Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Latvija - iespēju zeme?

 
Reitings 80
Reģ: 10.12.2016
Kā tad īsti ir? Ir tā Latvija iespēju zeme vai nav? Citi saka, ka ir, daudzi saka, ka bedre. Kur slēpjas patiesība? Pameklējam pārmaiņas pēc kādu gaismas stariņu? Var uzskaitīt jebkuras jomas, lietas utt.
Personīgi iespējas redzu darba tirgū, saistībā ar demogrāfisko bedri kkā darba trūkumu nejūtu, un man kā jaunam cilvēkam dabūt solīdu darbu neliekas grūti, kas ārzemēs cik dzirdēts varētu būt kosmoss, tajā pašā Amerikā cik dzirdēts kā cilvēki rukā vaiga sviedros, lai sistos cauri utt. utt. strādā gadiem, lai tiktu uz ko normālu utt., bet šeit liekas, ja cilvēks ir kaut cik sakarīgs darbs viegli nāk. Piemēram, tāpat ir sanācis pastrādāt Rimi kādu laiku zemākajā pozīcijā, lai gan nepārbaudīju praksē, bet tajā laikā radās priekšstats, ka tur tikt uz augšu var gana ātri & labi, JA vien ir VĒLME sisties uz augšu... tas tā piemēram. Paturpinām?
29.12.2016 23:37 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es domāju, ka vienmēr ir jautājums, kas kuram ir "augša".
Vienam "augša" ir biroja speciālists ar 1000 uz rokas, citam "augša" ir Rimi vidējais/top menedžments ar 3000 uz rokas, vēl kādam - VID vadītāja amats, vēl kādam - PVN mazgāšana, kur vienā dienā var dabūt 15 000 ar augstu risku pēc gada atsēdēt.
29.12.2016 23:42 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Atkarīgs no profesijas...
Un, par smago strādāšanu, lai izsistos... Reāli cik laika Latvijā jāptērē "smagi strādājot", lai varētu iegūt labu mašīnu, māju kredītā (ar labu pirmo iemaksu), vai kādus citus materiālus labumus un tiktu tiešām labā amatā bez jebkāda atbalsta?... Ārzemēs to izdarīt ir ne vien vieglāk (vairāk "melno" darba piedāvājumu par gana labu atlīdzību), bet arī īsākā laika posmā, kas ir ne mazāk svarīgs faktors. ;-)
29.12.2016 23:54 |
 
Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Oi, tikai nevajag atkal šo veco diskusiju, kura vienmēr beidzas ar kašķiem! Šajā jautājumā vienmēr katram būs savs viedoklis, kuru tas aizstāvēs, kā rezultātā sāksies lieki strīdi. Vai mums tas vajadzīgs svētku laikā?
Bet, ja tomēr par tēmu, tad nē, es neuzskatu, ka Latvija būtu iespēju zeme. Lūdzu, cik nav piemēru par vietējiem uzņēmējiem, kuriem nākas savus biznesus klapēt ciet, jo tie saskaras ar likumu nejēdzībām! Pietiek dažreiz palasīt ziņas par Latvijā notiekošo, lai izlasītu kārtējo veiksmes stāstu par kādu stūrī iedzīto jauno uzņēmēju, kurš ir bezspēcīgs birokrātijas priekšā. Nu jā, pieņemsim, ka Latvijā labi var dzīvot, piemēram, IT speciālisti vai arī tie (kā daudziem patīk teikt), kuriem ir galva uz pleciem. Bet, es atvainojos, ko tādā gadījumā darīt pārējiem? Ar ko šiem IT speciālistiem slaucīt pēcpuses, ja nebūs kas ražo tualetes papīru un lielveikalos nebūs, kas to pārdod? Ko darīt, ja nebūs sētnieki, kuri slaucīs šiem māju pagalmus? Apkopēji, kuri tīra sabiedriskās tualetes utt., utjp.? Protams, var jau teikt, ka katram jātiecas iegūt labu darbu, BET - kas tā ir pa valsti, kurā pat parasta darba darītājs nevar nopelnīt tādu algu, lai spētu dzīvot, ne tikai eksistēt? Kas tā pa valsti, kurā cilvēks ir vajadzīgs tikai tad, ja nemaksā nodokļus!? Pamēģini nesamaksāt kādai iestādei vienu eiro vai pārdot savu adīto kleitu internetā! Uzreiz klāt būt i parādu piedzinēji, i VID. Savukārt, nedod Dievs, cilvēkam vajadzēs kāda orgāna transplantāciju, valsts parādīs vidējo pirkstu un visas naudiņas atkal ripos no ziedotāju maciņiem.
Cik Latvijā saņem pensionāri? Cik nav tādi, kuri atdevuši visu savu apzinīgo darba mūžu Latvijai, bet mūža nogalē saņem tādus grašus, ka knapi zina kā dzīvību izvilkt? Velns parāvis, tikai nevajag tagad par Latvijas veiksmes stāstiem. Jā, Latvijā var dzīvot tie, kuriem ir tā galva uz pleciem! Bet ko pārējiem? Ko darīt apkopējām, pārdevējām, sanitārēm, medmāsām, aprūpētājām, trauku mazgātājām utt.utjp.? Nosprāgt!? Atvainojos, ka tik rupji, taču mani šādas diskusijas dzen izmisumā. Dzīvo tālāk savu laimīgo dzīvi savā laimes zemē Latvijā, ja reiz neredzi tālāk par savu degungalu! Gan jau tā dzīvot ir daudz vieglāk.
30.12.2016 00:02 |
 
Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Piemēram, tāpat ir sanācis pastrādāt Rimi kādu laiku zemākajā pozīcijā, lai gan nepārbaudīju praksē, bet tajā laikā radās priekšstats, ka tur tikt uz augšu var gana ātri & labi, JA vien ir VĒLME sisties uz augšu

Pastāsti, lūdzu, cik saņēmi uz rokas strādājot Rimi un cik lielu dzīvokli & kādā rajonā varēji par šo algu ne tikai atļauties noīrēt, bet arī nomaksāt visus komunālos pakalpojumus + paēst, neskaitot tādas lietas kā, piemēram, ārsta apmeklējums vai jaunu zābaku pāra pirkums. Tiešām - pastāsti! Man ļoooti interesē! Izklausās pēc sapņu algas. Nesaprotu kāpēc Latvijas iedzīvotāji, tā vietā, lai dotos prom, nepiesakās darbā Rimi. Tur ne tikai labas algas, bet vēl paaugstinājumi sasniedz griestus.
30.12.2016 00:09 |
 
Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Cons and Pros..
+ Tukša vieta. Vieglāk kko uzcelt tukšā vietā, nevis tur, kur kaut kas ir. Tāpēc mums, piemēram, ir tik labi attīstīts banku sektors- jo Padomju savienībā banku nebija. Tās taisīja no nulles 90tajos- kad te īsti nebija neviena, kas teiktu, kā jādara, tāpēc darīja pēc jaunākajiem standartiem un bez rakstāmmašīnām.. :D
+ mazāka konkurence. Vieglāk tikt pamanītam.
+ Vieglāka konkurētspēja. Principā, ir pieejams viss tas pats kas citur veiksmīgam biznesa sākumam.. internetā, protams, jo uz vietas jau neko neražo vairs! :)
- Maz cilvēku. Kapitālisma pasaulē ideju balsta dzīvais tirgus- cilvēki. Ievedot tirgū sūdu- Londonā var nopelnīt kapitālu. Ievedot Latvijā labu ideju- nopelnīt nesanāks, jo nav tirgus, respektīvi, cilvēku.
- Lai veiktu ilgtermiņa ieguldījumus, ir nepieciešama skaidrība par nākotni. Pat nerunājot par nodokļiem, Latvija ir vieta, kur, ja nebūtu NATO, jau tagad būtu Krimas vai austrumukrainas scenārijs. Nav skaidrības- kurš būs draugs, kurš ienaidnieks pēc gada. Pēc diviem? Mācīties angļu, vācu, krievu, zviedru vai igauņu valodu? Varbūt braukt prom?
- slikta valsts reputācija. Tas nav tāpat vien, ka ir vēl joprojām atsevišķi pasaulē populāri iepirkšanās saiti, kas preces sūta uz Mozambiku un Gvineju, bet ne uz Latviju. Tu vari būt sūdīgs uzņēmējs no Anglijas un Tev būs labākas iespējas sevi parādīt nekā, ja būsi labs uzņēmējs, kura CV būs rakstīts Latvija.
- slikta infrastruktūra. Nav noslēpums, ka veiksmīgai uzņēmējarbībai, nepieciešami ātri sakari. Ja runa nav par internetu, tad Latvija ir tukša vieta, kurā ir lidosta. Arī tā biežāk tiek izmantota, lai vestu ļaužus ārā un svešu ļaužu transfēriem. Ja runā par kravām, tad dzelzceļš ir nemainīgs no 70tajiem un pat Rail Baltica ir solis ceļā uz 90tajiem. Nav cerīgi. Nu un mūs "autobāņiem" arī medaļas neviens nedos tuvākos 10mit gados.
30.12.2016 00:15 |
 
Reitings 228
Reģ: 08.04.2016
Ophelie es pilnīgi varētu paklanīties tavā priekšā! pilnīgi precīzi un nav ko piebilst!
30.12.2016 00:19 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Man sodien ienāca prata doma, ka varbut varetu uz Igauniju pārvākties dzivot. Darbs man atļauj pārvietoties pa pasauli, lidz ar to, tas mani neierobežo un nebiedē. Izlasīju kārtējo Vid paziņojumu sodien par izmaiņām pec jauna gada un ta uz dusmu parāva, ka saku nopietnāk domāt par to, ka ir jātin makšķere no šejienes. Loti nožēloju, ka atgriezos atpakal Latvija. Neesmu baigais pesimists, bet, atklāti sakot, man šeit nepatik gandrīz viss! Daba super, vasara super. Lielos vilcienos tas ari viss! Ja, es ilgojos pec gimenes un draugiem un gribējās but majas, bet pagājis ir laiciņš, ir ko salīdzināt... Un nevaru saprast ar kuru galu es domaju, kad pametu labu darbu un visu, kas tika būvēts gadu garuma tur prom, lai butu šeit. Un kas ir šeit? Viss ir nereāli dārgs, cilveki cīnās par darbiem, par grašiem. Perspektīvas mazas. Nupat ka runāju ar tēvu, ģimenes dala, kas dzivo ārpus Rīgas, viena no lielākajam un labklājīgakajam pilsētām latvija - nolēmusi klapēt ciet uzņēmumu. Tikai tadel, ka tur paliek arvien mazāk un mazāk cilvēku un nav iespējams izdzīvot tikai uz vasaras sezonas nopelnīto. Skumji noskatīties ka tuva cilvēka uzbūvēts sapnis un sirdslieta ir jaklapē ciet, jo te valda absolūts absurds! Ehh... Mani ari cepī šis tēmas vienmēr. Izlasīju ophelie rakstīto un baigi skumīgi ap sirsniņu palika :-D
30.12.2016 00:39 |
 
Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
karrrrla_1, paldies Tev! :)
Mani šī tēma aizskar tāpēc, ka pašas ģimene Latvijā dzīvo kā nu var. Nu nevar visi izskoloties labākajās augstskolās vai pretendēt uz labiem krēsliem augstos amatos. Taču vai tāpēc šie cilvēki nav pelnījuši normāli dzīvot? Un ko sliktu valstij izdarījuši tās pensionāri? Mana vecmāmiņa, 50 savus dzīves gadus nostrādājusi vietējā poliklīnikā tuberkulozes nodaļā, palīdzējusi cilvēkiem un glābusi dzīvības, tagad, savos 80 gados, saņem 240 eiro lielu pensiju. 120 aiziet par dzīvokli + TV un telefonu (lai būtu vismaz kaut kādi sakari ar ārpasauli), vēl 50 par zālēm. Ar ko to dzīvību izvilkt tam nabaga pensionāram, ja pat par sūda vizīti pie ģimenes ārsta jānoliek 1,50? Kā lai mēnesi paēd pa 70 eiro? Katru dienu jāēd rupjmaize un kartupelis? Ko darīt, ja nav draugi vai radi? Labi, es dzīvoju citā valstī (jā, Krievijā, ja kādam liekas, ka tur ir briesmīga dzīve!) un ik mēnesi sūtu vecmammai naudiņu iztikai, taču cik nav tādu pensionāru, kuriem nav to radu, draugu vai bērnu!? Kāpēc citās valstīs veselības aprūpe ir par brīvu? Kāpēc citās valstīs pensionāri vēl var atļauties apceļot tuvākās valstis? Kāpēc Latvijā normāli dzīvot var tikai tie, kuru algas mērāmas četrciparu skaitļos!? Idiotisks, nevis valsts.
30.12.2016 00:45 |
 
Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
dr567309, tagad, izlasot Tevis rakstīto, arī varu pievienoties pa visiem 100.
30.12.2016 00:46 |
 
Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Idiotisms, nevis valsts.
30.12.2016 01:36 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Ehh, arvien vairak sliecos uz to, ka negribu šeit savu nākotni redzēt, bērnus audzināt šeit nevēlos ari. Runājam ar savējo, ka varbut, kamēr vel īpašumiem ir kada vērtība, jātirgo nost, bet ja vien nepārdot par super lētu cenu, tapat neviens nepirks! Bet turēt "nebaltām dienām" un cerēt, ka tam vispar kada vērtība vel bus pec 5 gadiem? Lasu tas zinas un visu kas te notiek un liekas mazliet sireali, ka te vispar kads vel dzivo un pat vel patrioti ir. Skumīgi, ka ta!
30.12.2016 01:56 |
 
Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
dr567309, pirms dažām dienām ziņās lasīju, ka banku eksperti prognozē, ka, ja nemaldos, pēc 2018.gada sāksies jauna krīze, jo Latvijai vairs netiks sniegts Eiropas finansējums. Ātrāk prom no grimstošā kuģa, tā teikt... vismaz es citus variantus vairs neredzu...
30.12.2016 02:07 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Lielaa mera taisniba Ophelie jau cik zinaams parliecinos ka LV ja vien neesi tiesaam prestizaa amataa tu nevari normaali funkcionet. Cik vien neizmazgaa izglitiba un ar visiem diplomiem pat nevar savaa profesijaa darbu atrast. Cilveki vergo pie maximas klasem vai kaa apkopeeji tira tualetes un ap to sanem tik cik lai pa iri nomaksaatu un nedod dies ja ir berni vai pats saslimt vaig zobnarstu tad nauda attiecigi tam nav. Par organu transplantaciju nemaz negribu runat kaa apr piemeru Baibas gadijums. Zel jauna meitene ap manu vecumu un grib dzivot un valts vel liek atmaksat slimnicas izmaksas un visu pareejo...nu skumji tas ir un pretigi vienlaikus. Tas pasas bernu naudas un pensijas smiekligi
30.12.2016 02:13 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
skumji ka par lidzcilvekiem nabadzigam gimenem un pensionariem daudzbernu gimenem kas nonaakuusas nelaimee pec ugunsnelaimes vai darba zaudeejuma vnk pretigi ka augstaakie ministri tik smejas par mums un neko nepalidz....seviski pie smagaam slimiibaam kad cilveks fiziski ir darba nespeejigs..ne apmaksaa arsteesanu bet nee vel nodoklus piedzen pa slimnicaam untml...kas palidz viens otram? tikai mes pasi. Cik nav nabadzigo gimenu kam reali nav ko est un bernus pabarot? cilk nav pensionaru kuri nespej sev zales nopirkt visu muzu straadaajot? taa ir nirgaasanas..Pasi gudrie saeimaa sev paaugstina vairakus 100eiro un mums atsviez grasus. Jega tad vergot veikalaaa no 8iem ritaa lidz 10iem vakaraaa (vel ierekoinot ka jaasez veikalaaa 30min pirms veikala atsleegsanas un pec) + taaa minimaalaa alga tur nav jaabrinaas kaapec cilveeki klust depresivi.
30.12.2016 02:19 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Esam arī domājuši par dzīvi Igaunijā. Tikai diez gan ilgi jāmācās valoda, lai varētu pilnībā normāli sarunāties. Bet tas ir izdarāms.
Latvijā izaugsmes iespējas ir tikai veiksminiekiem.
Arī apkopējām ir jādzīvo, jāpaēdina un jāapģērbj bērni.
Ļoti turamies vēl šeit. Negribās nekur doties prom, bet, ja būs vajadzība...
Kad meklēju darbu, vienu brīdi bija neliels izmisums un ar vīru jau pārrunājām, ka varbūt tomēr doties prom. Vīram darbs būtu caur paziņām. Man.. gan jau atrastu kaut ko. Bet negribās arī kaut ko.
Priecājos, ka tomēr laicīgi darbu atradu.. vai darbs atrada mani- tas būtu pareizāk, ko saucu par tiešām veiksmi, jo darbs man ļoti patīk un arī darba devējs ļoti labs.
30.12.2016 07:04 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Baigi atkarīgs no darbības jomas, manuprāt. Dažādā ziņā mazā valsts ir pluss, atsevišķās šaurākās jomās ātri vien iestājas "visi viens otru pazīst" stāvoklis un pat svaigi uzceptiem speciālistiem pa labi pa kreisi piedāvā iespējas. Jā, arī jau minētā konkurence ir mazāka. Plus, baigi aktīvi darbojas "man ieteica"/"es esmu dzirdējis ka" tipa reklāma/antireklāma, jo tirgus mazs. Atkal jau, tam ir plusi un mīnusi.
Bet nu lepnā balsī par "iespēju zemi" nesaukšu, ir gana daudz jomu, kuras pie mums nevar apgūt un kurās nevar strādāt.
Un jā, protams, mazkvalificētā darba veicējiem te ir "iespēja eksistēt" zeme. Diemžēl.
30.12.2016 08:04 |
 
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Latvija ir ok valsts priekš tiek, kas māk "krutjīties".
Tie, as visu grab standartiņā, no sērijas, dabūt darbu, atstrādāt un saņemt pensiju, tiem nebūs labi. Nevarēs viņi atļauties ne māju uzcelt, ne ceļot pa pasauli vecumdienās.
Šeit Newa paļauties uz sistēmu, kas visu rokās iedos. Kad cilvēki reiz to sapratīs!? Te pašam ir jādomā, jābīda biznesi un sakari.
30.12.2016 11:14 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu Latvija visi viens otru pazist , lidz ar to liela dala konkursu/tenderu/projektu vispirms tie sarunati ar "Janku" un tad tik tiek izsludinati.
Sobrid esmu situacija , kad principa es varetu visu nopardot un dzivot jebkura pasaules mala , tiri labi. Bet es to negribu.
Es esmu apnemibas pilna ar februari turpinat biznesu , es redzu tam perspektivas un patiesi ceru , ka man viss izdosies .... Kas neriske tas nedzer sampanieti. Galvenais ir zinat ko tu gribi un kapec. Ir jabut ar cuju, njuhu un ponju un tad var izdarit jebko. Es domaju , ka liela problema cilvekos ir taja , ka vini koncentrejas uz materialam lietam neviss izaugsmi kopuma. Tjipa gribu maju un masinu , neviss gribu but pieprasits specialists sava joma. Jebkura joma ir izaugsmes iespejas , ja tu nebaidies no izaicinajuma un atbildibas. Baidisanas no atbildibas ir viena liela problema. Visi grib lielas algas , bet negrib uznemties atbildibu. Visi grib lielas algas neko nedarot, ta reti kur notiek un tur nu man japiekrit , ka Latvija nav cilvekiem , kas grib visu uzreiz un velams par skaistam acim ....
30.12.2016 11:23 |
 
Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Bet kas tur tik neparasts gribēt māju, masinu un dzivot mierīgi? Ne visiem gribas to "piepildījumu" meklēt un pavadīt mūza labākos gados knapinoties. Ka jau teicu - man ir ar ko salīdzināt, ka neka ārzemes nodzīvoti pietiekami gadi, pietam, tipiska normala cilvēka attīstība. Aizbraucot biju vel tīnis, saku ar parastakiem darbiņiem, pamazām saku veidot karjeru, izmācījos utt. Pateicoties labvēlīgiem apstākļiem man bija tada iespēja to izdarit un tas likas absoluti dabiski un ka ta tam ari ir jabut. Bet šeit tada sajuta, ka lai dzīvotu normālu dzīvi, Tev bezmaz vai tas ir jānopelna! Nu kas ta par domāšanu? Vai jums pasiem patīk but tada pozīcija, ka Tu nezini kas tevi gaida rītdien? Vai pasiem neriebjas, ka VISI visapkārt sūdzas par to, ka nav naudas un cik gruti ir? Es nesaku, ka ārzemes ir sapņu zeme, kur visas durvis vala, ari tur ir janemas un jacinas, bet tomer ir nedaudz atsķirība dzivot ar domu, ka nākamgad varēs izbraukt tadu un tadu pasaules malu, jo ir pārliecība un regulāra pieredze ka alga tiek celta katru gadu, tas ir absoluti normali... Zini cik daudz bonusu saņemsi un kad, nevis zīle kafijas biezumos vai ziemisos tiks vai netiks prēmijas. Zini, ka nevajag visu laiku uztraukties un atlikt naudu ārstiem, ja nu kas notiek, jo medicīna ir par brīvu (OK - nav par brīvu, jo ir obligātas veselības apdrosinas iemaksas, bet.. Ar visam iemaksām procentuāli, ieskaitot ienākuma nodokli, jāmaksā bija mazāk ka šeit. Un šeit sanak maksat vairak nodokļos procentuāli un vel par medicīnu pašam jāmaksā). Es tiesām nesaprotu vai man šejienes dzīves iespejas, apstākli un modelis neliekas normali tikai tadel, ka esmu redzējusi un izbaudījusi ka tas ir kas ir normali? Kops atgriešanās es katru dienu kaut kur dzirdu, lasu vai redzu ka nevienam nav naudas. Tas ir tik nogurdinoši un nomācoši! Man tas neliekas normqli, ka man ir jāpriecājas pa to, ka es stradaju, ka man ir ienākumi, ka varu samaksat par māju, man ir masina... Tam vajadzētu but pašsaprotamqm, bet tas ir ka - ooo butu novērtējis savas iespejas izdzīvot. Tas ir sviests! Kas notiek ar cilvekiem? Vai tiesām mums latviešiem ir tik loti saskalotas smadzenes? Un citreiz palasu FB komentārus par aiBraucejiem un vispar riebīgi paliek. Tada sajuta, ka tie, kas raksta "jūs mums te neesat vajadzīgi, nodevēji" - vai vini tiesām ta doma vai tada veida aizmālē savu nožēlu par to, paliek te un vergo? Kadel tiek nosodīts tas, ka cilveki grib dzivot labu dZivi?
30.12.2016 12:00 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Kā uzņēmēja varu teikt, ka LV nav smagāk kā citur. Tas ir mani ārzemju sadarbības partneri strādā tik pat daudz cik es. Pie mums ir maza konkurence, ļoti viegli var kļūt atpazīstams, mums ir ļoti lēts darbaspēks. Neteikšu, ka izjūtu to milzīgo nodokļu slogu par ko visi runā.
30.12.2016 12:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits