Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Picu cepējām

 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Sveikas!
Mums ar draugu patīk ik pa laikam uzcept picas, bet man jau ir apnikušas sēņu un vistas/olīvju pica :D

Iesakiet kādu lielisku picas recepti :)

P.S. Jūras veltes negaršo :D
10.07.2015 21:02 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ar sēnēm, mednieku desiņas ripiņām un pelējumsiera gabaliņiem :)

Pati necepu, bet labprāt iegādājos.
10.07.2015 21:04 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
parmas skinkis, rucolas salaati un parmezaana siers/filadelfijas siers
10.07.2015 21:05 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
10.07.2015 21:06 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Un vēl jautājums-jūs kā pamatu liekat kečupu, vai liekat arī kaut kādu maģisko mērci? :-D
10.07.2015 21:09 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
MMMM....riktīgi ņammīga izskatās :)
10.07.2015 21:09 |
 
Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Man jau patīk dažādie mixi..Piemēram, divu veidu gaļas (salami un bekons/ šķiņķis un bekons) un tad visdažādākiedārzeņi tomāti, paprika, sènes, olīvas, marinētie gurķīši utt.. Protams, skatoties,lai kombinācija nav pārāk crazy :D patīk picas, uz kurām daudz visa kā!
10.07.2015 21:09 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Pats galvenais, mācēt uztaisīt kraukšķīgu un plānu pamatni. Kopš taisu pašreizējo mīklu, nevaru iedomāties, kā varējām ēst iepriekšējās mīklas bulkas 8-)

Pašai reizi 2 nedēļās sakārojas, vīrietis....tas varētu ēst katru dienu (t) bet tikai mājās taisītās. Un ar viņu nav grūti - tuncis, šampinjoni, sīpoli, siers, apakšā sablenderēti tomāti + garšvielas, virsū svaigi. Pēc cepšanas, kas man ir max 8min, uzkaisu svaigu baziliku. Viņš lej vēl pāri olīveļļu. Jo cūkgaļu neēdam, vista negaršo :-D
10.07.2015 21:13 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Picām visu ko var močīt virsū! Piemēram, skaties bildes netā un ķimerē pa savam.
Maģiskumam iesaku uzkaisīt oregano (jeb raudeni) - būs peeerfektā picas smarža ;)
10.07.2015 21:16 |
 
Reitings 47
Reģ: 09.07.2015
Galvenais lai ir daudz siera un kkas no gaļas, vienalga desa, vista ;) oregano labi iet klāt
10.07.2015 21:18 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Raudeni lieku klāt :)

Madonna ar ložmetēju, mēs gan esam slinki un visu liekam uz tortiljas plāksnēm (s)

Jāpasmeļās idejas Pinterestā :-D tik cerams,ka sanāks kaut kas ēdams :D
10.07.2015 21:30 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
vienkarsinav, man bija trakāk par tortilju pamatnē (senāk)- sākumā papildinājām saldētas picas, tad sāku taisīt mazās piciņas, līdz pievērsos pilnībā mājās gatavotam produktam. Tagad pat mēdzu variēt ar miltiem :-D
10.07.2015 21:42 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Man nesanāk izrullēt tādi smuki plānas (t)
10.07.2015 21:46 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Es parasti pērku to maisījumu, kas paredzēts, lai uztaisītu picas mīklu. Ja nepērku to, izmantoju kārtaino mīklu. Lieku virsū parasti tomātus, sīpolus, kaut kādu desu, šampinjonus, citreiz arī ananāsus, protams, sieru un marinētus gurķīšus.
10.07.2015 21:50 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Mana recepte:
Ņemu krūzi, kurā iemaisu tējkaroti sausā rauga+tējkaroti cukura. Pielieku 3 karotes silta ūdens, kārtīgi izmaisu.
Tad ņemu bļodiņu, tur ieberu 4 ēdamkarotes miltu, bez īpašām kaudzēm, drusku sāls un ēdamkaroti olīveļļas. Samaisu un lieku klāt raugūdeni.
Samīca bumbiņā un mazliet pārlej ar eļļu, bļodiņai pārvelku pāri pārtikas plēvi un atstāju uz min 30-45 uzrūgt.
Bumbiņa ļoti smuki pieņemas apmēros :-)
Tad ņemu rulli (man nav speciālo picas pannu un nevajag), mazliet miltu un rullēju picas pamatni. Sanāk ļoti plāna, nekas nelīp, neplīst un vēl labi garšo.
Ak jā, drauga picai ņemtu dubultos sastāvdaļu daudzumus ;-)
Nu un augšiņa jau ir gaumes/ledusskapja satura jautājums.
10.07.2015 21:55 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Kļūdījos ar daudzumiem - mazajai picai pustējkarote gan raugs, gan cukurs :-P
10.07.2015 22:01 |
 
Reitings 109
Reģ: 20.02.2015
ar šķiņķi un ananāsu ir visvisvisgaršīgā pasaulē, nu vismaz man tā garšo (l)(l)(l)(l)
10.07.2015 22:35 |
 
Reitings 56
Reģ: 09.07.2015
taisījām draugu vienreiz baigi gardu , bet neatceros recepti :(
10.07.2015 23:02 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Picērijās parasti sastāvs ir rakstīts zem nosaukuma. Laba iespēja nošpikot :-)
10.07.2015 23:08 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es arī mīklu taisu pati, bet lieku dzīvo raugu, ne sauso. Arī cukuru nepievienoju :)
Man arī tieši patīk tās plānums, kraukšķīgums :)

Virsū lieku tomātu mērci ar baziliku, daudz siera, smalki sagrieztu papriku un sīpolus, salami (draugam patīk), garšvielas (oregano, baziliku, ja ir luste - timiānu, pipari). Pikantam noskaņojumam jauki ir pievienot čili.. tas sajaucas ar siera taukiem un piedod tik labu asumu!
10.07.2015 23:17 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pica ar ananāsiem !!!! Ņammm!
10.07.2015 23:37 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!