Ja tā ir stirnas karbonāde, relatīvi gaiša, mīksta, viegli griežama, sagriez plānās šķēlītēs, mazliet izdauzi ar āmurīti, pārkaisi ar sāli un pipariem, ja gribi panētas karbonādes miziņā, var apmērcēt olā/miltos; ja pie olas pieliksi svaigas vai kaltētas timiāna lapiņas, lieliski ies klāt pēc garšas.
Ja nav obligāti panējums, tas pats - plānas šķēlītes, mazliet izdauzīt (bet nepārcensties), sāls, pipari, tas pats timiāns, un uz karstas pannas no abām pusēm apcep tā, lai no ārpuses brūnumiņš. Ja šķēlītes biezākas, pārbaudīt, vai nepaliek vidus rozīgs, tad jāpacepina vēl. Citas garšvielas i nevajag, stirnas gaļa pati par sevi ir garšīga.
Ja gaļa relatīvi tumšāka, sausāka, griežot liekas stingra/sīksta, tad karbonādes gatavo no sākuma noteikti bez panējuma. Sagriez gaļu šķēlēs, izdauzi kā cūkas karbonādi, uz ļoti karstas pannas aprauj no abām pusēm ar nelielu brūnumiņu, BEZ sāls vai garšvielām. Ņem pīli vai katliņu ar pabiezu dibenu, liec kārtiņām sīpolu ripiņas/gaļu/sāli, piparus, var to pašu timiānu/sīpolu ripiņas - kamēr visa gaļa sakrāmēta. Pa virsu mazliet ūdens un sautē cepeškrāsnī/uz lēnas uguns, līdz gaļa kļuvusi mīksta (man patīk tāda, ko var nokniebt ar dakšiņu). Sautēšanas ilgums ļoti atkarīgs no stirnas gabala, lopa vecuma utt. Sākam kārtot katliņā ar sīpoliem, lai, gadījumā, ja nu piedeg, sadeg sīpoli, nevis gaļa :)
Lai no pēdejā varianta pagatavotu panētas karbonādes, izsautētās gaļas šķēles apvārta miltos/olā un ātri apcep uz pannas, tikai tik, cik olai izcepties.