Jūsu gatavotās kūkas.

 
Reitings 260
Reģ: 05.07.2013
Tā kā dēlam tuvojas vārda diena, gribu uzcept kūku/kapkeikus vai ko tamlīdzīgu.
Tādēļ jautājums: Kāda ir jūsu iecienītākā kūkas recepte ko gatavojat?
07.06.2016 20:58 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Esmu briesmīgi slikta kulināre, bet esmu iemācījusies uztaisīt baigi fiksos mini tiramisu:


Galvenais, ka ātri, un maz iespēju nošaut greizi.
08.06.2016 14:58 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es arī gribētu tās snikerkūkas recepti :)
08.06.2016 15:29 |
 
Reitings 1010
Reģ: 07.02.2010
Meitenee, vai kāda var atsūtīt arietas kūkas recepti? Lūdzu, lūdzu. Esmu ceļā uz veikalu pēc produktiem jau :-D
08.06.2016 15:40 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Ja par pašgatavoto kūku - tad Napoleons. Es gan gatavoju jau no saldētas kārtainās mīklas, jo man šķiet ļoti laikietilpīgi gatavojama tā mīkla, bet kūka ir garšīga.
08.06.2016 15:42 |
 
Reitings 9998
Reģ: 19.11.2014
Es arī gribu snikerkūkas recept! :'-(
08.06.2016 15:58 |
 
Reitings 1010
Reģ: 07.02.2010
Lūdzu :-/ tiešām neviena?
08.06.2016 16:00 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Sveika :)!
Lai izdodas garda kūka :)
Recepti lipināju kopā no vairākām. Cepu divus biskvītus, kurus pārgriezu uz pusēm un kūka sanāca tiešām augsta, ar četrām kārtām.
Biskvīts (1 gab):
60 g kakao, 300-400 g cukura, 250 g miltu, 1,5 t.k sodas, 1 t.k. sāls, 150 ml piena, 120 g sviesta, 2 olas
Sajauc miltus ar sodu, sāli, cukuru, kakao, kārtīgi izmaisa, tad pievieno olas, pienu un istabas temperatūras sviestu.
Lej veidnē un cep 180grādos, aptuveni 30 min.
Atdzesē.

Krēms:
200g istabas temp.sviesta, divas bundžas vārīta iebiezinātā piena (karamele) un saldais krējums kādi 300g, kuru saputo, bez cukura.
Zemesrieksti.

Biskvītu apsmērē ar karameles krēmu, tad liek putukrējuma kārtu, uzber grauzdētus zemesriekstus (apgrauzdēju uz sausas pannas un mazliet sasmalcināju), tad seko biskvīta kārta, atkal krēms utt.
Virspusei es vārīju sāļo karameli, bet tur var likt to pašu putukrējumu, kuram mazliet pievienots svaigais siers.
Ceru, ka uzrakstīju saprotami, bet ja rodas jautājumi, tad droši jautā :)
Kūka sanāk tiešām augsta, nākošreiz ceptu tikai vienu biskvītu, ja būtu maz ēdāju.

Lai izdodas garda kūka :)!
08.06.2016 16:33 |
 
Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Paldies, arieta (l)

Un kompliments arī khkh par foršajām kūkām. Ik pa laikam iemetu aci tavā instagram kontā un papriecājos par kārtējo skaistumu (s)
09.06.2016 07:46 |
 
Reitings 9998
Reģ: 19.11.2014
Paldies! (l)
57days, man šķiet, ka es arī kaut kur reiz saglabāju tādu vienkāršo tiramisu recepti (arī mazos trauciņos). Padalīsies, ja, nu, neatrodu?! :)
09.06.2016 08:31 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Dāmas, gaidīšu atsauksmes :)!
09.06.2016 08:56 |
 
Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Es iespraukšos ar sev aktuālo jautājumu: rīt draudzenei jubileja, viņa lūdza man izcept šokolādes kūku. Tagad esmu nedaudz dimbā, jo pašai šokolādes kūkas negaršo, tāpēc cepu tās gaužām reti. Varbūt varat ieteikt kaut ko šokolādīgu? Gribētos kaut ko kombinācijā ar zemenēm, avenēm svaigumam šajā vasaras laikā. Paldies!:-)
Nesen izcepu Švarcvaldes ķiršu torti, recepte bija ok, bet ne tik laba, lai tā kļūtu par regulāro viešņu virtuvē.
09.06.2016 10:05 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
No šokolādes kūkām iesaku šo . Pati nesen izmēģināju, jo ieintriģēja ļoti slavējošie komentāri zem raksta , un jā, arī mani viesi bija absolūtā sajūsmā http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=66237
ļoooti šokolādīga un sātīga. Par vasarīgu gan pagrūti nosaukt, bet var jau dekorēt ar zemenēm vai citām ogām un padarīt to gana svaigu.
09.06.2016 10:12 |
 
Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014

Pēdējais cepiens. :)
09.06.2016 10:18 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Martha, iesaku šo :-)
09.06.2016 11:26 |
 
Reitings 1010
Reģ: 07.02.2010
Tā arī vakar nesagaidot arietas recepti, sameklēju internetā snikerkūkas recepti. Es tagad lasu un brīnos, ka man ir trāpījusies precīzi tā pati recepte :-D
Vakar jau notestējām. Ir laba. Trakna dikti, sātīga vēl jo vairāk. Ideāli der uz lielākie svētkiem, kad ciemiņu ir daudz. Katram pietiktu ar mazu gabaliņu un justos pārēdies. Tādi mani secinājumi. :-D
09.06.2016 11:35 |
 
Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Tā burkānu/ķirbju/šokolādes kūka izklausās ļoti interesanti, būs obligāti jāizmēģina rudenī, kad atkal būs pieejami ķirbji. Nopirkt ķirbi šajā gada laikā Norvēģijā būtu mission impossible. Tagad :-D atcerējos, ka reiz cepu biešu-šokolādes kūku, bija līdzīga un ļoti garšīga.
Laikam ķeršos šoreiz pie ņamņam ieteiktās kūkas, jubilāre ir amerikāniete, tā kā viņai noteikti patiks tā glazūra - cukura bumba.:-)
09.06.2016 13:51 |
 
Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
KristīnA!, es pēc bildes saprotu, ka tā ir rabarberu plātsmaize, kā Tu dabū to kraukšķīgo virsiņu, olbaltumu lej, kad lej, ar ko jauc?
09.06.2016 13:54 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man nav ne mazākā nojausma kā šī varētu garšot, bet ļoti pašai gribās izmēģināt. http://www.topivesels.lv/lv/receptes/deserti/svaigedaju-meduskuka/
09.06.2016 13:58 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ak, cik kārdinoša tēma.. (l)
09.06.2016 15:42 |
 
Reitings 260
Reģ: 05.07.2013
http://m.delfi.lv/receptes/article.php?id=43626637
Villionota- ceru, ka links ielikās, bet pēc šīs receptes sanāk prīmā!
09.06.2016 15:53 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!