Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

šķiršanās.

 
Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Labvakar, dāmas.

Jums (mums) visām noteikti jau sen apriebušās diskusijas ar šādu nosaukumu... Bet es te sēžu un man sirdi rauj laukā. Starp šņukstiem izdzerta jau gandrīz pudele vīna, jo tikai tā es varēju ļaut vaļu asarām- pirms tam vienkārši nekas nenāca laukā, un likās, ka tā būs vieglāk. Es jūtos tik ļoti viena un nelaimīga. Es visā vainoju sevi. Četri gadi pavadīti attiecībās, kurās es vienmēr centos kaut ko pierādīt... ka esmu gana laba. Ka esmu mīlestības vērta. Ka es varu kaut ko sasniegt. Un finālā- spēriens pa pakaļu. Visa pamatā ir mana depresīvā dzīves uztvere un tas, ka mums abiem ir nereāli sarežģīti raksturi. Un tādas šķiršanās mums jau ir bijušas, bet nu šķiet, ka atpakaļceļa vairs nav.

Nu kā lai savācos un nepārvēršos par mēslu čupu? Mana pašapziņa ir pilnīgā dirsā. Es jūtos kā pilnīga nulle.
12.11.2015 19:40 |
 
Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Jāpiebilst, ka esmu jau izlasījusi VISAS diskusijas par šķiršanās tēmu, kas atrodamas arhīvā.
12.11.2015 19:41 |
 
Reitings 14
Reģ: 12.11.2015
Sākt visu no sākuma.
12.11.2015 19:55 |
 
Reitings 14
Reģ: 12.11.2015
Vienai pašai, protams!
12.11.2015 19:55 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Piebeidz to pudeli, izraudies un mēģini lēnām, pamazām atsākt uz dzīvi skatīties pozitīvi. Nemoki sevi un Dieva dēļ neraksti viņam, lai nav pēc tam jānožēlo. Turies, mīļā sirds. Zinu, ka tas ir smagi.
12.11.2015 20:21 |
 
Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Laikam jau šī tēma ir tik nodrāzta, ka kļuvusi neaktuāla :).
13.11.2015 15:39 |
 
Reitings 2
Reģ: 13.11.2015
Man atkal cita problēma- nevaru saņemties aiziet. Kopā esam vairāk nekā 10 gadus, bet jūt, ka vairs nav tas. Nevaru saņemties to pateikt, meklēt dzīvokli, krāmēt mantas u.c. Stulbums.
13.11.2015 15:54 |
 
Reitings 452
Reģ: 25.09.2015
Labi, ka tas notika pēc 4 gadiem, nevis pēc 24. Tev vēl visa dzīve priekšā un Tu noteikti satiksi tādu, kurš Tevi mīlēs tādu, kāda Tu esi! :-)
Izraudies un ar rītdienu sāc savas dzīves jaunu un labāku posmu. Atrodi sev kaut kādu nodarbi, lai nav jādomā par notikušo. Tiecies ar draugiem, skaties filmas, lasi, gatavo ēdienus, dejo... Dari visu kas Tev patīk. Uzlādējies ar pozitīvām emocijām.
13.11.2015 15:57 |
 
Reitings 452
Reģ: 25.09.2015
Bezceriba varbūt sākumam pamēģini kaut kā "atdzīvināt" attiecības un ja nesanāk tad būsi jau pilnīgi droša, ka ir jāšķiras. Padomā par to, ka dzīve ir īsa, un kādēļ ir jādzīvo to ar cilvēku kuru nemīli?!
13.11.2015 15:59 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Labi, es būšu ļoti nepopulāra tūlīt, bet varbūt vajag iemācīties izrunāties? Ja jau daudzas tādas šķiršanās bijušas, un šī ir viena no tām (un varu saderēt, ka ne pirmā, kas šķiet - nu beidzot tas ir nopietni), tad nav nekur teikts, ka tiešām tagad ir jāšķirās.
Es vispār neatbalstu jeb kādu attiecību pārtraukšanu (darba, ģiemenes, draudzības) uz karstām pēdām un dusmās. Tas reti atspoguļo reālo situāciju un sajūtas.
Cilvēkam mute nav dota lai kliegtu, bet runātu. Un tā, savukārt, ir lielākā problēma daļā attiecību - nemācēšana sarunāties bez paŗmetumiem, bļaušanas, apvainošanās un apvainošanas, pātraukšanas pusvārdā utt. Atmetiet savu egoismu un izrunājaties. Ja nemākat, dodieties kopīgi pie psihotereapeita, lai viņš jums palīdz. Un tad, mierīgā sarunā nonāciet pie lēmuma - palikt kopā, vai šķirties.
13.11.2015 16:03 |
 
Reitings 134
Reģ: 15.03.2009
Es šķīros no 7 gadus būšanās attiecībās,tās bija manas pirmās attiecības,sākumā no sāpēm nezināju kur likties,viss iekšā sāp, tagad pēc aptuveni 8 mēnešiem jau ir pilnīgi normāli!

Tā,ka turies! Kā man viens draugs reiz teica-nāks jauni sūdi,vecie aizmirsīsies8-)
13.11.2015 16:26 |
 
Reitings 27
Reģ: 16.01.2012
Mani vienmēr uzmundrina šis teksts, garš, bet iesaku izlasīt, tik patiesi un saprotami pateikts :)

Attiecības, kurām ir iespēja kļūt par ilgtermiņa attiecībām, pēc būtības nedrīkst būt sarežģītas.

Nu cik ilgi cilvēks ir spējīgs drāzt smadzenes sev un citiem non-stopā? Nu, pusgadu, gadu, īpašos gadījumos- pāris gadus. Bet pēc tam viņš drāž visus, un publika kapa klusumā pamet skatītāju zāli, atstājot varoni svīst vientulībā uz skatuves zem karstajiem prožektoriem.

Tā saucamās sarežģītās attiecības, visi tie „atnācu- aizgāju” un stundām garās sarunas par pārgudrām tēmām, tas, piedodiet, ir lieka laika izšķērdēšana. Tās ir NEpareizas attiecības. Nopietni. Tas ir kā tad, ja jūs aizejat uz autosalonu un trinaties gar bentliju, lai gan jūsu līdzekļi labākajā gadījumā atļauj iemaksāt pirmo iemaksu par standarta (ž)opeli. Jūs varat iet uz to salonu gadiem, bet tāpat jums spīd tikai (ž)opelis. Jūs teiksiet, ka bentlijs- tas ir vienīgais, kas jums der, jūs knābāsiet smadzenes visiem saviem radiem un draugiem, jūs taisīsiet sērīgu seju un lauzīsiet rokas, jūs sabojāsiet sev dzīvi, jūs izraisīsiet cietēja fetišu, bet ne reizi neaizdomāsieties, ka tomēr vienīgais, kas jums vajadzīgs, ir- stiprs, izturīgs, uzticams darba zirgs ar darbojošos kondicionieri, tīru salonu un pareizi piemeklētām riepām, kurš jūs nogādās no punkta A uz punktu B.

Attiecībām ir jābūt tik vienkāršām kā divkapeika. Nav svarīgi, viņš ir ģēnijs vai fiziķis, vai vienkārši frēzētājs Vasja, nav svarīgi, kāda viņam ir izglītība, cik valodās viņš māk runāt, cik sieviešu viņam bijis un vai viņš labi sacer dzejoļus, svarīgi ir tikai tas, cik jums ar viņu kopā ir komfortabli.
Ja viņš jūs noved līdz depresijai, ja jums ar viņu ir sūdīgāk nekā bez viņa, ja jūs zināt, ka jums ar viņu nekas nespīd, ja viņš drāž jums smadzenes tā vietā, lai drāztu jūsu ķermeni, ja viņam patīk visas tās frāzītes „es neesmu gatavs”, „mums vajadzētu nogaidīt” vai „man vajag padomāt”, vai „tas ir tik grūti”, sūtiet viņu d…t. Mīlējāt jūs viņu no sirds vai arī tā bija tikai kaprīze- to jūs sapratīsiet tikai daudz vēlāk, tā ka lielos vilcienos jūs neko nezaudējat.

Mīlestība vispār pēc būtības nav definējama, par mīlestību bieži vien kļūdaini uzskata iekāri, cieņu, pieradumu, greizsirdību, vēlmi iegūt vēl un daudz ko citu. No „sarežģītām” attiecībām jūs neiegūstat neko, izņemot galvassāpes. Ja jums tās galvassāpes ir vajadzīgas, ja jūs dzīvot bez tām nevarat, atrodiet spēku atzīties sev, ka jums nav vajadzīgs tas konkrētais vīrietis, bet tās galvassāpes, kuras jūs kopā ar viņu iegūstat. Un iemācieties vairot galvassāpes no produktīvākām attiecībām, vienkārši brīdiniet

p-a-r-e-i-z-o vīrieti, ka trešdienās un sestdienās jūs esat maita, lai viņš laicīgi sagatavojas.

Vēlreiz un vēlreiz: attiecībām ir jābūt vienkāršām. Jums taču ar to cilvēku bērni jādzemdē, jādzīvo vienā saimniecībā, plāni jābūvē, jākontaktējas ar radiem un vispār jādzīvo tas nebūt ne primitīvāki aprobežotākais dzīvesveids. Un, ja jūs domājat, ka iet secen viss jūsu dzīves biķeris, jūs ļooooooti maldāties.

Kā tas mēdz būt? Sākumā mums ir vajadzīgs garaugumastaltsskaistsgudrsbagātsperspektīvsseksīgsromantiskskucesdēls, bet tikai daudz vēlāk mēs saprotam- mēs VISU saprotam- ka mums vajadzīgs vienkārši cilvēks, uz kuru varam paļauties, kurš būs blakus ne tikai tad, kad bļ..n, kad viņam galvā viss pareizi salicies. Bet vienmēr. Vienmēr, saprotiet? Tāpēc paļaušanās- ārkārtīgi svarīga īpašība.

Viņam jāpalīdz jums PAŠOS grūtākajos dzīves brīžos, kad ir pilnīgā pak…ā, un solis pa kreisi, solis pa kreisi- beigas. Tāpēc atbildība- arī ārkārtīgi svarīga īpašība.
Jums gribēsies dalīties priekos un bēdās ar viņu, uzvarās un sakāvēs, sapņos un briesmās, tāpēc māka līdzpārdzīvot- tas vispār ir nenormāli svarīgi.

Jūs izzināsiet viņu no visām pusēm, sapratīsieties no pusvārda, jūs galu galā pieslīpēsieties viens pie otra kā zobrata mehānisms, jūs turpināsiet skandalēt un izlīgsiet mieru, tāpēc, ka viņš tomēr neesat jūs, tas ir cits cilvēks, lai arī viņš jums pieslīpējas tāpat kā jūs viņam, tāpēc bez pacietības- nu, bez tās nu nekādi.
Un jūs pastāvīgi piekāpsieties viens otram, pamazām palēnām izskaužot savus vecmeitas ieradumus, tas ir moderns vārds- kompromiss, kā arī elastība- tas arī ir ļoti, ļoti svarīgi.
Un jūs pieņemsiet svarīgus lēmumus, kopā vai atsevišķi, lēmumus, kuri pilnībā spēj mainīt jūsu pašreizējo dzīvesveidu, tā ka bez uzticēšanās- nu vispār nekādi.


Aizdomājieties, ka tad, kad jums, redz, bija divdesmit- jūs taču ne par ko šādu nedomājāt, taisnība? Jums gribējās, lai viņš līgani atbrauc pie jums ar savu supervārģi, uzdāvina ziedus un skaisti noskūpsta jūs tieši uz lūpām. Un lai jūs tīksminātos par viņa skaistajām acīm un vispār- lai viss būtu kā uz bildes. Tad lūk, patiesībā tas it nemaz nav svarīgi. Uzspļaut, skaists viņš ir vai nē, garš vai īss, slaids vai pufīgs, daiļrunātājs vai malā sēdētājs, viss, kas jums no viņa ir vajadzīgs- tā ir apziņa, ka lūk, ar šo cilvēku- ugunī un ūdenī un vara caurulēs, un ka tad, kad viņš ir blakus, jums ir ļoti labi. Un ka BEZ viņa jums ir daaaaaaaaaaudz sūdīgāk nekā AR viņu.

Un ka es jums saku- kad jūs atskatīsieties atpakaļ pēc gadiem divdesmit, kad joprojām rūpēs, mērot viņam temperatūru un palīdzot rakstīt testamentu, kaut arī viņš ir tikai vienreiz nošķaudījies, beidzot vairs nerisināsiet sarunu tēmu „kurp mūs attiecības virzās”, tāpēc, ka jūs JAU esat tur, kur jums ir jābūt, tad, lūk, kas ir mīlestība. Mīlestība- tā iepriekš nav izskaitļojama. Nekad.

Bet visas tās „sarežģītās” attiecības- nu, bļ..n, nu ejiet mezglošanas kursos, vai? Vai bāreņiem palīdziet! Lieciet mierā jūsu nabaga smadzenes, viņām jau bez tā rūpju gana.
13.11.2015 16:35 |
 
Reitings 27
Reģ: 16.01.2012
Speciāli raku augšā, ceru, ka kāda saņemsies un izlasīs penteri:-D Pašai riebjas gari teksti, bet šis tiešām ir labs !
13.11.2015 16:36 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
chingiss7, vispār jau labs! :D

Bet, man tomēr gribētos iebilst. Pie tām sarežģītajām attiecībām bieži vien vainojams cilvēks, kam tās attiecības škiet sarežģītas. Tāpēc, ka tas ir tik šausmīgia izraujoši ķidāt uz riņķi sarežģītības, tā vietā, lai iekoptu stabilu un mierīgu attiecību dārziņu.

Šis - kuro reizi šķiramies - jau liecina par to, ka viens vai abi nav pavisam pie pilna rubļa. Jāstrādā cītīgi ar sevi, lai nākamajās attiecībās netīšām nesanāk tāpat.
13.11.2015 16:53 |
 
Reitings 27
Reģ: 16.01.2012
Inga88

Nu arī taisnība jā, cik daudziem mūsdienās gribas visu sarežģīt, kašķēties, tā vietā, lai dzīvotu mīļi un saskanīgi.. Atskatoties uz savām bijušajām attiecībām - vislaik domāju, ka es esmu tā vaininiece, kura nemāk sadzīvot ne ar vienu, bet kad uzzināju, ka tas cilvēks turpina tādā pašā garā arī nākamajās attiecībās, sapratu, ka neesmu nemaz tik melna kā sevi mālēju visu laiku :-D
13.11.2015 16:59 |
 
Reitings 27
Reģ: 16.01.2012
Un , protams, ka katram cilvēkam, katrām attiecībām ir jāpieslīpējas, tikmēr arī tas var būt sarežģīti, bet ne jau ilgtermiņā.
13.11.2015 17:00 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
chingiss7 ļooti labs teksts :) Kaut gan man pagaidām šķiršanās sāpes ir jau aiz muguras, izalsot kaut kā forši palika :D Ka tad , kad būs, tad arī būs :D

Autorei par tēmu - man palīdzēja vecais, labais laiks. Vienā dienā tas noteikti nepāries, bet vajag saņemties, nesēdēt 4 sienās un nonstopā nesērot, tad būs arī labāk.
13.11.2015 17:12 |
 
Reitings 27
Reģ: 16.01.2012
fejja

Mani šis teksts vienmēr uzmundrina, neatkarīgi no tā vai ir kāda sāpe par attiecībām vai nē:-D
kādas 3x gadā atrodu, izlasu un sirds kļūst mierīga :-D
13.11.2015 17:22 |
 
Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Inga88- cik nav mēģināts izrunāties. šobrīd pat runāt vairs negrib. Kaut arī es esmu gatava to darīt bez kliegšanas, aizvainošanas un raudām.
13.11.2015 18:33 |
 
Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Inga88- Tu saki, "nekur nav teikts ka tiešām jāšķiras". problēma tajā, ka es arī tā domāju, bet ne viņš.
13.11.2015 18:35 |
 
10 gadi
Reitings 3036
Reģ: 13.11.2011
Arī es nesen izšķīros, sāp vēl tagad, bet cenšos ar to sadzīvot. pirmajās naktīs vienkārši balsī raudāju, likās, ka fiziskas sāpes nav tik sāpīgas kā emocionālās, tas vienkārši ir jāizsāp. pirms šīm attiecībām bija vēl vienas, arī ilgi nespēju aizmirst, visu laiku gribējās uzrakstīt un vienkārši apvaicāties kā iet. tad nu vienu vakaru arī uzrakstīju, pēc tās sarunas iestājās pilnīgs miers, tad es viņu palaidu pa visam.

Par tavu situāciju runājot, es domāju, ka tev nevaig uzbāzties, ja negrib runāt tad negrib, savādāk viņu sāks kaitināt tava uzbāzība.
13.11.2015 22:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits