Stirnas gaļa !

 
Reitings 266
Reģ: 13.01.2014
Sveikas !
gribētu uzzināt no jums pieredzējušākajām ,kā pareizi un garšīgi uzcept karbonādi no,
STIRNAS GAĻAS ? lūdzu palīdziet :)
04.11.2014 14:33 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Zini, vai stirna ir bijusi jauna vai vecāka? Jaunu vari cept tāpat, bet vispār meža gaļa ir feināka, ja iemarinē. Nepārcenties ar garšvielām vai mērcēm, lai var just, kas tā par gaļu..
04.11.2014 15:06 |
 
Reitings 266
Reģ: 13.01.2014
nezinu veca vai jauna
04.11.2014 15:07 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
meža zvēru gaļu ir kārtīgi termiski jāapstrādā!

mums topā ir irbītes http://labuapetiti.com/liellopu-galas-veltnisi-jeb-irbites/
04.11.2014 15:07 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
stirnu, aļņu un briežu gaļa nav tik ļoti kā, piemēram, meža cūkas gaļa jāapstrādā. es parasti gatavoju kā jebkuru parastu liellopa gaļu.
04.11.2014 15:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kārtīgi termiski jāapstrādā un jāmērcē ir mežacūkas. Alņi, buki, stirnas kā zālēdāji nav infekciju perēkļi.
04.11.2014 15:11 |
 
Reitings 169
Reģ: 12.04.2014
Ja tā ir stirnas karbonāde, relatīvi gaiša, mīksta, viegli griežama, sagriez plānās šķēlītēs, mazliet izdauzi ar āmurīti, pārkaisi ar sāli un pipariem, ja gribi panētas karbonādes miziņā, var apmērcēt olā/miltos; ja pie olas pieliksi svaigas vai kaltētas timiāna lapiņas, lieliski ies klāt pēc garšas.
Ja nav obligāti panējums, tas pats - plānas šķēlītes, mazliet izdauzīt (bet nepārcensties), sāls, pipari, tas pats timiāns, un uz karstas pannas no abām pusēm apcep tā, lai no ārpuses brūnumiņš. Ja šķēlītes biezākas, pārbaudīt, vai nepaliek vidus rozīgs, tad jāpacepina vēl. Citas garšvielas i nevajag, stirnas gaļa pati par sevi ir garšīga.

Ja gaļa relatīvi tumšāka, sausāka, griežot liekas stingra/sīksta, tad karbonādes gatavo no sākuma noteikti bez panējuma. Sagriez gaļu šķēlēs, izdauzi kā cūkas karbonādi, uz ļoti karstas pannas aprauj no abām pusēm ar nelielu brūnumiņu, BEZ sāls vai garšvielām. Ņem pīli vai katliņu ar pabiezu dibenu, liec kārtiņām sīpolu ripiņas/gaļu/sāli, piparus, var to pašu timiānu/sīpolu ripiņas - kamēr visa gaļa sakrāmēta. Pa virsu mazliet ūdens un sautē cepeškrāsnī/uz lēnas uguns, līdz gaļa kļuvusi mīksta (man patīk tāda, ko var nokniebt ar dakšiņu). Sautēšanas ilgums ļoti atkarīgs no stirnas gabala, lopa vecuma utt. Sākam kārtot katliņā ar sīpoliem, lai, gadījumā, ja nu piedeg, sadeg sīpoli, nevis gaļa :)

Lai no pēdejā varianta pagatavotu panētas karbonādes, izsautētās gaļas šķēles apvārta miltos/olā un ātri apcep uz pannas, tikai tik, cik olai izcepties.
04.11.2014 15:19 |
 
Reitings 266
Reģ: 13.01.2014
Ja tā ir stirnas karbonāde, relatīvi gaiša, mīksta, viegli griežama, sagriez plānās šķēlītēs, mazliet izdauzi ar āmurīti, pārkaisi ar sāli un pipariem, ja gribi panētas karbonādes miziņā, var apmērcēt olā/miltos; ja pie olas pieliksi svaigas vai kaltētas timiāna lapiņas, lieliski ies klāt pēc garšas.
Ja nav obligāti panējums, tas pats - plānas šķēlītes, mazliet izdauzīt (bet nepārcensties), sāls, pipari, tas pats timiāns, un uz karstas pannas no abām pusēm apcep tā, lai no ārpuses brūnumiņš. Ja šķēlītes biezākas, pārbaudīt, vai nepaliek vidus rozīgs, tad jāpacepina vēl. Citas garšvielas i nevajag, stirnas gaļa pati par sevi ir garšīga.

Ja gaļa relatīvi tumšāka, sausāka, griežot liekas stingra/sīksta, tad karbonādes gatavo no sākuma noteikti bez panējuma. Sagriez gaļu šķēlēs, izdauzi kā cūkas karbonādi, uz ļoti karstas pannas aprauj no abām pusēm ar nelielu brūnumiņu, BEZ sāls vai garšvielām. Ņem pīli vai katliņu ar pabiezu dibenu, liec kārtiņām sīpolu ripiņas/gaļu/sāli, piparus, var to pašu timiānu/sīpolu ripiņas - kamēr visa gaļa sakrāmēta. Pa virsu mazliet ūdens un sautē cepeškrāsnī/uz lēnas uguns, līdz gaļa kļuvusi mīksta (man patīk tāda, ko var nokniebt ar dakšiņu). Sautēšanas ilgums ļoti atkarīgs no stirnas gabala, lopa vecuma utt. Sākam kārtot katliņā ar sīpoliem, lai, gadījumā, ja nu piedeg, sadeg sīpoli, nevis gaļa

Lai no pēdejā varianta pagatavotu panētas karbonādes, izsautētās gaļas šķēles apvārta miltos/olā un ātri apcep uz pannas, tikai tik, cik olai izcepties.
paldies šis noderīgs :)
04.11.2014 15:39 |
 
Reitings 266
Reģ: 13.01.2014
Pašlaik tā gaļa man atsaldējas ,bet es domāju šo gaļu cept kā parastu karbonādi ,ar olu un miltiem .paldies visām par padomiem ,atbildēm :)
04.11.2014 15:43 |
 
Reitings 148
Reģ: 13.08.2014
Nevaru iedomāties, kā var ēst stirnas gaļu?
12.01.2015 20:11 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
GitaK. - a kas tur tāds? :D
12.01.2015 20:19 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits