Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

PĻĀPIŅU BEZTĒMA- gatavosimies kopā!

 
Reitings 26
Reģ: 19.09.2015
Sveikas visas tās, kuras ļoti vēlas un cenšas strādāt pie mazā brīnumiņa tapšanas.
Papļāpāsim vienkārši tāpat- beztēmā!

Tām ,kurām ar pļāpāšanu neiet tik naski, piedāvāšu atslēgas punktus:

-Pastāstīt, kā nolēmāt, ka pienācis īstais laiks bērniņam? ;
-Kā gatavojaties tam?
-par ko ir bažas?
-vai par vārdiņiem esat domājušas?
-kā apvienojat vīrieša vēlmes ar savām it visā kas attiecas uz bērniņu ( vārds, lietiņas nepiciešamās , dzemdību nams, krustvecāki u.t.t_
-kā paziņojāt/paziņosiet par to, ka esat stāvoklī?
u.t.t


Par mani personīgi:

Cenšos nu jau 4 mēnešus bet saprotu, ka jāiet pie speciālista! Mazums, kāda olnīca nefunkcionē kā vajag.. Jāsakārto šī lieta.. Hormonālā kontracepcija daudzu gadu garumā liek par sevi manīt.. Tikai šīs tabletītes sakārtoja manu ciklu periodiski un vienmērīgi.. tagad atkal, cikls lēkā šurpu turpu..

Par bērniņu sākām domāt, jo vīrs bija tas, kurš ieminējās, ka ļoti gribētu. Man nenāca nekas tāds prātā pirms tam. Domāju, ka sākšu par to domāt savos 24 vai 25 gados, bet sapratu, ka vēlos būt māmiņa jau šodien.Ikdienā strādāju ar bērniņiem, ta kā mani tas nebiedē.

Jūtu, ka būs problēma ar vārdiņu izdomāšanu.. vēl neesam ķērušies tam klāt, jo to darīsim tad, kad bērniņš pieteiksies, bet jau tagad mīļotais izmet tādus vārdus, kuri man nepatīk :D

Noteikti, ka darīšu visu, lai dzemdētu pati. Zinu daudzas, kuras labprāt samaksā par ķeizaru, jo nevēlas liekas mokas. Bet tas katra paša ieskatos..

Zinu, ka problēmām nevajadzētu būt, jo esmu fiziski aktīva, nodarbojos ar sportu katru dienu, ēdu veselīgi un nav neviena kaitīgā ieraduma.!Bērniņš būs laimīgs un vesels!

Esmu domājusi par to, ka vēlētos paziņot interesantā veidā par to, ka esmu stāvoklī..

Cerēju, ka palikšu stāvoklī līdz Tēvu dienai, bet liktenis tā nedomāja!
Tad nu domāju, ka es nopirkšu ļoti skaistu baltu kastīti ar lielu lentīti, iekšā ielikšu mazus (neitrālus, jo nezināšu kas būs) zābaciņus, bet virs tiem vēstuli no bērniņa Tētim(vīram)! Domāju, ka tas būs ļoti sirsnīgi! Ikdienā šad un tad atstāju kādu mazu pārsteigumiņu viņam, tā kā gan jau sākumā domās, ka kārtējais ikdienišķais pārsteigumiņš, kurš izrādīsies lielākais un labākais pārsteigums viņa dzīvē! (l)

Un abi vēlamies ļoti, ļoti, ļoti.
Tas ko es daru tagad- ikdienu cenšos uztvert vieglāk.. pašplūsmā... lai nav lieku stresu.. Jo stress var būt viens no faktoriem, kādēļ nesanāk ieņemt bērniņu!

Varbūt zina- vai grūtniecības laikā es varēšu turpināt nodarboties ar sportu? :) Dzelžus necilāju, vairak funkcionālie treniņi, aerobikas..
Jo manuprāt, tā vingrošana māmiņām ir ar ļoti zemu intensitāti- to es varu mājās pati izdarīt.. Gribās uzturēt labu formu grūtniecības laikā! Pati esmu smalka un tieva, nevajadzētu būt problēmām ar formām!:-)
19.09.2015 14:53 |
 
10 gadi
Reitings 1154
Reģ: 19.01.2010
4 mēneši nav nekas, lai būtu vajadzība doties pie speciālista. Ātrāk par gadu parasti neviens pie ārsta nedodas, citiem paiet vairāki gadi, kaut gan nekādas veselības problēmas nav.
Šķiet dīvaini domāt vārdus, krustvecākus, ja neesi vēl stāvoklī:D
Bet nu lai veicas!
19.09.2015 15:02 |
 
Reitings 26
Reģ: 19.09.2015
SOHO Par vārdiem un krustvecākiem minēju, lai ieteiktu kaut ko tām, kurām vieglāk iet rakstot pieturoties pie kaut kā konkrēta! Nevienā rindiņā neesmu minējusi, ka esmu sākusi plānot krustvecākus vai vārdus!
Tas ir katras individuālajās interesēs!
Ātrāk par gadu parasti neviens pie ārsta nedodas

Kas tās par muļķībām? Protams, ka dodas! Tās , kurām nerūp veselība, tās gan varētu būt, ka nedodas! :-D8-)
19.09.2015 15:09 |
 
Reitings 26
Reģ: 19.09.2015
... un pie ārsta došos veselības nolūkos, jo kā jau minēju, mazums kāda olnīca nefunkcionē, kā vajadzētu! Tādēļ cikls šurpu turpu...

Man skumji, ka ir cilvēki, kuri katrā diskusija meklē kaut ko, kur pieķerties un pierādīt pretējo, ka viņai taisnība! kaut gan pusi no izlasītā neizprot, piefantazē un nepamana! :-D:-D
19.09.2015 15:12 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
-Pastāstīt, kā nolēmāt, ka pienācis īstais laiks bērniņam? Bērniņš pats nolēma, ka ir īstais laiks :) Bet ir arī - augstskolas pabeiigtas, darbi iir, kopā jau 6 gadus. Kad tad vēl :)
-Kā gatavojaties tam? Iepriekš skatījos visus Māmiņu Klubus, lasīju Mans Mazais utt. Vienmēr ir patikuši bērni un doma par saviem bērniem.
-par ko ir bažas? Pagaidām nav. Viss būs labi!
-vai par vārdiņiem esat domājušas? Meitenei jau ir sen padomā. Ja būs puika, tad būs vēl jāvienojās.
-kā apvienojat vīrieša vēlmes ar savām it visā kas attiecas uz bērniņu ( vārds, lietiņas nepiciešamās , dzemdību nams, krustvecāki u.t.t_ Runājam, vienojamies. Izejam uz kompromisu. Man patīk, ka viņam ir savs viedoklis..ka nav tā, ka būs tā, kā es pateikšu un viņam būs vienalga.
-kā paziņojāt/paziņosiet par to, ka esat stāvoklī? Viņam paziņoju pa telefonu. Pārējiem arī, izņemot mammu un vecmammu. Viņām sagatavoju dāvaniņas :)
19.09.2015 15:44 |
 
Reitings 26
Reģ: 19.09.2015
uniqueღ
Vai padalīsies ar savu vārdiņu meitenītei! :)
Es arī tagad skatos Māmiņu kluba atkārtojumus! Un nevaru vien nopriecāties par tām skaistajām ģimenēm un stāstiem, kurus tur rāda! :)
19.09.2015 15:53 |
 
Reitings 26
Reģ: 19.09.2015
uniqueღ
Kurā mēnesī esi? :)
Kādas sajūtas, ka puncis aug? :)
19.09.2015 15:55 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
-Pastāstīt, kā nolēmāt, ka pienācis īstais laiks bērniņam? ;
Būtībā, mēs par bērniņu bijām sākuši runāt, ka vēlētos lai 2016.gadā mums piedzimtu. Nu domājam uz šī gada beigām strādāt, bet, tad vienu rītu aprīlī procesa laikā nu davaj, nu ok, davaj un tad maijā atklājās, ka mums tomēr iznācis un bijām bērniņa gaidībās. Nemaz nedomājām, ka mums tik ātri kaut kas izdosies. Bet priecājamies abi. Sākumā tomēr bija mazs šoks.
-Kā gatavojaties tam?
Īsti nekā. Es būtībā ēdu veselīgi arī pirms grūtniecības, ar veselību bija viss ok.
-par ko ir bažas?
Bažas, nu ir savi mazie uztraukumi, bet cenšos nedomāt neko sliktu, jo tas labu nedod un beigās tomēr viss ir kārtībā.
-vai par vārdiņiem esat domājušas?
Jā, vārdiņus mēs izdomājām ļoti ātri. Es nosaucu, kas man patika no meiteņu vārdiem un arī no zēnu vārdiem. Vīrietim patika mani varianti un smuki iet kopā ar uzvārdu.
-kā apvienojat vīrieša vēlmes ar savām it visā kas attiecas uz bērniņu ( vārds, lietiņas nepiciešamās , dzemdību nams, krustvecāki u.t.t_
Kat rakstīju ar vārdu problēmas mums nebija. Par pārējo mēs tat vēl neesam pieķērušies. Par to visu sākšu runāt, kad saksiest dekrēts man. Pagaidām skola+darbs, ka baigi laika nav.
-kā paziņojāt/paziņosiet par to, ka esat stāvoklī?
u.t.t
Vīrietim nosūtīju pozitīvu testa bildi uz watsup, bet nojauta bija, jo man mazliet slikti bija. Mammai māmiņdienā, un pārējie lēnām sākat nojaust ap jāņu laiku un tad pēc laika pārējiem, kas vēl nezināja paziņojām pasakot vai uzdāvinot kādu mazu dāvaniņu, kas lika nojaust.
19.09.2015 16:16 |
 
Reitings 26
Reģ: 19.09.2015
Mr.Penguin
Un kādi ir jūsu vārdiņu varianti, ja nav noslēpums? :)
19.09.2015 16:29 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Jāpiekrīt SOHO - 4 mēneši nav daudz - ārsti parasti saka, ka pēc palīdzības jāvēršas tad, ja bērniņu nesanāk ieņemt pirmā gada laikā. Principā jau pie ginekologa vispār jāiet reizi gadā pārbaudīties, ja līdz šim tas tik bieži nav darīts, tad gan noteikti nevajag gaidīt gadu un pie ginekologa aiziet jau tagad. :) Kā arī sirdsmieram, protams, var iet jau pēc dažiem neveiksmīgiem mēnešiem, tomēr gribu nomierināt - 4 mēneši ir tiešām maz un liela iespēja, ka Tev viss ir vislabākajā kārtībā.

Nesen man viena draudzene raudāja uz pleca par to, ka beidzot vīrs devis zaļo gaismu bērniņa ieņemšanai, visu mēnesi cītīgi pie tā strādājuši, bet ierastajā datumā bijušas klāt mēnešreizes. Kad izprašņāju viņu sīkāk, izrādījās, ka "cītīgi strādāt" viņiem nozīmēja sekss 2x dienā, savukārt tieši uz potenciālajām auglīgajām dienām vīrs bija komandējumā. Līdz ar to ieteikums meitenēm, kas uzsāk "strādāt" pie bērniņa ieņemšanas, uzzināt un izprast to, kā tas notiek, kādi ir labvēlīgi apstākļi, seksa biežums utt., lai būtu izredzes sagaidīt smukas divas svītriņas testā :)
19.09.2015 16:53 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
ārsti parasti saka, ka pēc palīdzības jāvēršas tad, ja bērniņu nesanāk ieņemt pirmā gada laikā.
++ Ir arī ārsti, kas iesaka pat pēc 1,5 gada.
Protams, jebkurā gadījumā ir svarīgi pārbaudīt, vai nav iekaisumi, kā arī noskaidrot, vai notiek pati ovulācija.
Uz tādiem izmeklējumiem, kā, piemēram, olvadu caurlaidības pārbaude.. varbūt nevajag steigties pēc pirmo mēnešu neveiksmēm :)
19.09.2015 17:03 |
 
10 gadi
Reitings 981
Reģ: 29.01.2009
Mana pieredze ir taada,ka abi divi var buut veseli,bet beerninjsh vienalga nepiesakaas.Man taa bija ar bijusho,7 gadus nekas mums nesanaaca.Kad saaku satikties ar tagadeejo arii domaaju,ka buus lielas probleemas ar beerninja ienjemshanu.Mees pat to veel neplaanojaam,bet sanaaca taa,ka nu jau esmu 6,5 meenesii.:-)Taa lieki nesatraucies.;-)
19.09.2015 17:08 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Meitińa būs Sofija. :) Tagad ir nepilnas 17 nedēłas. Augam, vēders nav baigi liels, bet ir. Ir forši, bet 100% vēl neesmu pieradusi pie domas, ka mēs būsim vecāki :)
19.09.2015 19:35 |
 
Reitings 3
Reģ: 10.09.2015
Mēs arī jau 5 mēnešus cenšamies tikt pie mazā brīnumiņa. Katru reizi ceru, ka nākamās mēnešreizes nesāksies. Pagājušo reizi pat 2 dienas kavējās, 2. svītriņa grūtniecības testā arī viegli sārta bija, bet nekā. Mēnešreizes sākās, nākamais tests jau negatīvs.
Liekas, ka visi apkārt tieši šobrīd grasās kļūt par vecākiem. Pat jaunākajam brālim bebis pieteicies, kaut gan nepavisam tam vēl nav gatavs. Aij...
19.09.2015 19:38 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
2. svītriņa grūtniecības testā arī viegli sārta bija, bet nekā. Mēnešreizes sākās, nākamais tests jau negatīvs.


Ja jau tests tiešām bija pozitīvs, tad pastāv iespēja, ka Tev bija spontānais aborts, ļoti daudzām (statistika ir šokējoša) sievietēm pirmā grūtniecība beidzas ar SA un daudzas to pat nezina, jo sākušos asiņošanu uzskata par kārtējām mēnešreizēm..
19.09.2015 19:43 |
 
Reitings 229
Reģ: 05.05.2015
2. svītriņa grūtniecības testā arī viegli sārta bija, bet nekā. Mēnešreizes sākās, nākamais tests jau negatīvs.


Ja jau tests tiešām bija pozitīvs, tad pastāv iespēja, ka Tev bija spontānais aborts, ļoti daudzām (statistika ir šokējoša) sievietēm pirmā grūtniecība beidzas ar SA un daudzas to pat nezina, jo sākušos asiņošanu uzskata par kārtējām mēnešreizēm..

tā gan.
Mēs arī vairāk kā gadu neizsargājamies un... nekā pagaidām..
19.09.2015 19:44 |
 
Reitings 3
Reģ: 10.09.2015
Freya
Par šo esmu lasījusi. Izrādās grūtniecības tests pirms MR var būt pozitīvs, bet MR sākas, vienkārši apaugļotā olšūna nepiestiprinās pie dzemdes sieniņas. Tikai daļēji var saukt par SA, jo auglis jau izveidojies vēl nav.
19.09.2015 19:47 |
 
Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
vienkārši apaugļotā olšūna nepiestiprinās pie dzemdes sieniņas

Kamēr apaugļtā olšūna nav peistiprinājusies pie dzemdes sieniņas, tikmēr tā nekādīgi nav sasaistīta ar sievietes organismu un līdz ar to tavā urīnā un asinīs nemaz nevar uzrādīties hcg. Un tā kā hometests reaģē tieši uz šo hormonu, tie nevar uzrādīt 2 strīpiņas kamēr tā apaugļotā olšūna nav peistiprinājusies pie dzemdes.
19.09.2015 19:57 |
 
10 gadi
Reitings 981
Reģ: 29.01.2009
Nu man aarste slimniicaa teica,ka dienu pirms mr tests var buut pozitiivs,bet gruutnieciibas nav.Kaut gan es tam atsakos ticeet,jo ir gadiijies taisiit testu bez maz vai paaris h pirms mr un tas bija negatiivs.
19.09.2015 20:02 |
 
Reitings 229
Reģ: 05.05.2015
Diez vai tā var būt. Tests ir vnk brāķis vai arī ir iestājusies grūtniecība.
19.09.2015 20:04 |
 
Reitings 3
Reģ: 10.09.2015
Īsti jau vairs nav nozīmes meklēt patiesību kļūdainajā testā vai forumos pieejamā dažādā informācijā.
Turpinām mēģināt.
Grūtākais, ka nav īsti ar ko padalīties. Mamma pārlaimīga par pirmo mazbērnu no brāļa, vīrs domā, ka pārāk sasteidzu visu.
19.09.2015 20:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits