Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vēlos studēt par kosmetologu

 
Reitings 441
Reģ: 20.02.2009
Labdien,
šobrīd mēģinu izdarīt savu izvēli par to, kur srudēšu. Mācībās vidusskolā neesmu izcilniece, bet mani ļoti interesē kosmētika, kosmētiskās procedūras vienārd sakot- meiteņu lietas. Šobrīd mana izvēle sliecās uz 2 kosmetoloģijas skolām:

- Kosmetoloģijas koledžas
- Starptautisko CIDESCO Rīgas kosmētikas skolu

Studiju programmas atšķiras, bet ne tas mani interesē. Mācības ir par maksu, un diezgan augstu- tāpēc būs jāņem kredīts. Neskatoties uz ''brīnumiem'' kas tiek sasolīti zinu, ka daudzi kosmetologi nemaz nesaņem pielājīgu atalgojumu. Vai nav tā, ka Rīgā jau tā ir pa pilnam kosmētisko salonu un daudzi kosmetologi nav pilnībā nodarbināti, viņām nav pamtalgas bet tikai procentin no apkalpotajiem klientiem. Mani uztrauc iespējas atrast pieklājgi atalgotu darbu pēc mācībām. Vai nav tā, ka bieži darbs tiek meklēts pēc ''paziņu'' un ''blata'' principa? Kura augstskola augstak kotējas un kuru pabeidzot man būtu lielākas iespējas atrast labu darbu?
16.03.2014 15:56 |
 
Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Vēl jau ir LU P. Stradiņa medicīnas koledža.
http://www.psk.lu.lv/

Mans viedoklis - kurš grib, tas atrod darbu savā arodā. Taisa augšā savu saloniņu vai atrod ideju biedrus un kopā ar kādu to dara.
Viss ir iespējams.

Nezinu kā tieši ar kosmetologu, bet varu teikt, ka atrast labu makeup un frizūras meistaru kāzām - nav viegli, lai gan skaitās, ka ar šādām prasmēm meitenes ir pārpārēm.
16.03.2014 16:05 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Mana mamma pabeidza CIDESCO. Tas gan bija savus 10 gadus atpakaļ. Ir strādājusi vairākos arī labi atpazīstamos salonos. Mācības apmierināja, liela daļa pasniedzēju tolaik bija krievvalodīgas, tā pat arī liela daļa kursā esošo meiteņu, tāpēc bieži vien mācības tika vadītas krievu valodā (iespējams, ka pasniedzēju pieejā ir kas mainījies, nezināšu teikt).
Ar darba atrašanu nav bijušas problēmas. Uzskatu, ka mana mamma ir ļoti laba savā sfērā, par ko liecina arī viņas uzticīgais klientu loks.
Ja tā ir sirdslieta, iesaku! Ir arī labas iespējas atrast darbu ārzemēs ar šo sertifikātu.
16.03.2014 16:17 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits