Esmu vegāne, nu jau pāris gadus, iepriekš biju veģitāriete.
Parasti brokastīs gatavoju smūtiju:
1. Spināti, sojas piens, kale jeb lapu kāposts, divi banāni;
2. Auzu pārslas, divi banāni, sojas piens.
Vai arī izvāru auzu pārslas vai arī kvinoju ar sojas pienu, putrām parasti pievienoju sastampātu banānu, rozīnes, avenes vai arī melenes, vai arī ābolu.
Tad vēl viens no brokastu variantiem ir pilngraudu maize ar avokādo (sastampātu) pa virsu uzberu nedaudz sāli un piparus.
Launagā parasti apēdu kādu augli, vai arī maizīti ar avokādo, salātlapu, tomātu.
Pustdienās ir kādi tvaicēti dārzeņi, vai arī salāti, vieni no mīļākajiem salātiem ir kvinoja meksikāņu gaumē;Sastāvdaļas
1 gl. dzeltenās kvinojas
2 gl. dārzeņu buljona
1 maza zaļā paprika
1 gl. novārītu (konservētu) sarkano vai melno pupiņu
1/2 sarkanā sīpola
2 ķiploka daivas
1 gl. saldētas vai konservētas kukurūzas
3–4 tomāti
čili (pēc garšas, bet vispār ēdienam būtu jābūt asam)
1 tējk. raudenes (oregano)
1 tējk. kumīna (romiešu ķimeņu)
mazliet eļļas
Pagatavošana
Buljonā novāra kvinoju.
Papriku iztīra, sagriež kubiņos. Sīpolu, ķiploku nomizo, sakapā. Tomātus sagriež kubiņos.
Eļļā apcep kuminu, sīpolu, čili, ķiploku. Pieliek papriku, maisot pacep pāris minūtes. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, uzkarsē.(recepte ir no vegan.lv)
Vai arī citreiz gatavoju dārzeņu salātus ar pilngraudu makaroniem;
Sastāvdaļas:
Pilngraudu makaroni
Ķiršu tomātiņi
Gurķis
Paprika
Burkāns
Humus
Lapu salāti
Makaronus izvāra, nokās, ļauj atdzist, pa to laiku sagriež visus dārzeņus, burkānu sarīvē, tad pievieno makarus un humusu un visu samaisa.
Vakariņās citreiz gatavoju ir krāsnī cepts saldais kartupelis ko pasniedzu ar sviesta pupiņām, un salātiem, vai arī taisu kādas zupas, piemēram, tomātu krēmzupu tikai bez saldā krējuma, vai arī pupiņu zupu, bet bez gaļas, viena no mīļākajām zupām ir šitakī sēņu, sviesta pupiņu, rīsu nūdeļu, kartupeļu zupa ar bio buljonu, un nedaudz soju, vai arī vakariņās taisu darzeņu sacepumu krāsnī ceptu, vai arī suši tikai bez zivs, picas ar paštaisītu vegānu mīklu, pa virsu, tomātu pasta, šampanjoni, spināti, ķiršu tomātiņi, vai arī gatavoju kartupeļu pankūkas bez olas, rīsus ar dažādiem dārzeņiem, ganjau vēl daudzko bet visu nespēju atminēties.
Un no saldajiem našķiem ļoti garšo auzu pārslas samaltas blenderī ar datelēm, tā lai masa turētos kopā to veidojot bumbiņās un apviļātas kokosriekstu skaidiņās, pāris stundas jāpatur ledusskapī, un sanāk burvīga vegānu rafaelo versija.(l)
Atvainojos par pareizrakstības kļūdām, ja tādas ir, rakstīju no telefona.