Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Filosofija

 
Reitings 78
Reģ: 28.05.2015
Sveiki visi, zini kādam var šķist ka nav īstā vieta šādiem jautājumiem vai arī ka atbildes ir tik zināmas ka jākaunās ka prasa ko šādu, bet nu man vajag jūsu palīdzību.
Nespēju atbildēt uz šo jautājumu.
Kāpēc renesanses domātāji neidealizēja cilvēku?
28.03.2016 16:34 |
 
Reitings 736
Reģ: 29.01.2009
Vai Tev pašai ar saviem vārdiem ir jāatbild/jāraksta? Vai jābūt pamatotai ar literatūru/pētījumiem?
28.03.2016 16:40 |
 
Reitings 78
Reģ: 28.05.2015
Bucīte Tur nebija rakstīts ka būtu jāpamatojas, man šķiet ka tas ir ar pašas vārdiem.
28.03.2016 16:47 |
 
Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Jo tas ir starpperiods starp iepriekšējo teocentrisko un nākotnes apgaismības laikmetu, nebija īsta pamata, uz kura cilvēku idelizēt, tik vien kā antīkās idejas, kas kopumā lai gan reizēm neadekvātas, tomēr bija reālistiskas. Tagad ej nahuj.
28.03.2016 16:51 |
 
Reitings 736
Reģ: 29.01.2009
Palīdzēt īsti nevarēšu laikam, bet varēšu ieteikt, cerams.

Nu es darītu tā, ka lasītu par renesanses domātājiem, vispār par to laiku, un mēģinātu kaut kā izvilkt atbildi uz jautājumu.

Cik atceros no vēstures stundām, tad šis laiks atšķīrās ļoti no viduslaiku posma (kas bija pirms tam). Ja viduslaikos visur bija galvenais Dieva vārds, tad šajā posmā tas nebija tik izteikti. Tāpat attīstījās garīgā izpausme, cilvēka vērtība.

Es ļoti ceru, ka nebūšu kaut sajaukusi ar laikiem. Un es rakstītu tāpēc, ka uzskatīja (domātāji) ,ka cilvēks ir īpašs, katram ir savs uzdevums. Bet nu nezinu, vai ir pareizi, ir maza nepārliecība.

Lai gan filozofiju katrs no mums var izprast/saprast savādāk.
28.03.2016 17:07 |
 
Reitings 78
Reģ: 28.05.2015
Paldies :)
28.03.2016 17:11 |
 
Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Palīdzēt īsti nevarēšu laikam

tad ej prom no diskusijas, es jau palīdzēju

viduslaikos visur bija galvenais Dieva vārds

hahahahahahahaha

uzskatīja (domātāji) ,ka cilvēks ir īpašs, katram ir savs uzdevums.

LOL

Lai gan filozofiju katrs no mums var izprast/saprast savādāk.

jā, ja tev trūkst mentālās kapacitātes saprast to, kas ir uzrakstīts melns uz balta, tu filozofiju sapratīsi citādi.

pietiks apgūt vēsturi un filozofiju no bābu žurnāliem bļeģ. nekāda sakara tevis rakstītajam ar viduslaikiem un renesansi nav.
28.03.2016 17:13 |
 
Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
tāpēc, ka renesanse bija mākslas, zinātnes, apjausmas un progresivitātes laikmets, kad koncentrējas nevis uz esošo cilvēku, bet gan un pasauli ap to un uz nākotnes attīstību, garīgumu un tā tālāk.
28.03.2016 18:50 |
 
Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
wtf

pilnīga tukšvārdība
28.03.2016 18:53 |
 
Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
doh, ja jau tu esi students, tad jau tev jāzina tas, ka visi tavi sarakstītie garadarbi tāda ūdens liešana vien ir.

un btw, tā nav taisnība, ka nebija pamata uz kā idializēt cilvēku ko Tu tur pirmīt sarakstīji, senie grieķi ļoti idializēja cilvēku un tā ķermeni. Arī Romas impērijas laikā bija izteikta cilvēka idealizēšana, ja mēs atceramies to, ka imperatoram piedēvēja Dieva varu un spējas.
renesanses laikā Eiropas kontinents vienkārši sāka tikko pētīt cilvēka ķermeni (Da Vinci) pateicoties zinātnes attīstībai un cilvēku vēlmei pilveidoties un izzināt. pats cilvēks vienkārši nebija sabiedriskās domas epicentrā renesanses laikā.

tukšvārdība my ass Kvinsij
28.03.2016 19:11 |
 
Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
senie grieķi ļoti idializēja cilvēku un tā ķermeni. Arī Romas impērijas laikā bija izteikta cilvēka idealizēšana, ja mēs atceramies to, ka imperatoram piedēvēja Dieva varu un spējas.

tu toč esi stulba.

senie grieķi neko neidealizēja, palasi bļeģ Platonu vai Aristoteli. tas, ka tu redzi muskuļota veča statuju vienu pēc otras nenozīmē, ka filozofi idealizēja cilvēku. pirmkārt jau tās statujas lielākoties attēlo dievus un olimpiskos uzvarētājus. otrkārt, sievieti grieķi uzskatīja par iejājamu dzemdēšanas mašīnu. par vergu stāvokli nemaz nerunāsim. dura kas dura.

un baigais brīnums, ka imperatoram piedēvē dievišķumu. parādi man, kurā vietā romiešu domātāji idealizēja parastus cilvēkus, kas nebija aristokrātijas augšgalā?

pats cilvēks vienkārši nebija sabiedriskās domas epicentrā renesanses laikā.

renesansi vistiešāk raksturo humānisms, bet tu uzskati, ka cilvēks nebija domas epicentrā :D bļeģ

renesanses laikā Eiropas kontinents vienkārši sāka tikko pētīt cilvēka ķermeni (Da Vinci) pateicoties zinātnes attīstībai un cilvēku vēlmei pilveidoties un izzināt

nu šādi varbūt var rakstīt 5. klases vēstures grāmatā, bet augstāka līmeņa studijās šādu apgalvojumu jāuzskata par aplamu
28.03.2016 19:25 |
 
Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
pirmkārt jau tās statujas lielākoties attēlo dievus un olimpiskos uzvarētājus. otrkārt, sievieti grieķi uzskatīja par iejājamu dzemdēšanas mašīnu. par vergu stāvokli nemaz nerunāsim.

tu te tagad mēģini tajā visā tekstā apelēt pie cilvēku tiesībām un , itkā mēģinot ieskaidrot, ka renesansē ir dzimušas cilvēktiesības :D kaut kāds stulbums
tu laikam neesi lietas kursā, ka sievietes par dzemdēšanas mašīnām uzskatīja pat līdz pagājušā gadsimta pusei, 20 gadsimta sākumā uz vienas rokas pirkstiem varēja saskaitīt valstis, kur sievietes varēja likumīgi vēlēt :D


par parasto tautu sāka domāt, kad atcēla dzimtbūšanu un ieviesa tiesības, beidz apelēt pie muļķībām.
un loģiski, ka tās statujas attēlo dievus, tu domā, ka kāds ies un senajā grieķijā pusgadu velvēs statuju no kaut kāda kaimiņu bērna? dievībām tika piedēvēts perfektais cilvēka veidols un tas arī bija viss. to sauc par idializēšanu- perfektuma piešķiršanu kaut kādai vienībai.

humānisms tikai mūsdienu izpratnē ir tas, ka nevar publiski cilvēkam nogriezt galvu un tādā veidā viņu sodīt.
renesanse bija pārejas laiks no tumšajiem vidusslaikiem, kad plosījās mēris, nebija iespējams ārstēt slimības, viss bija netīrība. renesanse ir humānisms tikai un vienīgi tādā izpratnē kā iemācīties vai izzināt kaut ko, kā kaut ko darīt labāk. renesanses lielākais domātājs makjavelli analizēja vēsturi un cilvēku dabu kā neperfektu un nemainīgu, respektīvi, kāds cilvēks bija viduslaikos, tāds viņš arī ir tagad, bet ka mēs varam iemācīties būt labāki, bet nevis, ka mēs tādi piedzimstam.
tāpēc jau tas šķiet logiski, ne ka pēc renesanses nāca apgaismības laikmets.
28.03.2016 19:50 |
 
Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
tu te tagad mēģini tajā visā tekstā apelēt pie cilvēku tiesībām un , itkā mēģinot ieskaidrot, ka renesansē ir dzimušas cilvēktiesības kaut kāds stulbums

eeee... ko? pirmkārt, acīmredzot tu nezini, kas ir renesanses humānisms, jebšu, kas ir renesanse. otrkārt, nevienā vietā neminēju tiesības. treškārt, ļoti labi zinu, uz kura filozofa darbiem tās ir balstītas, so stfu. tādas muļķības es nerakstītu, bet tā kā tu tur tās ielasīji, tad redzu, ka patiesi, esi dura un neizproti laikmetiem raksturīgās nianses, bet visu traktē tikai mūsdienu terminos, ar savam kuslajam izpratnes līmenim atbilstošu saturu.

tu laikam neesi lietas kursā, ka sievietes par dzemdēšanas mašīnām uzskatīja pat līdz pagājušā gadsimta pusei, 20 gadsimta sākumā uz vienas rokas pirkstiem varēja saskaitīt valstis, kur sievietes varēja likumīgi vēlēt

acīmredzot arī par dinamiku 19-20gs tiesību jautājumos neko neesi dzirdējusi

da labi, ar muļķiem garlaicīgi runāt. kad sāksi vēsturi mācīties no normālākiem avotiem kā bābu basņu žurnāli, tad varbūt parunāsim

to sauc par idializēšanu- perfektuma piešķiršanu kaut kādai vienībai.

nu pirmkārt to sauc par idealizēšanu, dura :D otrkārt, kad dievu iztaisa perfektu, tā ir dieva nevis cilvēka idealizēšana, bet kā redzu tev šī citiem vienkāršā lieta ir pilnīgi neizprotama. un treškārt, iesaku palasīt grieķu mitoloģiju un ko piemēram Platons rakstīja par dieviem un dievu attēlojumu. tev protams tagad ir tumša bilde, par ko es runāju :D :D

humānisms tikai mūsdienu izpratnē ir tas, ka nevar publiski cilvēkam nogriezt galvu un tādā veidā viņu sodīt.

tu toč nezini kas ir renesanses humānisms

renesanse ir humānisms tikai un vienīgi tādā izpratnē kā iemācīties vai izzināt kaut ko

100% nezini :D

renesanses lielākais domātājs makjavelli

bļeģ :D :D :D
28.03.2016 20:05 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits