Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Latvijas Kultūras akadēmija

 
Reitings 172
Reģ: 12.02.2016
Ilgi domāju, kurā augstskolā šogad uzsākt kultūras studijas. Saprotu, ka savā ziņā atbilstoša būtu Latvijas Kultūras akadēmija, bet tad vairākas draudzenes ieteica labāk izvēlēties Ekonomikas un Kultūras augstskolu, vai labāk pat doties uz tālo Liepājas Universitāti, jo LKA esot pārāk daudz teorijas, bet netiek sniegtas praktiskās iemaņas, kas ir būtiski laba darba ieguvei. Savukārt EKĀ kultūras profesionālā izglītība tiek labi vērtēta. Šoks bija, kad vakar izlasīju studentu sūdzību par Latvijas Kultūras akadēmiju:
https://www.sudzibas.lv/latvijas-kulturas-akademija/latvijas-kulturas-akademija-normativo-aktu-parkapumi-latvijas-izglitiba-c371549
Tā kā neesmu vēl īsti izlēmusi, gribēju vaicāt visām, kuras kaut ko zina par LKA. Vai ir riskanti izvēlēties šo iesta'di un pēc tam neatrast darbu?
13.06.2017 04:32 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Kultūras jomā vispār ir risks neatrast darbu. Vai arī strādāt brīvprātīgi, un pēc tam par 500 eur mēnesī (vidējā alga kultūras jomā).
13.06.2017 07:25 |
 
Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Piekrītu, ka, izvēloties kultūras studijas, nevajadzētu lolot izlūzijas par labi apmaksātu darbu. Ja tiešām esi noskaņojusies izglītību iegūt, lai būtu pieprasīta darba tirgū, tad gluži vienkārši neizvēlies šo jomu. Neatkarīgi no tā, kurā mācību iestādē.
Ja Tevi dzen kaut kāda iekšējā kaislība uz kultūru, tad cita lieta. Bet tad ir jāsamierinās, ka kultūrā pelna uzņēmīgi cilvēki, kuriem ir ķēriens uz biznesu un spēj lietas darīt un organizēt paši. Ja jūti,ka vari gāzt kalnus un kultūras studijas Tev var palīdzēt tikt pie zināšanām jomā, kurā gribi gāzt kalnus, tad ej.
Jo tie, kuri tic tikai augstskolas diploma spēkam un vienkārši gaida kādu, kurš viņiem iedos darbu, tā arī paliek pukstēt, ka skola vainīga viņu nelaimēs. Viss ir atkarīgs no paša. Bet tā nav tikai humanitārajās zinātnēs. Tā ir pilnīgi visās jomās.
Nekad neesmu ticējusi augstākās izglītības nozīmīgumam darba tirgū, tāpēc studēt uz LKA gāju apgūt tieši teoriju personīgās intereses par dažādu mākslu vēsturēm vadīta. LKA studēju kultūras teoriju un menedžmentu. Ja interesē teorija, tad LKA ir lieliska vieta, kur to apgūt, jo pedagogi pārzina katrs savu jomu un spēj savās zināšanās dalīties ar azartu. Ja interesē uzņēmējdarbība kultūras jomā, ir iespējas realizēt savas idejas (ja pašam ir apņēmība), jo studiju gaitā tiek piedāvāts izstrādāt savus projektus, prezentēt dažādos biznesa inkubatoros, iegūt kritiku, padomus un attīstīties.
Izlasīju sūdzību un drusciņ nesaprotu studenta sāpi. Tādus tekstiņus parasti cepj tie, kuri ir kaut ko pārpratuši, apvainojušies un meklē, kur piekasīties. LKA personāls ir fantastiski pretimnākošs un lietas man vienmēr šķita sakārtotas.
13.06.2017 09:09 |
 
Reitings 1263
Reģ: 10.03.2015
Izlasīju sūdzību un drusciņ nesaprotu studenta sāpi. Tādus tekstiņus parasti cepj tie, kuri ir kaut ko pārpratuši, apvainojušies un meklē, kur piekasīties.

Sūdzības autora vienīgā pozitīvā īpašība ir spēja uzrakstīt gramatiski pareizu tekstu. Nekā cita galvā viņam diemžēl nav.
13.06.2017 09:30 |
 
Reitings 220
Reģ: 17.08.2016
Varu pilnībā piekrist tam, ka LKA gandrīz ir tikai teorētiskā daļa, prakses gandrīz vispār nav.
Četru gadu laikā biju tik ļoti nomocījusies, ka vēlreiz neatkārtotu mācības LKA.
Pozitīva lieta ir studiju daļa, kas ir diezgan pretīmnākoša un saprotoša, pasniedzēji ir dažādi, bet reizēm man bija tāda sajūta, ka atrodos vidusskolā, kur man būtu klases audzinātājs....Bet te jau ir runa par atsevišķiem pasniedzējiem.
14.06.2017 12:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)