Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Varbūt kāda ir to darījusi ?

 
Reitings 300
Reģ: 10.06.2016
Sveikas, meitenes! Man ir doma , drīzumā mainīt vārdu un uzvārdu. Tādēļ man ir daži jautājumi : :-)
1)Es lasīju vienu no tiem noteikumiem, ka vārdu un uzvārdu varot mainīt tad, ja tas "kaut kādā veidā apgrūtina cilvēku sabiedrībā" , tādēļ jautājums, vai ja man ir var teikt "neapkaunojošs vārds,uzvārds bet es vēlos mainīt , tad vai viņi man to varētu mainīt ?:-/
2) Kādu iemeslu , tad ,kad ir jāuzraksta iesniegums par vārda/uzvārda maiņu varētu minēt, lai viņi to pieņemtu ? P.S. Varbūt šeit ir kāda, kura ir mainījusi piem. vārdu, vai abus divus, vrb var man PM uzrakstīt, ja nevēlas atklāti.:-)
Nu, man doma ir tāda- Es līdz šim laikam esmu dzīvojusi Latvijā, un man jau kādu laiku ir ,tā varētu teikt "nopietni"sapņi par citu zemi, kur pārcelties un dzīvot.:-) Un es vēlos mainīt "identitāti "to vārdu, uzvārdu ,un dzīvot kā cits cilvēks .:-) (cerams, sarakstīju tā, ka var saprast :-D )
Tas ir iemesls kāpēc vēlos mainīt gan vārdu, gan uzvārdu. ;-):-)
Jauku dienu!(l)
29.10.2016 17:13 |
 
Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Starp citu, es arī esmu tieši par to pašu domājusi, viss tieši tāpat kā tu raksti, arī iemesli. Bet man liekas, ka tik vienkārši to nebūtu izdarīt, ja vārds un uzvārds ir "normāls". Uzvārdu vēl varētu nomainīt uz kādu citu dzimtas uzvārdu, bet vārdu gan tik viegli man liekas, ka nebūtu nomainīt šajā situācijā. Vienīgi var pielikt klāt otro vārdu un saukt sevi tajā, tikai oficiālos papīros būs jānorāda abi vārdi, ikdienā vari lietot tikai otro.
29.10.2016 17:27 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Laiku atpakaļ, saskaros ar tādu vārdu un uzvārdu,ka domāju ak k ko gan tie cilvēki domā?:-/
29.10.2016 17:34 |
 
Reitings 313
Reģ: 26.03.2015
Es tā arī nesapratu, kāds tad īsti ir iemesls vārda un uzvārda maiņai. Tas, ka Tu pārcelies uz ārzemēm, nenozīmē, ka jāmaina vārds un uzvārds. Tevi tur visdrīzāk neviens nepazīst, un nevienam tavs vārds neko neizsaka (ja vien konkrētajā valstī tam nav kaut kāda slikta nozīme).
Un tas, ka Tu nomainīsi vārdu un uzvārdu, Tevi par citu cilvēku nepataisīs. Un nedomāju, ka šāda iemesla dēļ Tu varēsi kaut ko nomanīt.
29.10.2016 17:39 |
 
Reitings 48
Reģ: 27.10.2016
Paziņa nomainīja savu parasto, latvisko, neapkaunojošo vārdu uz skaistu, daudziem zināmu no literārā darba, bet ikdienā kā meitenes vārdu Latvijā - ļoti nepierastu vārdu. Pamatojumā rakstīja, ka neviens viņu nesauc īstajā vārdā, bet tajā citā vārdā, kas kļuva par viņas oficiālo vārdu. Gan jau vēl kaut ko pieminēja, bet nu tas īstais vārds bija pilnībā normāls, vienkārši meitenei nepatika un viņa patiešām visur izmantoja to citu vārdu. Uzvārdu arī nomainīja, bet, manuprāt, tas gan bija dzimtas uzvārds.
29.10.2016 17:52 |
 
Reitings 48
Reģ: 27.10.2016
Intereses pēc paskatījos PMLP statistiku, ka tās manas paziņas īstais vārds ir apm 1500 meitenēm, bet nomainītais vārds ir 3 meitenēm. Tā kā domāju, ka nav jābūt Gonoretai, lai mainītu vārdu -mierīgi var dabūt sev jaunu vārdu, ja uzraksti pamatojumā vairāk par vienu teikumu.
29.10.2016 18:02 |
 
Reitings 188
Reģ: 21.10.2014
Es nomainīju savu normālo vārdu pret citu, jo visi sauca mani citajā vārdā. Pie iesnieguma kā pierādījums bija 10 dokumenti un papīri, ka tieku saukta citā vārdā. Es tajā laikā vēl nepilngadīga biju un iniciatīva par vārda maiņu bija no vecāku puses. Bet pirms tam vārds bija normāls, neapkaunojošs.
29.10.2016 18:10 |
 
Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Man ir paziņa, kas nomainīja uzvārdu, nezinu, vai bija kādas problēmas utt. Viņai bija ļoti populārs, latvisks uzvārds, izdomāja, ka nepatīk, un nomainīja, toreiz bija 50 ls, ja nemaldos.
Bet nu, man kkā jocīgi tas liekas, ja vien uzvārds nav tāds, ka tiešām jākaunas. Un par vārdu - Tu mammai/radiem/draugiem teiksi, lai Tevi nesauc vairāk par, piemēram, Līgu, bet sauc par Dženiferu? :-D
Un kādēļ jāmaina, ja pārcelies dzīvot uz ārzemēm? Pārcelšanās pati par sevi ir jaunas dzīves sākšana, arī bez vārda maiņas :-)
Agrāk arī nebiju sajūsmā par savu tipisko latviešu vārdu, bet, kad dzīvoju ārzemēs, vai vnk ceļoju, domas mainījās. Man tik daudzi teica, ka pirmo reizi dzird tādu vārdu, atcerējās tik ar kādu 5. reizi, un arī tad sagādāja grūtības izrunāt :-D Man nemaz nebija vēlme pārņemt kādu vietējo vārdu, jo lepojos, ka nāku no turienes, kurienes nāku, un man nav jākļūst par Treisiju Pārkeri, lai iefiltrētos vietējā sabiedrībā
29.10.2016 18:18 |
 
Reitings 763
Reģ: 27.07.2014
Ja vēlies mainīt vārdu, pasteidzies, jo ar nākošo gadu process būšot divreiz dārgāks (ap 140 + dokumentu maiņa) un daudz piekasīgāk skatīsies tos iemeslus.
Var nomainīt arī pilnīgi normālus vārdus uz citiem normāliem vārdiem. Nevajag būt nekādām Cecīlijām vai Ihtiandrām, lai to izdarītu, var nomainīt arī Kristīni vai Inesi uz citu vārdu.
Diez vai tev tik viegli piekritīs mainīt vārdu, ja kā iemeslu minēsi vēlmi iekļauties sabiedrībā ārzemēs. Jo tad jau visiem ārzemēs dzīvojošiem latviešiem būtu jātaisa rindas pie dzimtsarakstu nodaļas. Un tā katru reizi, kad pārceļas uz citu valsti :D Kā paskaidrojumu mierīgi var pieņemt, ja uzraksti, ka ar šo vārdu jūties ļoti slikti, nespēj ar to sadzīvot (jā, jā, arī ar pavisam normālu un latvisku vārdu tā var gadīties) un, ka tevi jau n-tos gadus vecāki un draugi sauc citā vārdā.
Tā kā viss mierīgi ir izdarāms. Padomā, ko iesāksi ar izglītības dokumentiem, vai ārzemēs ar to nevar rasties problēmas - iespējams, ka tev kaut kādi tulkojumi un notāra apstiprinājumi par to visu prasīs papildus līdzekļus. Un rēķinies, ka mēnesi gaidīsi atbildi, būsi kā uz adatām :D Un pēc tam 2 nedēļas paliksi bez dokumentiem, bet to visu jau var laicīgi ieplānot, lai vari iztikt.
Nekas cits, ko piebilst, nenāk prātā.
29.10.2016 19:13 |
 
Reitings 300
Reģ: 10.06.2016
Paldies, meitenes! :-)
30.10.2016 11:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits