Loti biezi noveroju, ka mums visam ik pa laikam rodas kadi jautajumi, kuru del isti temu "cept negribas", tad tiek jautats citaas teemas, bet atbilde biezi netiek sanemta, jo tomeer jautajums "ne pa teemu".
Mums varetu but viena sadala "jautajumi-atbuldes", kuraa varetu uzdot jautajumus pilnigi par visu, ja vien par sho temu nav izveidota atsevishka plashaka teema.
Quince mums bija ne tā labakā pieredze ar 2 gadīgu kaķi saimnieki atteicās kaķene patiešām pasakaini skaistas bet nedodas rokās un ir diezgan nešpetna raksturā ja nav pa prātam kož un skrāpē, bet tīrības ziņa viss ok. Pagaja kāds pus gads līdz kaķis perada pie jaunās vides un jaunajiem saimniekiem, saimnieki var aiztikt samīļot, bet ciemiņus uzlūko ar piesardzību. Un nevisiem ir draugs.
Bet mamma savu lēmumu pieņemt pieaugušu kaķi nenožēlo. Ja ir vēlēšanās sadraudzēties visu ar panakt ar neatlaidību un mīļumu.
Stulbs jautājums, bet - ko jūs darāt, kad jums visi nagi ir viena garuma un viens nolūzt pamatīgi? Atstājat kā ir vai pielīdziniet visus pārējos tam īsākajam? (t)
(s)
Agī, atstāju kā ir. Apvīlēju nolūzušo un dzīvoju tālāk.
Jautājums ēst gatavotājām.
Kā taisat kartupeļu pankūkām to masu? Gribas patiešāmparastas, vienkāršas kartupeļu pankūkas. A, internetā tur visādas sulas jālej nost un ko tik kurais tur neizdomā klāt likt.
Uzrakstu mammai sms (viņa darbā). Atsūtīja izsmeļošu recepti - sarīvē pāris kartupeļus, pieliec pāris karotes miltu, pāris olu un var pierīvēt sīpolu. (t)
Hmm.
Kādas garšvielas? Griežat lociņus klāt tai masai? Man kā reiz ledusskapī stāv viens lieks saišķis un kaut kādā receptē pavīdēja arī zaļumu klātesamība.
Man vienmēr ir tā, ka ataudzēju visus smuki, novīlēju un nodomāju "Vajadzētu nolakot!" un tad pirms tieku līdz lakošanai, esmu nolauzusi vismaz vienu, ja ne vairākus :D kaut kāds lāsts laikam :-/
ko jūs darāt, kad jums visi nagi ir viena garuma un viens nolūzt pamatīgi?
Ja krāsa ir tāda, ka briesmīgi neizceļas, tad staigāju ar visiem gariem un vienu vai diviem īsiem, cerot, ka neviens nepamanīs :D (kad bija tumšāk sarkani nagi un kopumā ne pārāk gari, tad nolauztais vispār neizcēlās) Bet nu jā, citos gadījumos nekas cits neatliek, tieši tagad visi bija gari, nokrāsoti gaiši zili, vienu nolauzu, nogriezu līdz ādai, kopskats bija briesmīgs un nācās visus nogriezt. Ne gluži tik īsus kā nolauzto, bet tuvu, lai izskatās normāli... žēl jau :(
Agī, es parasti apvileju noluzusho, parejos nedaudz aplvileju iisakus. Man nav loti, loti gari nagi, tapec nekrit acis, ja nolako. Pec kada iisa laicinja noluzushais "piedzen" parejos un nav ne vainas :-)
Undiya tieši tik vienkārši, kā Tev mamma uzrakstīja. Tik nepārspīlē ar olu daudzumu. Pietiek arī ar vienu. Uztaisi masu, kas vizuāli patīk un būs labi. Lociņi atsvaidzina krāsu pankūkām, droši liec. Var arī ķirbi, papriku pierīvēt (ja ir). Sīpolus neliktu.
Uztaisi kā sanāk un nākamreiz jau zināsi, kas bija labi un, kas ne.
Ja nolūzt kāds nags - visus novīlēju viena garuma. Es nevaru staigāt ar dažāda garuma nagiem, mani tas pamatīgi kaitina, kā jau pedantu un simetrijas mīļotāju...
Sariivee kartupelus, nedaudz notecina sulu ar karoti piespiezot, smalkos gabalinos siipolus pieliek klat, nedaudz saali, ja grib, var olas un sieru.
pielej nedaudz siltu pienu un pieliek nedaudz miltus.
Pasniedz ar skabo krejumu, kuram var pievienot locinus.
Kā taisat kartupeļu pankūkām to masu? Gribas patiešām parastas, vienkāršas kartupeļu pankūkas.
Kas nu kuram skaitās parastas.. :)
Viens no variantiem ir tiešām sarīvēt kartupeļus uz rupjās siera rīves, apsālīt, nospiest trauciņā šķidrumu un pagaidīt līdz nogulsnējas ciete. Pēd brītiņa šķidrumu nolej un cieti pievieno kartupeļu masai.. tad cep līdz gatavas :) Šķidruma nospiešana un cietes klātbūtne saturēs kopā kartupeļu masu.
Ja slinkums nospiest sulu, masu var saturēt ar nelielu miltu daudzumu un olu.
Sīpols, lociņi, citi zaļumi.. tas atkal ir gaumes jautājums. Es parasti pierīvēju sīpolu, bet tā vietā arī lociņi lieliski iederētos :)