Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sabiedrības izturēšanās

 
Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Vispār izbrīna šī cilvēku čīkstēšana un nespēšana paciest nelielus ierobežojumus.
Diemžēl jāsecina, jo tālāk cilvēce iet, jo garīgā vājāka un nevarīgāka tā paliek (ne visi, bet liela daļa).
Nesaprotama ir nespēja mainīt savus ieradumus, egoismu un kaprīzes. Kā mazi bērni kuriem nedot solīto konfekti.
Iepriekšējās paaudzes, kas pārcietušas karu, represijas, izsūtīšanas u.c beztiesīgas rīcības spēja to izdzīvot. Tagadējās problēmas salīdzinājumā ir smieklīgas.
Cilvēce ir pārdzīvojusi daudzas epidēmijas, kad izmira 30-40% iedzīvotāju, nesaņemot nekādu palīdzību un auklēšanos no valsts.
Jāpadzīvo dažas nedēļas izolācija – depresija. Jānēsā maska -smok nost. Nevar apmeklēt plānoto pasākumu vai nodarbību – katastrofa. Nevar satikties, ciemoties – nu to nevar izturēt.
Pirms ārkārtas stāvokļa ieviešanas vēl jāaizskrien uz restorānu, kafeinīcu vai pasākumu, kamēr vēl drīkst. Kā mazi bērni. Kamēr atļauj tikmēr var, kad aizliedz tad nevar, bet arī tad pa kluso vēl kāds dara.
Ar galvu jau nedomā, ka arī pirms ārkārtas stāvokļa, viss bija tik pat bīstami. Ja nav aizliegts, tad drīkst.
Būtībā jau paši pie visa ir vainīgi, liekākā daļa sabiedrības jau neklausījās ne ieteikumos ne brīdinājumos, kas bija jau no septembra.
Viss ir vienkārši, inficēšanās notiek kontaktējoties. Statistika visu parāda. Nav ko vainot valdības un ministrus. Katrs jau pats zina cik bieži un kur bijis, neskatoties uz esošo situāciju.
04.12.2020 17:14 |
 
10 gadi
Reitings 747
Reģ: 29.01.2009
Lieki teikt, alko internettirdzniecība ar 1-2h piegādi ir aktivizējušās, tā kā iešmigot un patusēt nebūs problēma tiem, kam aktuāli.
05.12.2020 09:35 |
 
10 gadi
Reitings 747
Reģ: 29.01.2009
Cilvēkiem, domāju, vairāk besī pieņemto noteikumu absurds un valdības “domu gājiena” neeksistence. Tas ir jau pierādīts ar darbiem no marta mēneša, ja ne agrāk. Un ir reāli bail, ka tur sēž tāda smadzeņa līmeņa indivīdi, tērējot nodokļu maksātāju naudu, spriežot, vai pārdot logu šķidrumu un žurnālus. Alko, cigaretes un slēgtie tirdzniecības centri mani neinteresē, bet izdomāt, ka Rimi es nevaru paņemt (pie viena) zeķes vai bērnam cimdus, vai cepampapīru, ir nonsenss. Ir ierobežots cilvēku skaits veikalā, bet diez vai rēķinot, izņem ārā to kvadratūru, kur atrodas netirgojamās preces. Attiecīgi pie 50 cilvēku kapacitātes viņi nevis izplūst pa veikalu, bet čupo ap pārtiku un tad kopā rindā stāv.
Kāda ir pamatdoma, ko iesaka cilvēkiem darīt šajā laikā? Sēdēt mājās, skatīties TV un kompi un rīt? Tas attiecināms uz to, ka 2 dienas notērēja autopreču tirdzniecības apspriedei. Tiešām? Priecātos, ka cilvēki brauc ar personīgo auto, visticamāk baudīt svaigu gaisu. Izrādās varu nopirkt sunim ēdienu, bet piederumi (kas lielveikalos ir turpat blakus) ir luxury. Arī pēkšņām kulinārijas fantāzijām nenodosies. Prooootams, ne man šodien pēkšņi suns uzradies, ka viss jāpērk, nedz arī mājās panna nav, bet runa ir par precēm, kas ir darbojošos veikalos - tur joprojām strādā pārdevēji un tur es tāpat jau esmu iegājusi. Žēl darbinieku, kas papildus darbu veic atzīmējot/norobežojot. Gan jau kāds pamanīsies paņemt, tur atkal diskusija pie kases.. un šim visam kuluāros laiks veltīts, lai izspriestu par reālām papildu 1-2min., ko nu cilvēks itkā nepavadīs veikalā. Bezjēdzīgi.
05.12.2020 09:22 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Man, savukārt, besī Spāņu gripas vai Otrā Pasaules kara piesaukšana tad, kad runa iet par Covid. No sērijas "mūsu senči izturēja to, bet jūs, redz, nevarat izturēt šo."

Ja salīdzina tā laika medicīnas progresu un tagadējo, tad jā cilvēki to laiku izturēja, bet daļa tagadējās sabiedrības nevar. Tajos laikos nebija ne tādu medicīnas ierīču, ne medikamenti. Cilvēki cieta. Bet tagad mums ir šis viss progress, zinātnieki, tehnika, bet pat tad cilvēki ir tik " gudri" ka to visu apšauba. Kā nevar ievērot pāris minimālas lietas. Jā ierobežojumu varbūt ir stulbi, bet kur problēma sēdēt savās mājās komfortā. Agrāk viss ko mājās varēja darīt ir tīrīt un lasīt grāmatu, rokdarbi. Tagad vēl tam papildus klāt ir internets, spēles, dažādas izklaides iespējas. Ar draugiem ar var sazināties nevis ar vēstulēm kas aizņem mēnesi lai nosūtītu, bet viens klikšķis un viss.
Tāpēc man arī liekas stulbi kacilvēki nevar paciest šo, salīdzinājumā ar to kas bija jāpacieš agrāk. Agrāk cilvēki nebija special snowflakes ar "Es" sindromu.
05.12.2020 06:57 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Un Tu cik saprotu esi mediķis?Pie Tevis Slimnīcā katru dienu mirst kāds no Covid?

Jā, bet es nestrādāju slimnīcā. Es es strādāju privātā iestāde un poliklīnikā. Nē nemirst, bet ir 15 kolēģi slimi tieši dēļ pacientiem. Viena atnāca uz ginekologa pieņemšanu pēc tam, kad atbrauca no Anglijas un nesēdēja karantīna. Rezultāts vecmāte un ārsts karantīnā U divām nedēļām atcelt pieņemšana. Viena ārste kurai ir 65 gadi atrodas slimnīcā. Ļoti viņas žēl, jo par spīti savām vecumam bija ļoti labs speciālists. Varbūt izķepurosies. Māsiņai ar ko strādāju kopā nomira māsa no covid.
Es nezinu kā var teikt ka tā nav bīstama slimība. Ja nebūtu covid tā ārste vēl tagad pieņemtu pacientus un nāktu pie manis mērīt asinsspiedienu. Māsiņas māsa strādātu par pārdevēju mazpilsētās veikalā un turpinātu sapņot par bērnu un kāzām.Aiz katra mirušā cilvēka ir stāst. Teikt ka šī slimība nav tāda gripa? Jā viņa nav. Tā ir cita slimība, kurai nav profilakses pasākumu, noteikti vadlīniju ārstēšanai. Un pats galvenais kas atšķir gripu no covid - straujāka gaita un plaušu bojājumi. Tāpēc ir šās uztraukums par ventilatoriem un gultas vietu skaitu.
05.12.2020 06:51 |
 
Reitings 211
Reģ: 27.06.2020
bigsister @ 04.12.2020 18:49
Es piekristu visam iepriekš rakstītajam, ja vien tiešām runa būtu par nāvējošu slimību.
Cilvēki neizturas nopietni, jo vīruss nav nopietns.

+++ Piekrītu!!!
Tādi kā tēmas autors teiks, ka viņam besī cilvēku izturēšanās un attieksme. Man, savukārt, besī Spāņu gripas vai Otrā Pasaules kara piesaukšana tad, kad runa iet par Covid. No sērijas "mūsu senči izturēja to, bet jūs, redz, nevarat izturēt šo." Nu, pirms daudziem, daudziem gadiem arī melnādainos turēja kā vergus, slimajiem un vārgajiem ļāva nomirt, cilvēkus sadzina gāzes kamerās nosmakt, neeksistēja vakcīnas un pat parastas iesnas varēja izrādīties nāvējošas utt., utjp.. Sāls ir tajā, ka mēs vairs nedzīvojam tajos laikos, bet gan tagad, 21.gadsimtā. Un man pa lielam ir vienalga, ka pirms n-tajiem gadu desmitiem mūsu senči izturēja to vai šito. Jā, varbūt egoistiski, bet mani uztrauc mana dzīve tagad, ne tas, kāda tā bija tiem, kuri dzīvoja pirms mums. Katrā laika periodā savas problēmas.
Cilvēki izturas vieglprātīgi tāpēc, ka:
a) spēkā esošie ierobežojumi ir idiotiski un ar pandēmijas apkarošanu pilnīgi nesaistīti. Ir ļoti labi redzams tas, kā šie ierobežojumi iznīcina veselas nozares, liek bankrotēt uzņēmumiem, pazudina cilvēku dzīves. Protams, tai pat laikā ir veselas nozares, kuras uz vīrusa rēķina smuki uzvārās. Cilvēki to redz. Nu, vismaz kāda daļa;
b) paskatoties skaitļus un papētot statistiku, redzot to, cik procentuāli smieklīgs ir mirušo vai smagi slimo pacientu skaits, salīdzinot ar tiem, kuri izveseļojušies vai vīrusu izslimo vieglā formā, es nebrīnos, ka liela daļa cilvēku vairs to neuztver nopietni, lai arī kā Latvijas ziņu portāli censtos katru dienu ievietot vismaz piecus šaušalīgus rakstus, kuros sīki un smalki apraksta to, cik smagā nāvē aizgājuši ar Covid saslimušie.
Es, kā cilvēks, kurš ne tikai pats izslimojis Covid, bet arī redzējis kā Covid izslimo divi mani vistuvākie cilvēki ar kuriem dzīvoju kopā (viens vecuma grupā no 60-65, otrs no 80-85), uz savas ādas piedzīvoju to, cik "šaušalīgs" ir šis vīruss. Jā, ir atsevišķas cilvēku grupas, kurām tas var izrādīties nāvējošs, to es neapstrīdu. Taču vai šo cilvēku dēļ nepieciešams aizvērt visu pasaules ekonomiku, pieņemot stulbus ierobežojumus, kuriem nav ne mazākās saistības ar vīrusa apkarošanu? Es teiktu, ka nē. Bet tās, protams, ir tikai manas necilās domas.
04.12.2020 23:27 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Un Tu cik saprotu esi mediķis?Pie Tevis Slimnīcā katru dienu mirst kāds no Covid?
04.12.2020 22:41 |
 
Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
kiskismau
Kas skaitās vēl stingrāk?
Tur jau tā lieta, ka lockdown beidzās 3 dienas atpakaļ(bija uz 4 nedēļām). Tagad turpinam valkāt maskas un ieturēt 2 m distanci. Pilnīgi visas iestādes vaļā. Un arī lockdown laikā daudz kas bija vaļā. Palielam baigos ierobežojumus nejutu.
Apkārt arī neviens nemirst, paziņām mammas, omes, opji arī nav miruši.
Tikai neuztveriet mani nepareizi, es neesmu pret Covid un piesardzības pasākumiem. Vienkārši šis vīruss nav tik melns kā viņu mālē.
Piesardzībai vienmēr ir bijis jābūt, rokas cauru gadu jāmazgā un nav jābučojas ar slimiem cilvēkiem vai slimam jāstaigā apkārt.
Un mazāk jācepjas par to visu.
04.12.2020 22:40 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
bigsister
Vai tad tu nedzīvoji UK kur ierobežojumi ir vēl stingrāki?
Es piekristu visam iepriekš rakstītajam, ja vien tiešām runa būtu par nāvējošu slimību.

hmm diezin kāda ir šī slimība cilvēkiem kuri katru dienu mirst? Ne tik nāvējoša?
Es domāju ja nebūtu ierobežojumu saslimušo būtu daudz vairāk. Krietni vairāk. Patīrītu pirms pensionēšanās vecuma cilveku rindas. Visi būtu dusmīgi ka viņu radinieki saslima,nomira valdības dēļ.
Cilvēki saka ka covid nav mēris ka tik ļoti jābaidas. Kā var salīdzināt šīs divas slimības un laikus, kad viņas bija? Kad bija mēris cilvēki neko nezināja par higēnu, par to kā šī slimība izplatas, kā ārstēt, nebija tik advencētu tehnoloģīju. Tas ka šāds jauns vīruss parādas šajā laikā kad medicīna ir tik attīstīta un mēs nespējam to ārstēt, pierāda to cik tas var būt bīstams. Un arī nākotnes vīrusi un baktēriju mutācijas. Un tas ka cilvēki to uztver tik vieglprātīgi arī ir bīstami.
Ūdeles, kuras tagad izkauj visā Eiropā.(nabaga dzīvnieki, tā jau tiek audzēti vienam stulbam mērķim un tagad vēl šis) Viņām jau ir jauna mutācija.
04.12.2020 22:18 |
 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Nu var teikt arī tā, jā!! :D
04.12.2020 22:01 |
 
Reitings 870
Reģ: 27.07.2020
Nē, briesmīgākie bija pirmie mikroorganismi, kas sāka ražot skābekli.
04.12.2020 22:00 |
 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Mans komentārs ir saistīts ar to, ka cilvēki tik tiešām ir briesmīgākie radījumi, kas jebkad spēruši kāju uz zemes.
04.12.2020 21:45 |
 
Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
Tweek @ 04.12.2020 21:25

Piekrītu. Es pilnībā atbalstu zero waste kampaņu un vegānus vispār.
Te var palasīt, kā mūsu darbības ietekmē dabu. Skumji.
https://www.google.com/amp/s/amp.interestingengineering.com/11-ways-humans-impact-the-environment

Tieši kā tavs komentārs ir saistīts ar Covid? 😀
04.12.2020 21:34 |
 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
To cik cilvēki ir savīti un egoistiski varēja redzēt jau pirms pandēmijas. Covids tikai to visu parādīja spilgtākā gaismā. Cilvēki ir vissliktākā suga kas dzīvo uz planētas Zeme. Mūsu vajadzības stāv pāri gan līdzcilvēku vajadzībām gan dabas. Visu priekšā tik nauda un paša labums.
Ja Latvijā sakots karš tad ļoti maza daļa cilvēku ietu aizstāvēt savu zemi. Nebūtu kā pirms 100 gadiem

Piekrītu. Es pilnībā atbalstu zero waste kampaņu un vegānus vispār.
Te var palasīt, kā mūsu darbības ietekmē dabu. Skumji.
https://www.google.com/amp/s/amp.interestingengineering.com/11-ways-humans-impact-the-environment
04.12.2020 21:25 |
 
Reitings 53
Reģ: 15.04.2013
mollia @ 04.12.2020 17:48
Man arī šis šķiet absurdi. Vai tiešām grūti pieciest?
Nedaudz smieklīga šķita tā parakstu vākšana par to lai skoliņās bērniem nevajag nēsāt maskas. Šeit vērts pieminēt to banālo piemēru ka mediķiem šādas maskas jānesā visu laiku un arī pirms kovida. Vai kāds noviņiem ir nosmacis dēļ maskas? Nedomāju.
Vienīgais vislielākais absurds manā skatījumā nāk tieši no valdības puses sakarā ar ierobežojumu par veikaliem, alkoholu un cigaretēm. Okay, cigaretes varbūt nav tas lielākais trakums un pat ja tā, dedzīgākie smēķētāji atradīs kur nopirkt, bet alkoholu gribi negribi uz svētkiem visi gribēs pirkt, kā arī tās visas pārējās preces kuras nevarēs iegādāties brīvdienās. Šie ierobežojumi neliks cilvēkiem neapmeklēt veikalus, bet gan to darīt tajās atlikušajās darbadienās, kad to visu varēs iegādāties un kastad būs? Pārpildīti veikali. Vai tiešām neviens valdības mājā par to neiedomājās? Vienalga kurā pusē cilvēks ir - covida neticīgais vai cilvēks, kurš viekārši grib iepirkties svētkiem - visi būs tajos veikalos...

Mediķiem, pirms kovid nebija jānēsā maskas VISU laiku. Operācijās - jā, pie īpašiem pacientiem - jā, bet ne jau visu laiku. Ne 10 h dienā nepārtraukti. Ja kādai jautājumi - esmu mediķis :) Nav neviens nosmacis, bet teikt, ka nav grūti būtu melots.
04.12.2020 21:03 |
 
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Man arī smiekli nāk par tiem ģēnijiem, kuri dīvānā sēžot, ir “atmaskojuši illuminatī vispasaules afēru”. Atmaskotāji atradušies 😁 Latvijā, izrādās, tik daudz epidemiologu, politiķu, zinātnieku, ķīmiķu, farmaceitu, pilni dīvāni - skaties un priecājies, cik gudra tauta, kā izrādās. Ja ne kovids, nemaz i nezinātu 😁
04.12.2020 20:26 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
mollia @ 04.12.2020 19:37
Vīruss varbūt nav tik nāvejošs, bet cilveku stulbums gan ir tuvu tam.
Gribas telefonu izmest pa logu kad fb redzu kādu kas raksta aicinājumus uz kaut kādiem grautiņiem, protestiem un vēl sazin ko tikai jo "valdiba ierobežo cilveku brīvibu ar prasibu obligati nesāt maskas". Nemaz nerunājot par to nenormālo tiesisko nihilismu un "tiek parkāpta Satverme". Smiekls nāk. Arī es šodien twitterī redzeju smieklīgu tweetu par to ka cilvēki kuri taisās iet taisīt lielos grautiņus ir tik atsaldēti ka nevares pat atrast Saeimu. ???
Šeit vienārši vairs nav runa par to kurš tic kovidam un kurš nē bet par to cik bezizmēra ir cilveku stulbums.

Es par šo savā ziņā priecājos no tāda skata,ka cilvēki parāda kādi viņi ir, kuri ir tiešam stulbi, es šajā kovida laikā esmu izdzēsusi ļoti daudz fb draugus un sapratusi,ka liela daļa manu radu ir pilnīgi neinformēti lauķi.
04.12.2020 19:41 |
 
Reitings 930
Reģ: 14.10.2017
Vīruss varbūt nav tik nāvejošs, bet cilveku stulbums gan ir tuvu tam.
Gribas telefonu izmest pa logu kad fb redzu kādu kas raksta aicinājumus uz kaut kādiem grautiņiem, protestiem un vēl sazin ko tikai jo "valdiba ierobežo cilveku brīvibu ar prasibu obligati nesāt maskas". Nemaz nerunājot par to nenormālo tiesisko nihilismu un "tiek parkāpta Satverme". Smiekls nāk. Arī es šodien twitterī redzeju smieklīgu tweetu par to ka cilvēki kuri taisās iet taisīt lielos grautiņus ir tik atsaldēti ka nevares pat atrast Saeimu. 😂😂😂
Šeit vienārši vairs nav runa par to kurš tic kovidam un kurš nē bet par to cik bezizmēra ir cilveku stulbums.
04.12.2020 19:37 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
Skatos, kas komentāru sekcijā darās - viss slikti, atkal neviens neapmierināts.

04.12.2020 19:33 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
blacke @ 04.12.2020 18:53
Cik jūs visas trīs labi pateicāt, parakstos zem katra vārda,
šorīt iesmēju par šo jociņu, thats funny because thats true

Valdība ir papildinājusi sarakstu ar precēm, ko būs iespējams iegādāties brīvdienās. Logu šķidrumus uc., lietas par kurām bļāva. Brīnišķīgi. Skatos, kas komentāru sekcijā darās - viss slikti, atkal neviens neapmierināts. Reāli, tizleņu sabiedrība.
04.12.2020 19:31 |
 
Reitings 870
Reģ: 27.07.2020
Valdība ir sabiedrības spogulis. Līdz ar to - jā, tā ir sabiedrības vaina.
04.12.2020 19:20 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits