Šīs tartes gan es dievinu (l)
Bet tā ka esmu
groziņmīle, tad saprotams, ka dikti garšo :)
Recepte vienkārša:
1 1/2 glāze miltu ( graņonkas)
1/4 glāze cukura
120 g sviests
sāls
1/4 t.k.soda
25g mandeļu milti
Sviestu un abus miltus saspaida drupačās.
Atdala olas baltumu, tam pievieno cukuru un sāli, puto līdzstingrām putām, tad pievieno dzeltenumu, soduu un izmaisa.
Drupaču masai pievieno olu masu, samīca mīklu. Liek ledusskapī "atpūsties" . Liek veidnē (16cm diametrs, no mīklas daudzuma sanāk abas) sadursta ar dakšu
un cep 200*, līdz groziņš iegūst zeltainu krāsu.
Groziņš sanāk trausls un ļoooti garšīgs (l).
Krēms no mascarpones, iebiezinātā piena un putukrējuma.