Vīrietis kritizē ēdienu

 
Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Ir bijušas vairākas reizes, kad vīrietis ir izteicis piezīmes par manis gatavoto ēdienu. Ne jau kaut kā tur rupji vai pārmetoši. Bet nu tur, piemēram, paprasa, kas tā par garšvielu un ka šo labāk neizmantot, ka dīvaina garša. Vai ka trūkst pipari. Vai šis īsti neiet pie sirds, paēst var, bet labāk lai turpmāk to negatavoju. Lai arī viņš cenšas tā saudzīgi, man tāpat ir sāpīgi to dzirdēt :(

Vai vīrieši mēdz kritizēt jūsu gatavoto ēdienu? Un kā jūs to uztverat?

Un ko man darīt manā situācijā?
20.04.2016 09:15 |
 
Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Nē, viņš nealkst pēc gaļas, viņš labprāt ēd veģetāro. Mājās viņš nekad negatavo gaļu un nepārk.

Ir lietas, kas viņam ļoti garšo, ko gatavoju, visādus interesantus salātus ar riekstiem utt.

Vairāk problēmas ir ar pamatēdieniem... Visādi pupu ēdienu un tamlīdzīgi.
20.04.2016 10:46 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man arī negaršo un nesaprotu kas tā par modes lietu.
Man plikas rukolas lapas nepatīk.. bet ar balsamico krēmu, tomātiem un sīpoliem un nedaudz eļļu.. pat ļoti labi iet kopā :) Draugam tie ir vieni no iecienītākajiem salātiem :)

Līdzīgi ar avokado.. tāpat vien garša neuzrunā.. bet, kad uzpilina citronsulu- mmm :)
20.04.2016 10:47 |
 
Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
nu viss man bija pavisam vienkārši, nepatika kā gatavoju - pārstaju taisīt ēst, ļavu viņam pašam izpausties virtuvē, tagad viss ok, kad izdomāju gatavot viss patik un ir labi :D Esmu pārāk spītīgs Mežāzis, lai mani kritizētu nevietā, tad izvēlos vienkārši nedarīt un ļaut pašam mēģināt.
20.04.2016 10:48 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es domāju , ka problēma arī ir tajā , ka pamatēdienā ir pupas neviss gaļa ... salāti ir salāti un tur nav jābūt gaļai , bet pamatēdienā ir jābūt gaļai , lielākajā vairumā gadījumu , neviss gaļa izņēmuma kārtā
20.04.2016 10:49 |
 
Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Manējam pupas īpaši pie sirds neiet. Tāpēc negatavoju to.
20.04.2016 10:49 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mariannina, ja trūkst pipari, tad var pats piebērt vairāk. Kā vispār var kaut ko tādu nosaukt par problēmu? Es, piemēram, esmu pieradusi ēdienā likt maz sāls, bet tāpēc es nepārsālīšu, lai otram patiktu, jo sāli var papildus piebērt, bet mazāk gan vairs dabūt nevar.

Man laikam ir paveicies - abi gatavojam un abiem patīk eksperimentēt virtuvē. Citreiz sanāk, ka vienam vai otram kaut kas nesanāk ideāli, bet tā ir mācība nākamajai reizei. Bet tāpēc nekritizējam viens otru.

Mariannina, diezgan bēdīgi izklausās - sanāk, ka neko jaunu mēģināt nevari. Tavam vīrietim nebūtu nekas pretī, ja tu visu laiku gatavotu vienu un to pašu?
20.04.2016 10:50 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ārprāts, 3 stundas virtuvē Pati vainīga. Man maksimums aiziet pusstunda un abi labi paēduši. Ēdiens tomēr ir tikai ēdiens - tam atdot 3 stundas dienā ir par traku.

Tu nekad nevāri zupas?
20.04.2016 10:51 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man plikas rukolas lapas nepatīk.. bet ar balsamico krēmu, tomātiem un sīpoliem un nedaudz eļļu.. pat ļoti labi iet kopā Draugam tie ir vieni no iecienītākajiem salātiem


šī ir tā lieta kuru , es jūtīša , ja uz 10l bļodu būs pielikta kaut 1lapa vai blaku stāvējusi , es tiešām nevaru ieomāties neko līdzīgu uz ko man ir tāda reakcija .....
20.04.2016 10:51 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Problēma bieži vien ir tajā, ka, gatavojot veģetāros ēdienus, sāk likt klāt specifiskas garšvielas (lai interesantāk).. un ne katram latvietim (kurš ir audzis pie mammas gardajām karbonādēm/kotletēm) iet pie sirds..
Pākšaugi paši par sevi ir gardi un diezgan neitrāli, manuprāt. Pamēģini atrast abiem tīkamāko veidu, kā pagatavot :)
20.04.2016 10:52 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
zupa jau parasti pati vārās tik vien kā tā darba salikt visu katlā
20.04.2016 10:52 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
raven, nevāru.
20.04.2016 10:53 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Bet esmu vārījusi - tur pagāja varbūt stunda (mazais katliņš) un nebija klāt jāsēž. Zupa tāpat nav nopietna ēdienreize - tas ir aperitīvs, bet mēs vakariņās ēdam tikai pamatēdienu.
20.04.2016 10:54 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
zupa jau parasti pati vārās tik vien kā tā darba salikt visu katlā

Tas gan, bet tehniski process aizņem aptuveni 3h. No sākuma jāpagatavo buljons un tad jau liek visu pārējo.
20.04.2016 10:55 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Zupa tāpat nav nopietna ēdienreize


tu ļoti maz zini par zupām , tās var būt sātīgākas un bagātākas par pamatēdienu ;)
20.04.2016 10:56 |
 
Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Tu nekad nevāri zupas?
Nu ja stāvēsi klāt, buljons ātrāk neizvārīsies. :-D

Ja problēma ir ar pupu ēdieniem, tad negatavo tos.
20.04.2016 10:56 |
 
Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Ir gadījies līdzīgi, jo mums ar vīru ir diezgan atšķirīgas gaumes ēdiena ziņā. Ja viņam īsti nepatīk kāds ēdiens, tad vienkārši apēdu pati un saku, lai gatavo sev ko citu. Šādi gadījumi gan ir reti, jo visbiežāk gatavojam kopā, vai arī gatavo vīrs. Arī esmu strādājoša sieviete, tāpēc necenšos izdabāt vīrietim, ja ir tik cimperlīgs, lūdzu, virtuve brīva. :-D Nevaru arī iedomāties, ka pavadītu viena virtuvē 3h. Kaut gan man ēdiens nav īpaši svarīgs, tāpēc ar tik laikietilpīgu gatavošanu nekad nenodarbotos, viena vai ne viena.
20.04.2016 10:57 |
 
Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
wee, jā, laikam tā ir. Man zupas nav tuvākais ēdiens.
20.04.2016 10:57 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
No sākuma jāpagatavo buljons un tad jau liek visu pārējo.


esmu čakla , vāru reizi mēnesī apmēram 8-10l kārtīga buljona , kurš atdziestot ir kā želeja un saldēju , tādā veidā pēc tam darboties ir 100x ātrāk
20.04.2016 10:57 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es vāru bieži vien zupas, kas nav uz buljona bāzes, jo man nepatīk putu nosmelšanas process :)

Bet esmu domājusi arī par wee variantu, kad sagatavo buljonu savlaicīgi :)
20.04.2016 11:00 |
 
Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Bet manuprāt, tas ir tikai normāli, jebkurā ģimenē, kaut ko gatavojot, garšojot, izmēģinot pirmo reizi, ka ēdāji ar izsaka savas vēlmes vai piezīmes. Kaut ko atzīst par labu esam, kaut ko ne tik labu. Nevis stumj māgā to, ko dod. Tas tak nenozīmē, ka tevi nenovērtē vai neciena. Nesaprotu, par ko cepiens. Man šķiet, tas ir normāi, pateikt, ui, piedod, šitais gan man neiet pie sirds, nevis nepateikt neko un rīstīties tālāk.


+


Bet, ja vīrietis ir gaļēdājs, tad man viss skaidrs. Dod viņam gaļu. Parastus latviešu ēdienus. Cik novērots (vismaz manā paziņu lokā), tad vīriešiem baigi nepatīk visādi interesanti ēdieni, tur ar visādiem riekstiem, vīnogas pie sātīgiem salātiem, ananāsi ar tomātiem, jocīgas garšvielas, spinātu pasta utt.
Karbonādes vai kotletes ar kartupeļiem un tomātu-gurķu salātiem ar krējumu, siļķe ar biezpienu un kartupeļiem. Vistas mērces ar rīsiem. Štovēti kāposti. Biešu zupa, griķi ar gaļas mērci. utt. Vistas filejiņas ar dārzeņiem utt.
20.04.2016 11:01 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits