Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pašgatavota pavlovas kūciņa

 
Reitings 105
Reģ: 24.06.2020
Sveikas!
Tad nu Pavlovas vienmēr bijušas man mīļākais našķis un pirms kāds laika izdomāju pati pamēģināt uzcept. Atradu recepti, kur Sastāvdaļas ka visās receptes, bet etiķa vieta citronu sula. Pamēģināju. Olu baltumi ar cukuru, kartupeļu cieti un to ēdamkaroti citronu sulas vispār neputojās.
Tad bija mēģinājums nr2 no našķoties Zane receptēm, šoreiz liekot etiķi un visu pec receptes. Izlasīju tips and Tricks, ka vajag šķipsniņu sāls, jo tas labā putosies. Putojās. Nopriecājos. Pēc 20 min intensīvas putosanas masa pašķidra, jau grūti masu putot bija(man ir rokas elektriskais mikseris) un atmetu ar roku. Masu vajag stingru, tā lai var uz cepampapīrs uzklāt un neizplūst, bet man nesanak.
Nesaprotu kāpēc, kult ilgāk? Jau tā roka sāp :D vai olas vajag tikko svaigas, nevis pirms paris nedelam nopirktas(lai gan saubos, ka sis pie vainas)
Nu nesanak man ta bezē pamatne, lai gan viss bija rūpīgi sekojot receptei.
Varbūt kāda va r iemest linku pavlovas receptei, ko pati gatavoja un sanāca vai var uzrakstīt kā jūs taisat bezē pamatni
09.08.2020 15:41 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
olu baltumos nedrīkst būt dzeltenums.

Šis apgalvojums palicis no rokas putojamo laikiem, jo mūsdienu elektriskajiem mikseriem neliels dzeltenuma piejaukums baltumos nav traģēdija, saputojas tāpat. Vismaz man nekad nav gadījies, ka dzeltenuma kriksis traucētu (tfu, tfu, tfu).
Vienīgais (nezinu, kā darīts) nekad neputoju visu kopā uzreiz - sāku baltumu (ar šķipsnu sāls), tad pakāpeniski cukuru, un beigās kartupeļu miltus.
12.08.2020 16:56 |
 
Reitings 7
Reģ: 15.10.2013
Sveika, ikdienā arī cepu pavlovas, ja cukuru pievienosi uzreiz, tad slikti putosies, visu vajag pakāpeniski pievienot un pa bišķītim. Gatavoju pēc šādas receptes : 180 g Olu baltums, 300 g cukurs, 1 tējk. ābolu etiķis, 1 ēdamk. kukurūzas milti.
Cepeškrāsni uzsildu uz 160 grādiem. Olas baltumu putoju, pakāpeniski pievienoju cukuru, uz beigām miltus un etiķi. Tad lieku visu uz plāts, cepeškrāsni noregulēju uz 120 grādiem, cepu 30 min. Pēc tām 30 min noregulēju uz 105 grādiem un cepu stundu. ? Pavlovas sanāk lieliskas.
11.08.2020 00:25 |
 
Reitings 131
Reģ: 06.10.2012
Sveika, es darba taisu sadas Pavlovas -
250g olas baltums
500g cukurs
2 tejkarotes kartupelu ciete
Atvainojos,ka nav garumzimes.
Taisiju ar olu baltumiem kas ir tikko no ledusskapja iznemti.
(esmu dzirdejusi, ka istabas temperatura ir svariga, bet neredzu atskiribu.
Drosi vien jau zini, ka baltuma nedrikst but ne mazakais dzeltenums
ieksa, tad ari gruti saputot.Un blodu, kuru izmanto, jabut tirai un sausai.
Vispirms iesledzu cepeskrasni uz 130'C gradiem.
Lieku baltumus bloda, mikseri uz lielu atrumu, kas pats stav, lai nav jatura,jo ka pati teici, masa klust smaga un vajag stingru vinu.
Kad sak veidoties ''nospiedums'' baltuma no miksera, tad leni un pa dalam beru ieksa cukuru.
Pec kadam 5 minutem ieberu cieti un
pec vel apmeram 5 minutem, kad ir pufiga un stingra,ir gatavs.
Uzspiezu uz cepespannas un pa taisno ieksa krasni.
Cepu 1 stundu 130'C.
Nekadu citronu vai sali neesmu izmantojusi.
Lai veicas!
10.08.2020 10:32 |
 
Reitings 920
Reģ: 25.09.2017
Vēl nesen taisīju pēc Našķoties mazās pavlovas receptes un sanāca perfekti!
Bet ir gadījies, ka neputojas olu baltumi, jo... nezinu, kāpēc.? Tad nopērku citas olas un problēma atrisinās?
10.08.2020 09:04 |
 
Patīk
Reitings 1739
Reģ: 24.05.2019
Olām jābūt ne pašām svaigākajām un obligāti istabas temperatūrā. Putošanas aprīkojumam jābūt pilnībā attīrītam no taukiem un olu baltumos nedrīkst būt dzeltenums. Veiksmi!
09.08.2020 20:31 |
 
10 gadi
Reitings 1746
Reģ: 18.11.2009
es neesmu taisījusi 2x pēc vienas un tās pašas receptes, bet vienmēr viss ok.. varbūt ar elektrisko mikseri tev būtu savādāk
09.08.2020 19:53 |
 
Reitings 10
Reģ: 08.03.2015
Nesen arī taisīju pēc našķoties zanes receptes un arī nesanāca stingra masa :/
09.08.2020 19:46 |
 
Reitings 105
Reģ: 24.06.2020
sugаr @ 09.08.2020 16:36
Kur tad Zanei rakstīts, ka 20 min jāputo? Pa 20 min skaidrs, ka olbaltumi pārputoti.

Par to es nestrīdos - laiku un tas nav nekur rakstīts. Es saku, es izmantoju recepti, pildīju tos soļus un putoju ilgāk un pat putojot 20 min man nesaputojās stingrā masā, līdz ar to nacas nevis likt uz cepampapīra, bet liet keksinu formiņas, kur attiecigi cepjot 120 grādos veselu stundu iekšā bija tapat šķidrs.
09.08.2020 17:12 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es taisīju pavlovu un macarons pirms laiciņa, tāpēc precīzu laiku nepateikšu, bet noteikti līdz 10 min jāputo.
09.08.2020 16:41 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Kur tad Zanei rakstīts, ka 20 min jāputo? Pa 20 min skaidrs, ka olbaltumi pārputoti.
09.08.2020 16:36 |
 
Reitings 105
Reģ: 24.06.2020
Tfu, pirms paris dienam(2-3) nopirktas olas izmantoju :D, ne nedelam
09.08.2020 15:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits