Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Darbs Hesburger, atsauksmes

 
Reitings 3
Reģ: 04.08.2020
Labdien!
Kāda no jums ir strādājusi Hesburger? Vēlētos palasīt citu cilvēku pieredzi.
Sāku strādāt pirms diviem mēnešiem un rūgti nožēloju savu izvēli, esmu cita darba meklējumos, ar standarta darba laiku, jo ļoti maisa dzīvi tas, ka vienmēr bāž nedēļas nogalēs maiņas, nekur netieku, neko nevaru ieplānot, grafiks tāds nekāds. Pieteicos, jo reklāmā rakstīts, ka elastīgs darba laiks. Haha.
Man pagaidām vēl neiet tik ātri, kā citām darbiniecēm, taču ātrāk ir gan, kā bija pašā sākumā. :) Pretī nerunāju, esmu klusa, jo darba vieta nav vieta, kur vārstīt savu muti. Taču vienalga, lai vai kā censtos, lai vai cik ātri kustētos, vienmēr ir par lēnu, vienmēr kaut kur piesienas, tas tāāā kaitina! Piemēram, jātaisa čupa ar pasūtījumiem, gadās aizmirst aizpildīt kādu trauku ar sastāvdaļām. Piesienas. Uzpildu trauku ar sastāvdaļām? Aizkavējas pasūtījums, piesienas. Kā es varu uzturēt virtuvi spīdoši tīru, ja pie kases ir 3 darbinieki, rinda ar cilvēkiem un es viena virtuvē? Vai piemēram, 4 kasē, 2 virtuvē, vēl lielāka rinda ar cilvēkiem? Ja atkal kaut ko uztīru, llai tīrāka virtuve, aizkavējas pasūtījums, atkal piesienas. Pēc 8-9 stundām šeit es jūtos vairāk izmocīta, nekā, kad strādāju, mazgājot traukus 16-19 stundas.
Domāju, ka problēma ir tajā, ka pietrūkst darbinieku, nu nav normāli tas, ka vienam/diviem pa virtuvi jāplosās, kamēr pie kases pa 4 un kaudze ar cilvēkiem.
Man patīk vienveidīgs, monotons darbs un ir problēmas ar multitasking. Kad strādāju par trauku mazgātāju, mani pat uzslavēja par ātrumu. Man patika mazgāt traukus un bija ātri man viss. Šeit nekad un nekas nav gana labi, gaidu, kad tikšu ātrāk prom.
04.08.2020 10:27 |
 
Reitings 331
Reģ: 15.11.2019
Kā izglītotam,inteliģentam cilvēkam
var ienākt prātā pajautāt vai nav kauns par savu darbu!?
Skumji. Šādi veiksmīgi un gudri cilvēki nerunā. Acīmredzot paši jūtās kā neveiksminieki dzīvē un vienīgais veids ar ko paspīdēt ir paspriedelēt par “apkalpojošo personālu”.
Lūk, par šādiem cilvēkiem ir jākaunās ?
07.08.2020 21:53 |
 
Reitings 289
Reģ: 14.08.2017
Piekūns @ 07.08.2020 07:59

Nē, neticu gan.
Elite neizzudīs, bet process ir ciklisks.
Nevēlos diskutēt, kura grupa ir vērtīgāka un kura nē (jo fundamentāli abas ir līdzvērtīgas). Tomēr necensties tiekties uz labākiem apstākļiem ir pret manu personīgo morāli.

Es piekrītu, ka nav jēgas diskutēt par kādas cilvēku grupas svarīgumu vai pārākumu. Katrā ir likumsakarības un izņēmumi, un galu galā viss ir atkarīgs no skatupunkta un tā, kā tas ietekmē katru indivīdu.
Tieši tāpat es saprotu, ka katram cilvēkam tiekšanās pēc labākiem apstākļiem nozīmē kaut ko citu. Būšu nepopulāra, jo mūsdienās ir izplatīts uzskats, ka cilvēks ir kaut ko vērts tikai tad, ja viņš cenšas izkāpt no komforta zonas un tādā veidā sasniegt kaut ko dzīvē. Ja runāju par sevi, tad es bez nepārtrauktas attīstības un labāko, efektīvāko risinājumu meklēšanas nevarētu dzīvot, tas vnk ir asinīs. Tomēr tas attiecas uz manu profesionālo dzīvi, ja runājam par manām personīgajām vajadzībām, tad tās ir ļoti pieticīgas. Bet es arī saprotu, ka apkārt ir cilvēki, kam ir tieši otrādāk, kam dzīves pamatesence ir mājīga ģimenes ligzdiņa vai, piemēram, darbs, kas nes gandarījumu, kaut arī tas būtu monotons un bez stresa. Mums nav tiesību cita cilvēka vietā izlemt, kas viņam ir labākais dzīvē.
07.08.2020 21:22 |
 
Reitings 870
Reģ: 27.07.2020
Eksperte @ 07.08.2020 13:51

Tie izteiksmes standarti noder tieši piecās vietās. ?
Un nē, neesmu konservatīva. Citādi Bulta sen jau būtu dabujis pa kaklu. ?

Man nav ne jausmas, kas tās par piecām vietām. Viss ko gribēju pateikt ir tas, ka viņš nepateica neko sarežģītu, kur nu vēl ar detalizētu, sarežģītu zinātnisku izskaidrojumu.
Principā paudu lieku komentāru no savas puses.
07.08.2020 17:38 |
 
Reitings 870
Reģ: 27.07.2020
ietekmele @ 07.08.2020 15:44
Sorry, Eksperte, liecies forša meitene ar savu viedokli, bet man te nedaudz jāpiekrīt iepriekšminētajam, ka akadēmiskā izglītība tomēr kaut ko nozīmē, jo baigi krīt acīs Tavas nepareizi uzrakstītās frāzes (tikkai, alkahols u.c.). Kaut kādā ziņā arī ticu, ka tā izglītība noteikti nav visa pamats un arī bez tās var izsisties, taču tikpat ļoti arī krīt acīs neprecīza pareizrakstība, kas pierāda, ka cilvēks tiešām nav izglītojies tālāk par pamatskolu/vidusskolu. Tūlīt kāds man pārmetīs, ka neesam latviešu valodas stundā. :)
No hard feelings. Tas nebija domāts kā apvainojums, vienkārši fakta konstatēšana. Un vai apkalpojošajā sfērā strādāt ir dzīves mērķis? Arī nezinu. Cik tālu prāts ļauj aizdomāties, tik daudz arī katrs darām.

1. Tavam tekstam arī var piesieties. Valodu jaukšana kopā, barbarismi un žargonismi, kas attiecīgi arī var par šo to liecināt.
2. Cik atceros, šo vārdu pareizrakstību mācīja jau pamatskolā. Vēlākais vidusskolā. Līdz ar to pareizi rakstīt spēj jebkurš, kurš ir puslīdz labi nokārtojis vidusskolas latviešu valodas eksāmenu.
3. Pareizrakstības nozīmei dažādās jomās tiek piešķirta dažāda vērtība. Tehnisko nozaru cilvēkiem tā ir mazāk svarīga, kā, piemēram, cilvēkam, kas darbojas kultūras jomā.
4. Cilvēku domāšanas principi ir atšķirīgi. Līdz ar to noteikti cilvēki pat neapzinoties pieļaus šāda veida kļūdas. Bet tas nenozīmē, ka viņu inteliģences un/vai izglītības līmenis ir iepalicis.
07.08.2020 17:34 |
 
Reitings 92
Reģ: 26.03.2020
Runājot par apkalpojošo sfēru- pamatā visu savus darba gadus(~4g.) esmu tādā darbojusies par spīti tam, ka nesimpatizē darbs ar cilvēkiem un liela daļa cilvēku paši par sevi. Iekšēji tas, protams, brīžiem grauj, taču apzinos, ka drīz tas beigsies un tikšu tur, kur vienmēr esmu sapņojusi tikt. Iespējams kādā kādā momentā arī tur varēs atrast apkalpojošas sfēras nianses, darbošanos zem kāda augstāk stāvoša, taču tā būs lieta, kura man sagādā baudījumu, ar kuru es lepošos.
Jā, katrs darbs ir cienījams, taču man personīgi bija kauns stāstīt, ka strādāju par viesmīli, par pārdevēju. Iespējams tā arī būtu sačakarējusi savu dzīvi, taču pareizie cilvēki un pareizās domas uzveda uz ceļa.
Vēlētos piebilst, ka esmu augusi ģimenē, kurā mātei nācās strādāt fizisku darbu,lai vai viņa bija inteligenta sieviete, taču viņa nevienā brīdī nebeidza man atkārtot, ka, lai nepieļauju viņas kļūdas, lai tiecos pēc labākā. Bērnība, tajā piedzīvotais lielu lomu spēlē personības tālākā izaugsmē, ne vienmēr izdodas izrauties no bedres un, ja esi to izdarījis, nenokļūt tajā atpakaļ, bet ja tas izdodas, tas ir tikai apsveicami.
07.08.2020 17:32 |
 
Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
ietekmele @ 07.08.2020 15:44
Sorry, Eksperte, liecies forša meitene ar savu viedokli, bet man te nedaudz jāpiekrīt iepriekšminētajam, ka akadēmiskā izglītība tomēr kaut ko nozīmē, jo baigi krīt acīs Tavas nepareizi uzrakstītās frāzes (tikkai, alkahols u.c.). Kaut kādā ziņā arī ticu, ka tā izglītība noteikti nav visa pamats un arī bez tās var izsisties, taču tikpat ļoti arī krīt acīs neprecīza pareizrakstība, kas pierāda, ka cilvēks tiešām nav izglītojies tālāk par pamatskolu/vidusskolu. Tūlīt kāds man pārmetīs, ka neesam latviešu valodas stundā. :)
No hard feelings. Tas nebija domāts kā apvainojums, vienkārši fakta konstatēšana. Un vai apkalpojošajā sfērā strādāt ir dzīves mērķis? Arī nezinu. Cik tālu prāts ļauj aizdomāties, tik daudz arī katrs darām.

Paldies par komplimentiem un acīgumu. Jāatzīst, ka ir nianses arī man, kuras vajadzētu uzlabot rakstībā. Nu, kā jau jebkuram.
Apkalpojošā sfēra nav mana mūža sfēra. Taču es skaidri redzu vīziju, kāpēc es daru to ko daru, cik ilgi grasos šajā virzienā stādāt un ko darīšu pēc tam. Un tas, manuprāt, ir pats galvenais. Nevis tas, ko tu dari, bet tas, kāpēc tu to dari. ?
07.08.2020 17:17 |
 
Reitings 437
Reģ: 10.11.2019
parunasimparlaiku @ 07.08.2020 00:39
Cilvēku sabiedrība ir kā vilku bars. Ir vadošie un pakļāvīgie. Sevišķi starp tēviņiem, bet arī mātītēm ir katrai sava vieta. Jau bērnībā mēs apzināmies, vai esam "strādnieku" vai arī "elitārās" ģimenes pēcteči. Sabiedrība spēj funkcionēt tika8 tij ilgi, līdz kamēr katrs apzinās, kas viņš ir. Kādreiz bija vieglāk norīt to sajūtu, ka esi nekas, jo bija reliģija un "Dievs katram ierādījis vietu", šodien jāsaskaras ar brutālo realitāti, kas noved pie depresijas, neirozes. Elites modelis ir pareizais pasaules, jo saskan ar mūsu antīkajām smadzenēm. Tās daļas, kas to nosaka, mums ir kopīgas pat ar rāpuļiem (limbiskā sistēma).

Tieši tā. Tāpēc šajā forumā Tu esi teorētiķis glāzē mīzējs ;)
07.08.2020 15:59 |
 
Reitings 588
Reģ: 22.06.2020
GhostGG @ 07.08.2020 15:38

Es gan nepiekritīšu. Nu nav tā, ka piedzimstot tev ir "uzspiests zīmogs" uz pieres, kas tu būsi un kas nē. Jebkurš var dzīvē labi izsisties, ja ir pareizā pieejam tai lietai. Nu nedzīvojam mēs vairs tajā laikā, kad klases dalīja piedzimstot pareizā, vai nepareizā ģimenē. Man ir daudz piemēru, kur cilvēki ir nākuši no ļoti nabadzīgām ģimenēm, un dzīvē ir daudz sasnieguši, bez vecāku palīdzības, jo gluži vienkārši, vecāki nemaz nevarēja palīdzēt, jo nekā nebija. Turklāt, nedomāju, ka kāds vispār apzinās kaut ko bērnībā un aizdomājas par šādām lietām, protams, ir izņēmumi. Nevajag arī aizmirst, ka vairums cilvēkiem domāšana, raksturs un vērtības pieaugos tomēr stipri izmainās. Tāpēc tavas apgalvojums ir pilnīgi aplams. Protams, ja mēs te vispār runājam par sapratāta robežām, nevis par pasaules 1% eliti. Ja runājam par top 1%, tad es pat nezinu vai šai sarunai ir kaut kāda jēga, tad jau sanāk, ka mēs visi esam "strādnieku klase".
Es nevaru atrast atsauci, bet tikai 2% no zemā slāņā ASV iekļūst upper middle vai biezo slāni. Jā, līdz viduvējībai var tikt. Bet parasti tas iet pa ģimenes līnijām. Jo IQ, paškontrole (piespiest sevi mācīties) arī ir lielākoties iedzimtas lietas.
07.08.2020 15:45 |
 
Reitings 204
Reģ: 21.03.2020
Sorry, Eksperte, liecies forša meitene ar savu viedokli, bet man te nedaudz jāpiekrīt iepriekšminētajam, ka akadēmiskā izglītība tomēr kaut ko nozīmē, jo baigi krīt acīs Tavas nepareizi uzrakstītās frāzes (tikkai, alkahols u.c.). Kaut kādā ziņā arī ticu, ka tā izglītība noteikti nav visa pamats un arī bez tās var izsisties, taču tikpat ļoti arī krīt acīs neprecīza pareizrakstība, kas pierāda, ka cilvēks tiešām nav izglītojies tālāk par pamatskolu/vidusskolu. Tūlīt kāds man pārmetīs, ka neesam latviešu valodas stundā. :)
No hard feelings. Tas nebija domāts kā apvainojums, vienkārši fakta konstatēšana. Un vai apkalpojošajā sfērā strādāt ir dzīves mērķis? Arī nezinu. Cik tālu prāts ļauj aizdomāties, tik daudz arī katrs darām.
07.08.2020 15:44 |
 
Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Jau bērnībā mēs apzināmies, vai esam "strādnieku" vai arī "elitārās" ģimenes pēcteči. Sabiedrība spēj funkcionēt tika8 tij ilgi, līdz kamēr katrs apzinās, kas viņš ir.

Es gan nepiekritīšu. Nu nav tā, ka piedzimstot tev ir "uzspiests zīmogs" uz pieres, kas tu būsi un kas nē. Jebkurš var dzīvē labi izsisties, ja ir pareizā pieejam tai lietai. Nu nedzīvojam mēs vairs tajā laikā, kad klases dalīja piedzimstot pareizā, vai nepareizā ģimenē. Man ir daudz piemēru, kur cilvēki ir nākuši no ļoti nabadzīgām ģimenēm, un dzīvē ir daudz sasnieguši, bez vecāku palīdzības, jo gluži vienkārši, vecāki nemaz nevarēja palīdzēt, jo nekā nebija. Turklāt, nedomāju, ka kāds vispār apzinās kaut ko bērnībā un aizdomājas par šādām lietām, protams, ir izņēmumi. Nevajag arī aizmirst, ka vairums cilvēkiem domāšana, raksturs un vērtības pieaugos tomēr stipri izmainās. Tāpēc tavas apgalvojums ir pilnīgi aplams. Protams, ja mēs te vispār runājam par sapratāta robežām, nevis par pasaules 1% eliti. Ja runājam par top 1%, tad es pat nezinu vai šai sarunai ir kaut kāda jēga, tad jau sanāk, ka mēs visi esam "strādnieku klase".
07.08.2020 15:38 |
 
Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
Piekūns @ 07.08.2020 08:06

Man nešķiet, ka paskaidrots ir sarežģīti. Domu var ļoti viegli saprast.
Akadēmiskas vides izteiksmes standarti ir daudz augstāki.
Turklāt, ja vien neesi izteikti konservatīva, kāpēc gan lai vīrietis te nesēdētu?

Tie izteiksmes standarti noder tieši piecās vietās. ?
Un nē, neesmu konservatīva. Citādi Bulta sen jau būtu dabujis pa kaklu. ?
07.08.2020 13:51 |
 
Reitings 870
Reģ: 27.07.2020
Eksperte @ 07.08.2020 07:59

Tas mirklis kad lasi tekstu un nesaproti kurš no jums ir stulbāks. Es, kura neuztver, kāpēc tam jābūt paskaidrotam tik sarežģīti vai viņš, kurš raksta zinātniski pētnieciskā darba cienīgu teikuma virknējumu niecīgā sieviešu portālā.

Man nešķiet, ka paskaidrots ir sarežģīti. Domu var ļoti viegli saprast.
Akadēmiskas vides izteiksmes standarti ir daudz augstāki.
Turklāt, ja vien neesi izteikti konservatīva, kāpēc gan lai vīrietis te nesēdētu?
07.08.2020 08:06 |
 
Reitings 870
Reģ: 27.07.2020
Rudens @ 07.08.2020 00:03

Piekūns, vai Tu tiešām tici globālam komunismam? Vai Tev liekas, ka "elite" pati par sevi varētu pēkšņi izzust? Šī Tevis sauktā "elite" nekad neizzudīs, jo materiālisms ir tas, kas daudziem ir šobrīd jau vienīgā dzīves perspektīva, cilvēki, lai cik nabadzīgi būtu savā inteliģencē un spējā loģiski uztvert dzīvi un notiekošo sev apkārt, tomēr iedomājas, ka ir "elite". Tad man tomēr dažreiz gribas Tevis sauktos "melnos" strādniekus nostādīt augstāk par "eliti", jo brīžam (kā piemēram, šīs diskusijas autorei) skatījums uz dzīvi ir daudz loģiskāks kā dažam labam ar padsmit izglītībām un tūkstošiem kontā (varbūt arī tikai iedomātiem?).

Nē, neticu gan.
Elite neizzudīs, bet process ir ciklisks.
Nevēlos diskutēt, kura grupa ir vērtīgāka un kura nē (jo fundamentāli abas ir līdzvērtīgas). Tomēr necensties tiekties uz labākiem apstākļiem ir pret manu personīgo morāli.
07.08.2020 07:59 |
 
Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
parunasimparlaiku @ 07.08.2020 00:39
Cilvēku sabiedrība ir kā vilku bars. Ir vadošie un pakļāvīgie. Sevišķi starp tēviņiem, bet arī mātītēm ir katrai sava vieta. Jau bērnībā mēs apzināmies, vai esam "strādnieku" vai arī "elitārās" ģimenes pēcteči. Sabiedrība spēj funkcionēt tika8 tij ilgi, līdz kamēr katrs apzinās, kas viņš ir. Kādreiz bija vieglāk norīt to sajūtu, ka esi nekas, jo bija reliģija un "Dievs katram ierādījis vietu", šodien jāsaskaras ar brutālo realitāti, kas noved pie depresijas, neirozes. Elites modelis ir pareizais pasaules, jo saskan ar mūsu antīkajām smadzenēm. Tās daļas, kas to nosaka, mums ir kopīgas pat ar rāpuļiem (limbiskā sistēma).

Tas mirklis kad lasi tekstu un nesaproti kurš no jums ir stulbāks. Es, kura neuztver, kāpēc tam jābūt paskaidrotam tik sarežģīti vai viņš, kurš raksta zinātniski pētnieciskā darba cienīgu teikuma virknējumu niecīgā sieviešu portālā.
07.08.2020 07:59 |
 
Reitings 334
Reģ: 04.08.2020
parunasimparlaiku @ 07.08.2020 00:39
Cilvēku sabiedrība ir kā vilku bars. Ir vadošie un pakļāvīgie. Sevišķi starp tēviņiem, bet arī mātītēm ir katrai sava vieta. Jau bērnībā mēs apzināmies, vai esam "strādnieku" vai arī "elitārās" ģimenes pēcteči. Sabiedrība spēj funkcionēt tika8 tij ilgi, līdz kamēr katrs apzinās, kas viņš ir. Kādreiz bija vieglāk norīt to sajūtu, ka esi nekas, jo bija reliģija un "Dievs katram ierādījis vietu", šodien jāsaskaras ar brutālo realitāti, kas noved pie depresijas, neirozes. Elites modelis ir pareizais pasaules, jo saskan ar mūsu antīkajām smadzenēm. Tās daļas, kas to nosaka, mums ir kopīgas pat ar rāpuļiem (limbiskā sistēma).

Cik gudrs teksts :o
07.08.2020 01:15 |
 
Reitings 588
Reģ: 22.06.2020
Cilvēku sabiedrība ir kā vilku bars. Ir vadošie un pakļāvīgie. Sevišķi starp tēviņiem, bet arī mātītēm ir katrai sava vieta. Jau bērnībā mēs apzināmies, vai esam "strādnieku" vai arī "elitārās" ģimenes pēcteči. Sabiedrība spēj funkcionēt tika8 tij ilgi, līdz kamēr katrs apzinās, kas viņš ir. Kādreiz bija vieglāk norīt to sajūtu, ka esi nekas, jo bija reliģija un "Dievs katram ierādījis vietu", šodien jāsaskaras ar brutālo realitāti, kas noved pie depresijas, neirozes. Elites modelis ir pareizais pasaules, jo saskan ar mūsu antīkajām smadzenēm. Tās daļas, kas to nosaka, mums ir kopīgas pat ar rāpuļiem (limbiskā sistēma).
07.08.2020 00:39 |
 
Reitings 289
Reģ: 14.08.2017
Piekūns @ 06.08.2020 21:10

Pasaule ir kā smilšu pils. Kur "melnie" strādnieki ir smiltis, bet elite mitrums, kas satur graudiņus kopā. Lai arī smiltis ir pils pamatmateriāls, cik ilgi tā stāvēs, ja izžūs mitrums?

Piekūns, vai Tu tiešām tici globālam komunismam? Vai Tev liekas, ka "elite" pati par sevi varētu pēkšņi izzust? Šī Tevis sauktā "elite" nekad neizzudīs, jo materiālisms ir tas, kas daudziem ir šobrīd jau vienīgā dzīves perspektīva, cilvēki, lai cik nabadzīgi būtu savā inteliģencē un spējā loģiski uztvert dzīvi un notiekošo sev apkārt, tomēr iedomājas, ka ir "elite". Tad man tomēr dažreiz gribas Tevis sauktos "melnos" strādniekus nostādīt augstāk par "eliti", jo brīžam (kā piemēram, šīs diskusijas autorei) skatījums uz dzīvi ir daudz loģiskāks kā dažam labam ar padsmit izglītībām un tūkstošiem kontā (varbūt arī tikai iedomātiem?).
07.08.2020 00:03 |
 
Reitings 274
Reģ: 24.06.2020
Mākoņmaliņa @ 06.08.2020 23:34
parunasimparlaiku
Kā Tu pelni naudu?

Arī tas pats interesē. :(
06.08.2020 23:36 |
 
Reitings 335
Reģ: 29.07.2020
parunasimparlaiku
Kā Tu pelni naudu?
06.08.2020 23:34 |
 
10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011
Piekūns @ 06.08.2020 21:10

Pasaule ir kā smilšu pils. Kur "melnie" strādnieki ir smiltis, bet elite mitrums, kas satur graudiņus kopā. Lai arī smiltis ir pils pamatmateriāls, cik ilgi tā stāvēs, ja izžūs mitrums?
Piekūns @ 06.08.2020 21:10

Pasaule ir kā smilšu pils. Kur "melnie" strādnieki ir smiltis, bet elite mitrums, kas satur graudiņus kopā. Lai arī smiltis ir pils pamatmateriāls, cik ilgi tā stāvēs, ja izžūs mitrums?

Nesaku, ka nav vajadzīgi šie cilvēki , kā jau minēju savā kometārā 80% nevis 100% turas uz “melnajiem” strādniekiem , taču liekas apsurdi , ka citi uzskata , ka par to būtu jākaunas, jāuztraucas ko citi padomās , ja Tu neesi uzņēmuma vadītājs , bet gan vienkārši viesmīlis . Katram ir sava vieta šajā pasaulē , visi nevar būt tikai priekšnieki , kādam arī jādara ir “melnais” darbs, un tas nav ar neko sliktāks , vai vieglāks , katram savas grūtības , un izaicinājumi , gan fizisks , gan emocionāls darbs ir ļoti grūts . Nevajag izraut kaut ko no konteksta ?
06.08.2020 22:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!