Svinību galds

 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Pēc seniem laikiem manā galvā ir vakuums un pati nezinu, ko gribu!
Vienmēr esmu taisījusi auksto galdu (salāti, maizīte, dārzeņu plate u.tml), bet šoreiz domāju - vai izdevīgāk nesanāk siltais ēdiens? Mēs, latvieši prastie un parastie, tāpēc siltajā ēdienā būtu kartupeļi/kotletes/salāti! (kotletes cepeškrāsnī, lai nav jāstāv visu laiku pie plīts)
Vai tomēr aukstais galds sanāk lētāk? būsim 12 pieaugušie un visi omītes/opīši pie bērna uz dz.d!
Ko man darīt? Jābrauc uz veikalu pirkties, bet nezinu, ko pirkties!!!
20.10.2017 11:06 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Divas paciņas plus piedevas?
Nekādu pārmetumu, bet tad paši brīnās, kāpēc jātievē, kāpēc vēl kādas problēmas var rasties, ja ēšanās režīms čupā. Un vai mazam bērnam pus paka un arī piedevas, vēl kārums pēc tam? Pēc tā paša vecāku modeļa, lai sekotu? Es, protams, pardon, ka iespraucos ar to, bet iekrita arī acīs, nav mana daļa, ne mani bērni, ne mans draugs, ne vīrs, tikai aizdomāšanās par tematu.
20.10.2017 17:36 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Es ierakstīju, ka vīrs ēd 2 paciņas rīsu, tagad jau izštukots, ko un kā, un cik es dodu vai nedodu bērniem :-D:-D:-D
20.10.2017 17:39 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
kādu 1/2 paciņu izdalu dēliem
20.10.2017 17:43 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Puspaciņa uz 2 puikām ir kaut kas šausmīgi daudz/neveselīgs/slikts? :-D
20.10.2017 17:44 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Mums ģimenē rīsu paciņa uz trim cilvēkiem :-D Bet zinu, ka atsevišķiem ražotajiem tie rīsi dīvaini briest un tās parasti vāru 2 paciņas, paliek uz nākamo dienu ko sasildīt pusdienām. :-)
20.10.2017 17:44 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Es par tendenci runāju. Ne jau arī vīrs ēd plikas divas pakas ar rīsiem.
20.10.2017 17:45 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Ak dieniņ, es tak neiešu diskutēt ar jocīgiem cilvēkiem (t)
20.10.2017 17:46 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Es tikai biju ievērojusi, ka raudāji par svara problēmām kaut kad, tāpēc domāju, ka tas viss tā saiet kopā ar visādām citām lietām, kur daļu tomēr var kontrolēt, bet jā, droši apsaukā, bet ne mana druva.
20.10.2017 17:47 |
 
Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Es drauga jubilejā biju pacentusies un cēlu galdā vārītus kartupeļus, mērci, salātus un citas piedevas (marinētus gurķīšus, sēnītes un dažādus lečo), kā arī izcepu gan cūkgaļas cepeti, gan mencas filejas, gan vistu šķiņķīšus. Pieaugušie priecājās par iespēju izvēlēties starp cūciņu un zivtiņu - lielākoties virieši ēda cūkgaļas šķēles, sievietes deva priekšroku zivij, bet vistas šķiņķīši bija domāti bērniem. Bet nu es tik daudz sacepu, ka zināju - noteikti pāri paliks. Ja daudz maz rēķina "uz galviņām", tad tā dažādot droši vien nevajag.
Kad "siltais" bija pieveikts, uzklāju otro roundu ar Sky gaļas salātiem un draudzenes sagatavotajiem, īpaši garšīgajiem, pupiņu salātiem un manis pašas komplektēto siera plati un gaļas plati, kā arī grauzdētu maizīti ar trīs veida tapenādēm.
Saldajā bija veikala kūka, kafija un katram, kurš vēlējās vai drīkstēja, glāze dzirkstošā vai upeņu balzama.
Mēs ar draudzenēm, svētkos vīnu baudot, lieliski iztiekam ar nelielām uzkodām - dārzeņiem, vīnogām un sieru, bet, ja mammas, tēti, omas un opji nāk - tad tas siltais ir tieši laikā.
20.10.2017 17:50 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Nu bet ko tad tu čīksti un pīksti, ka esi resna, ja tev liekas normāli pašai rīt kā ziloņmātei un vēl ģimeni beigt nost ar tādām porcijām? Piedod, atvaino, bet vienas ēdienreizes PIEDĀVĀS (!!!) norīt pusi no dienas kcal normas? Nē nu jā, laikam jau mēs esam jocīgi cilvēki. (t)
20.10.2017 17:52 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Londa9, nu gan esi bijusi dikti cītīga!!! :-O:-O:-O
20.10.2017 17:52 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Labi, ka atzīsti, ka esi jocīga!!! Nabadzīte, tā jāsatraucas par citiem, svešiem cilvēkiem!!! Tu gan esi īsta māte Terēze!!! Un visu zini un visu izštuko - gan to, cik es esmu resna, gan to, ko es ēdu, gan to, kā es pret ģimeni izturos!!!
20.10.2017 17:57 |
 
Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Londa9 - normāls galds. Es arī parasti pasniedzu pupiņsalātus, krabju vai garneļu salātus, siera salātus vai rosolu, sagriežu lavašu kādus 2 veidus, dažādas uzkodas vai dārzeņu plati, sacepu sāļās tartes. Siltajā vai nu cepeškrāsnī cepti dārzeņi, vai fiksais variants vārīti kartupeļi. Gaļas arī parasti uztaisu kādus 2 veidus, vismīļākā man ir pildīta cūkgaļas karbonāde vai pildīta vistas fileja cepeškrāsnī saldkrējuma mērcē, bet reizēm pagatavoju zivi, vistu vai maltās gaļas bumbiņas ar pildījumu. Saldajā dažādi ātrie saldie rauši (biezpiena, ābolu, ķirbju utt) vai kapkeiki. Ja man ir iedvesma, tad medus torte vai tiramisū top. Vienu reizi taisīju fondantu, paldies, pietika čakars, lai gan bija bezdievīgi garšīgi.:-D Nu pa lielam tāds ir aptuvenais svētku galds mūsmājās uz 10 cilvēkiem. Vasarā vieglāk, tad silto aizstāj grils.
20.10.2017 18:23 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Lasu un domāju, ka es laikam viesus nebaroju... :-D :-/
Par tām rīsu paciņām, vienā paciņā ir kādas 400kcal, tātad 1/2 = 200 kcal un 1/4 100kcal. Ja bērnam dienā jāuzņem ap 1600-1800kcal, tad es teiktu, ka 1/4 rīsu paciņas ir drīzāk uz mazo pusi nevis "ak vai, cik daudz". (t) (protams, atkarīgs no pārējā uztura, bet teikt, ka 1/4 rīsu paciņas bērnam ir daudz ir nu ļoti, ļoti savādi...)
20.10.2017 18:44 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Nja, cosmo neūtu cosmo, ja tēma noko likt galdā nepārvērstos par tu / tava ģimene par daudz rij :D Tapēc piemetīšu arī savas 5 kapeikas- rīsu paciņas atšķirsas. Ir 100 g, ir 125 g.
20.10.2017 18:55 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
No vīra dzimšanas dienas varu ieteikt vēl vienu foršu ideju ļoti ātrai uzkodu pagatavošanai, ja garšo "vienkāršie" ēdieni. Kā jau iepriekš minēju, biju sagatavojusi pēc vīra pasūtījuma siera salātus (vārīti burkāni, vārītas olas, Holandes siers, majonēze un grieķu jogurts 1:1, bet zinu, ka daudziem garšo vnk ar majonēzi), un klāt es pagatavoju rupjmaizes ķiploku grauzdiņus, vīrietim nāca ciemos draugi, viņiem garšo tādi. Superātri - nopirku jau sagrieztu formas maizi, katru šķēli sagriezu vēl uz pusēm trīsstūrīti, liku uz pannas uz cepamā papīra un, lai nav pārāk eļļaini, uzpūtu virsū olīveļļu aerosolā. Cepu 220 grādos 10min, tad pārbēru ar spiedē saspiestiem ķiplokiem un sāli. Superātri, pēc sajūtām tādi paši kā uz pannas cepti, tikai a) daudz ātrāk, b) ne tik taukaini dēļ pūšamās eļļas, kas neiesūcas visā grauzdiņā.
*
Par tiem rīsiem - OK OK, mani arī pārsteidza, beeeet vai jums tiešām nav vienalga? :-D Diskusija taču nav par to!
20.10.2017 20:07 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Eļļa:
20.10.2017 20:08 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet, ka silto galdu gatavot ir ērtāk un arī lētāk. Kaut gan cena jau tāds diskutējams jautājums, jo tas jau atkarīgs, ko gatavos.
--
Droši vien es gatavotu kaut ko cepamu krāsnī, jo man pie plīts ilgstoši slinkums stāvēt.
--
Esmu šokā, ka cilvēki ķeras pie personīgiem apvainojumiem, kaut gan viņiem gar to nav nekādas daļas.
--
Ak, jā, mans trīsgadnieks varētu arī viens pats apēst to ceturtdaļpaciņu rīsu (ok, es gan tā nevaru precīzi iedomāties to daudzumu, jo es izmantoju tikai beramos rīsus), resns noteikti nav.
20.10.2017 21:20 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mans viedoklis droši vien būs nepopulārs, bet es laikam neservētu viesiem kartupeļus un kotletes. Tas šķiet viens no visikdienišķākajiem ēdiem, taču, ja runa iet par svētkiem un ciemiņiem, kuri droši vien nebrauc ciemos katru nedēļu, tad noteikti mēģinātu pagatavot kaut ko īpašāku.
Ja problēma finansēs, tad ar tiem pašiem minētajiem produktiem var pagatavot daudz interesantāku ēdienu. (t)
Piemēram, vārītu kartupeļu vietā uztaisīt kartupeļu-spinātu biezeni. Kotlešu vietā vai nu cepeti, vai, ja ir tikai maltā gaļa, tad maltās gaļas kukulīti pildītu ar dārzeņiem/ vārītu olu / sēnēm, vai arī vienkārši maltās gaļas kukulīti ietītu bekonā. Klāt gaileņu mērci. Salātus arī var izdomāt dažādus interesantus. Gana interesanti un sātīgi varētu būt arī kāda rudens sakņu krēmzupa (ja ir zināms, ka viesi tādu ēd).
Ja problēma ir laiks (cik saprotu, Tev 2 mazie mājās), tad to pašu gaļas kukulīti var sagatavot iepriekšējā dienā un ietīt follijā, nākamajā dienā tikai likt cepeškrāsnī. Ja ir tikai viena panna, tad gan cepeti maisā, gan maltās gaļas kukulīti var likt pa vidu un uz tās pašas pannas uzcept klāt dārzeņus. Tāpat arī dārzeņus var likt atsevišķā cepammaisā un cept uz tās pašas pannas, ja cep cepeti cepammaisā.
20.10.2017 21:21 |
 
Reitings 220
Reģ: 29.05.2016
Man liekas, ka ja ir tādi nopietni ēdieni, tad forši ka ne visi salāti ir smagi un majonēžaini, bet kāds būtu no svaigajiem, t.i. salātlapas, tomāti, gurķi utt ar olīveļļas mērci
20.10.2017 21:38 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!