Cik daudz tu ēd?

 
Reitings 283
Reģ: 03.11.2019
Man ar ēdienu vienmēr bijušas sarežģītas, pat teiktu neveselīgas attiecības. No pusaudžu gadiem, kad praktiski neēdu, līdz šīm brīdim, kad riju visu pēc kārtas.
Ik pa laikam aizdomājos, cik bieži un daudz dienā ēd cilvēks-parastais, kam attiecības ar ēdienu ir veselīgas. Vai jūs spējat apstāties, kad ēdat, ko ļoti garšīgu? Vai vispār domājat, ko liekat mutē? Un ko vispār ikdienā ēdat?
Es šobrīd esmu iestrēgusi ''rīšanas fāzē'' un dienu varu sākt ar 3 tostermaizēm, pēc pāris stundām turpināt ar saldējumu, pusdienās apēst rauga pankūkas, un pa vidam vēl kādu konfekti. Un es neesmu slaidais tips. Neizplūst palīdz sportošana. Bet esmu sākusi apsvērt šādu ēšanu sākat ''ārstēt'' ar mindset kā cilvēkam, kas sirgst ar atkarībām, jo šobrīd ēdiens tiešām ir kā atkarība.
29.05.2020 08:46 |
 
Patīk
Reitings 395
Reģ: 28.03.2020
Nekad neesmu diži daudz domājusi par saviem ēšanas paradumiem. Kamēr mans organisms un vielmaiņa ļauj, es izbaudu, ka varu ēst visu, ko vien gribu. Zinu, ka mūžīgi gan jau tā nebūs un zinu arī, ka šāda attieksme ir visnotaļ vieglprātīga, jo:
- dzeru daudz kafijas;
- viena no galvenajām piedevām, ko lieku teju pie visiem ēdieniem, ir majonēze;
- bieži garšo sālīts ēdiens;
- salīdzinoši maz dzeru ūdeni;
- mēdzu ēst diezgan vienveidīgi.
Turklāt nenodarbojos ar sportu. Bet nu.. tiešām nejūtu vajadzību neko mainīt pagaidām.
29.05.2020 09:19 |
 
Reitings 580
Reģ: 03.07.2019
Svarīgi, lai dzīve nesāk griezties ap ēdienu jeb atcerēties, ka ēdam, lai dzīvotu, nevis dzīvojam, lai ēstu. Šī doma man daudz ir palīdzējusi, jo patiešām, izlaižot kādreiz kādu ēdienreizi, piem, vakariņas, un tā vietā dzerot ūdeni, organismam nekas slikts nenotiks. Tieši otrādi.
Manā pieredzē kuņģi ļoti labi var izstiept un arī saraut. Ja pieķer sevi pie domas, ka par daudz ēd, tad pamēģini nedēļu piespiesties un ēst ļoti maz, dzert daudz ūdeni. Sākumā būs grūti, bet pēc tam jutīsi, ka kuņģis ir sarāvies un tik daudz vairs ieēst vairs nespēj. Bet tad galvenais atkal nenonākt pie pārēšanās epizodes, pēc kuras binge eating var sākties no gala.
Ik pa laikam aizdomājos, cik bieži un daudz dienā ēd cilvēks-parastais, kam attiecības ar ēdienu ir veselīgas. Vai jūs spējat apstāties, kad ēdat, ko ļoti garšīgu? Vai vispār domājat, ko liekat mutē? Un ko vispār ikdienā ēdat?

Ēdu visu ko no plkst. 10 - 17/18, tad tikai ūdeni. Šobrīd neēdu daudz, bet ir bijuši periodi, kad biju rīma, ēdu vēlu vakarā čipsus, ceptas baltmaizes, un pa dienu Mc Donalds pusdienas. Vairs tā nav, jo būtu pašpārmetumi, kā arī tas viss ietekmē pašsajūtu, izskatu, svaru. Kad tā darīju, tas bija ne tik daudz aiz lielās mīlestības pret ēdienu dēļ, drīzāk slinkums, izlaidība, nedomāšana līdzi. Nu jau pāris gadus cenšos ēst veselīgi, grēkoju ne pārāk bieži. Ļoti treknas vai barojošas lietas neēdu vispār, piem., majonēzi, speķi, bulkas. Ēst garšo, bet ēdiens laikam nebūs mana lielā atkarība. Smukas figūras vārdā spēju atteikties. Saldumi nav mana vājība, tad jau drīzāk kas kreptīgs.
29.05.2020 09:16 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Pateicoties fastingam esmu iemācījusies kontrolēt ēšanu. Mans organisms ir pieradis, ka ēšana sākas ne ātrāk par plkst.12.
Tad līdz kādiem 15-16 ir mierīgi,tad uzkoda, un ap 18-19 vakariņas. Un diena noslēdzas.
Protams, man gadās norauties, it īpaši darbā, kur kopējā skapītī stāv dažādi našķi, apēdot vienu, roka stiepjas pēc nākamā. Cenšos prātu pārslēgt uz citām nodarbēm, padzerties ūdeni.
Tev jācenšas saprast, kāpēc tev ir šī rīšana-nepilnvērtīgas ēdienreizes, ēšana dēļ emocijām vai stresa. Varbūt par maz dzer ūdeni
29.05.2020 09:15 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits