Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Suns dzīvoklī- sadzīve

 
Reitings 40
Reģ: 24.11.2020
Sveikas!
Esmu apstiprināta gaidītāju rindā uz savu sapņu suni, suņuks plānojas uz augustu/septembri.
Padalieties, kāds ir jūsu ritms ar suni, kurš dzīvo dzīvoklī. Cik X ejat ārā, cik ilgi paliek viens, vai ņemat līdzi visur kur var paņemt? Cik liels dzīvoklis un suns, ķā arī kā izmainījās ikdiena līdz ar suņa ienākšanu ģimenē :)
Manā gadījumā sunim būtu jābūt 2x nedēļā vienam uz 7h, pārējā laikā kāds būtu mājās. Esam super gatavi un ļoti gaidam, bet uztraukums, kā būs ar visu .
05.05.2021 18:27 |
 
Reitings 45
Reģ: 07.05.2021
mangos @ 08.05.2021 00:08

labs suns ir saguris suns. neizklausās, ka tu pietiekami nogurdini savu suni ar pastaigām. Cik tad daudz tu ar savu špicu izej laukā? Mēs ikviens gribētu dzīvot lielā privātmājā, bet tas nenozīmē, ka arī dzīvokļos mums nav labi. :)
Pilnīgi piekrītu! Man ir divi špici, kuri ir enerģijas bumbas, bet pa dienu viņi guļ, jo ir noguruši no pastaigām.
08.05.2021 01:10 |
 
Reitings 745
Reģ: 14.05.2019
mynameisdana @ 07.05.2021 17:34
Lielajiem suņiem nav ko dzīvoklī darīt. Personīgi man divistabu dzīvoklī ir špics, bet jūtu, ka tam vajadzētu lielāku platību. Kur nu vēl lielāka šķirne.. tā jau ir suņa mocīšana

labs suns ir saguris suns. neizklausās, ka tu pietiekami nogurdini savu suni ar pastaigām. Cik tad daudz tu ar savu špicu izej laukā? Mēs ikviens gribētu dzīvot lielā privātmājā, bet tas nenozīmē, ka arī dzīvokļos mums nav labi. :)
08.05.2021 00:08 |
 
Reitings 6823
Reģ: 16.02.2021
Pilnīgi nekādu problēmu. Ja vēl pie tam tik reti sanāks atstāt vienu uz ilgāku laiku. Galvenais ej gana daudz pastaigās, ņem līdzi ārā. Vasarā braucat kaut vai uz mežu vai jūru vai parkā ejat uz pikniku, kur sunīti var paņemt līdzi kaut pagulēt zālē ēnā, ņem līdzi uz āra terasēm, muzejiem, visur kur drīkst mierīgi ņemt līdzi labi audzinātus suņus. Kad ej prom, var atstāt gudrās rotaļlietas. Man ir aktīvs suns, pirms pārcēlāmies uz laukiem, nācās atstāt dzīvoklī arī uz kādām 7h, no rīta staigājām stundu, pusdienlaikā veda ārā draudzene, vakarā pēc darba bija garā pastaiga un pirms gulētiešanas tāda īsāka. Atstāju dažādas rotaļlietas, gan plēšamās, gan tādas, kurās jāmeklē našķīši, kā arī mēdzu trenēt turpat dzīvoklī komandas, lai suns nogurst arī emocionāli, jo tas arī ir nepieciešams. Noteikti daudzi suņi nodzīvo labāku dzīvi dzīvoklī, bet ir pienācīgi aprūpēti, nekā citi iemesti pagalmā, kur netiek izvesti no tā laukā. Patiesībā suņi vieni paši ar sevi pagalmā diži daudz neizklaidējas, tāpat vien guļ, tāpat vajag saimnieka uzmanību un pastaigas.
07.05.2021 23:40 |
 
Reitings 745
Reģ: 14.05.2019
p.s dzosefina saka visu taisnību un es vienmēr ieteiktu visiem suņu gribētājiem paņemt vai pieskatīt sev vēlamo suni, piemēram, no paziņām kaut uz dienu un padzīvot kopā, lai saprastu kā tas ir. :)
jo ja patīk suni , tad tikpat labi var piestrādāt par suņu izvedēju un pieskatītāju un varbūt pašam nemaz nevajag dzīvnieciņu :)
ar suni ir jāstrādā, jāskolo, jāmāca, lai dzīve ar suni būtu "ērta". ja ir rakstura vai emocionālas problēmas, tās būs jārisina un ar pacietību jāmēģina iemācīt.
man gan ir aktīvās šķirnes mīlulis, bet grūtāk gāja pirmo 1.5 gadu - koda rokās, grauza dīvānu, mēbeles, piečurāja draugiem gultu. ja brīvdienā braucām uz veikalu, viņš zināja, ka ir brīvdiena un viņam būtu jābrauc līdzi, kamēr bijām prom prata attaisīt skapi un sasviest zemē drēbes. :D bija periods kad lielākam bija urīna nesaturēšana. pēc tam jau pieauga un tagad pavisam mierīgs un pieaudzis.
bet mazs kucēns ir kā mazs bērns un ar to jārēķinās :) garlaicīgi nav, bet mīļš bez gala :)
07.05.2021 23:39 |
 
Reitings 745
Reģ: 14.05.2019
dzīvoklī nav nekādu problēmu ne lielam, ne mazam vai vidējam sunim. viss atkarīgs no saimnieka, kuram jābūt atbildīgam un pietiekami daudz jāved suns pastaigās atkarībā no šķirnes aktivitātes.
2x nedēļā palikt 7 h vienam ir tīrais nieks pieaugušam sunim, bet taisnība, ka mazs kucēns palikt viens ir jāpieradina pa nelieliem laika posmiem pakēpiniski tos palielinot.
Mēs ar suni ejam ārā kā minimums vismaz 3x dienā - no rīta, vakarā pēc darba un pirms gulētiešanas.
cenšos līdzi ņemt kur vien var, bet ļoti nepatīk liela drūzma un skaļi pasākumi. Kucēna vecumā suns ir maksimāli visur jāved līdzi , jārāda tramvaji, cilvēki ar cepurēm, spieķiem utt, lai pierod pilnīgi pie visa un arī pie trokšņiem. Ar salūtiem uzmanīgi, lai neatrodaties pārāk tuvu tiem, bet arī pie lieliem trokšņiem pakāpeniski jāpieradina. pie visa radināt jau no mazotnes, piemēram, ja gribi, ka skrienat kopā un būt stingrai, ja nepieciešams.
noteikti apmeklē suņu skolu un jau tagad palasi materiālus, paskaties video kā pareizāk audzināt kucēnu, lai suns būtu maksimāli ērts, komunikabls + klausīgs. Jau tagad palasi un izdomā ar kādu pārtiku vēlies barot.
kā izmainās ikdiena ar suni? jāiet ārā neatkarīgi no laikapstākļiem, vairāk jāuzkopj ikdienā dzīvoklis dēļ spalvām, aktīvāks dzīvesveids. Mums ir bīgls - sākumā kucēna vecumā dzīvojām 26m2 dzīvoklī, bet aptuveni gada vecumā pārvācāmies uz 60m2 dzīvokli. Kā kucēns šo to sagrauza, jo nāca zobi, bet ir dzirdēti arī veiksmes stāsti, ka neko negrauž. atkarīgs no sunīša. jārēķinās, ka sunim raksturs varbūt jebkāds (emocionāls, čīkstulis, skaļš, nekomunikabls utt.) bet ar pacietību var visu iemācīt vai izaudzināt. Noteikti svarīga komunikācija arī ar citiem suņiem, lai nebaidās no tiem.
ja kādi jautājumi - droši raksti :)
07.05.2021 23:28 |
 
Reitings 45
Reģ: 07.05.2021
Man ir divi nelieli suņi dzīvoklī. Skraida tikai ārā, pļavā vai mežā, kad ir mājās, tad mierīgi guļ. Ja var nodrošināt sunim fiziskas aktivitātes, tad neredzu problēmu suni ņemt, ja ir dzīvoklis.
07.05.2021 21:53 |
 
10 gadi
Reitings 5180
Reģ: 29.01.2009
Lai arī paņemt suni, neatkarīgi no tā lieluma, ir ļoti jauki un tas nesīs dzīvē prieku un neizsakāmu mīlestību, ir jābūt gatavam, ka būs lietas, kas krietni izmainīs dzīvi.
1.izmaiņa ikdienā - ja dzīvo dzīvoklī, tev vienmēr būs jāiet ārā pastaigā. Protams, garas pastaigas ir veselīgas, bet ja ārā ir drausmīgs laiks, vai pati esi slima, diez vai, ka gribēsi iet garā pastaigā. Tu nedaudz būsi "piesieta" mājām, jo ne vienmēr to dzīvnieku var ņemt līdzi, piemēram, ejot ciemos, uz ballīti vai vnk braucot atpūsties. Ir dažādi iemesli, kāpēc nākas domāt "kam lai atstāj suni" vai "kurš varētu ar viņu iziet, kamēr nebūsim mājās". Pie tam tā mūžīgā prasīšana kādam, ar laiku vnk liksies kā nasta. Iz pieredzes ir bijis tā, ka pēc darba gribas iziet ar meitenēm kaut kur pasēdēt, bet nevaru līdz galam atpūsties, jo prātā vienmēr ir "suns nav bijis ārā". Pie tam, veselības dēļ, mūsu suns ir jāved biežās īsās pastaigās... Uhh.
2. Finansiālā puse. Nerunājot par visiem gadžetiem, ko vajag, ir jābūt gatavam, ka suns var vnk saslimt ar kaut ko. Un izmaksas ir tiešām lielas. Esot jaunam, vēl jau nekas, bet paliekot jau vecākam (labajos spēkā gados, nevis senjora) var rasties visādas kaites. Piemēram, mūsu sunim parādījās alerģija, pēc dažiem gadiem vēl mugurā diska trūce, un tagad sirds mazspēja (ok, tas jau ir pie vecuma). Un visas vizītes bija virs simts euro. Tā kā ir jābūt gatavam ar lielām izmaksām. Nemaz nerunājot par regulārām potēm vai zālēm..
3. Dzīvnieka raksturs. Ne visi ir mīļi un jauki. Var gadīties suns ar savām rakstura īpatnībām - nepatīk bērni, bail no lifta, esot mašīnā var vemt un arī dažādā attieksme pret citiem suņiem. Mums gadījās suns, kurš nesadzīvo ar citiem suņiem, ciemos braukt ir vienmēr jāizdomā plāns B, ka nu nesadraudzēsies ar citu suni. Bērni nepakam netīk (tagad ar to tik saskaramies nopietni, jo pašiem ir mazais). Ir vēl daudz un dažādas lietas.
Es nekādā gadījumā negribu teikt, lai suni neņemat. Bet gribu tik sagatavot tam, ka sapnis par suni var nebūt tik rožains kā sagaidāt. Lai vai kā, suns ienes mūžīgo mīlestību mājās un ir daudz pozitīvo lietu, ko tas jums dzīvē dos. ❤️
07.05.2021 19:40 |
 
Reitings 44
Reģ: 30.03.2020
Nu es arī pievienošos viedoklim, ka pilnīgi vienalga vai suns dzīvo mājā vai dzīvoklī. Man šķiet, ka nereti tieši dzīvokļos dzīvojošie suņi ir vairāk fiziski aktīvi un nodarbināti kā tie, kas dzīvo privātmājā. Dzīvokļos dzīvojošajiem ir savs plāns, vienmēr vairākas pastaigas, izbraukumi, utt., tajā pat laikā suns, kurš dzīvo mājas bieži vien tiek palaists savā vaļā un pats kontrolē savu kustību daudzumu. Lielu dienas daļu noguļ pie vārtiem, gaidot saimniekus, bet kad saimnieks atgriežas mājās, tad kopā ar viņu dodas iekšā mājā. Zinu, ka tiešām daudzi privātmājās dzīvojošie neved savus suņus vienmēr pastaigās, jo domā, ka viņš taču visu dienu ir izskrējies pa pagalmu, kas nemaz tā nav. Būt ārā vēl nenozīmē, ka suns ir fiziski aktīvs. Tāpat neredzu starpību vai suns guļ gultā vai zālītē pie žoga.
07.05.2021 18:43 |
 
Patīk
Reitings 77
Reģ: 07.07.2018
Lielajiem suņiem nav ko dzīvoklī darīt. Personīgi man divistabu dzīvoklī ir špics, bet jūtu, ka tam vajadzētu lielāku platību. Kur nu vēl lielāka šķirne.. tā jau ir suņa mocīšana
07.05.2021 17:34 |
 
Reitings 90
Reģ: 24.11.2014
Sveika. Apsveicu! Man arī ir zeltainais retrīvers. Visu laiku esam dzīvojuši dzīvoklī bez problēmām.
Principā visu pandēmijas laiku strādāju no mājām un domāju, ka tas man atspēlēsies tad, kad būs jāatgriežas klātienē. Iepriekš darba dienas pastaigas bija trīs reizes dienā (no rīta, pēc darba, vakarā), bijām iegājuši ritmā, bet tagad-kad sagribas, tad izmetam kādu līkumu pa rajonu. 😁 Brīvdienas, protams, mums ir viss atktīvākās.
Ko es no savas puses varu ieteikt, atrodiet labu un uzticamu kinologu. Izgājām visu pamatapmācības kursu un pēc vajadzības arī konsultējos ar viņu, piemēram, tādos jautājumos kā dzīvesvietas un dzīvesbiedra maiņa, kas diezgan pamainīja viņa uzvedību.
Īstenībā ar šīs dienas prātu atskatoties uz visu mūsu kopdzīvi līdz šim, protams jāatzīst, ka es varbūt darītu dažas lietas citādāk(esmu diezgan pielaidīgs saimnieks un tā nav tā labākā īpašība saimniekam), bet kamēr suns ir vesels, aktīvs un kopā ar savu cilvēku, viss ir kārtībā. Pārējais ir saimnieka problēma 😁😁😁
07.05.2021 15:11 |
 
Reitings 66
Reģ: 18.02.2021
Krista23 @ 07.05.2021 09:35
Es arī esmu sākusi apsvērt sunīša iegādi. Dzīvoju dzīvoklī, vēlos nelielu sunīti, ko izbraucienos max varētu ņemt līdzi. Bet tā kā līdz šim dzīvoklī neviens mājdzīvnieks nav bijis, ir daži jautājumi par jūs pieredzi:)
Kur jūsu mīlulis guļ? Ar jums vai sev ierīkotā guļvietā?
Vai jums arī dzīvoklī ir ierīkota kāda tualete sunītim? Ja nu neesat mājās vai izbraukumā un dzīvnieciņš ir atstāts viens.
Kā, pērkot šķirnes sunīti, neļauties sevi apčakarēt?? Kā zināt, ka dzīvnieks tiešām ir vakcinēts, attārpots un vecāki ir šķirnes?
:)

Mūsu mīluļi- gan suns, gan kaķis, guļ ar mums gultā. Tas mums vienkārši ir pašsaprotams, jo viņi traki daudz vietas neaizņem un tad esam tāda mīļa ģimenīte :D Protams, ja tas nepatīk, var sunim ierīkot atsevišķu guļvietu vai nopirkt speciālu gultiņu.
Kucēna vecumā ļoti laba doma ir saklāt tos speciālos higiēnas paklājiņus mājā, kamēr viņi vēl nav iemācījušies paciesties un parādīt, ka viņiem vajag.
Sākumā, kad kucēns ir mazs, ļoti laba ideja ir iegādāties būri, ko turēt mājās, līdz kucēns izaug un kļūst prātīgāks. Būris ir labs suņiem, jo tā var būt viņu "drošā saliņa", kur viņus neaiztiks.
Vēlāk noder arī disciplinēšanai (saprot, ka čība sagrauzta, sūdi savārīti un jāiet būrī tusēt :D )
Par to žurnālā "Astes" ir ļoti labs raksts, ja vēlaties, varu nofotografēt un ielikt te palasīšanai.
Daudz, daudz vērtīgas informācijas ir FB grupā- suņu mīļi . Papildus, ja interesē konkrēta šķirne, piemēram, franču buldogs, arī viņiem ir savas atsevišķas FB grupas, kur apspriesties, konsultēties utt. Ir arī FB grupa -pajautā veterinārstam.
07.05.2021 14:37 |
 
Reitings 85
Reģ: 09.02.2015
Vidēja izmēra suns (džeks rassels)
3 pastaigas dienā, 30 min - 1h. Cenšamies lai maksimāli ir noguris jo daudz stundas esam prom (stabili 10 h )
Brīvdienās daudz staigājam. Arī darbadienās cenšamies aizlist garajā pastaigās - uz mežu, jūru u.t.t
Daudz laika paņem, bet ir tā vērts. Bet noteikti vajag kārtīgu slodzi - nostaidzināt. Žēl to kuri visu dienu mājās vieni un saimnieks izved max uz 10 min pastaigās.
Lai veicas :)
07.05.2021 14:34 |
 
Reitings 40
Reģ: 24.11.2020
Krista23 @ 07.05.2021 09:35
Es arī esmu sākusi apsvērt sunīša iegādi. Dzīvoju dzīvoklī, vēlos nelielu sunīti, ko izbraucienos max varētu ņemt līdzi. Bet tā kā līdz šim dzīvoklī neviens mājdzīvnieks nav bijis, ir daži jautājumi par jūs pieredzi:)
Kur jūsu mīlulis guļ? Ar jums vai sev ierīkotā guļvietā?
Vai jums arī dzīvoklī ir ierīkota kāda tualete sunītim? Ja nu neesat mājās vai izbraukumā un dzīvnieciņš ir atstāts viens.
Kā, pērkot šķirnes sunīti, neļauties sevi apčakarēt?? Kā zināt, ka dzīvnieks tiešām ir vakcinēts, attārpots un vecāki ir šķirnes?
:)

Par to šķirni- esmu super daudz izpētījusi attiecīgo klubu un ciltsrakstus. Arī ar kluba vadītāju/suņa saimnieci esam visu izrunājušas. Būs uz rokas gan analīzes, gan locītavu, acu pārbaužu rezultāti , visas potes utt
Laikam jau kaut kādā ziņā tam visam vienkārši jāuzticas 😄
07.05.2021 14:16 |
 
Reitings 40
Reģ: 24.11.2020
Bordo @ 07.05.2021 08:31
Es nezinu, kas jums par darbiem, ka tikai 8 h esat prom no mājas. Es izeju apmēram 8:00 un atpakaļ nevaru fiziski ātrāk būt par kādiem 18.00. Ja vēl jāiebrauc veikalā, tad vēl vēlāk sanāk būt atpakaļ. Tās ir 10 h kā minimums, ieskaitot ceļu un visu pārējo

Daugam ir klasisks 7-8h darba laiks ( nav noteikts-kad visu sadara var doties), es strādāju 24h dežūras 2x nedēļā
07.05.2021 14:14 |
 
Reitings 22
Reģ: 03.03.2012
Es arī esmu sākusi apsvērt sunīša iegādi. Dzīvoju dzīvoklī, vēlos nelielu sunīti, ko izbraucienos max varētu ņemt līdzi. Bet tā kā līdz šim dzīvoklī neviens mājdzīvnieks nav bijis, ir daži jautājumi par jūs pieredzi:)
Kur jūsu mīlulis guļ? Ar jums vai sev ierīkotā guļvietā?
Vai jums arī dzīvoklī ir ierīkota kāda tualete sunītim? Ja nu neesat mājās vai izbraukumā un dzīvnieciņš ir atstāts viens.
Kā, pērkot šķirnes sunīti, neļauties sevi apčakarēt?? Kā zināt, ka dzīvnieks tiešām ir vakcinēts, attārpots un vecāki ir šķirnes?
:)
07.05.2021 09:35 |
 
Reitings 66
Reģ: 18.02.2021
Ā, un ejam ārā vismaz 3x dienā, biežāk gan cenšamies, lai tās ir 4x (pa 15-20min), un viena no tām ir garāka, aptuveni stunda. Reizi dienā arī kārtīgi izmētājam bumbiņu ar viņu, lai sirsniņa strādā (un ļauj arī man strādāt :D ) Brīvdienās izkustamies nedaudz vairāk :)
Ņemam līdzi praktiski visur, izņemot veikalus, vai, ja zinam, ka viņam tad būs kaut kur vienam jāsēž mašīnā.
07.05.2021 09:24 |
 
Reitings 66
Reģ: 18.02.2021
Mums arī ir suns, dzīvo dzīvoklī. Pēc izmēra skaitās vidēja auguma. Un neko- citas dienas viņš pats vienkārši atsakās iet ārā staigāties vairāk par savu dabisko vajadzību nokārtošanu. Un var lūgties, aicināt, bārties, bet staigāt varu es iet pati :D
Citreiz ar lielāko prieku nostaigā pat 15 kilometrus vienā piegājienā.
Kad nestrādājām attālināti, bieži palika viens mājās arī 12 stundas, dažas reizes ir bijis viens pats pat 24 stundas (bija 24h dežūra darbā draugam) un viss bija ok.
Suns, kad saimnieku nav, parasti hibernē- lielākoties snauž.
Laba ideja ir arī, kad vēl maziņš kucēns, atstāt kādu novērošanas kameru dzīvoklī. Kaimiņienei ir mazs bīgls un tad viņai bija mierīga sirds par to, ko viņš dara, viņai esot projām.
07.05.2021 09:22 |
 
Reitings 930
Reģ: 14.10.2017
No vienas puses uzskatu, ka dzīvoklī tomer labāk turēt mazāku suņuku, bet no otras puses, tiešām, kāda starpība vai māja vai dzīvoklis. Kaimiņiem 3-istabu dzīvoklī dzīvojas dobermanis un nekāda vaina. Saimnieki ļoti aktīvi ar suni iet ārā un tt. Un nejau liela izmēra suns visu laiku lakstīs pa dzīvokli. Darīs to pašu ko privātmājā. Tajā pašā laikā, radiniekiem ir suns privātmājā un viņš nemaz viens ārā tā neskraida. Izskrien kādu rinķi un viss, ilgak ir ārā tikai tad kad saimnieki pa dārzu ņemas. Bet tā gulšņā pa māju.
Par to laiku cik suns ilgi pavada viens arī nesatrauktos ja sunci pieradina vienatnei un ja diskusijas autore 5 dienas nedeļā ir majas tad vispār nekadu problēmu. Vienigi suncis var sākumā apjukt kapec tā strauji kads visu laiku ir un pekšņi nav. Bet pieradīs. Tad jau sanāk, ka visi kam mājās ir suņi nevar stradāt 8-10h darbu. Šaubos ka cilvēki kas dzīvo privātmājā, suni atstāj skraidām pa pagalmu 8h bez pieskatīšanas, suns arī mājā nosēž tās 8h tapat kā to darītu suns dzīvoklī.
07.05.2021 08:52 |
 
Reitings 2031
Reģ: 21.02.2015
Es nezinu, kas jums par darbiem, ka tikai 8 h esat prom no mājas. Es izeju apmēram 8:00 un atpakaļ nevaru fiziski ātrāk būt par kādiem 18.00. Ja vēl jāiebrauc veikalā, tad vēl vēlāk sanāk būt atpakaļ. Tās ir 10 h kā minimums, ieskaitot ceļu un visu pārējo
07.05.2021 08:31 |
 
Reitings 40
Reģ: 24.11.2020
Motherofdragons @ 05.05.2021 20:06
Man pašai ir suns privātmājā, un es nererdzu starpību, dzīvoklis vai māja, jo tas suns tāpat pagalmā viens pats neskraidīs un nespēlēsies, vai darīs blēņas. Sunim vajag saimnieka uzmanību. Cik ļoti daudz vajag fiziskas aktivitātes atkarīgs no šķirnes, bet pat dīvānsuņiem, kas nokārtojas uz paladziņa, vajag nelielas pastaigas (bet sliktā laikā nē ?) . Dzīvoklī var turēt pat haskiju, ja viņš dabū izskraidīties savus 20 km, vai kāda ir viņa norma, dienā. Labs suns=noguris suns ?
Gandrīz jebkura šķirne var izturēt līdz 8 h bez nokārtošanās, bet jāņem vērā, ka kucēniem tas pacietības mērs ir daudz mazāks. Suni vajag radināt pie palikšanas vienam, tāpat kā vajag viņu socializēt, radināt pie pavadas un visa kā cita. Daudzi suņi pieskaņojas saimnieka dzīvesveidam, bet jāņem vērā šķirnes pamatvajadzības un vai varēs tās nodrošināt.

Paldies par viedokli! Pilnīgi piekrītu :)
07.05.2021 07:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits