Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

eest gatavoshana viirietim un noveerteeshana

 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
saap sirds, jo viirietim ir gruuts fizisks darbs, un atnaakot maajaas, vinjsh ir maigi sakot nekaads, esmu jau pagatavojusi eest, bet naakas dzirdeet man nav apetiite vai meerciite negarho, bet ir eedama, vai pankuukas par saalju! labi, beigaas jau pasaka, ka bija garshiigi un taa, bet nekad neapeed liidz galam, vai nu man tas viss ir jaapaeed naakoshajaa dienaa vai jaamet miskastee un gribas raudaat. :( Drosi vien saap sirds jo, jo virtuvee esmu gandriiz nulle, bet censhos, un nenovertee. kaa juus ar to tiekat galaa, ja jums ir liidziiga situaacija. riit atkal jaagatavo, bet, ja godiigi, nav ne jausmas KO, lai vinjsh buutu apmierinaats, un buutu garshiigi.
09.07.2013 22:52 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Tu ņem vērā viņā ieteikumus (kas par sāļu, ko pamainīt)? Zini, kas ir viņa mīļie ēdieni utt?
Tas, protams, forši, ka centies un tiešām bēdīgi, ja viņš galīgi nenovērtē, bet gan jau patiesība ir kaut kur pa vidu, ne? :)
09.07.2013 22:53 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
trenneejies.. Buus ok :)
09.07.2013 22:55 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad ejat uz restorāniem.. pavēro, ko viņš izvēlas.. paprovē... un mēģini atdarināt. Noskaidro, kas patīk un ņem vērā norādījumus... ar laiku piešausies :)

Es to vien daru kā gatavoju.. sākotnēji arī bija grūtāk piešauties, jo viņam pavisam citādāki ēdieni topā.. tagad esmu jau piešāvusies pie viņa garšas izjūtām :) Bet nu jā.. sākumā jau arī negāja gludi :)
09.07.2013 22:56 |
 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Man pashai, ja godiigi garsho tas, ko uztaisu. Nespeeju iedomaties, kaa var to neapeest, ja straadaats visu dienu un taa. Nepardziivoju jau tik loti par to, ka nesanaak vai nav garsiigi, lai gan, kaa jau mineeju, manaam garshas kaarpinaam ir ok, vienkaarshi gaidu no viiriesha citadaaku attieksmi.
09.07.2013 22:57 |
 
Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
manējais ar mūždien pārguris un es taisu gan vakariņas gan brokastis bet par tām vienmēr sajūsma un pasakās paldies un iedo buču :)

bet viņš saka ka gandrīz vai beidz no tā cik labi garšo mani makaroni ar boloņas mērci un tomātu gurķu salātiņiem vai biezpiens+rozīnes+cukurs+zapte :D
09.07.2013 22:59 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
manéjais novérté, par laimi, vinjam patík ká es gatavoju. kaut gan pédéjá laiká katru dienu gatavot nesanák, un karsti, ka neko abiem ést negribás!
09.07.2013 23:00 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Pateiktu tādam - taisi pats! Un negatavoto. Lai šālē dilēs. Princis atradies.
09.07.2013 23:00 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispār superīga doma... padraudzējies ar puiša mammu! Palūdz, lai viņa Tevi apmāca virtuvē...
Draugam garšos un satuvināsies ar viņa ģimeni ;)
09.07.2013 23:00 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
mana vīrieša labākā uzlava: ir ēdams! :D
09.07.2013 23:02 |
 
Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
pajautā viņam, ko viņš gribētu ēst pēc darba...
09.07.2013 23:03 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Uj, saprotu tevi. Mans vīrs gan paslavē, bet bieži es tāpat redzu, ka viņam ne visai garšo, un arī sanāk ēst pašai vai mest ārā.

Es parasti cenšos gatavot to, kas viņam manā izpildījumā puslīdz garšo (bet man negaršo nemaz), un tad arī nav labi, tad ir teksti - "a kāpēc tu neko normālu neēd, tikai grauz saldumus?" Neesmu ķērusies pie lielās skaidrošanas, ka gatavot ēst divus variantus (vienu viņam, otru sev) man nav ne laika, ne vēlēšanās.

Nu, viņš brīvdienās gatavo pats, un tā lai uz pirmdienu paliek, ko uzsildīt, zinu arī, ka par gaumēm nestrīdas, tāpēc šī situācija man asaras neizraisa, bet jā, problēma paliek -
riit atkal jaagatavo, bet, ja godiigi, nav ne jausmas KO


Ko es varu ieteikt - neņem pie sirds! Ja pats puisis gatavo labi, tad palūdz, lai viņš pa brīvdienām tevi pamāca. Pajautā viņam, kas no tevis gatavotā viņam reāli patīk, un biežāk gatavo to. Iemēģini jaunas, vieglas receptes, kas ir līdzīgas ēdieniem, par kuriem zini, ka viņam garšo.

Un jā, trenējies, "nullisms" virtuvē ar laiku pārejot, tā vismaz saka :)
09.07.2013 23:03 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man pashai, ja godiigi, garsho tas, ko uztaisu.


Man arī patīk pašai sava kulinārija.
09.07.2013 23:04 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nespeeju iedomaties, kaa var to neapeest, ja straadaats visu dienu un taa.
nu ir lietas, kas citiem garsho, bet es neédíshu, lai kaut nedélju to káds bútu gatavojis :) kas vienam garsho, tas otram, iespéjams, negarshos!
09.07.2013 23:05 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Manējais arī bieži vien ir pārguris un bez apetītes. Jā, gadās, ka nesanāk kkas tik labi, vai par sāļu vai sāls par maz, nu neko - es arī tikai cilvēks esmu. :D Apmēram zinu, kas garšo, ja šaubos - piezvanu, pavaicāju.

Negatavo daudz, lai nav jāmet laukā, neko baigi sarežģītu, sāc ar zupiņām, sautējumiem, griķi ar mērci, kartupeļi ar mērci, salātiem, kotletes, karbonādes. Es arī mācījos, biezi vien sanāca briesmīgas konsistences masa, bet tagad jau virtuvē esmu droša par sevi un visu ko protu, ka manējais pat sāk ēst to, kas iepriekš nav garšojis. :) Ir arī daudz pusfabrikātu tipa ēdieni, var kādreiz nopirkt salātiņus un sardeles uzsildīt vai maggi brīnumus izmēģināt, kur garām nevar nošaut. Pieredze nāk ar laiku un praksi.
09.07.2013 23:07 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Bet reizēm tiešām ir tāds nogurums, ka ēšana ir pēdējā doma prātā. :D Manējais arī ir pateicis, ka negaršo, sīki un smalki izjautāju, kas tieši, tad nākošreiz to nelieku klāt, bet, ja negaršo ēdiens kā tāds, piemēram, aknu mērcīte, tad taisu, kad viņa nav, priekš sevis.
09.07.2013 23:12 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Pirmkārt ir jāpavēro un jāaprunājas par ēdienkarti. Tas taču nav nekas slikts būt lietas kursā, kas draugam patīk, kas ne tik ļoti. Vai vakarā patīk ēst daudz, vai ne pārāk, ir vīrieši kuri vakaros nemaz tā negrib ēst klasiskās karbonādes ar kartupeļiem un mērcēm.. vārdu sakot lēnā garā mēs iemācāmies visu :)
Otrkārt, gatavošana dabīgi tā lai garšotu visiem nāk ar laiku un arī tāpat atradīsies kāds, kuram būs pa treknu, vai kā reizi nepietiekami trekns utt ar garšvielām arī jāmācās tās kombinēt un izjust pareizos daudzumus, bet tas viss nav vienas dienas darbs, bet entie gadi, tā kā nav satraukumama pamats. Ar katru gatavošanas reizi sevi arvien vairāk pilnveido un iegūsti jaunas mācības.
09.07.2013 23:13 |
 
Reitings 489
Reģ: 07.01.2010
manējais arī nebija nenormālā sajūsmā par to, kā gatavoju, bet manas gatavošanas prasmes uzlabojās un tagad gandrīz katru vakaru dzirdu, ka ir bijis ļoti garšīgi. :)
ar laiku kaut kā saprot, kas otram patīk vairāk, ko viņš vispār neēd un kas negaršo.
mans draugs ir sajūsmā par visādiem parastiem ēdieniem - jaunajiem kartupelīšiem ar biezpienu un siļķīti vai makaroniem ar maltās gaļas mērci. nav tā, ka jāgatavo visādi kruti ēdieni, lai izpatiktu. :)
09.07.2013 23:22 |
 
Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
šo diskusiju varētu savienot ar Vīrietim vieglāk? diskusiju, izskatās, ka vieglāk gan :D sieviete gaida mājās, gatavo un pārdzīvo, ka vīrietis nav reaģējis un pateicies kā nākas. vīrietis tik ēd un sūdzās.

es ļoti esmu par gatavošanu kopā, tāds foršs un rotaļīgs process, kurā atklājas daudz kas, arī ēdiena gaumes nianses.
09.07.2013 23:23 |
 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Paldies ! :)
Es jau arii censos taa "pa maajas gaumei", lai buutu garsiiigu un saatiigi. Galvenais nosaciijums ir galja. Riit domaaju kaut ko no kartupeliem un vistas filejas, tikai nezinu ko. :D Shodien bija makaroni, vists fileja ar ananaasu un sieru, un saldaa kreejuma meerce. Arii laikam nebija iisti labi, bet man pasai garshoja.
09.07.2013 23:28 |
 
Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Kāds ir viņa mīļākais ēdiens?
Izklausās, ka viņam nekas negaršo. Jo nezinu vai baigi var sačakarēt fileju ar makaroniem, labi tie ananāsi man negaršotu, bet tos varu izlasīt.
09.07.2013 23:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits