Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mans stāsts

 
Reitings 47
Reģ: 14.03.2011
Mans stāsts...
Šobrīd esmu tajā punktā kad esmu nogurusi. Nogurusi censties, cinīties, tiekties pēc kaut kā un nekas nesanāk.
No vienas puses man ir kauns žēloties, labs darbs, laba alga, vīrs, dzīvolis , bērns, bet es esmu nogurusi. Citiem ir traģēdijas, nelaimes, es to apzinos, bet tas nemaina to kā es jūtos....
Mēģinu dzīvot pēc teorijām, ieteikumiem, bet nekas nestrādā. Varbūt es vēlos par daudz, varbūt es gribu kaut kādu iedomāto sapni? Bet ir taču jātic sapņiem un mērķiem, bet varbūt tās ir tikai pasaules uzspiestie ideāli.
Tas pats ar svaru, cīnos ar to kopš sevi atceros, esmu bijusi apaļīgais bērns un ipaši pēc mazā. Grāmatas, filmas, diētas, veselīga dzīvesveida mēģinājumi, nekas neizdodas.
Viens saka ir sevi jāmīl, otrs ir jābūt stiprai un gribā nelokāmai un tad es padodos un sāku sevi žēlot un brieztu purvā vēl dziļāk.
Mazais slimo, darbā nav spēka un vēlēšanās, mājās nekārtība, neizgludinātu drēbju kaudze, angļu valodas kursi, neizlasītas grāmatas. Tad vēl smagi slimo tēvs, vainas apziņa ka pietiekami nepalīdzu vecākiem, ar vīru strīdamies, jo esam kašķīģi pēc darba dienas beigām, mazais neklausa un čīkst, jo jūt manu emocionālo stāvokli, man prakstiksi nav draugu ar ko parunāties, tikai paziņas, vainas apzina ka ar bērnu tik maz laika pavadu, jo esmu darbā ( bet patiesībā tās ir 8-9 h) un tā varētu turpināt bez gala...
Kā sevi restartēt, kā atgūt sevi ?
15.02.2017 14:18 |
 
Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Man ir uznācis mazliet līdzigi, tapēc saprotu sevi.
Kas palīdz man, neiespringsti par lietām,kas notiek apkārt, nesalīdzini savu dzīvi ar apkārtējo. Tava ir tava un tikai tu savas domas vari pati sakārtot.
Labais vairojas ar labām domām un protams darbiem. Es mēģinu domāt pozitīvāk, ir dienas,kad zūd motivācija , bet mēģinu saskatīt visā kaut ko pamācošu vai kā savādāk.
Man palīdz pastaigas, paskaties, cik forša saulīte, vispār iestājas labāks garstāvoklis.
Diēta kā saki varbūt nepalīdz, es nezinu tavu gadījumu, bet vismaz centies, arī veselīgs dzīvesveids daudz ko var mainīt, veselības ziņā jau noteikti.
Savu vīru labāk samīļo, nevienam nepatīk kašķīgas sievas.
:-)
15.02.2017 14:47 |
 
Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Ha, ta nu gan, es vēlējos rakstīt saprotu tevi!
15.02.2017 14:47 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Izskataas, ka Tev paaraak daudz visa kaa un vienlaiciigi, taapeec arii juuties izsmelta. Vai vari shobriid atmest neizlasiitaas graamatas un varbuut anglju valodas kursus? Vareesi visu paspeet, kad mazais mazliet paaugsies. Kaa arii varbuut ir iespeejams noliigt cilveeku, kas paliidzeetu ar maajas darbiem (t.i. tiiriishanu un gludinaashanu)? Vai viirs paliidz? Ja nee, luudz paliidziibu.
Es Tevi saprotu, domaajams, ka ikvienai buutu "tukshuma" sajuuta Tavaa vietaa. Atmet vainas sajuutu..neviens tak nav super cilveeks, kas speej izdariit PILNIIGI VISU.
Panjem kaadu dienu briivu, lai vareetu mazliet paslaistiities - izguleeties, pastaigaaties svaigaa gaisaa, mazliet palasiit varbuut arii piekaartot maaju.
15.02.2017 14:54 |
 
Reitings 202
Reģ: 20.07.2015
Es teiktu - vispirms pārbaudi, kāds ir D vitamīns, dzelzs līmenis etc, dažkārt tāds it kā sīkums ļoti ietekmē pašsajūtu.
Tālāk noformulē pati sev godīgi, ko īsti gribās: parunāties, sirdi izkratīt vai risināt problēmas.
Ja parunāties - ļoti, labi, esi jau sākusi :) Varbūt ir iespēja apmeklēt psiho-ārstu, sakārtot domas, tikt vaļā no vainas apziņas, jo tās ir ļoti destruktīvas sajūtas. Nebaidies par savām sajūtām runāt arī ar vīru, viņš tavā galvā ielīst nevar.
Ja risināt problēmas - no uzskaitītajām izvēlies vienu vai divas, kas būs prioritātes un velti tām vairāk uzmanības, turpretī no kādas varbūt var atteikties, piem. kursiem, vai vnk neiespringt uz mājas tīrību vai negludināt drēbes. Pieraksti uz lapiņas idejas, plāno, meklē risinājumu, viss notiks pakāpeniski. Varbūt vari pāriet uz pusslodzes darbu vai algot mājas uzkopēju vai izdomāt vēl kko.
Visdrīzāk es teiktu, ka ir jāmācās neiespringt uz sīkumiem.
15.02.2017 15:04 |
 
Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
visu paspēt neviens nevar un nemaz nevajag. sāc ar kaut ko vienu- lai tās grāmatas stāv, manuprāt, jāsāk ar sevi. ja gribi notievēt un ir sajūta, ka tā jutīsies labāk, dari to un tajā ļoti palīdz treneris. paņem treneri, uztaisīs tev programmu un uz priekšu! Kad būsi apmierināta ar sevi, tad apkārt viss neliksies tik drūms, jo pati būsi priecīgāka.
15.02.2017 15:07 |
 
10 gadi
Reitings 4384
Reģ: 30.09.2013
Runājot par svaru.. ja nesanāk notievēt tad visticamāk darīji visu laiku ko nepareizi.. vai arī kādas veselības problēmas kas to bremzējušas - piemēram vairogdziedzeris....
Ja ar veselību viss ok un lietas dara pareizi - notievēt var jebkuršs.. protams vienam tas būs ātrāk citam lēnāk un vienam tas un tik jāadra citam kas cits ...
15.02.2017 15:53 |
 
10 gadi
Reitings 4384
Reģ: 30.09.2013
Manā klientu lokā (pāri 100 cilvēki) no tiem kuri neatmetuši darboties un vius kārtīgi izdara kā teikts - visi ir savu vairāk vai mazāk panākuši....
15.02.2017 15:54 |
 
10 gadi
Reitings 4384
Reģ: 30.09.2013
Pats savlaik biju tā saucamais caurbira, gars un loti tievs... varēju ēst ko vēlos un cik vēlos.... nelikaš reāli uzbaroties.... bet te nu es esu +40kg masa tiklīdz sāku dar';it lietas pareizi...
15.02.2017 15:55 |
 
Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Sievietei vairāk enerģijas jāvelta mājai, bērniem. Vīrietim - ģimenes uzturēšanai. Ja sieviete grib būt varone abās frontēs, viņa agri vai vēlu salūzīs. Tu šobrīd pārāk jaucies vīrišķās lietās, enerģijas disbalnss un jūties slikti. Jāiesnlēdz vairāk sevī sieviete... :)
15.02.2017 17:03 |
 
Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Sevi mīlēt nenozīmē mīlēt pēc citu ieteikumiem, teorijām - tas tiešām nestrādā (pati jau esi atbildējusi uz šo jautājumu). Svarīgi ir Tev pašai saprast, kas ir tas, kas liek Tev justies labi - un te nepalīdzēs neviens cits, kā Tu pati, jo tikai Tu un vienīgi Tu zini, kas ir tas, kas Tev liek justies labi, kurš ir tas ēdiens, kas ir vajadzīgs Tavam ķermenim, lai tas būtu vesels un Tu tajā lieliski justos (ir kādas kopējās iezīmes, tomēr mēs katrs esam unikāls, bet savu unikalitāti atklāt vari tikai Tu pati, neviens to Tavā vietā izdarīt nevar), Tev pašai vislabāk zināms, kuri ir tie kursi, darbs un vaļasprieki, kas Tevi piepilda ar prieku, spēku un enerģiju - atliek tik rakt. Nav nozīmes dzīvot pēc citu ieteikumiem, ja tie ieteikumi Tev nav piemēroti. Nav nozīmes justies par kaut ko vainīgai, jo tas tāpat nemainīs pagātnes notikumus - labāk meklē, ko tagadnē vari darīt lietas labā, ja vispār tas ir vajadzīgs. Nav nozīmēs visur skriet un visiem palīdzēt, it sevišķi vēl tāpēc, ja tas Tevi izsmeļ un atņem enerģiju patiešām būtiskajam - Tev pašai. Izlem pati, kas ir tas svarīgākais Tavā dzīvē, kas Tevi piepilda ar prieku un primāri velti enerģiju tam - tā arī ir sevis mīlēšana :)
15.02.2017 17:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits