Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Aukstās mērcītes

 
Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
Sveikas virtuves pavēlnieces!
Padalieties, kādas aukstās mērcītes Jūs taisat?
doma, līdzīgas kā DIpi, tikai mājās taisītas. ar ķiplokiem apnikusi...esmu ēdusi ar marinētiem gurķiem,bet taisijusi neesmu...kāda ir?
padalieties ar saviem šedevriem, kuras pašiem ļoti garšo!


P.s. Tās, kuras šausminās, cik tās ir treknas var netērēt savu laiku un nekomentēt!
06.01.2014 15:58 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tās, kuras šausminās, cik tās ir treknas var netērēt savu laiku un nekomentēt!
Pirmkārt, lai tā nebūtu, es savējās taisu uz 0% biezpiena (ne parastā biezpiena, bet Francijā nopērkamā, kam ir krējuma konsistence, bet biezpiena garša un kurš uzturvielu ziņā visvairāk līdzinās mūsu biezpienam) vai naturālā 0% jogurta bāzes. Vai arī, ja ar krējumu, tad liesāko.

1. Dilles, loki
2. Visādas garšvielas - kajenna, pipari, paprika, citrons

Vispār katru reizi sanāk citādāks, jo es vienmēr jaucu klāt visu ko - visādus sausos garšaugu maisījumus (kā latviski saucās herbes de province? Provinces zālītes? :D), gandrīz vienmēr piparus, citronu. Improvizē.

- Humuss. Atrodi internetā receptes un aiziet, man jau ļoti garšo.
- Guacamole.
- Bundžiņa tunča savā sulā + filadelfijas siers + citrona sula, visu ar dakšu kārtīgi samaisi. Šī laikam mana mīļākā recepte.
06.01.2014 16:15 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Bezpiedevu jogurts
Svaigs gurķis - rīvēts
Marinēts gurķis - rīvēts
Laima sula
Sāls
Pipari

Garšo kā nopērkamās gurķu mērces.

Diemžēl nav treknais variants, ja Tev tādu gribējās.
06.01.2014 16:21 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
majonēze+kečups :D saucās skaisti ''rozā mērce''. maigākai variācijai var pievienot nedaudz skābo krējumu.
skābais krējums ar dillēm, var bez ķiplokiem, bet ar citrona sulu un sinepēm+sāls +cukurs pēc nepieciešamības.
Izvirtība - zilais siers ar saldo krējumu, 1:2.
jo treknāk, jo labāk
06.01.2014 16:27 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Bundžiņa tunča savā sulā + filadelfijas siers + citrona sula, visu ar dakšu kārtīgi samaisi.


ņamma! uz maizītes izcili!
06.01.2014 16:30 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Krējums + tomātu mērce

Krējums + dilles + lociņi

Krējums + vegeta :D

Majonēze + rīvēti marinēti gurķīši (l)
06.01.2014 16:31 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
oooo, jā, Donata atgādināja par zilo siera mērcīti. Izkausē zilo sieru, atdzesē, tad piemaisi klāt skābo krējumu - liec tik daudz/maz, cik gribi to mērci stipru, jo vairāk krējuma, jo mērce maigāka. Klāt daudz piparu.

Nu un protams klasika - kečups+majonēze, kā es varēju aizmirst par šo šedevru :D
06.01.2014 16:32 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Sinepju mērce

5 vārīti olu dzeltenumi, sāls, sinepes, cukurs pēc garšas, 1 glāze skābs krējums, citronu sula vai etiķis

Olu dzeltenumus ar koka karoti sarīvē un pievieno krējumam, kam pēc garšas pieliktas sinepes, sāls, etiķis, cukurs. Pasniedz pie aukstām zivīm, gaļas.
Variants. Ja pieliek vēl 1 rīvētu sīpolu, 1 sasmalcinātu marinētu vai skābētu gurķi, iegūst gurķu mērci.


Mārrutku mērce

200 – 300 g mārrutku saknes, 1 – 1,5 glāzes skābs krējums, sāls, cukurs, etiķis

Krējumu sajauc ar sarīvētiem mārrutkiem, pieliek pēc garšas cukuru, sāli, etiķi. Pasniedz pie gaļas, siļķēm un citām zivīm.
06.01.2014 16:35 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Aukstā jogurta un Fetas siera mērce
3–4 lielas daiviņas ķiploka
1 paciņa biezpiena
100 g Fetas siera
puse svaiga gurķa
~ 50–100 ml svaigā jogurta bez piedevām
½ citrona
Pagatavošanas gaita:
1. Ķiploka daiviņas notīra, pārgriež uz pusēm. Gurķi noskalo, pārgriež pusēm un sagriež nelielos gabaliņos.
2. Lielākā traukā liek ķiplokus, gurķu gabaliņus, Fetas sieru, pievieno biezpienu un pāris pilienu citronu sulas. Sablenderē. Nepieciešamības gadījumā pievieno jogurtu. Mērcei ir jābūt vidēji biezai un pikantai.
06.01.2014 16:37 |
 
Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Olu dzeltenumus ar koka karoti sarīvē
Es pilnīgi un galīgi nesaprotu. Kas tā par koka karoti, ar kuru jārīvē? :)
06.01.2014 16:38 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
sastampā tos dzeltenumus:)
06.01.2014 16:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits