Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Darba ikdiena

 
Reitings 52
Reģ: 02.09.2010
Sveikas!
Man te panesās sarunas par darba vietām un ikdienu tajās.
Sakiet,kāds ir jūtu darba ritms un darba vietas attieksme?
Piemēram,vai darba grafiks/slodze atbilst algai? Vai vadība ir pretimnākoša? Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet? Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu? Vai kolēģi draudzīgi? Vai ir prēmijas? Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana? Un tā tālāk...
Pēdējā laikā dzirdu brīnumu lietas par darba vietām. Gribu saprast,vai tam ir pamats un kāda ir reālā situācija.
02.02.2017 13:43 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Nja, mans info diezvai būs baigi interesants. Kolēģi man ir ārzemēs, strādāju no mājām, darba režīms brīvs. Nekādu baigo bonusu nav, tikai gada beigās prēmija (bet nu tiem, kas pilnu gadu nostrādā, nevis jauniņajiem).
02.02.2017 13:47 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Patlaban strādāju trīs dienas nedēlā - 1dien, 3dien un 5dien. Pārējās dienās esmu viegli sasniedzama e-pastos un whatsapp, bet pēdējā laikā cenšos brīvdienās nestrādāt. Vadība ir ļoti, ļoti pretīmnākoša - varu strādāt arī attālināti, ja esmu apslimusi vai darīšanas skolā/kur citur. (Ofisā ir mazais noteikums - ja esi slims, labāk dodies mājās, lai neaplipinātu citus). Brīvas dienas dabūt var mierīgi, galvenais, lai darbiņi ir izdarīti. Slimības lapu pusotra gada laikā ņēmusi neesmu.
Ofisā nav strikti noteiktas darba stundas - vairums ierodamies uz deviņiem, desmitiem, es esmu guļava/pūce, neviens neko nesaka, ja ierodos arī vienpadsmitos. Atkal - galvenais, lai pienākumi ir izpildīti. Tomēr kad nāk pasākumu sezona, ir tikai normāli mūsu birojā strādāt 7 dienas nedēļā.
Kolēģi ir brīnišķīgi, esmu ļoti sadraudzējusies ar vairākām kolēģēm, daram kopā dažādas lietas arī ārpus darba. Sirsnīgas, saprotošas attiecības.
Pasākumi - esam mazs ofisiņš, dzimšanas dienās/vārda dienās jubilārs atnes kūciņu un pēc pusdienām visi pasēžam pie vīna glāzes :) Prēmijas esmu saņēmusi pēc laba darba :)
02.02.2017 13:55 |
 
10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
*Vadītāja man ļoti forša un pretimnākoša. Visi varam izskriet, ja kaut kur vajag darba laikā. Nesen biju apslimusi, domāju ņemt slimības lapu, bet vadītāja teica, lai vienkārši eju mājās un atpūšos divas dienas, ka nevajag ņemt slimības lapu par tik maz dienām.
*Kolēģi draudzīgi, izpalīdzīgi. Reizēm kāds uzkrīt uz nerva, bet tas jau tikai normāli.
*Prēmijas ir 1x gadā.
*Vienmēr savā nodaļā sveicam cits citu svētkos - gan vārda dienā, gan dzimšanas dienā. Visi tā samērā simboliski sametamies naudiņu un nopērkam kaut ko uz galda liekamu - kūku, kliņģeri vai ko tamlīdzību. Arī gaviļņieki svētkos vienmēr klāj galdu un forši atzīmējam.
02.02.2017 13:57 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
* Man ir kruta priekšniece, nu bet tiešām - dažreiz palasu par bosiem un mati stāvus. Kā reiz šodien pirmo dienu darbā, līdz tam 2 dienas noslimoju mājās - 1dienas vakarā uzzvanīju priekšniecei un teica, lai guļu mājās un bez slimības lapas, protams. Šodien atnācu un viņa jautāja, vai esmu jau vesela un ka varēju vēl līdz 1dienai palikt mājās (bez slimības lapas). Algu šodien arī saņēmu - neko neatskaitīja (ok, to zināju, bet lai lieki jautājumi nebūtu) :D
* Ja vajag pie ārsta, darīšanās, tad varu mierīgi aizbraukt uz to 1-2 h. Man arī reizi mēnesī jābrauc darīšanās, par to informēju un viss.
* Arī par atvaļinājumiem.. sarunāju gan datumus, kādus man vajag, gan visu pārējo, lai darbam labi un man arī.
* Jā, alga vienmēr var būt lielāka, bet t.k. darbs kaulus vispār nelauž, nevaru sūdzēties. Jā, nav veselības apdrošināšanas, tomēr apmaksā degvielu (kaut arī daļēji)
* Kolektīvs mazs, bet ļoti sirsnīgs un foršs :)
*Vienmēr savā nodaļā sveicam cits citu svētkos - gan vārda dienā, gan dzimšanas dienā. Visi tā samērā simboliski sametamies naudiņu un nopērkam kaut ko uz galda liekamu - kūku, kliņģeri vai ko tamlīdzību. Arī gaviļņieki svētkos vienmēr klāj galdu un forši atzīmējam.

++++ Tas pats!
* Ir arī prēmijas 1x gadā
Kopumā man ļoti patīk!
02.02.2017 14:04 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Strādāju pašlaik 2x nedēļā konstanti un tad pēc vajadzības atnāku. Uzņēmums ir maziņš, arī apgrozījums nav milzonīgs, tāpēc tādu prēmiju algas apmērā nav, bet svētkos apsveic, uzklājam galdiņu, Ziemassvētkos bija neliela prēmija + dāvaniņas. Vienmēr varu sarunāt atnākt citā dienā, ja savās konkrētajās nevaru. Ja slimoju, piezvanu un pasaku, ļauj veseļoties, cik ilgi nepieciešams (samaksā vienmēr noteikto arī tad, ja mēnesī sanāk mazāk stundu nekā runāts). Tādā ziņā ļoti foršs darbs, ko apvienot ar studijām, žēl, ka nevar piedāvāt pilnu slodzi, iespējams, arī paliktu strādāt, bet piedāvāja papildus nākamajam darbam piestrādāt. Tos pienākumus jebkurā laikā varu izdarīt, nav obligāti jābūt tajā un tajā dienas laikā tur.
02.02.2017 14:09 |
 
Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Tieši pašlaik esmu BKA, bet, kad strādāju savā darba vietā, tad -
Vai darba grafiks/slodze atbilst algai?
Nē, diemžēl. Slodze ir stipri lielāka par samaksu.
Vai vadība ir pretimnākoša?
Kā to ņem. Netraucē man dzīvot un tas ir daudz labāk par iepriekšējo darba vietu, kur vadība, atvainojos, priekšā pakaļā pieskatīja un kritizēja katru soli.
Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet?
Nevar gan. Viss notiek pēc grafika un kavēt nedrīkst.
Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu?
Jāņem ir oficiāla slimības lapa. Es šādi šogad dabūju ierakstu personas lietā. Vienu dienu piezvanīju, ka jūtos ļoti slikti un nespēšu strādāt, pie ārsta neaizgāju, jo uzskatīju, ka nav vajadzības par vienu dienu iet. Nu lūk, ieraksts par neattaisnotu darba kavējumu uz visiem laikiem.
Kaut kā man nelikās, ka spētu novadīt 7 mācību stundas ar sarkanām acīm un raudoša.
Vai kolēģi draudzīgi?
Kā kurš. Ir gan draudzīgi, gan gatavās čūskas.
Vai ir prēmijas?
Kas ir prēmija?? :-O:D Nu labi, papildus piemaksas var dabūt, ja papildus veic kaut kādus metodiskos darbus, bet tās piemaksas ir gaužām nelielas.
Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana?
Notiek. Dažus pasākumus, piemēram, 1.septembrī, Ziemassvētkos rīko vadība.
Kūku sēdēšanas gan notiek privātajos "draugu lociņos". Tā kā es ne ar vienu īpaši nedraudzējos (nebija laika, jo saspiests grafiks un gribējās izvairīties no liekas drāmas), tad es pie kūkošanas nemaz netiku :D
02.02.2017 14:23 |
 
Reitings 197
Reģ: 15.07.2010
Vai darba grafiks/slodze atbilst algai?
Pa sezonai, ziema mierigak, bet pavasari / vasara / rudeni ir parstradatas vismaz 8h nedela.
Vai vadība ir pretimnākoša?
var teikt, ka ja.
Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet?
ja vajag izskriet pie arsta, tas parasti notiek vai nu pusdienlaika, vai agri no rita, vai jau pec 17, lai ir uz pusdienu rekina.
Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu?
Vai nu vai nu.
Vai kolēģi draudzīgi?
ja.
Vai ir prēmijas?
neliela premija gada beigas.
Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana?
Notiek pa kabinetiem.
02.02.2017 16:17 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
darba grafiks/slodze atbilst algai? Vai vadība ir pretimnākoša? Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet? Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu? Vai kolēģi draudzīgi? Vai ir prēmijas? Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana?

Pašlaik nestrādāju,bet alga galīgi neatbilst slodzei,jo tā vien meklē kam uzkraut vēl pienākumus par kuriem naudu nesaņems,bet ja atteikts,tad tu esi darbā viss sliktākais kolēģis.
Oj, :-Dsapņot par to varēju, jo no tā parasti uztaisīja baigo notikumu,bez maz kā tu vari darba laikā kur iet? Piebildīšu,ka būdama vēl tad grūtniece man bija jālūdzas.
Varēju ņemt,ja samaksāju visu naudu ko par dienu saņēmu,ta pat nekādā gadījumā!
Kā nu kurš, ir ļoti labi,ir galīgi kretīni:-D
Prēmijas ir 2gadā .
Pasākumi ir parasti uz ziemassvētkiem un jauno gadu..
Kolēģus sveic dzimšanas dienas un vārda dienas.
02.02.2017 16:54 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
darba ritms un darba vietas attieksme?
Nav noteikta darba ritma, pārsvarā strādāju attālināti-no mājām. Attieksme ir pozitīva, bet attiecībā uz paveicamo darbu nav nekādu atlaižu, tas, kas ir jāizdara, ir jāizdara, neskatoties ne uz ko.
darba grafiks/slodze atbilst algai?
Vienmēr var vēlēties vairāk, bet es teikšu, ka jā.
Vai vadība ir pretimnākoša? Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet?
Atbildēju jau pašā sākumā.
Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu?
Slimot varu. Bet, ja esmu atbildīga par jau notiekošu procesu, tad man jābūt sasniedzamai gan elektroniski, gan telefoniski visu diennakti. Ja neko tajā brīdī neesmu uzņēmusies, tad varu slinkot, bet attiecīgi arī neko nesaņemu.
Vai kolēģi draudzīgi? Vai ir prēmijas? Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana?
Kolēģi normāli, ikdienā daudz tikties nesanāk, bet problēmu nav. Tā kā uz vietas esmu maz par sveikšanām un pasākumiem nemaz īsti nezinu. Prēmijas ir.
02.02.2017 16:57 |
 
Reitings 1460
Reģ: 10.02.2016
Te jau visas zin, bet nu labi, ja reiz tēma ir, tad nu lai notiek. :)
1. Darba ritms - citreiz darba daudz, ka knapi tiec galā, bet pārsvarā ir LIELA nīkšana un jātēlo (jāsimulē) ka strādā.
2. Attieksme no darba devēja - nu kad vadītājs nav alkahola reibumā, tad ir normāli. Kolīdz atvainojos piekodies tā ir šausmas. Bet tādi laikam ir vairums LV firmu BOSI.
3. Atvaļinājumus it kā dod, bet max.ko vienā reizē var iedot tās ir 2vas nedēļas. I to ar gariem zobiem. Ja esi atvaļinājumā kaut kur ārzēmēs - vadībai ir pie kājas, tevi izsauc kā suni uz darbu.
3. No labumiem - pastāvīgi bez kavējumiem 2x mēnesī izmaksā naudu (alga,avanss). Ja alga vai avanss iekrīt svētku dienās vai brīvdienās, tad nauda tiek izmaksāta ātrāk. Ir apdrošināšana. Brīvdienu iedod, ja vajag. Slimot bez slimības lapas neļauj. Visam jābūt oficiāli.
4. Kolektīvs - čūsku midzenis. Intrigas.. itsevišķi sievišķu vidū. Vīrieši nerunā apkārt - tikai par darbu.
5. Vadītājs mīl noklausīties sarunas ap stūri. Kolektīvā ir stukači, joprojām neesmu atkodusi kuri tie ir. Vispār diezgan riebīgi.
6. Prēmijas - haha, nu diezvai pāris EUR var uzskatīt par prēmiju.
Vispār kopumā situācija ir bēdīga. Kā jau esmu teikusi - turos dēļ naudas.
02.02.2017 17:10 |
 
Reitings 57
Reģ: 11.11.2016
Interesanti sanāk. Kā tēma par algām, tā ir skaidrs, ka sevi cienoša kosmiete, kaut vai tikai vakarenes izglītību, bet zemāk par 2000 eur nestrādās! Kā tēma par darbu, tad izrādās, ka var atnākt 2 x nedēļā, uzsmaidīt bosam, ar kolēģēm aiziet pēc makarūniem, pasēdēt Cosmo un doties prom. A ziniet ko, beidziet irst! :-D
02.02.2017 17:20 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Pastāstīšu kā bija divās darba vietās.
a. -bijusī darba vieta.
Piemēram,vai darba grafiks/slodze atbilst algai?
Liela noskriešanās , universālais darbinieks. Visiem jāpalīdz ,jāstrādā dažādos amatos. Nē, neuzskatu ,ka alga atbilda padarītajam .Tur vajadzēja ar tādu slodzi 2x lielāku algu.
Vai vadība ir pretimnākoša? Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet?
No vienas puses ,it kā varēja paņemt, bet ,tad sākās - it kā vārdiski atļāva, bet pēdējā mirklī izdomāja visādus papildus darbus,lai apgrūtinātu nokļūšanu uz vajadzīgo vietu vajadzīgajā laikā.
Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu?
1-2 dienu varēja noslimot, bet ja ilgāk ,tad jāņem slimības lapa, kaut gan viņiem bija drāmas ar slimības lapām . Uzreiz uzskatīja,ka visi simulē, īstenībā nav slimi , atpūšas mājās. Znanīja katru dienu , uzprasījās ,lai slimības lapas laikā ej uz darbu. Bija pārbaudes zvani, lai pārliecinātos vai patiešām esi vēl slims un 101 jautājums par darba lietām. Ja neizklausies pārāk slims tel .sarunā-simulants. Pēc atnākšanas no slimības sāk intrigas perināt.
Vai kolēģi draudzīgi?
50/50% . Bija ļoti draudzīgi kolēģi , gan arī intriganti ,čūskas.
Vai ir prēmijas?
1x gadā . Tādas visai simboliskas . kādu reizi 20eur, kādu 10 eur. Lielākā 70eur.
Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana?
1x gadā obligāta Z-svētku balle. Katru gadu palika arvien švakāk. 1 gadu bija uzsaukts vadības ēdiena galds, otru patiešam jāsametas 50% no galda, trešo gadu vadība uzsauca tik sulu, apelsīnus un pārējo pašiem bija jāpērk gribi vai nē.
Simboliska prēmija, simboliska dāvana.
Kolēģiem dāvināja simboliskas dāvanas. Jubilārs nopirka torti,vīnu. No vadības puses pat apaļajās jubilejās nebija dāvanas...Nē meloju- pāris izredzētajiem bija:D
Vienīgais bonuss bija 2mēneši gadā, kur pilnas slodzes darbs pārvētās par pusslodzes, ļoti simboliska samaksa par pusdienām.
02.02.2017 17:24 |
 
Reitings 169
Reģ: 12.04.2014
Mnemo, neticēsi, ir, strādāju divos "darbos". Vienā vairāk, otrā mazāk, bet abos galvenais ir rezultāts. Varu iet, kur man vajag un kad man vajag, ja nav sapulces, tikšanās utt. Arī pēc makarūniem vai Cosmo pasēdēt. Bet, ja darbs nebūs izdarīts, vai sakritīs vairāki projekti, sēdēšu 20 stundas dienā nedēļu no vietas.
A kā es daru vai kur, tas nevienu neinteresē. Nevienam neesmu front-desk, darba devējam dziļi pie kājas, vai nāku džinsos vai kostīmā, nāku vai nenāku. Jautājums ir, cik es nopelnu uzņēmumam. Punkts.
02.02.2017 17:26 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
A ziniet ko, beidziet irst!

Kurš irst ārā ?:-DVajaga sašūt:-D?!
02.02.2017 17:30 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
b.
Piemēram,vai darba grafiks/slodze atbilst algai?
Alga ir ok slodzei . Vienīgi ir pusslodze un reāli nepietiek visam ,kas man ir nepieciešams:-/
Vai vadība ir pretimnākoša? Vai var paņemt brīvu,ja vajag izskriet?
Jā, var sarunāt izskriet, paņemt kādu brīvdienu.
Vai par vienu slimošanas dienu ņemat slimības lapu vai atvaļinājumu?
Neesmu vēl slimojusi, bet manuprāt, šajā uzņēmumā ir pieņemts iet slimiem uz darbu. Ja mirst nost, galīgi nevar, tad paņem slimības lapu, bet vispār vēl nav bijusi nepieciešamība ņemt ,ta kā nezinu īsti kā ar to visu ir. Ir ,kas arī ņem slimības lapas, bet lielāka daļa vnk iet slimi uz darbu.
Vai kolēģi draudzīgi?
Jā, draudzīgi. Nav problēmas ar kolēģiem, saziņu. Izpalīdzīgi, pretīmnākoši.
Vai ir prēmijas?
Gan jau,kad ir ,bet ta kā strādāju pāris mēnešus, tad nekādas prēmijas man vēl nav bijušas.
Vai notiek pasākumi,kolēģu sveikšana?
Jā notiek. Ir pieņemts servēt ļoti bagātīgu galdu, daudz tērēt jubilāram uz dzimšanas dienas svinībām. Visi sametas naudu jubilāram.
02.02.2017 17:30 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
stradaju pec grafika videji 13 lidz 14 diena smenesi, otra darba dazas dienas butiba. Ala mazliet vairak ka citiem tada nozare, bet uz papira vispar skaisti.. stundas loti garas. Atbildigs un ja ir jastrada nedzenam luni, otra darba tusejos faktiski. Pluss ka abos ir padaudz bonusu. Neslimoju....ja vajag varu pazvanit but velak vai dazas dienas panem atputu. Un ja dres kodus protams , viena darba otra forma kas loti atviegloi ildienu.
02.02.2017 17:32 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
sniegpulksteniite tu burtiski manu darba vietu aprakstīji:-D
02.02.2017 17:33 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un ja lai ari darba jabut 10...tapat man tas ir agrs rits besiiiiii
02.02.2017 17:35 |
 
Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Sognare a vai b variants?:D
02.02.2017 17:37 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Interesanti sanāk. Kā tēma par algām, tā ir skaidrs, ka sevi cienoša kosmiete, kaut vai tikai vakarenes izglītību, bet zemāk par 2000 eur nestrādās! Kā tēma par darbu, tad izrādās, ka var atnākt 2 x nedēļā, uzsmaidīt bosam, ar kolēģēm aiziet pēc makarūniem, pasēdēt Cosmo un doties prom. A ziniet ko, beidziet irst!
vai ne:-D
ka par realu darbu jaruna ta vairs nav 20 it lapas un daudzam mutes ciet teikt nav ko:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
02.02.2017 17:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits