Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Es piezīmēšu Tev ... svarciņus!

 
Reitings 65
Reģ: 15.10.2015
Pirmkārt, nepārprotiet mani - es galīgi sevi neuzskatu par šovinistu vai seksistu un nedomāju, ka sievietes nevar to pašu, ko vīrieši. Tādu problēmu man nav.
Bērnībā mums katram bija kādi savi elki un vēl bija plakāti uz stabiem, kuriem varēja piezīmēt ūsas, puņķus vai kaut ko vēl, ja attēlā redzamais personāžs negāja pie sirds. Man istabā uz sienas bija plakāti ar maniem varoņiem. Tos varēja dabūt žurnālos.
Protams, populārākie varoņi iet līdzi laikam - viņiem ir modernāki tērpi, krutāki gadžeti utt. Tas viss ir normāli.
Šorīt rīts sākās jau pierasti - vispirms Heriss, pēc tam duša, kafija, siermaizes, ziņas, tad soctīkli un tad šis te:
Jaunais Džeims Bonds - Džiliana Andersone
Es galīgi neiebilstu pret sievieti superspiega tēlā. Arī pret Andersoni man nav antipātiju. Viņa arī bija manā istabā uz sienas, turklāt blakus Bondam.
Sāpe man ir par ko citu.
Džeimss Bonds. 1953. gadā radīts Iena Fleminga tēls. Tas nav tikai vārds - Bondam bija konkrēts izskats, konkrēta uzvedība, konkrēti mīļākie dzērieni, izteicieni. Līdz detaļām atstrādāts tēls. Mani šokēja jau Kreiga izvēle. Kas tas par blondu Bondu? Itkā vēl ar to būtu par maz, Kreiga Bonds vienā dienā pārstāja dzert martini, ko bija lacis 53 gadus un pārmetās uz šņabi. (Es pat nesaprotu, vai tur pašam Kreigam kaut kas bija pret martini, vai režisoram līgums par šņabja reklāmu.) Itkā ar šīm divām novirzēm vēl būtu par maz, Kreiga Bondam pazuda arī visas klasiskās spilgtākās Bonda frāzes. Par auto izvēli tur vispār jau vairs nav jēgas runāt.
Tagad Bonds būs sieviete. Jane Bond. Nu, kas tas ir? Kāds tam vispār sakars ar 53. gadā radīto tēlu? Ok, martini viņa varētu dzert bez problēmām, bet lielākā daļa Bonda standartfrāžu vienkārši ir šovinistiskas, jo vēsturiski viņš ir radīts laikos, kad tas bija normāli. Tā, ka atkal no Bonda vien vārds.
Man spiegu filmas patīk, es tās skatos. Arī tādas, kur galvenajās lomās ir sievietes. Viņas ir labas, viņas ir interesantas arī bez Bonda piesaukšanas. Kāpēc pēkšņi tas ir vajadzīgs?
Varbūt mums vajag arī Čurājošo meitenīti un Lāčplēsi svārkos? Vai tiešām pilnīgi visam ir jābūt kopijai sieviešu dzimumā? (t)
24.05.2016 15:25 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Tu tiešām lolo ilūzijas, ka holivudā kādu, kas iebilst par mākslinieciskām niansēm ņem vērā? Peļņa, un ar sievieti bondu paņem gan esošo auditoriju, gan dusmīgās ultrafeministes, kas cepas par zinātnieku krekliem ar pinup meitenēm. Kaut lai pašausminātos .. peļņu gūs neatkarīgi no tā, un tas ir arī holivudas vienīgais svētais grāls.
24.05.2016 15:34 |
 
Reitings 65
Reģ: 15.10.2015
Tas, ka būs peļņa, mani neizbrīna. Vairāk interesē, cik tālu tas ies un cik tālu vajadzētu ar to iet? Ar Holivudu man viss skaidrs - ja tauta par to maksās, Bonds būs nēģeris kleitā. Kas ir tie cilvēki, kas ir gatavi par to maksāt un ko viņi vispār zina par Bondu?
24.05.2016 15:42 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Viens vārds, kas izskaidro visu - Holivuda.
24.05.2016 15:44 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Neons, nez vai Holivuda to spētu, ja pasaule nebūtu gatava par to maksāt.
24.05.2016 16:18 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Pirmais komentārs atbild arī uz tavu - cik tālu ies. Vai vajadzētu .. kā uz to skatās. Populāro kino reti propogandē kā ko mākslinieciski augstvērtīgu un, pēc būtības, tā arī ir izklaide.
24.05.2016 17:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits