Matu tēma

 
Reitings 775
Reģ: 30.09.2019
Šādas tēmas protams ir neskaitāmas , bet vēlētos visu apkopot vienā. Kā jūs rūpējaties pr saviem matiem?
Uz kādam procedūrām ejat? Lietojat vitamīnus? Kādus šampūnus? Visu ko vien varat ieteikt veselīgiem matiem. ??‍♀️
Pati eju tagad Perfektil kursu, skatīšos kā būs. Zinu, ka Pantagor arī esot labs, ja Perfektil vairs ne iedarbosies , lietošu tos.
Esmu bijusi uz keratinu, it kā līdz sim patīk. Matus neberzēmu skapjus dvielī, mazgāju remdenā ūdeni pēc iespējas retāk. Matus krāsoju tikai saknēs kā arī cenšos netaisnot.
Ta tad ko vēl variet ieteik ? ?
06.08.2020 18:12 |
 
Reitings 178
Reģ: 16.10.2016
Man ar matiem vienmēr bijis problemātiski. Naturāli viņi man ir lokaini, skaisti princešu lokaini, bet nu jau tikai tad, kad mati samirkst lietū. Pēc dušas tā nav, laikam tāpēc, ka esmu likusi keratīnu un regulāri krāsoju, līdz ar ko lokas ir pazudušas, ikdienā tikai tādi maigi viļņi. Netaisnoju, nefēnoju. Pilnīgi dabīgi apejos, astes vai copes netaisu gandrīz vispār, bet ne tāpēc, lai sargātu, bet vienkārši esmu pieradusi staigāt tik ar izlaistiem matiem, pa reizei arī uzpinot bizi/bizes. Nekad savus matus neesmu izaudzējusi garākus par vietu, kur beidzas lāpstiņas. Tad, kad ap 16 gadiem bija stipro matu posms (krāsoju brūnus), mati auga ļoti biezi un veselīgi (kaut gan tāpat izskatījas neveselīgi, jo vienkārši pūkaini), pati pat neatceros kāpēc. Iespējams tāpēc, ka tad ejot vidusskolā, stress salīdzinot ar tagadējo dzīvi, bija ļoti maz un bieži uz nakti pinu bizes. Šobrīd mani mati ir ļoti pūkaini un diezgan plāni, jo esmu atnākusi atpakaļ pie blondo matu krāsu un šķiet, ka mani mati šo krāsu uzsūcot paliek tikai sliktāki, nepieņem. Itkā situācija nav baigi slikta, bet nu tagad par cik esmu sapratusi, ka gaišā krāsa ir mana, sākšu palietot vitamīnus, maskas, biežāk un kvalitatīvāk rūpēties utt. Pagaidām varu padalīties ar savu atradumu, esmu atradusi savu ideālo šampūnu - zila Nivea firmas pudele (Nivea šampūni un balzāmi laikam visi ir zilā pudelē) virsū ar "Ph" burtiem, sīkāk neatceros. Pēc pilnīgi neviena cita šampūna un balzāma mani mati nav bijuši tik mīksti un tīrīgi, kā pēc šo, pieņemu, kas tas dēļ to PH līmeni. Tiešām, tiešām iesaku. Protams, ne visiem tā var būt, bet maniem matiem šis konkrētais šampūns ir zelts.
07.08.2020 10:16 |
 
Reitings 36
Reģ: 27.07.2020
Mans matu stāsts ir ļooooti garš! 16 gv. (Ak Dies’ pirms 16 gadiem), kad mācījos skolā, mamma atļāva nokrāsot SARKANUS matus ( pēc dabas man ir gaiši latvijas pelēkie). Tā nu no 16 gadu vecuma izmēģināju visas krāsas, pēc tam bija pat pilnīgi platīna blondi, tad brūni, ogles melni, līdz beidzot pirms ~5 gadiem man tas bija smagi apnicis- visu laiku būt atkarīgam no krāsām vai friziera. Izdomāju no balinātām šķipsnām ataudzēt savus dabīgos. Grūtniecības laikā vispār nebija ne mazākā ideja kko krāsot. Un tad mati sāka augt! Atauga dabīgie mati 100%. Šobrīd mati ir līdz lāpstiņām ar pāris highlight šķipsnām, biezi, gali veseli, galvas āda arī.
Ko es ar to gribēju teikt? Matiem ļaut atpūsties!
Grūtniecības laikā (nežēlīgi karstajā 2018.g. Vasarā) matus mazgāju 1 reizi nedēļā, jo nebija ne spēja ne vēlmes. Tad arī viņi uzkrāja savu spēku.
Šobrīd mazgāju 2 reizes nedēļā, ik pēc pusgada dzeru kompleksos vitamīnus sievietēm, pēc mazgāšanas ļauju izžūt dabīgi, 1 reizi no 10 izmantoju taisnotāju vai lokšķēres.
07.08.2020 09:59 |
 
Reitings 10620
Reģ: 18.08.2014
Es dzeru uztura bagātinātāja kompleksu, kas domāts matu, ādas, nagu stāvokļa uzlabošanai. Neko konkrētu, pamēģinu katru reizi jaunus. Šobrīd jau otro menesi lietoju DiasBeauty.
Laikam reizi astoņos mēnešos matus notonēju ar ISANA matu tonēšanas līdzekli, kas darbojas vairāk kā balzāms, mati ir maigi, paklausīgi un kad krāsa izmazgājas, matu gali nav nolūzuši vai sausi.
Fēnu izmantoju ļoti reti, mazgāju gan katru dienu, ja vien nedzīvojos pa mājām.
07.08.2020 08:57 |
 
Reitings 5
Reģ: 06.08.2020
Effluvium vitamini un d.s.d serija matiem, padargi bet rezultati garanteti
07.08.2020 07:13 |
 
10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011
Nezinu vai tas kaut ko man ir devis , bet jau pāris gadus lietoju šampūnus , kuri ir paraben free . Kātus nekrāsoju , taisnoju gan , taču mati neizskatījās neko labāki arī periodā , kad matus netaisnoju praktiski vispār ( vairāk kā 1,6 gadus). Neteiksim ka mati ir super veselīgi , taču nav arī galīgi sabojāti vai sausi - mana problēma ir lūstoši matu gali. Šad tad nopērku kādu matu masku , mazajos iepakojumos , pēc tam mati vienmēr tādi patīkami zīdaini
06.08.2020 20:48 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits