Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Naudas loma attiecībās.

 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Sveiciens visām dāmām skaistajām, mums (sievietēm) veltītajā dienā!
Šoreiz pie Jums griežos ar nedaudz sasāpējušos problēmu, kas saistīta ar naudu un vīriešiem. Ko vēlos no Jums? Vienkārši uzklausiet, atbalstiet, izsakiet viedokli un piedāvājiet ieteikumus. Jau laikus paldies ikvienai, kas mani uzmundrinās un ieteiks saglabāt attiecības un arī tai, kas mani kādā veidā mēģinās pārliecināt, ka šī (pirmā mīlestība) ne vienmēr aizved līdz kopīgai nākotnei.
Salīdzinoši nesen (pirms nedaudz vairāk kā pus gada) iepazinos ar vecāku puisi – mums ir sešu gadu starpība. Lai gan pirmajā acu uzmetienā viņš man nepavisam nesimpatizēja vien tādēļ, ka izskata ziņā esmu dūšīgāka par viņu, vēlāk mums radās abpusējas simpātijas un diezgan agri puisis ievācās pie manis. Tas bija laiks, kad šķita – dzīve beidzot uzlabojas – nesen uzsāku īrēt citu, daudz izdevīgāku un skaistāku dzīvokli nekā iepriekšējais, no neilgas bezdarbības ieguvu vienā rāvienā divus darba piedāvājumus ar studijām saistītā jomā un tika satikta jau iepriekš minētā mīlestība.
Tā kā jau pusaudžu gados kļuvu diezgan patstāvīga, nevēlējos, lai kas mainās arī uzsākot attiecības – es gādāju teju par visu – par nomaksātiem rēķiniem, siltām maltītēm, apģērbu un citām lietām. Kāpēc es? Izklausās smieklīgi, bet 22 gadus jaunais skuķis vēlējās šim puisim būt pati gādīgāka meitene no visām viņa padsmit bijušajām. Laikam mana muļķīgākā kļūda bija vēlēšanās valdīt pār finansēm, kuras pārvērtēju.
Uz puiša pleciem principā ir transports, kuru nereti izmantoju arī es, un savas privātās vajadzības. Līdz satiku šo puisi, man naudas pietika visam – ko gribēju, to pirku, darīju – nebiju ierobežota. Bet līdz ar šī cilvēka ienākšanu manā dzīvē, visi rēķini trīskāršojās, tomēr alga palika tā pati. Strādājam vienā nozarē, arī algas mums ir salīdzinoši vienādas, lai gan mana darba diena ir uz pusi garāka nekā viņam.
1. janvāris man bija lūzuma punkts, kad man (uz papīra) samazināja pienākumus, līdz ar to, mazinājās arī alga. Daudz aktīvāk sāku plānot savus izdevumus, taču tāpat radās arvien jaunas un jaunas vajadzības. Sāku ienīst savu darbu, kļuvu daudz emocionālāka, gribēju atmest visam ar roku domājot, kāda vispār tam jēga. No allaž smaidīgās, aktīvās un dzīvespriecīgās meitenes, izejot no darba vietas, kļuvu par mājās sēdētāju un televizora glūnētāju.
Pienāca brīdis, kad pirmoreiz lūdzu puisim aiziet, sakot, ka mani nepamierina viņa mūžīgā sēdēšana pie datora, tas, ka viņš mani vairs neredz. Protams, viņš neatgriezās dzīvot pie vecākiem, bet pārliecināja mani, ka var mainīties un tik tiešām ekrānos pavada daudz mazāk laika nekā pirms tam. Šī nebija vienīgā reize, kad vēlējos ar viņu pārtraukt kopdzīvi, taču vienmēr viņš spēja mani pārliecināt par pretējo.
Pavisam nesen ieguvu traumu, kuras dēļ kādu brīdi nevarēju apmeklēt darbu un tai pat laikā medikamentos, ārstos un ceļa izdevumos divu nedēļu laikā iztērēju vairāk kā 250 eiro, kas ir puse no manas mēneša algas – iekrājumu man nav, tādēļ nācās lūgt finansiālu palīdzību vecākiem, kuri, protamas, man neatteica.
Visliekākās grūtības man sagādāja pateikt puisim – es vairs nevaru atļauties Tevi uzturēt. Pirms dažām dienām, apmaksājot kārtējos ārsta izdevumus, ar asarām acīs izstāstīju sasāpējušos problēmu, ka man vairs nav tādas naudas, lai, piemēram, par elektrību maksātu trīsreiz lielāku summu, nekā pirms mēs iepazināmies, tāpēc arī tas ir galvenais iemesls visiem manis rīkotajiem strīdiem (jā, lielākoties visu ikdienas strīdiņu iniciatore esmu es, tāpēc brīnos, kā vispār vēl tieku izturēta ?). Atkal lūdzu puisim aiziet, sakot, ka man ir nepieciešams laiks, lai tiktu ar sevi galā, sakārtotu domas. Vēl joprojām esam kopā! Šoreiz, ieejot veikalā pēc pārtikas (kas arī ir lielākais izdevumu avots), maksā viņš. Nodomāju, cik tas ir jauki, ka viņš spēja manī ieklausīties, mani saprast, žēl, ka to nepateicu jau agrāk.
Hā, atlika tikai ierunāties par naudu! ? Tagad ir boss, kurš atļaujas izteikt nejaukas piezīmes par to, cik maksā tas, ko es ēdīšu.
Man ir apnikusi tēma "nauda"! Es zinu, ka viņas nekad nebūs tik daudz, cik vēlētos, bet es gribu spēt rast risinājumu visu vienlīdzīgi dalīt uz pusēm!
Vēl tagad atceroties draudzenei dotos ieteikumus par līdzīgo situāciju, kad viņa diezgan ilgu laiku uzturēja puisi, jo viņam neveicās ar darba meklēšanu.
"Pamet viņu, Tev ar saviem jau tā niecīgajiem ienākumiem nav jāuztur vīrietis darbspējīgā vecumā, viņš Tevi tikai izmanto," tādi bija mani vārdi un ieteikumi viņai! Ja viņa toreiz nebūtu klausījusi savai sirdij, nebūtu tik jauks pāris kā ir šobrīd, jo puisis novērtēja atbalstu un līdz ar darba atrašanu, bildināja viņu.
Varbūt arī manā situācijā vajadzēja vienkārši kādam izčīkstēties un viss nokārtosies pats no sevis!
Lai visām jauka atlikusī nedēļas nogale!
08.03.2020 13:03 |
 
Reitings 64
Reģ: 16.12.2019
Mēs ar draugu īsti jekad neesam izrunājuši šos finanšu jautājumus,bet kopš sākām dzīvot kopā automātiski iegājās tas,ka viņš maksā visus rēķinus par dzīvesvietu,bet es gādāju par pārtiku. Protams bav tā,ka viņš nekad neko nepērk,bet lielis vilcienos par to esmu atbildīga es.
Šādi esmu ļoti apmierināta,jo īsti nepatiktu,ja visu uzturētu un maksātu vīrietis. Bet Tavā situācijā noteikti šī lieta būtu jāizrunā. Skaidri jāpasaka tas,ka Tu nespēj Jūs abus uzturēt un,ka arī viņam būtu jāiegulda nauda jūsu kopdzīves budžetā. Ja viņš to joprojām nav sapratis un nesapratīs arī pēc sarunas tad noteikti nav vērts turpināt šādas attiecības kur Tev mūždien ir jārūpējas par juns abiem. Noteikti neuzskatu par pareizu,ka vīrietis savus ienākumus tērē tikai un vienīgi sev,bet Tu raujies un uzturi jūs abus...
22.03.2020 23:10 |
 
Reitings 65
Reģ: 25.02.2020
Ir noteicoša. Attiecībās vēlas būt sievietes kam nav naudas, un no tādām sievietēm cenšas tik vaļā vīriesi, kam ir nauda!
10.03.2020 16:05 |
 
Reitings 1379
Reģ: 19.05.2016
Es domāju TU pajautā SEV "vai es esmu laimīga?". Ja atbilde ir "nē", attiecīgi rīkojies. Neviens cits cilvēks uz planētas tev nepateiks, ko tev darīt ar savu dzīvi. Tam arī nevajadzētu ietekmēt TAVU dzivi, ko un kā citi cilvēki dara ar savējām. Esi laimīga. Neviens cits nav par to atbildīgs.
09.03.2020 22:48 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
Kate1 @ 09.03.2020 16:08

Es pat teiktu, ka meitene pati sevi neciena un kamēr to neapjautīs, tikmēr nekas nemainīsies, jo vaina tā pa lielam jau nav puisī...

Arī piekrītu.
09.03.2020 16:09 |
 
10 gadi
Reitings 49
Reģ: 29.01.2009
blacke @ 09.03.2020 14:07

Manuprāt tev jāizbeidz šīs attiecības, izklausās, ka Tevi vispar neciena.

Es pat teiktu, ka meitene pati sevi neciena un kamēr to neapjautīs, tikmēr nekas nemainīsies, jo vaina tā pa lielam jau nav puisī...
09.03.2020 16:08 |
 
Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
Elisa_M @ 09.03.2020 13:54

Es šim varētu piekrist visvairāk un ne tikai finansiālā ziņā, arī vienaldzīgā attieksme pret visu reizēm ir ārkārtīgi kaitinoša - man vienalga, tas nav mans, dari kā gribi.
Reiz manā virzienā lidoja vārdi (konkrēti vairs neatceros kādi), bet ar domu šādu - kas es vispār tāda esmu, ka varu viņam tik bieži likt kaut ko pārtraukt darīt (man ļoti nepatīk dažādu video skatīšanās maksimālajā skaļumā).
Toreiz gan es ārkārtīgi apvainojos, vēl tagad atceroties iekšā ir ārkārtīgi liels rūgtums. Par to man laikam sāp visvairāk - vēlos, lai mani vienkārši novērtē un tagad es redzu, ka tas laikam nenotiks nekad.

Manuprāt tev jāizbeidz šīs attiecības, izklausās, ka Tevi vispar neciena.
09.03.2020 14:07 |
 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Ņemot vērā, ka viņš dzīvo pie tevis, varbūt uzskata, ka viss jāmaksā tev, jo tas nav viņa.

Es šim varētu piekrist visvairāk un ne tikai finansiālā ziņā, arī vienaldzīgā attieksme pret visu reizēm ir ārkārtīgi kaitinoša - man vienalga, tas nav mans, dari kā gribi.
Reiz manā virzienā lidoja vārdi (konkrēti vairs neatceros kādi), bet ar domu šādu - kas es vispār tāda esmu, ka varu viņam tik bieži likt kaut ko pārtraukt darīt (man ļoti nepatīk dažādu video skatīšanās maksimālajā skaļumā).
Toreiz gan es ārkārtīgi apvainojos, vēl tagad atceroties iekšā ir ārkārtīgi liels rūgtums. Par to man laikam sāp visvairāk - vēlos, lai mani vienkārši novērtē un tagad es redzu, ka tas laikam nenotiks nekad.
09.03.2020 13:54 |
 
Reitings 1914
Reģ: 28.04.2019
Normals virietis piedavatu visu uz pusem maksat vai pat segtu tavus izdevumus, vai vismaz kadu dalu no tas... ja vinam tu tik loti rupetu :)
09.03.2020 11:07 |
 
Reitings 1071
Reģ: 22.07.2014
Ņemot vērā, ka viņš dzīvo pie tevis, varbūt uzskata, ka viss jāmaksā tev, jo tas nav viņa. Ieteiktu normāli izrunāt šo tēmu, lai taču arī sāk domāt un palīdzēt maksājumos, jo citādi ir baigi ērti - viss tiek nomaksāts pats no sevis :)
09.03.2020 07:15 |
 
Reitings 73
Reģ: 13.07.2019
jā, lielākoties visu ikdienas strīdiņu iniciatore esmu es, tāpēc brīnos, kā vispār vēl tieku izturēta

Tāpēc, ka, acīmredzot, visām viņa iepriekšējām padsmit draudzenēm neapmierināja tāds attiecību modelis, savukārt šeit čalis atradis visu varošu sievieti, kura pati nomaksās lielāko daļu rēķinu un vēl veikalā pie kases par pirkumiem norēķināsies. Kāpēc gan lai pie tādas neturētos par visām varītēm?
Ja viņa toreiz nebūtu klausījusi savai sirdij, nebūtu tik jauks pāris kā ir šobrīd, jo puisis novērtēja atbalstu un līdz ar darba atrašanu, bildināja viņu.

Un šeit atslēgas vārdi ir "līdz ar darba atrašanu". Tā ir cita lieta. Taču Tavā gadījumā čalim darbs IR. Tas, kas viņam, kā izklausās, nav, ir kauna sajūta par dzīvošanu sievietei uz kakla.
Arī es jaunības stulbumā biju kopā ar čali, kurš, par spīti tam, ka strādāja, ne tikai atļāva man maksāt visus rēķinus, bet vēl mēneša beigās lūdza piemest naudu cigaretēm, neskatoties uz to, ka pats pelnīja vairāk par mani. Kad tagad atskatos atpakaļ uz to laiku, gribas sev pa pieri iegāzt un uzdot jautājumu: kā, nu KĀ es varēju būt TIK stulba?
Tavā situācijā, ja attiecības kaut kādu neizskaidrojamu iemeslu dēļ tomēr negribas izbeigt, čali nostādītu ultimāta priekšā: vai nu turpmāk visus maksājumus un pirkumus dalīs ar mani uz pusēm vai nu lai iet meklēt citu sievieti, kuras makam piezīsties. Man ir tādas aizdomas, ka bez viņa Tu dzīvotu labāk, nekā ar viņu. Nu, finansiālā ziņā pilnīgi noteikti.
08.03.2020 23:28 |
 
Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Kur jusu puisi atrodnpelnosas meitenes :D Un pats atpusas.
Kamer es esmu vienigais algas pelnitajs kuplajai gimenei.
Ehhh
08.03.2020 21:33 |
 
Patīk
Reitings 1739
Reģ: 24.05.2019
Man šķiet, ka viņa attieksme laikā, kad puse tavas algas aizgāja par taviem ārstēšanās izdevumiem, visu pasaka par jūsu attiecībām un viņu kā vīrieti. Tu vari gribēt par visu maksāt un rūpēties, bet vīrietim tas viss nav jāpieņiem kā kaut kas pašsaprotams un it sevišķi krīzes situācijās. Nevaino sevi, viņš vienkārši nav vīra materiāls, netērē laiku uz viņu.
08.03.2020 21:19 |
 
Moderators
Reitings 3627
Reģ: 13.11.2016
Interesanti, ka ar tik salīdzinoši nelieliem ienākumiem tu spēj tik daudz ko apmaksāt. Turklāt, ja puisis 28 g.v. pelna līdzīgi, tad viņam arī dikti vāji iet ar pelnīšanu.
08.03.2020 19:01 |
 
Reitings 291
Reģ: 12.07.2015
Ja gribi uznemties par kadu ruupes, tad iegadajies suni.

Ideāli teikts.
Tu reāli viņam esi kā mamma. Bet mammai ar dēlu nevajadzētu dalīt gultu, tā kā labāk jums ir iet katram savu ceļu. Man šķiet, ka nekas vairs nevar mainīties, ja viņš ir pieļāvis, ka sieviete viņu uztur un nav kauns, tad tas ir zīmogs uz mūžu. Ir tik daudz brīnišķīgu vīriešu, kuri nav jāuztur, kas spēj paši parūpēties par sevi un savu sievieti, ka, lūdzu, netērē savu laiku un enerģiju.
08.03.2020 17:13 |
 
Reitings 850
Reģ: 03.01.2013
Es tiesam nesaprotu, kas sievietem (ne visam, protams) ir ar vechu uztureshanu?!
Ja gribi uznemties par kadu ruupes, tad iegadajies suni.
Chalis normali iekartojies un vinam nemaz par to nav kauns.
08.03.2020 16:59 |
 
Reitings 580
Reģ: 03.07.2019
Tiešām vajadzēja jau sākumā izrunāt naudas jautājumus un godīgi sadalīt maksājumus. Tā pieauguši cilvēki, kas vēlas uzsākt kopdzīvi, parasti dara. Un tad attiecīgi saprot, vai abu priekšstati sakrīt, ir vismaz līdzīgi vai pielāgojami. Ilgstošā laika posmā pieradināji veci pie domas, ka tevi apmierina būt ģimenes galvenajai apgādātājai, viņš bija ērti iekārtojies un tagad bams pa pieri ar domu - ai vecīt, es tikai tēloju, ka to visu varu, man tomēr pa grūtu, davaj paliec par galveno ģimenes apgādātāju tagad tu. Protams, viņam šoks un dusma, jo nav pieradis un acīmredzot nejūt sevī vēlmi abus galvenokārt pats apgādāt. Cilvēki un vīrieši ir dažādi. Ir tādi, kas nekad neļaus sievietei maku atvērt pat lai sev kleitiņu nopirktu, ir tādi, kas gribēs 50/50 visu, ir tādi, kas atsevišķas lietas uzskata tikai par savu finanšu lauciņu, ir tādi, kas to vien gaidīs, kad no sievietes kāda haļava atleks utt. Ja abiem ir labi - kāda gan starpība. Nezinu, kā jums tur viss tālāk ies. Izklausās, ka Tev iekšēja dusma, gribi viņu pārveidot, bet viņš negrib mainīties, jo bija labi tā, kā bija.
08.03.2020 14:46 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Mani nepamet sajūta, ka šķiroties es viņam par kaut ko tāpat palikšu parādā. Laikam kļūstu dīvaina.

Mazvērtības kompleksi varbūt? Jo ja nē tad nesaprotu kā tā var domāt. Par ko paliksi parāda? Par to ka viņš dzīvo uz tava rēķina un audzē speķi? Sieviete kas tev vainas? Šodien sieviešu diena un tev sevi vajadzētu mīlēt, bet izskatās ka ir tieši otrādāk.
08.03.2020 14:37 |
 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Tavi ienākumi ir jūsu kopējie, bet viņa ienākumi paliek viņam pašam?

Man ir mani ienākumi, viņam paliek viņa ienākumi.
Mana lielākā kļūda attiecību sākumā bija tā, ka es pārāk daudz teicu "nē, es pati" gan pie veikala kases, gan apmaksājot rēķinus. Tagad tas kļuvis kā pašsaprotama lieta, ka ļoti bieži par visu maksāju es. Ja ejam uz veikalu kopā, tad, protams, viņš piedāvā samaksāt, bet pieļauju, ka viņam arī ir neērti piedāvāt savu palīdzību, ja vienmēr viņam atteikšu.
Mani nepamet sajūta, ka šķiroties es viņam par kaut ko tāpat palikšu parādā. Laikam kļūstu dīvaina. ?
08.03.2020 14:31 |
 
Reitings 580
Reģ: 03.07.2019
Uzskatu, ka šajā situācijā ir liela daļa tavas vainas. Es ar reiz sagājos ar alfonsu
08.03.2020 14:28 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Nu jā. Vajadzēja jau kad ievācas teikt ka visu dala uz divi un miers. Nav ko izlikties par strong independent woman ja tāda vēl neesi.
Saki viņam ka tagad dalat visu uz pusēm. Vai arī tu maksā par dzīvokli un viņš par komunālajiem un elektrību. Pārtiku pērkat kā pagadās vai katrs savu. Vai arī šķirties un viss.
Vislabāk jau būtu izrunāt situāciju normāli kā to dara pieaugušu cilvēki. Izprast cik katrs pelna un sadalīt vienlīdzīgi izdevumus.
Kā ari nesaprotu kopā dzīvo bet vīrietis nepalīdz ar veselības problēmu izdevumiem. Tās attiecības nopietnas? Jo ja ir nopietnas tad nesaprotu kā var tā dzīvot,ka pusi stāsta pusi nē.
08.03.2020 14:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits