Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Miiti par palikshanu staavoklii

 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
*Tu nevari apaugļoties pirmā seksa laikā - Jebkuru reizi, kad nodarbojies ar seksu bez izsargāšanās, tu vari apaugļoties. Tai skaitā –pašā pirmajā reizē.

*Tu vari apaugļoties ja sniedz kādam orālo seksu - tu nevari apaugļoties, ja sniedz kādam orālo seksu, taču pastāv iespēja šādi iegūt kādu seksuāli transmisīvu slimību (STS). Vari sevi pasargāt, lietojot kondomu.

*Tu nevari apaugļoties, ja nodarbojies ar seksu stāvot kājās - Nav svarīgi kādu pozu izvēlies, apaugļoties var ikkatru reizi nodarbojoties ar seksu bez izsargāšanās.

*Tu nevari apaugļoties, ja ieņem kādam citam piederošas kontracepcijas tabletes - Šādi lietojot kontracepcijas tabletes, tu nepasargā sevi no iespējamas apaugļošanās. Tas arī vispār nav lietderīgi – lietot citam cilvēkam ordinētas zāles.

*Tu nevari apaugļoties menstruālās asiņošanas laikā
- Sieviete var apaugļoties jebkurā brīdī cikla laikā, kaut gan vislielākā iespējamība tam notikt ir cikla vidū.

*Tu nevari apaugļoties, ja vīrietis izņem locekli pirms ejakulācijas - Sperma var atbrīvoties arī pirms pilnīgas ejakulācijas. Tas nozīmē, ka ja nodarbojaties ar seksu bez izsargāšanās, tu vari apaugļoties arī tad, ja partneris izņem locekli pirms spermas noplūdes.

*Tu nevari apaugļoties, ja tiek lietoti divi kondomi vienlaikus - Divu kondomu vienlaikus lietošana “nestrādā“. Tie rīvējas viens pret otru un abi kopā var noslīdēt vai saplīst. Divu kondomu vienlaikus lietošana nenodrošina dubultu aizsardzību, tas dubulto neveiksmes iespējamību.

*Ja kavējas menstruālā asiņošana, tu esi stāvoklī - Stress, nemiers un daudzi citi faktori var ietekmēt ciklu. Asiņošanas kavēšanās ne vienmēr nozīmē grūtniecības iestāšanos. Vienīgais veids kā par to pārliecināties ir veikt grūtniecības testu.

*Tu nevari apaugļoties pēc dzemdībām, līdz nav atsākušās tavas mēnešreizes - Sievietes var apaugļoties īsi pēc dzemdībām, pat ja nav atsākušās mēnešreizes vai ja bērniņš tiek barots ar krūti. Lai izvairītos no nevēlamas grūtniecības, ir jālieto izsargāšanās līdzekļi līdzko atsākas seksuālas attiecības pēc dzemdībām.
________________________________________________________________
Kādi simptomi un izmaiņas sievietes ikdienā liecina, ka viņa, iespējams, ir stāvoklī?
I.V: Dzīvē nenotiek kā Kolumbijas seriālos, kur sieviete krīt ģībonī, un visiem ir skaidrs – viņa ir stāvoklī. Krūšu piebriešana, krūšu galu krāsas maiņa no rozā uz brūnu, slikta dūša – šīs izmaiņas parasti uzskata par agrīnas grūtniecības simptomiem. Tas viss notiek, taču daudz, daudz, daudz vēlāk, kad sievietes asinīs ir izveidojies grūtniecības hormons. Agrīnajā stadijā sievietei nebūtu jājūt nekas. Galvenais rādītājs ir aizkavējušās mēnešreizes.

Tomēr jūsu pieminētie simptomi man kā sievietei ir ļoti satraucoši. Vētru ūdens glāzē es varētu sacelt arī tad, ja pēkšņi parādītos slikta dūša vai palielinātos krūtis. Ko jūs stāstāt sievietēm, lai viņas nomierinātu?
I.V: Būtiskākais, kas ir jāzina - augļa ola apaugļojas 24 stundu laikā pēc ovulācijas un pēc tam septiņas dienas ceļo no olvada viena gala līdz dzemdei. Šajā periodā veidojas blasticīti, pēc tam embrijs, taču tas neražo grūtniecības hormonu. Grūtniecības hormons rodas tajā brīdī, kad apaugļotā olšūna saskaras ar dzemdes sieniņu un cenšas ielauzties tajā. Tikai tajā brīdī hormons parādās sievietes asinīs. Sievietes ir dažādas un vidēji tas notiek septiņas, desmit vai četrpadsmit dienas pēc apaugļošanās. Tomēr ļoti reti cilvēks zina, kad apaugļošanās ir notikusi. Ir nenormāli, ja pārim ir viens sekss Ziemassvētkos un tad tiek gaidīta grūtniecība. Parasti cilvēks nezina, kura bijusi tā īstā reize, tāpēc galvenais rādītājs ir aizkavējušās mēnešreizes.

Vai grūtniecības testa rezultāts vienmēr ir 100% precīzs?

I.V: Ir bijuši gadījumi, kad sieviete uztaisa testu, nogaida noteikto laiku (ne ilgāk kā piecas minūtes) un tas ir negatīvs. Paiet desmit minūtes, tests nav izmests ārā un pēkšņi parādās pozitīvs rezultāts. Kā tad īsti ir? Protams, ka tests ir negatīvs, jo testeris ir izžuvis un uzrādījis viltus pozitīvo rezultātu. Ja tests veikts pareizi, tas būs precīzs.
28.01.2014 17:24 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
28.01.2014 17:26 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
:D dažām varbūt būtu jāuztaisa skrīnšots
28.01.2014 17:26 |
 
Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
+++
28.01.2014 17:30 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Paceļu, gan kādai noder pirms taisīt bezjēdzīgu diskusiju augša. :D
04.03.2014 08:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!