Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

hosteļi ārzemēs

 
Reitings 18
Reģ: 27.11.2015
Sveikas! Vien no maniem sapņiem ir izbaudīt ceļojumu vienatnē. plānoju doties uz Romu vasaras beigās. Tā kā esmu jauniete, kura studē un ienākumi ir ierobežoti, gribu ceļojumu saplānot iespējami lētāk. Arī neesmu no tām, kam vajag 5zvaigžņu hoteli un smalkas vakariņas. Tādēļ jautājums par hosteļiem. Varbūt jums ir pieredze vai kas zināms par to, cik droši ir rezervēt 4 vietīgu istabiņu, apzinoties, ka tur būs vel 3 sveši cilvēki? Protams tās būs kādas 5 naktis, un neplānoju pārāk daudz laika pavadīt istabiņā, bet tomēr pa nakti man tur būs jāguļ un mantas arī jāatstāj. pāris vārdos sakot, kāda ir jūsu pieredze vai ietekumi par šo tēmu? :)
15.06.2017 16:43 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Es nepaliktu. Var jau gadīties, ka viss ok, var arī gadīties, ka pārējie nāk mājās tikai uz rīta pusi un traucē tev gulēt, krāc tā, ka hotelim jumtu nones, utt.
Manuprāt, labāk samaksāt drusku vairāk, nevis riskēt ar to, ka var sanākt sliktas atmiņas par ceļojumu kopumā. Un - jā, par mantām arī satrauktos.
15.06.2017 17:10 |
 
Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Piekrītu Sisley, es arī nepaliktu. Drīzāk skatītos hostinga iespējas pie kāda dzīvoklī tad.
15.06.2017 19:22 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Manuprāt, četrvietīga jau ir pavisam ok. :) Es (gan vienu nakti tikai) esmu palikusi kaut kādā divpadsmitvietīgā laikam. Nu neko, priekš manis tas bija pārbrauciens, bet bija baigi ok. Man ļoti patika hostelis, viss bija tīrs un stilīgs, bet nu tas bija Somijā.
Es tev varu pievienoties ceļojumā vienatnē, jo man taisni nav, ar ko kopā ceļot šovasar. :D
15.06.2017 19:48 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Svarīgākais, lai ir aizslēdzams skapītis, kur mantas atstāt. Tad jau bez raizēm.
Ak jā, un ar draugu palikām Berlīnē hostelī, tikai divvietīgā istabā ar double bed - divas naktis. Nebija tik stilīgs, bet bija ok. Maksāja gan arī gandrīz kā viesnīca, toties kājām gājiena attālumā no centra. Tieši centra tuvums, manuprāt, ir vislielākais + par labu hosteļiem. :)
15.06.2017 19:50 |
 
10 gadi
Reitings 195
Reģ: 29.01.2009
Jebkurā hostelī ir mantu skapīši. Vēl ir diezgan daudz hosteļi,kas piedāvā istabu tikai sievietēm. Parasti tie,kas straadaa kā hosteļa viesu sagaidītāji,laipni pastāsta par visu.
Man patīk parasti patusēt arī virtuvē vai common space atpūtas telpā, jo tur mēdz ieklīst tie,kas ir soli travelers,es laikam vienmēr atcerēšos austrālieti,kurš stāstīja potato jokes:-D
05.07.2017 22:39 |
 
10 gadi
Reitings 2654
Reģ: 29.01.2009
Esmu Romā 2x reizes nakšņojusi 4vietīgā dormā. Kad bijām ar draudzeni, izvēlējāmies tikai sieviešu istabu. Ar puisi kopā ņēmām mix, vienu nakti bija vēl viens pāris, otru nakti 2 solo meitenes. Arī citur esmu tā nakšņojusi, nebija ne vainas. Tolaik vispār bija svarīgi ceļot, bet nauda bija jātaupa, tā ka variants bija OK. Toreiz Romā vēl vienu vakaru hostelis visiem uzsauca picu un vīna ballīti blakus krogā, patīkams vakars izvērtās.
06.07.2017 00:06 |
 
Reitings 294
Reģ: 02.01.2014
Esmu tikai vienreiz Berlīnē hostelī palikusi, jo arī bija pašā centrā. Hostelis kā jau hostelis, bija 6vietīgais meiteņu nr, bet beigās bijām tikai 4, mēdz gadīties arī tā, ka ne vienmēr visas istabiņas sanāk pilnas.
Un arī kā te minēja par skapīšiem, tad parasti man liekas tur ir, bet ja nav minēts, tad gan jau ir dots hosteļa e-pasts vai iespēja nosūtīt kādu jautājumu. :)
Jebkurā gadījumā svarīgākās un dārgākās mantas gan jau ņemsi līdz. Katrā ziņā cerams, ka būs labi un novēlu jauku ceļojumu. :) Pilnīgi pašai sagribējās kaut kur aizbraukt :D
06.07.2017 00:11 |
 
Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Man ir pozitīva hosteļu pieredze:
1) Berlīnē - 8-vietīgā istabā, bet toreiz ceļoju ar labu draugu. Kaut gan viņš tāpat aizgāja tusēt, atstāja mani vienu naktī ar kaut kādu Krievijas armijas dezertieri, kurš visu nakti stāstīja par skarbo dzīvi Krievijā, kamēr es neaizmigu :D
2) Polijā, arī 8-vietīgajā istabā, no kurām 5 gultas aizņēma mūsu pašu kompānija. Bija jautri, un biju pārāk nogurusi naktīs, lai kaut ko vēl dzirdētu
3) Pēc dažiem gadiem vēlāk Krakovā, laikam tā bija 6-vietīga istaba. Bija traki gan, šausmīgi karsti ziemā, man pūta virsū no atvērta loga, kāds krāca un viens sīkais visu laiku grozījās gultā virs manis. Un jā, kāds bojāja gaisu toreiz visu laiku (t)
4) Vairākas reizies Tallinā, 4-vietīgajos hosteļos. Jāsaka, Tallinā bija vieni no foršākajiem hosteļiem, kur esmu bijusi;
5) Vienreiz Viļņā ļoti labā hostelī mani ielika ar 2 vīriešiem no Krievijas :-D Pirms gulēt iešanas mazliet parunājām par dzīvi Eiropā un Krievijā, bija tā dīvani, bet viss bija labi.
.
Romā esmu bijusi 3x, bet nekad neesmu nakšņojusi hosteļos. Domāju, ka tur varētu būt forši.
06.07.2017 00:46 |
 
Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Ā, un Tartu man vienreiz noveicās, 4-vietīgajā istabiņā gulēju viena pati :-)
06.07.2017 00:47 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Man ir bijusi tikai pozitīva pieredze ar hosteļiem visā Eiropā Bieži ir gadījies arī sapazīties ar istabas biedriem, papļāpāt, iedzert vīnu vai kopā apmeklēt kādu pasākumu. Noteikti rekomendēju aiziet vismaz paskatīties uz virtuvi un common room, garantēju, ka satiksi kādu foršu solo ceļotāju. Ļoti retu reizi ir trāpījies, ka istabas biedri vai citās istabās esošie uzvedas skaļi un traucē gulēt, tas drīzāk raksturīgs lielām pilsētām un nedēļas nogalēm... 99% gadījumu man ir bijusi pozitīva pieredze. Mani ieteikumi: obligāti izlasi atsauksmes bookingā pirms rezervē; negaidi 5-zvaigžņu servisu, gatavojies hosteļa atmosfērai un pieņem to kā daļu no ceļojuma pieredzes; ja iespējams, izvēlies meiteņu istabu, mazāka iespēja pavadīt nakti svešu kāju un pirdienu aromāta ieskautai; pirms rezervē, vienmēr izpēti lokāciju - ir vērts piemaksāt, lai dzīvotu centrā, bet tad ir lielāka iespēja, ka istabiņā būs ballīte; ja nedzīvo centrā, pārliecinies, kā uz/no hosteļa kursē sabiedriskais transports (piem., agri no rīta vai vēlu vakarā, uz/no lidostas etc.) un parēķini vai ikdienas braukāšanas izdevumi neatsver nedaudz dārgāku hosteli tuvāk centram.
06.07.2017 07:16 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man hosteļi nepatīk, jo tomēr izvēlos savos gads komfortu :D Bet... pagājušā gadā pirmo reizi ceļoju viena, uz Berlīni, un t.k. cenas viesnīcām - pat tālu no centra bija kosmosā, tad izvēlējos hosteli. Un nebija ne vainas! Tiesa, paņēmu meiteņu numuriņu, nekādus mix, 6-vietīgu. Un jā, bija naktis, kad gulējām tur tikai pāris meitenes, jo numuriņš nebija pilns, bet visas uzvedās zolīdi, un ja kāds iebrauca naktī, tad uzvedās korekti un klusi. Bija arī slēdzami skapīši, vannas istaba numuriņā, dvieļi un gultas veļa. Ko nu vēl var vēlēties, ņemot vērā, ka hostelī tikai nakšņoju. Un ietaupīto naudu novirzīju citām pozīcijām.
***
Studiju gados dzīvojām ar paziņu hostelī, mix. Lūk, never ever. Pa nakti man virsū apsēdies spāņu gejs, jo neesot mani pamanījis, tad no rīta krievu meitenei zvanīja modin'tājs nonstopā, jo viņa aizgāja uz vannasistabu un nepaņēma telefonu, kamēr paziņa, izbesījusies, neaizgāja tai pakaļ. Un pirms tām, naktī ierodoties Barselonā, izrādījies, ka mūsu hostelis ir likvidēts. Tā nu steigā naktī bija jāmeklē cits :D It kā ir ko atcerēties, bet hosteļi tomēr vairs nav man :)
06.07.2017 08:38 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Man arī ir laba pieredze ar hosteļiem Milānā, Londonā, Viļņā, Varšavā un Gdaņskā. Un laikam Daugavpilī tas, kurā ņēmām divvietīgo numuru arī skaitījās hostelis, bet tas īsti neskaitās... Vislabāk man patika Gdaņskā "kapsulu" sistēma - no drošības viedokļa likās visforšāk, ka ieeja "kapsulā" ir pie kājām un ja kāds censtos ielīst, nepamosties neiespējami. Jā, visur ir tie slēdzamie skapji, bet tās slēdzenes izskatās tik viegli atmūķējamas, ka parasti guļot naudu un pasi tomēr turu maciņā, ko piesienu pie krūštura (un hosteļi ir vienīgā vieta, kur guļu krūšturī). Bet ne reizi neizvēlējos dāmu numuriņā, negribējās pārmaksāt - pidžammu uzvilku jau dušā un to izvēlējos tādu ko nav kauns citiem rādīt (legingii un plats T krekls). Bet jā, ja mērķis ir redzēt pasauli un naudas nav daudz - hostelis man liekas laba izvēle. Piem., man nav vēlmes sapazīties ar citiem ceļotājiem, vienkārši pieklājīgi sasveicinies ar istabas biedriem un viss, draudzēties nav spiesta lieta.
06.07.2017 09:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits