoti mīļām un tuvām vietām Rīgā.
Sapratu, ka ar katru no šīm vietām saista atmiņas, kuras nekad neaizmirsīšu. Atceros kā Rocabilly aizvadītas garas, dvēseliskas sarunas, kamēr apkārt dejo piedzērušies metālisti; kā Alā dejotas tautas dejas; kā Depo kopā ar draudzeni dejots uz bāra letes; kā Rokkafejnīcā sanācis iepazīties ar vislabākajiem cilvēkiem, kamēr ar draudzeni, pārsalušas pēc Vērmanes dārzā notikušā Skyforger koncerta, sildījāmies ar kokteiļiem; kā HHC tumšā ziemas dienā, kad ārā tikai snieg un snieg, un nav neviena apmeklētāja, divatā ar bārmeni sanācis dzert alu. Atceros arī par aizvērtajām vietām. Atceros kā Rock'n'Riga piedzīvotas vienas no skaistākajām manas dzīves naktī; kā Spīķeru kvartālā esošajā bārā Ziggy dzirdēti vislabākie dzīvās mūzikas koncerti; kā Pārdaugavā esošajā Vinilbārā notestētas visdažādākās alus šķirnes; kā Corsairs Rock Cafe bārā, kurā bija mūžīgi lipīga, alus nolieta grīda, iepazinos ar skinhediem, kuri vēlāk kļuva par manu aizmuguri un, līdz pat šai baltai dienai, nav ļāvuši mani apbižot vai aizskart. Atceros bāru Skābene, kurā esmu glābusies no vientulības, pļāpājot ar bārmeņiem. Atceros veco Leningrad, kurā tika aizvadītas skaistas dienas un tikpat skaistas naktis. Atceros ex Celsiju (Zapte), kurš bija pirmais bārs, kuru apmeklēju, ierodoties Rīgā. Un vienmēr, vienmēr manā prātā paliks GreenWood bar - vienmēr atcerēšos skaistās vasaras pēcpusdienas, sēžot āra terasē, malkojot aukstu alu un uzsmaidot garāmgājējiem.
Tādas, lūk, ir manas atmiņas, kuras saistās ar konkrētām vietām, konkrētiem dzīves posmiem. Bet kādas ir jūsu? Kuras ir tās vietas (klubi, bāri), kuri palikuši jūsu atmiņā, un - kāpēc? Man būtu intereanti palasīt. Kas zina, varbūt reiz, kādā savas dzīves posmā, mūsu ceļi ir kaut kur krustojušies, tikai neesam to zinājušas. :)
09.11.2017 01:11 |
 
Reitings 1335
Reģ: 24.04.2017
Gadījumā nerunā par 2013.g.? Iegooglēju, kad Skyforger bija Vērmaņdārzā, izkrita tas gads. Varētu būt īstais - ja tā, tad zinu, ka tur biju.
Kā jau teicu, mans dzīves gājums līdzīgs tavam aprakstam, izņemot tās, kas atrodas ārpus centra.
09.11.2017 01:37 |
 
Reitings 254
Reģ: 06.09.2017
petunijayyy, jā, tieši 2013, gads! :) Atminos, ka laikapstākļi nebija paši patīkamākie, jo, ja pareizi atceros, mazliet vēlāk sāka līt lietus, tāpēc, uzreiz pēc koncerta beigām, ar draudzeni devos uz Rokkafejnīcu. Bet līdz koncerta sākumam laiks vēl bija labs. Koncerta laikā vēl nebiju atradusi savējos, tāpēc patrakoju vienatnē, bet arī tas deva enerģiju, jo apkārt bija tikpat aktīvi cilvēki. :)
Man vispār Vērmanes dārzs ir ļoti, ļoti mīļa vieta. Atminos, ka tur notika Beer fests un uzstājās grupa "Pērkons". Gāju smēķēt norādītajā smēķētāju zonā un tur iepazinos ar apsargu, kurš vēlāk, kad man piesējās kaut kāds ārzemnieks, palīdzēja tikt no viņa vaļā. Arī alus pārdevējs, neskatoties uz to, ka pasākums jau bija beidzies un bija pāri pusnaktij, pārdeva savu produkciju par tādu pašu cenu kā pasākuma laikā. Otrā dienā visi mani dzīvokļa biedri par to priecājās, jo no Beer festa pārnācu mājās ar pilnu somu dažādu alus šķirņu. :D Tagad atceros to visu un, goda vārds, gribētos aizceļot laikā un kaut uz vienu nakti atgriezties tajos mirkļos. :)
09.11.2017 02:32 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Vai tad Greenwood ir slēgts? Es gan pāris gadus neesmu bijusi Vecrīgā... No vairs neesošajām vietām, manai sirdij gana tuvs ir SpaceDog, jo tur bija labākās dejojamās ballītes pasaulē. Rokkafē man vienmēr likusies drausmīga publika, nezinu, es īsti nesaprotu to vietu - interjers, koncepts, apmeklētāji - katra lieta stāsta savu stāstu un kopā viss sanāk tāds nekāds. Patīk Depo, jo tā ir tīra nostaļģija, patīk HHC un jaunais Leningrad, jo tur ir forša atmosfēra. Pēdējos gados esmu iecienījusi Gauju, Taku utml. vietas ārpus Vecrīgas.
09.11.2017 08:11 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Vienīgā vieta kura man ļoti pietrūkst ir vecā Limonāde.. kad sāku tikties ar draugu tā bija viņa iemīļotākā vietiņa un mēs bieži tur gājām malkot kokteiļus.
Tas rozā briļļu periods bija dikti skaists un tā vieta man vienmēr prātā būs īpaša. (l)
09.11.2017 09:19 |
 
10 gadi
Reitings 2235
Reģ: 27.02.2011
Neesmu nekad bijusi uz šiem kulbiem/bariem. Man asociējas viņi ar pankiem un metālistiem.
09.11.2017 09:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits