Covid-19 un sejas maskas, tagad obligātas!

 
Autorizēts lietotājsEkspertsModerators
Reitings 170
Reģ: 15.04.2019
Sejas maskas plānotas obligātas arī veikalos, kultūras iestādēs un baznīcās! 👀
Raksts - https://dieviete.lv/zinas/sejas-maskas-planotas-obligatas-ari-veikalos-kulturas-iestades-un-baznicas/
Kādas sekas var būt nepareizi, valkājot aizsargmasku? 😨
Raksts - https://dieviete.lv/zinas/padomi/covid-19-kadas-sekas-var-but-nepareizi-valkajot-aizsargmasku-video/
13.10.2020 15:26 |
 
Patīk
Reitings 5042
Reģ: 17.04.2020
putns @ 02.11.2020 12:32

Tad jau tu esi pret kovida vakcīnām, vai ne?
Izcils piemērs tam, ka cilvēki redz tikai to, ko grib redzēt. Tur ir vienkārši uzrakstīti cipari, un nekāda vērtējuma par to, vai tie cipari ir labi vai slikti.
Pilnīgi pretrunīgi apgalvojumi.
Respektīvi, viss kā parasti... cilvēki ir sakūdīti, puse valsts panikā, brauc citiem virsū kādi viņi ir idioti, jo neģērbj maskas, bet spēja šo savu diršanos pamatot - ļoti vāja.
tiesi ta, tu esi izcils piemers tam, ka redz, ko grib redzet, pats Anderss Tegnels atzinis, ka parsavusi par stripu, neieviesot pavasari stingrakus noteikumus. Pie tam, kapec negribi redzet faktu, ka zviedriem, ja pasaka ieteikumu forma, tad vini to ari nedara. Tikai latvietim viss ir pie d... Zviedrija nav ieteicams apciemot radus un draugus, kas dzivo cita saimnieciba, vini to ari nedara-neapciemo vecvecakus. Tu pats negribi redzet acimredzmas lietas, ka Latvija ieteikums nestrada. Un es nekrutjiju informaciju, ka man butu izdevigak postulet manu viedokli, neviens Zviedrija neapstrid Covid bistamibu, tikai Latvijas Vova ir gudraks par visiem un peksni no kotlesu edaja kluvis par imunologu, virusologu, infektologu.
02.11.2020 13:48 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Kāds ir Tavs pamatojums par labu masku nenēsāšanai? Zviedrija? Sanāk, ka zini situāciju labāk par Zviedrijas epidemiologu, jo viņš apgalvo, ka spriest par situāciju (par vai pret masku nēsāšanu) ir daudz par agru

Tieši tāds ir mans pamatojums. Cilvēkiem vajag atslābt un visu laiku beigt visiem dirst virsū, cik viņi ir stulbi un aprobežoti, jo nenēsā maskas. Jo nav nekādu pierādījumu, ka -ilgtermiņā- (nevis īstermiņā) maskas ir labs risinājums.
Jūs taču negribētu lai kāda muļķa dēļ veikalā bez maskas slimsts un nomirst jūsu mamma vai vecmamma.

Neviens cilvēks citus speciāli neaplipina, līdz ar to tā nav viņa vaina. Visas sabiedrības ikdienas dzīve nav jāpakārto tiem cilvēkiem, kuriem ir smagas veselības problēmas. Zināms taču, ka lielākā daļa, kas mirst, ir ar veselības problēmām un jau lielā vecumā. Ierobežojumiem un arī dažādām palīdzības programmām (lai 80 gadus vecai vecmammai nav kovida uzliesmojuma laikā katru otro dienu jākāto uz veikalu) bija jābūt tieši šīm cilvēku grupām.
Tas cik ilgā ir imunitāte pret covid-19 nav izpētīts... Varbūt būs tā pat kā ar gripu, ka imunitāte veidojas uz gadu.
Tātad tagad tu vairs pati sev nepiekrīti, ka pret covidu imunitāte neveidojas... Vāks vienkārši.
Vēl runājot par to, kas iepriekšējās lapās tika minēts. Ka visi cilvēki tiek izspiegoti caur telefoniem, Facebook, Gmail utt. utt. Pirmkārt, visu laiku tiek izstrādāts ļoti daudz bezmaksas aplikāciju, kas darbojas backgroundā un dzēš ārā cepumus u.tml. cīnās pret spiegošanu. Ir aplikācijas, kas visur noņem reklāmas. Ir aplikācijas, kas Youtubē noņem 'recommended' sekcijas. Ir speciāli izstrādātas alternatīvas G-mailam. Par Facebook neizteikšos, man nav saprotams, kāpēc tas vēl joprojām vispār tiek lietots. Respektīvi, jūs ļoti labi zināt, ka jūs izspiego, un tad caur reklāmām/rekomendācijām manipulē ar jūsu rīcību, bet... jums ir pilnīgi vienalga un jūs par to vēl arī ierēcat? Un vēl izmantojat kā argumentu, ka re, es jau tagad ļauju visiem sevi izspiegot, lai gan varētu neļaut, tātad nevienam nav nekāda argumenta, kāpēc man ar sevi neļaut darīt arī X, Y un Z, jo tas vēl nav nemaz tik slikti kā spiegošana! Reizēm lasot šādus forumus tiešām atliek tikai brīnīties par cilvēku domu gājienu.
02.11.2020 13:47 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
putns, tad tu lasi ciparus, vai tomēr vērtējumus?
Un zini arī, ka nāve no covid pierakstīta tikai tad, ja cilvēkam nav nekādu citu saslimšanu? Pārējos gadījumos cilvēki mirst no esošu slimību komplikācijām, ko covids ir saasinājis.
Es gribu redzēt, lai cilvēki nebūtu tik bezatbildīgi un nedomātu tikai par sevi. Un arī apzinātos, ka viņu rīcība ietekmē ne tikai viņus pašus.
02.11.2020 13:36 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Tad jau tu esi pret kovida vakcīnām, vai ne?

Pirmkārt kāds sakar vakcīnām ar taviem apgalvojumiem par to ka Zviedrija viss ir labi un ka organisms veido imunitāti pret covid. Tas cik ilgā ir imunitāte pret covid-19 nav izpētīts, bet ir zināmi cilvēki kuri saslima gan aprīļa uzliesmojuma laikā gan tagad. Varbūt būs tā pat kā ar gripu, ka imunitāte veidojas uz gadu. Tāpēc kamēr vakcīna nav, kamēr nav izpētīts viss par vīrusu, kāda jēga spriest par vakcīnu. Un ievadot vakcīnu cilvēks to slimību neizslimo bet veido imunitāti citā ceļā... Bioloģijas stundas atceries kaut kaut mazliet,saistiba ar vakcīnām un imunitāti?
Viens ir skaidrs,ja es ar masku un 2 metriem varu pasargā kādu cilvēku kuriem ir vāja imunitāte un saslimt ar vīrusu ir lielāka iespēja nekā man, kāpēc to nedarīt? Jūs taču negribētu lai kāda muļķa dēļ veikalā bez maskas slimsts un nomirst jūsu mamma vai vecmamma. Tāpēc man nepatika tas ko darīja Zviedrijā. Viņi pameta zem riteņiem vecākos un vājākos cilvēkus.
02.11.2020 13:17 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Respektīvi, viss kā parasti... cilvēki ir sakūdīti, puse valsts panikā, brauc citiem virsū kādi viņi ir idioti, jo neģērbj maskas, bet spēja šo savu diršanos pamatot - ļoti vāja.

Kāds ir Tavs pamatojums par labu masku nenēsāšanai? Zviedrija? Sanāk, ka zini situāciju labāk par Zviedrijas epidemiologu, jo viņš apgalvo, ka spriest par situāciju (par vai pret masku nēsāšanu) ir daudz par agru, kā arī veikt salīdzināšanu, jo katra valsts šobrīd ir savā vīrusa izplatības fāzē, un arī Zviedrijā situācija var mainīties. Kā tas reiz jau notika, starpcitu.
02.11.2020 13:15 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Pret šo vīrusu imunitāte neveidojas. Cilvēki kuri vienreiz jau ir saslimuši var saslimt atkal...

Tad jau tu esi pret kovida vakcīnām, vai ne?
Reuters nedomā, ka Zviedrijai baigi labi iet:

Izcils piemērs tam, ka cilvēki redz tikai to, ko grib redzēt. Tur ir vienkārši uzrakstīti cipari, un nekāda vērtējuma par to, vai tie cipari ir labi vai slikti.
Par to, vai palīdzēja vai ne, varēsim spriest, kad vīrus būs “aršifrēts” ... Viens gan ir skaidrs - sliktāk nebus no masku valkāšanas

Pilnīgi pretrunīgi apgalvojumi.
Respektīvi, viss kā parasti... cilvēki ir sakūdīti, puse valsts panikā, brauc citiem virsū kādi viņi ir idioti, jo neģērbj maskas, bet spēja šo savu diršanos pamatot - ļoti vāja.
02.11.2020 12:32 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
02.11.2020 12:01 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Nesaprotu, ko var ņemties ar tām maskām! Ne pirmo reizi pasaules vēsturē cilvēkiem ir šāda rekomendācija dota, bet daļa uzvedas tā, itkā nez kas tiek lūgts, kaut kas nepieklājīgs un nenormāls.
Ir pavisam normāli pret nezināmu mums agresoru, šajā gadījumā, vēl neizpētītu vīrusu, cīnīties ar visiem mums zināmajiem veidiem. Ja ir kaut mazākā iespēja, ka maskas spēj ierobežot vīrusa izplatību, tad tā ir jāizmanto.
Par to, vai palīdzēja vai ne, varēsim spriest, kad vīrus būs “aršifrēts” un aiz muguras, nevis tagad, kad ar to jāiemācās cīnīties - nodarboties ar zīlēšanu, palīdzēs vai ne.
Viens gan ir skaidrs - sliktāk nebus no masku valkāšanas, var būt tikai labāk. Spītība gan neko labu nenes.
02.11.2020 11:55 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Tagad Zviedrijā jau ir imunitāte, vīrusa izplatība ir ierobežota dabiski,

Pret šo vīrusu imunitāte neveidojas. Cilvēki kuri vienreiz jau ir saslimuši var saslimt atkal...
02.11.2020 10:44 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Zviedrija tika ieviesti stingraki noteikumi, ieteikuma forma

Ieteikuma formā? Tie tad nav noteikumi. Un ''stingrāki'' uz tā fona, ka Zviedrijā agrāk vispār praktiski nekādu noteikumu nebija, ir tiešām praktiski nekas. Bet ok, stāsti, kādus tieši drakoniskus ''ieteikumus'' Zviedrija tagad ir ieviesusi?
Domāju, ka zviedri nav tādi muļķi, lai skrietu pakaļ visiem pārējiem ''veiksmes stāstiem'' Eiropā

Re oficiālā Zviedrijas kovid statistikas lapa: https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa Ko mēs redzam... augsts skaits jaunu infekciju, bet intensīvās terapijas un nāvju skaits ļoti (ļoti) zems salīdzinot ar to, kas bija pavasarī. Principā kovids Zviedrijā ir beidzies. Pārējā pasaulē ir sācies ''otrais'' vilnis, t.i., tas pats vilnis, kuram bija jābūt jau pavasarī, un tad būs ''trešais'' un ''ceturtais'' un velns viņu zina, cik vēl.
02.11.2020 10:34 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Katz, es saprotu. Bet man no rīta bērns bija kaprīzs, tagad kašķīgs garastāvoklis 😂
02.11.2020 10:13 |
 
Patīk
Reitings 5042
Reģ: 17.04.2020
putns @ 02.11.2020 09:51
Es arī masku nekad neesmu vilkusi. Ne sabiedriskajā (tur gan tikai reizes 5 gada laikā esmu bijusi), ne veikalos, ne kur citur man neko nesaka.
Pavasarī daudzi epidemiologi rakstīja - maskas, lockdowni utt. tikai atbīdīs Covid vilni uz rudeni. Tagad ir rudens un ir sācies tas pats vilnis, kam bija jābūt pavasarī. Tagad ar maskām un ierobežojumiem tas atkal tiks bīdīts tālāk nākotnē, un tas tā var turpināties gadiem. Jā, Zviedrijā bija daudz mirušo īsā laikā periodā, bet arī pārējās valstis to pašu ciparu savāks, tikai daudz ilgākā laika periodā, ar daudz vairāk un ilgākiem ierobežojumiem. Tagad Zviedrijā jau ir imunitāte, vīrusa izplatība ir ierobežota dabiski, un nāves no kovida ir ārkārtīgi zemas. Cerams, ka citas valstis no tā kaut ko iemācīsies.
Kadas mulkibas, pagajuso nedel Zviedrija tika ieviesti stingraki noteikumi, ieteikuma forma. Pasi Zviedru infektologs ir atzinis, ka ir bijusas daudz smagas kludas un pirms vini izlema so celu iet, paredzejusi bija miruso krietni mazaku skaitu. Salidzinajuma ar Norvegiju, ekonomika viniem ir divtik lielaks IKP kritums, kaut ari Norvegija ir loti atkariga no naftas cenas, ka zinams visas naftas valstis karo, ipasi, Krievija,kad marta nolaida viena svetdienas nakti vesturiski zemu naftas cenu un Norvegu krona kritas. Zviedriem si krize ta "situsi" pa ekonomiku, ka pedejos 40 gados neviena cita. Ka var Zviedriju saukt par labu piemeru? Tikai tapec, ka kads pateicis, ka vini dara citadak.
02.11.2020 10:12 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Ah, tas tā kā pret sienu, šamējie gudrāki un paši labi visu zina.
02.11.2020 10:08 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Jūs vispār saprotiet kāda jēga šim pasākumam? “Atbīdīt vilni”? Jēga ir nepieļaut medicīnas sistēmas pārslodzi. Lai tie, kam nepieciešama ārstešana stacionārā, var pie tās tikt. Nevis kā Krievijā cilvēki guļ slimnīcu gaiteņos, zāles un skābeklis visiem nepietik. Gribiet, lai jūsu mammai, omei vai tēvam pasaka, ka piedod, bet mums ir jaunāki cilvēki, kurus ārstēt? Viņiem lielākas iespējas izdzīvot 🤦‍♀️
02.11.2020 10:06 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Es arī masku nekad neesmu vilkusi. Ne sabiedriskajā (tur gan tikai reizes 5 gada laikā esmu bijusi), ne veikalos, ne kur citur man neko nesaka.
Pavasarī daudzi epidemiologi rakstīja - maskas, lockdowni utt. tikai atbīdīs Covid vilni uz rudeni. Tagad ir rudens un ir sācies tas pats vilnis, kam bija jābūt pavasarī. Tagad ar maskām un ierobežojumiem tas atkal tiks bīdīts tālāk nākotnē, un tas tā var turpināties gadiem. Jā, Zviedrijā bija daudz mirušo īsā laikā periodā, bet arī pārējās valstis to pašu ciparu savāks, tikai daudz ilgākā laika periodā, ar daudz vairāk un ilgākiem ierobežojumiem. Tagad Zviedrijā jau ir imunitāte, vīrusa izplatība ir ierobežota dabiski, un nāves no kovida ir ārkārtīgi zemas. Cerams, ka citas valstis no tā kaut ko iemācīsies.
02.11.2020 09:51 |
 
Reitings 67
Reģ: 04.03.2015
Minelūše @ 13.10.2020 20:16
Kā ir, tā ir. Ja jānēsā, tad nēsāšu, jo esmu likumpaklausīgs cilvēks. Nekāda prieka tajā, protams, nav un maska man sagādā vērā ņemamas neērtības, bet valdības noteiktos rīkojumus izpildīšu.

Pret briļļu aizsvīšanu varu ieteikt modes mākslinieces Baibas Ladigas dizainētās sejas maskas - https://baibaladiga.com/products/copy-of-mask-with-wire-and-pocket-1.
Pati pirku, jo man svarīgi, lai nenospiež ausis. Panēsājot istabā ar saulesbrillēm, tiešām neaizsvīst. Šai maskai ir gara 11 cm drāts, tā kā ļoti cieši pieguļ, galvenais saregulēt.
Pasūtīju klāt filtrus, bet, ieliekot maskas kabatiņā, tāda ļoti piepakota, neērta sajūta, ātri vien izņēmu.
Mīnuss tāds, ka diezgan cieši pieguļ arī mutei. Salīdzinoši daudz vieglāk elpot man ir ar klasisko KN95, jo tai konstrukcija tāda, ka liela vieta no mutes paliek brīva - https://www.elektrika.lv/lv/darba-apgerbs-un-aksesuari/darba-aizsardzibas-piederumi/sejas-maska-5-slanu-fpp2-kn95-kn95.
31.10.2020 21:52 |
 
10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
Sorry par kļūdām, rakstu no telefona un tad parasti ātri rakstot iezogas kļūdas un ja nepārlasa tad sanāk kā sanāk
20.10.2020 20:29 |
 
10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
Visus komentārus neizlasīju.
Pati masku velku, atbalstītu, ka to vajadzēri vilkt arī gripas epidēmijas laikā. Riebjas, ka cilvēki parasti veikalā bāžas virsū un vēl šķauda vai kelpo neliekot roku priekšā. Un vēl veči šņurkājās. Ja visi liktu maskas tas, domājams, samazinās saslimstību un man vienalga kāsu arī ar gribu negribu saslimt. Uz veikalu braucu reizi nedēļa, neredzu nekādu problēmu pastaigāt 30-40 min ar masku.
20.10.2020 20:23 |
 
Patīk
Reitings 5042
Reģ: 17.04.2020
Bet tomer pasam svarigi, lai citi ari ta doma 😂
20.10.2020 19:57 |
 
Patīk
Reitings 613
Reģ: 05.08.2020
Arvis Reiks @ 20.10.2020 18:58

Pilnībā bezsakarīgs komentārs, es izvēlos vai pīpēju zāli vai nē, tā ir mana izvēle nevis uzpiesta, tāpat es izvēlos nevilkt masku, tieši tik vienkārši, bet redzot ka tu viena posta saliec 100 emoji zīmes, liecina par 13 gadīgu meiteni!
tu kaadreiz esi skaidraa??
20.10.2020 19:18 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits