Mentālā veselība

 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Nav joka lieta. Eju pie psihiatra un dzeru zāles/antidepresantus. Strādāju regulāri ar psiholoģi.
Neprasu padomu. Bet būtu forši paklausīties citus stāstus par depresijas skatītājiem un atlabšanas procesu.
Tikko nomocījos ar panikas lēkmi.
Vien tikai tāpēc, ka izgāju ārā no mājas un ieraudzīju skaistu sievieti ar gariem blondiem matiem. Tā kā nav ko tagad darīt, izdomāju padalīties.
Ķermenī iestājās fight or flight, karstuma viļņi, krūškurvis paliek kā vilciens pāri pārbraucis, aizspiedies.
Pirms tam panikas lēkmes bija no extra liela stresa kādas momentā. Kad nevar elpu ievilkt, smoku nost ka seja zila sāk palikt
Viss vien tikai tāpēc ka esmu neglītākais cilvēks visā šajā Visumā. Un tā tiešām ir.
Nesaprotu, kā tā var būt, ka ieraugi citu sievieti uz ielas un gribās aiziet nošauties. Garīgais zem nulles. Atgādināja kāda pretekle esmu, skaisti blondi mati, a man pixie..
Pirms tam biju neitrālajā garīgajā, atlika tik no mājas iziet ārā.
Kad vienreiz tas viss beigsies...knapi eju no mājas ārā, lai vismaz līdz veikalam aizietu un uz darbu -) mājā.
Dzīve neļauj izolēties. Naudu vajag. Uz darbu jāiet. Kredīts jāmaksā. Ja varētu tā, tad es vispār dzīvotu mežā viena pati un nekad ārā nelīstu. Izolētos no sabiedrības pavisam.
Aij glupības sāku jau runāt.
Lai ko es darītu, es vienmēr būšu neglītākais cilvēks pasaulē. matus krāsot, likt meikapu, nēsāat papēžus vai iet uz plastisko...no tā vnk nav jēgas.
Droši vien jau mans dzīvesbiedrs paskatās uz kādu dāmu un noteikti aizmirst par mani vispār. To es varu sajust.
Rant over
27.09.2020 16:15 |
 
Reitings 352
Reģ: 03.05.2019
Tweek ja Tu esi neglītākais cilvēks tad ko lai saka cilvēki kam vispār nav ne sejas, ne matu? Vai Tev ir ādas slimība? Tāda ka ka izskaties kā apdegusi? Psoriāze? Vai Tev matu vietā ir šķidras pāris šķipsnas? Vai Tev kāds ir ielējis sejā skābi? Vai esi cietusi ugunsgrēkā un 90% tavas ādas ir rētaudi? Vai tev ir paralīze? Vai tomēr kustas viss ķermenis. Vai tu redzi vai tava redze ir tāda ka esi gandrīz akla? Kā ar dzirdi? Vai tev nepieciešami implanti vai dzirdes aparāts lai dzirdētu? Ja nē... Jopcik par ko tu runā??? Aizsien sev acis ar lakatu uz nedēļu un tad padzīvo. Ieliec ausis aizbāžņus un tāda aizej uz darbu. Iedomājies ka tev nav piemēram rokas. Ko tu darīsi? Atvainojos ja tev ir kaut kāda fiziska kaite kas samazina tavu dzīves kvalitāti. Bet ja nav, tad turpini terapiju. Vai aizej kā brīvprātīga palīdzēt invalīdiem. Izej apmācības un piesakies par invalīda asistentu. Saprotu ka tas ka citiem ir vēl grūtāk nekā nepalīdz. Protams ka nē, jo ja tas nav piedzīvots, redzēts, kā tad zināt kā jūtas sieviete kurai sejas vietā rētas. Kā jūtas cilvēks pēc triekas nespējot pakustēties. Nezinu kāda ir Tava fiziskā veselība, bet ja Tev viss kārtībā un sākas panika jo ieraudzīji sievieti kā no žurnāla vāka. Tad sāc strādāt par brīvprātīgo, satiec cilvēkus kuriem tiešām ir grūti, un tad pasēdi un padomā. Vai Tev tiešām ir grūti?
27.09.2020 18:31 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 3681
Reģ: 31.10.2010
Ja tu tiešām neglītākais cilvēks pasaulē, tev visdrīzāk nemaz nebūtu attiecību. Ja reiz tev ir dzīvesbiedrs, tas norāda, ka ir vismaz viens cilvēks, kam tu patīc, citādi viņš netērētu savu laiku, esot kopā ar kādu, kas viņu neinteresē.
Ja gari mati patīk labāk kā īsi, kas liedz tos ataudzēt?
Es arī neesmu nekāda dižā skaistule. Bērnībā biju glīts bērns, bet augot kaut kas notika un viss smukums tutū. Arī reizēm izjūtu pašvērtējuma trūkumu, kas redzu sievietes, kas skaistākas par mani. Bet nu kāda esmu nākusi pasaulē, tāda esmu, ko tur daudz iesākt.
Un brīžos, kad uznāk skumjas, es sev atgādinu, ka mana dzīve ir daudz labāka kā citiem ļaudīm, jo man varbūt nav filmzvaigznes izskats, toties ir abas rokas, kājas, spēju patstāvīgi kustēties, skaidri domāt, pati parūpēties par sevi, utt. Tās ir lietas, ko lielākā daļa cilvēku uzskata par pašsaprotamām, bet īstenībā tā ir milzīga dāvana.
27.09.2020 18:16 |
 
Reitings 75
Reģ: 03.01.2018
Pilnīgi tevi saprotu , ja nevajadzētu iet uz darbu es arī no mājās nelīstu😄 arī tā saucamā depresija , bet mēginu ar to tikt galā. Ja vajag ar kādu parunāties , tad droši pm man :)
27.09.2020 17:22 |
 
Reitings 7
Reģ: 27.09.2020
Tu esi superīga, tikai pati to neredzi.
Es zinu kas ir depresija, panikas lēkmes, pagātnes traumas, tas nav nekas svešs.
Es varu derēt, ka Tev ir super forša personība, esi skaista - tikai Tev to nav, kas atgādina.
Ja gribi izkratīt sirsniņu, droši pm. Kaut arī neesam pazīstamas es reāli jūtu to, ko Tu, zinot kā tas ir.
Tu esi un būsi gana laba, Tu esi skaista un Tu esi superīga!
27.09.2020 16:19 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits