Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Meklēju mammas - sporta entuziastes

 
Reitings 6
Reģ: 23.02.2014
Sveikas,
Īsumā par mani. Esmu mamma diviem burvīgiem bērniņiem - piecgadīgai meitenītei, kura apmeklē bērnudārzu un pusotrgadīgam puisītim, ar kuru dzīvojos pa māju. Šobrīd nestrādāju un esam no Rīgas.
Pēdējās dienās, kad ārā lietains un slapjš laiks daudz domāju par to, ka gribētos ar mazāko bērnu izlīst no mājas, bet šādā laikā nav daudz variantu, jāmeklē kaut kas, ko varētu darīt iekštelpās, bet nekādi lielveikali, iekšējie spēļu laukumi neuzrunā, jo jau ar pirmo bērnu pietiekoši visa Rīga izbraukāta un visur pabūts.
Tā nu radās doma par to, ka varētu apvienot patīkamo ar lietderīgo, proti, tā kā esmu diezgan sportiska un līdz šim daudz esmu ar sportu nodarbojusies, gribu piedāvāt Jums, mammas ar mazajiem bērniem, iesaistīties kopīgā sportošanā.
Kā tas izskatītos? Es atrastu telpas, visticamāk, kāds sporta klubs, kas piedāvā izīrēt zāli pa stundām. Būtiski, ka ņemtu vērā, lai telpu iekārtojums būtu pēc iespējas vienkāršāks, lai ērti ne tikai mammām, bet arī bērniem, precīzāk, nebūtu daudz vilinošu un bērniem bīstamu priekšmetu.
Kas tālāk? Tālak - plānoju telpas izīrēt uz divām stundām. Šajā laikā mammas varētu vingrot un bērni spēlēties. Protams, ne vienmēr šāds grafiks izdotos,bet tādēļ arī ir domātas divas stundas, lai bez steigas, mierīgā atmosfērā izkustētos, tajā pašā laikā, paspēlētos ar bērniem un varbūt pat izdomātu kādu atrakciju mazo starpā. Kā zināms, bērnu garastāvoklis nav paredzams, tādēļ būs mammas, kurām izdosies pavingrot, bet būs tādas, kurām tajā reizē būs vairāk jāizklaidējas ar bērniem, bet arī tas ir forši un lietderīgi.
Svarīgi zināt! Es neesmu sertificēta trenere, kā arī man nav specializēta izglītība sportā, bet es esmu ļoti daudz nodarbojusies ar sportu un uzskatu, ka ir pietiekoša zināšanu bāze, lai pareizi izpildīt vingrojumus.
Līdz šim, esot mājās ar bērnu, katru dienu cenšos vismaz stundu vingrot, jo tā es jūtos daudz labāk. Pārzinu ļoti daudz vingrojumus, esmu izgājusi cauri internetam krustu šķērsu, tādēļ diezgan labi orientējos šajā jomā. Citreiz vingroju pati, citreiz izvēlos kaut ko no youtube pieejamā vai arī sekojot dažādiem fitnesa entuziastiem, izpildu piedāvātās vingrojumu programmas..
Šobrīd pati cenšos nodarbināt visu ķermeni kopumā, jo ir vēlme tikt pie tvirta auguma. Protams, dažkārt lielāku uzsvars uz vēderspreses un kāju/dibena vingrinājumiem. Paralēli cenšos ēst veselīgi, diētas neievēroju, bet, šajā gadījumā, par uzturu katra mamma atbildētu pati. Ja vien nav interese uzzināt ko jaunu vai padalīties ar savu pieredzi. Arī šis jautājums var tikt atsevišķi apspriests, ja būtu vēlme.
Ir svarīgi saprast, ka meklēju mammas, kuras ar sportu nav uz jūs, jo dēļ tā, ka neesmu ieguvusi atbilstošu izglītību, nevaru nest atbildību un sniegt nepieciešamās zināšanas, lai spētu pilnvērtīgi apmācīt cilvēku, kurš ar sportu līdz šim nav nodarbojies.
Tā teikt, gribētu, lai manam sporta entuziasta pulciņam pievienojas tās mammas, kuras apzinās, ka šis ir vairāk kā kopīgs laika pavadīšanas veids, ar iespēju pasportot. Tā būtu kā alternatīva tam, lai nesēdētu mājās un garlaikotos, jo tādas dienas uznāk jebkurai mammai vai arī kā alternatīva tam, lai nebūtu jāsporto mājas vienai.
Pieļauju domu, ja šāda aktivitāte ieinteresētu vairākas mammas, katrreiz varētu pamainīt treniņa veidu vai papildus sarīkot kāda cita veida aktivitātes. Viss ir mūsu pašu rokās - kā plānosim, ko darīsim.
Līdz šim meklēju vingrošanas nodarbības mammām ar bērniem, bet pārsvarā tās ir paredzētas mammām ar zīdaiņiem līdz gada vecumam. Tas ir viens iemesls. Otrs - vingrošanas laiks. Manuprāt, ērtāks laiks sportošanai ir dienas pirmajā pusē, kamēr otrs bērns atrodas bērnudārzā un arī dienas pirmā puse bieži vien mammām ir tukšāka, ja nav kādi pulciņi vai citas darīšanas. Atradu dažas vietas, kas piedāvā vingrot mammām ar vecākiem bērniem, bet nodarbības notiek vakarpusē. Iespējams, kādai vēl ir šādu apstākļu kopums, kas rada interesi iesaistīties manā iniciatīvā.
Par samaksu. Tik vien, cik izmaksātu telpu īre uz šo laiku, bet tas būtu ievērojami mazāk kā jebkuras vienas nodarbības apmeklējums kādā sporta klubā.
Neaizmirsīsim arī par bērniem. Protams, šis laiks arī viņiem būs svētīgs, jo mamma blakus, tāpat apkārt citi bērni, kas, vismaz manam mazajam, ir vajadzīgi, jo bērniem patīk socializēties un tas, vecumā no gada uz augšu, pat ir nepieciešams.
Kā jau minēju, ja šis aizies, tad arī par bērnu aktivitātem katrreiz varētu piedomāt un saorganizēt kādu mazo radošo darbiņu, kuru veidotu kopā ar bērniem vai arī izspēlētu kādu rotaļu atbilstoši bērnu vecumam un interesēm.
Ceru, ka esmu uzrunājusi kādu no Jums, jo es ticu, ka neesmu vienīgā, kura dažkārt sēž mājās un prāto, ko labu varētu padarīt. It kā varētu pavingrot, it kā paspēlēties ar bērnu...citreiz tas izdodas, bet citreiz slinkums un citi darbi ņem virsroku. Tādēļ piedāvāju iziet no mājas un divas stundas forši padarboties, ka pašai un bērniem ir prieks!
Veiksmīgu dienu!
Ļoti gaidīšu, ko par manu piedāvājumu teiksiet Jūs, mīļās mammas!
Annija
23.02.2017 12:55 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits