Jūsu gatavotās kūkas.

 
Reitings 260
Reģ: 05.07.2013
Tā kā dēlam tuvojas vārda diena, gribu uzcept kūku/kapkeikus vai ko tamlīdzīgu.
Tādēļ jautājums: Kāda ir jūsu iecienītākā kūkas recepte ko gatavojat?
07.06.2016 20:58 |
 
Reitings 278
Reģ: 16.11.2009
Man ar, lūdzu, snikerkūkas recepti(l)
13.10.2016 20:52 |
 
Reitings 92
Reģ: 12.07.2015
Arieta, man arī lūdzu snickerkūkas receptīti
13.10.2016 21:18 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Dāmas, 5.lpp ir Snikerkūkas recepte ;)
13.10.2016 21:58 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Fairytale222, liku parasto kakao.
13.10.2016 21:59 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Briedis, atsūti man lūdzu savu siera kūkas recepti. Izklausās labiii (l)
17.10.2016 18:50 |
 
Reitings 12
Reģ: 09.10.2016
Taisīju medus kūku pēc AnnasPannas receptes... nu, negaršoja pēc medus kūkas vispār, lai gan liku vairāk medus kā receptē. Kūka kā kūka, nekas īpašs

Dīvaini, es esmu taisījusi jau divas reizes, un katrā reizē kūka pazūd vienā mirklī, tieši ļoti garšoja pēc medus kūkas! Slavēja pat lielākie gurmāni :) es gan liku medu tieši tik, cik norādīts receptē. Vai Tev bija dabīgais medus? Es vēl treknāku krējumu pieliku, vienkārši burvīgi garšīgi! Tikai laiku gan tas aizņem...
17.10.2016 19:10 |
 
Reitings 202
Reģ: 20.07.2015
Meklēju pārbaudītu "Red velvet" kūkas recepti. Ir kādi ieteikumi?
18.11.2016 23:58 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
19.11.2016 12:50 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
Izcepu arietas minēto snikerkūku, nu dikti garda! (l)
Bet cepot šo kūku abām biskvīta kārtām ''iekrita'' viducis, kas varētu būt par problēmu? :-(:-/
19.11.2016 19:36 |
 
Reitings 516
Reģ: 25.06.2016
Bet cepot šo kūku abām biskvīta kārtām ''iekrita'' viducis

Kurā mirklī iekrita vidus?
19.11.2016 19:38 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
izņemot no krāsns.
19.11.2016 19:39 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lii*, gadījumā nevirināji cepšanas procesā pāragri krāsniņu? :)
19.11.2016 19:40 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
cormeum, pirmajam biskvītam virināju, lai pārbaudītu vai gatava, iekrita. Otro, kad cepu, domāju, ka virināšana ir tas iemesls, un tad atvēru krāsni, lai tikai izņemtu, bet tā pat iekrita. Šoreiz tur kāda cita problēma.:-/
19.11.2016 19:42 |
 
Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
Man mēdz biskvīti iekrists, ja tiek virināts cepšanas laikā, ja izņemu pāris min par agru vai ja nepietiekami daudz miltus pielieku.
19.11.2016 19:43 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Hmmm, pieļauju, ka izņēmi par agru vai virināji cepeškrāsns durtiņas.
19.11.2016 19:45 |
 
Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
par agru noteikti,nē, jo cepu ilgāk nekā norādīts receptē. :-) Kā jau minēju, durtiņas netika virinātas otrajam biskvītam, bet tā pat sakrita.
19.11.2016 21:42 |
 
Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
barbyq, es laikam rakstīšu šeit divos komentāros, jo tā recepte ir wordā un baigi gara :D
-
Es gatavoju 18 cm formā, jo man patīk, ka kūka ir augsta, bet ar šo izejvielu daudzumu mierīgi pietiktu 20 cm formai. Ja ņem lielāku formu (24 vai 26 cm), nepieciešams proporcionāli palielināt sastāvdaļu daudzumu.
-
SASTĀVDAĻAS:
-
Pamatne:
130 g Mājas cepumi, maiznīca “Flora” (nelietoju Selga, nepatīk. labāk ņemt kādus smilšu)
35 g Sviests
1 ēd.k. Demerara cukurs (var aizvietot ar muskovado)
-
Ābolu un brūkleņu pildījumam:
90 g Brūklenes
90 g (30 g + 60 g) Nomizoti, gabaliņos sagriezti skābi āboli (es ņēmu antonovka), 30 g – kopā ar brūklenēm & 60 g – kubiciņos atsevišķi
30 g (20 g + 10 g) Cukurs, 20 g – ar brūklenēm + āboliem & 10 g – ar ābolu gabaliņiem
0,5 ēd.k. Kartupeļu ciete
0,25 gl. Ūdens
Šķipsna Kanēlis – pēc vēlēšanās pie ābolu gabaliņiem
-
Ābolu biezenim:
140 g Nomizoti, gabaliņos sagriezti skābi āboli (es ņēmu antonovka)
20 g Cukurs
0,5 ēd.k. Kartupeļu ciete
0,25 gl. Ūdens
0,5 tējk. Kanēlis
-
Siera masai:
3 pac. / 525 g Svaigais siers “Kārums” (vislabāk patīk šis, bet var ņemt arī kādu citu; kopā apm. 520-550 g)
120 g Cukurs
2 ēd.k. Milti
1 tējk. Vaniļas cukurs (man ir Dansukker smalkais)
2 vai 3 Olas (3 gab. S izmēra olas vai 2 gab. L/XL izmēra olas)
120 g Trekns skābs krējums (es ņemu 25%)
-
Karameļu mērcei:
150 g Demerara cukurs (var aizvietot ar muskovado)
3 ēd.k. Ūdens
130 ml Saldais krējums
1 ēd.k. Sviests
01.12.2016 15:24 |
 
Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
PAGATAVOŠANA:
-
Gatavo pamatni: Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina/sablenderē cepumus kopā ar cukuru un izkausētu sviestu, vai arī smalki saberž cepumus ar rokām un iejauc cukuru un izkausētu sviestu. Cepšanas formā ieklāj cepamo papīru, ieber cepumu masu un piespiežot vienmērīgi izlīdzina. Liek cepties uz 10 min 200°C, tad noliek malā.
-
Gatavo brūkleņu-ābolu pildījumu: 90 g notīrītu un nomazgātu brūkleņu kopā ar 30 g gabaliņos sagrieztu ābolu un 20 g cukura vāra, līdz ābolu gabaliņi izšķīduši, ogas gandrīz izšķīdušas, un šķidrums gandrīz izvārījies. Paralēli pannā sautē 60 g ābolu kubiņu/gabaliņu ar 10 g cukura (un pēc vēlēšanās – šķipsniņu kanēļa; es šeit neliku), lai āboli izsautējas un nedaudz karamelizējas, taču neizjūk – joprojām paliek veselos gabaliņos. 0,5 ēd.k. cietes sajauc ar ¼ gl. auksta ūdens, lai ciete izšķīst, un pielej klāt brūkleņu-ābolu masai. Noņem no uguns un apm. pusminūti intensīvi maisa, līdz masa sabiezē. Masai pievieno ābolu gabaliņus un uzmanīgi iemaisa, lai ābolu gabaliņi neizjūk. Noliek atdzesēties. (Es sākotnēji pagatavoju brūkleņu-ābolu masu no 180 g brūkleņu ar 60 g ābolu un 40 g cukura (ar 1 ēd.k. cietes uz 0,5 gl. ūdens) + 120 g ābolu kubiņu ar 20 g cukura, bet, sapildot masu cepšanas formā, aptuveni puse palika pāri, tādēļ receptē samazināju sastāvdaļu daudzumu uz pusi.)
-
Gatavo ābolu biezeni: Ābolu gabaliņus ar cukuru un kanēli vāra, līdz tie izjukuši (var arī sablenderēt, kad tie gandrīz izjukuši, un vēl nedaudz pavārīt). 0,5 ēd.k. cietes sajauc ar ¼ gl. auksta ūdens, lai ciete izšķīst, un pielej ābolu masai. Noņem no uguns un apm. pusminūti intensīvi maisa, līdz masa sabiezē. Noliek atdzesēties.
-
Gatavo siera masu: Saputo krēmsieru, līdz tas ir gaisīgs. Pakāpeniski pievieno cukuru, turpina putot. Pakāpeniski pievieno miltus, pievieno vaniļas cukuru. Pa vienai pievieno olas, pēc katras olas masu puto vismaz 1 min. Pievieno skābo krējumu un vēl nedaudz saputo.
-
Uz pamatnes liek brūkleņu-ābolu masu, vienmērīgi izlīdzina pa visu pamatni. Lej virsū siera masu. Ar karoti liek virsū siera masai nelielas ābolu biezeņa kaudzītes (pa visu virsmu). Ar karotes kātu izapļo pa virsmu, nedaudz iemaisot biezeni siera masas virskārtā.
-
Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 200°C 10 minūtes. Pēc 10 minūtēm samazina temperatūru līdz 110°C, un cep vēl 30 minūtes. Cepšanas laikā nedrīkst virināt krāsns durtiņas! Izslēdz krāsni (samazina temperatūru uz 0°C), un, nevirinot durtiņas, atstāj kūku krāsnī vēl 1 h. Tad paver krāsns durtiņas pāris centimetrus un atstāj kūku krāsnī vēl 1 h. Izņem un atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam pārliek ledusskapī uz vismaz 6 h, bet kūka būs stingrāka, ilgāk stāvot.
-
Kamēr kūka dzesējas, sagatavo karameļu mērci:
Katliņā liek cukuru kopā ar ūdeni, gaida, kamēr cukurs izkusīs un karamelizēsies, bet īpaši nemaisa (tikai tik, lai cukurs nepiedeg). Kad cukurs karamelizējas, iemaisa sviestu. Noņem no uguns un pievieno saldo krējumu, kārtīgi izmaisa, līdz mērcei ir viendabīga konsistence. Tā var šķist ļoti šķidra, bet atdziestot sabiezēs. Mērci atdzesē istabas temperatūrā, tad pārliek ledusskapī un pilnīgi atdzesē, līdz auksta.
-
Kad kūka ir nostāvējusies ledusskapī, izņem to no formas un pārlej/pārsmērē ar karameļu mērci, vai lej karameļu mērci uz katra gabaliņa, pasniedzot.
01.12.2016 15:26 |
 
Reitings 1035
Reģ: 29.07.2009
Lai neviena nenobīstas, kūkas pagatavošana nav nemaz grūta, tikai varbūt nedaudz laikietilpīgāka kā parasti :)
01.12.2016 15:27 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!