Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera Kūka

 
Reitings 184
Reģ: 08.09.2011
Sveikas! Nolēmu pamēģināt pagatavot siera kūku, tā kā līdz šim to nebiju darījusi, nolēmu pameklēt recepti, taču recepšu piedāvājums ir tik plašs, ka apstulbu. Kāda ir atšķirība starp cepto un svaigo? Kura, Jūsuprāt, ir labāka? Tāpat lasīju, ka Mascarpone vietā var lietot mūsu pašu Kārumu, kāda ir mēģinājusi? Tāpat ir gan Ņujorkas, gan klasiskā... Esmu apjukusi!:D
03.07.2012 17:14 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Esmu lietojusi Kāruma sieru, sanāk tāda.. ne tik krēmīga un pliekanāka. Ja vēlies tādu perfekto, tad būs vien jāņem Mascarpone. Es parasti jaucu ar Riccotu, jo man nepatīk, ka ir tik ļoti trekna tā kūka.
Par receptēm, tas dikti no Tavas gaumes atkarīgs... Es, piemēram, pamatam izmantoju tikai Selgas cepumus ar iebiezinātā piena garšu - man patīk daudz, daudz vairāk par populārajiem šokolādes cepumiem. :-) Tomēr ir jāmēģina, pirms atrod to savu īsto.. Es kādas 5 dažādas biju taisījusi ar dažādām variācijām, līdz atradu savējo.
03.07.2012 17:17 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
1 un 1/2 pac. Selgas cepumi
1/2 pac. Sviests
3 pac. Filadelfijas siers
2 olas
1 glāze cukura ( var arī 1/2 glāzi cukura, lai nesanāk par saldu)
2 tējk. vaniļas cukura
1 lielais krējums 500gr. (skābais)
Cepumus sadrupina + izkausēts sviests.
Visu izlīdzina uz formas pamatnes.
Sakuļ olas + cukurs 1/2 glāze + vaniļas cukurs 1 tejk. + lēni, iecilājot piekuļ klāt Filadelfijas sieru.
Visu pārsmērē pāri cepumiem. Cep 20 - 30 min 160°. Atdzesē 15 min.
Samaisa krējumu + 1/2 glāzi cukura + 1 tējk. vaniļas cukura. Visu pārlej pāri kūkai un cep 10 - 15 min 160°.

šitā ir mana perfektā kūka :)
Filadelfijas vietā izmantoju Super netto Alpenrose izražojumu.
03.07.2012 17:17 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Varbūt kāda zin kā pagatavot ko līdzīgu tam krēmam kas ir iekš Staburadzes "Dolce Vita" ?
03.07.2012 17:28 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Pagājušo nedēļ Desiderata ēdu labāko siera kūku pasaulē! Tā gan bija tāda kā variācija, nebija cepta un nebija pamatnes - nepierasti, bet man patika, jo ir vieglāk ēst kopā ar piedevām. Sanāk kā debešķīgs krēms. Cepta sierakūka noteikti ir kūciskāka :)
03.07.2012 17:31 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu, ka ir jāmeklē "sava" kūka. Arī esmu visādi mēģinājusi jaucot ricottu, mascarponi, filadelfiju, kārumu. Ar kārumu bija ļoti garšīgi, nevajag baidīties :) + krējums/sviests/iebiezinātais piens... kas nu liekas, ka labāk garšos.
03.07.2012 17:31 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
Tik, cik esmu taisījusi- ar dzintara kausēto :D . Mana siera kūka vnm bijusi paredzēta kādām viesībām un neesmu saņēmusi nevienu sliktu atsauksmi, jo no galda viņa pazūd ļoti ātri :D
03.07.2012 17:32 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
ja godiigi,tad es taisiiju ar mascarpone un cepu.-receptee bija teikts,ka jaacep..garshoja galiigi nekaa..negarshiigi. fui. izmetu.
03.07.2012 17:35 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
man šķiet, ka, ja siera kūka sanāk negaršīga, vaina ir cepējā :D bet no offence!
varbūt par maz cukura/iebiezinātā piena bija?
03.07.2012 17:44 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
Mana recepte:
1. Pamatne - 1 paka selgas cepumu, 6 ēdamkarotes sviesta un 60 g cukura
2. cepumus sadrupina, sviestu izkausē un visu sajauc kopā, izliek cepešformā uz dibena
3. pieplacina
4. masa- 2 dzintara klasiskie, 30 g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura
5. 2 olas
6. visu sajauc un klāj virsū cepumiem..liek cepties
7. kādi 200* C 15 min
8. virsa bik paliek brūna
9. 3.posms - izņem no krāsns un atdzesē kādas 10 min un klāj virsū vienu glāzi skāba krējuma ar 30 g cukura sajauktu
10.. tad atkal liek cepties uz ~ 10-15 min
11. skatās, lai krējums it kā bik sāk plaisāt
12. ļauj atdzist un ēd 
03.07.2012 17:45 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mana siera kuka ir loti garda un loti vienkarsa! (p.s. visu lieku uz "aci")

Pamatnei: Cepumi+cukurs+sviests

Sadrupinu cepuminjus (labi sanak ar auzu biskvitiem, bet Selgai ari nebutu ne vainas), pileiku cukuru, sakausetu sviestu visu sajaucu un izlieku uz formas pamatnes.

Masaai: filadelfijas siers, cukurs un zemenes un zelantins.
Samalu zemenes blenderi, pievienoju Filadelfiju (ari uz aci!) un tad lieku klat cukuru pec garsas!
Uzbriedinu zelantinu, sajaucu visu kopa un parleju pari miiklinai (viss kukas forma)
Lieku ledusskapi uz nakti un njamiga zemenu siera kuka gatava!
03.07.2012 17:51 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Ah, atcerējos, ka nesen arī Index cafe ēdu "latviešu siera kūku", kas arī bija garda. Tā, šķiet, bija ar biezpienu, tā kā variāciju tiešām ir daaaudz :)
03.07.2012 18:03 |
 
Reitings 184
Reģ: 08.09.2011
Liels paldies! Sākšu miksēt, pamēģināšu gan Dominikas variantu, kurā nav jācep, gan arī citu meiteņu ieteiktos cepamos variantus!
03.07.2012 18:22 |
 
Reitings 262
Reģ: 29.01.2009
Es jau ilgi taisu pēc piaprenes receptes. Esmu mēģinājusi arī citas, bet vienmēr atgriežos pie "piparenes siera kūkas".
03.07.2012 19:36 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Varēji tad varbūt publicēt "piparenes siera kūkas" recepti?!
03.07.2012 20:09 |
 
Reitings 2057
Reģ: 28.07.2010
Izmantotāja
Ir taču Piparenes recepte šeit redzama :D
03.07.2012 20:11 |
 
Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
āāā ieraudzīju, es citreiz laižu acis pāri komentāru autoriem :D
03.07.2012 20:14 |
 
10 gadi
Reitings 2341
Reģ: 05.08.2010
Meitenes, esmu lasijusi, ka siera kūku vislabāk taisīt iepriekšējā dienā, a kā būtu , ja taisīt divas dienas iepriekš? nebūtu dīvaina garša? Domāju cepto siera kūku
10.03.2020 23:09 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Esmu taisījus vegānisku siera kūku un tā var stāvēt visu nedēļu būt Ok, jo nav piena produkti sastāvā.
Kad vēl lietoju pienu uzturā tad parasti siera kūku visu uzreiz neapēda un viņa stāvēja ledusskapī normāla līdz kādam 4-5 dienām. Tāpēc es domāju ka vajadzētu būt Ok. Varbūt tikai ietin lai nesasūc visādas ledusskapja smakas no citiem produktiem.
11.03.2020 07:54 |
 
10 gadi
Reitings 2341
Reģ: 05.08.2010
Paldies, ?
11.03.2020 08:44 |
 
10 gadi
Reitings 192
Reģ: 08.02.2010
Kūkošana ir viens no maniem mīļākajiem hobijiem, kurš jau sāk kļūt arī apmaksāts, jo pasūta draugi un paziņas. Pati sāku cepšanu vadoties no kikasvirtuves.lv :)
Pašai viena no mīļākajām ir šī:
https://ievmix.blogspot.com/2019/04/sarkana-velveta-braunija-siera-kuka.html
Man blogā ir gan klasiskā siera kūkas recepte, gan snickers. Es pati dievinu siera kūkās. Un dalos tikai ar tajām receptēm, kuras pamēģināšu parasti ir vismaz 5 cilvēki un atzinuši par labu esam.
11.03.2020 10:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits