Dzīvojam divatā - es un puisis.
Nedēļā iepērkamies 1x, pirms tam saplānojot kāda būs nedeļas ēdienkarte. Visu sagatavojam svētdienas vakarā, lai pa nedēļu ēdiens ir tikai jāizņem un jāuzsilda (tagad gan abi esam mājās un gatavojam izkaisīti, piemēram, svētdien un trešdien, jo abi strādājam no mājām, svaigi pagatavots ēdiens tomēr ir foršāks). Parasti sagatavojam 3 ēdienus (zupa, gaļas/zivs ēdiens, atslodzes ēdiens - dārzeņi 50 nokrāsās), piemēram, šonedēļ - vista sojas un medus marinādē; dārzeņu sacepums; puravu zupa.
Tad nu sapērkam sastāvdaļas, lai no katra ēdiena sanāktu aptuveni 4-6 porcijas. Nedēļā vidēji uz to iztērējam 50 euro (tajā skaitā ir brokastu ēdieni, našķīši, reizēm pat šis tas no saimniecības). Piektdienās vakariņas pasūtām, sestdienās un svētdienās parasti cenšamies būt aktīvi, esam ārpus mājas, tāpēc izpaliek pusdienas vai vakariņas. Rezultātā +/- 70 euro nedēļā (~280-300 euro mēnesī) uz 2 cilvēkiem.
Šādi daram jau gandrīz pus gadu un uzlabojumi ir acīm(makam)redzami. Plusi - naudas ietaupījums (nav vairs to spontāno pirkumu, kad daļa produktu beigu beigās nokļūst miskastē), laika ietaupījums (tas, kādēļ sākām šo darīt, vairs nav vajadzība 1-1,5h vakaros tērēt vakariņu gatavošanai), tas ir lieliski pavadīts laiks kopā, redzu un pielāgoju sastāvdaļas, kuras izmantoju gatavošanai, rezultātā - gardākas, veselīgākās malītēs.