Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bezdarbs ārzemēs

 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Sveikas,
Pirms kāda laika nolēmu pabeigt studijas ārzemēs, Eiropas rietumos, jo uzņēmums tur pieņēma darbā un maksāja par mācībām - starptautiskais bizness.
Nu jau gads ir kā es esmu mācības un darbu beigusi un aizvien bezdarbniekos. Nesaprotu, kas notiek. Ir bijuši viļņi ar daudz CV aizsūtītiem, esmu mainījusi vairākkārt CV, tad ir bijuši arī mēneši, kad neesmu sūtījusi aiz bezcerības.
Pirms gada arī saderinājos ar vietējo, līdz ar to pati sevi iepinu tajā visā un aizbraukt nevaru. Ik pa laikam nāk domas virsū, ka pieļāvu kļūdu, aizbraucot no Latvijas, jo vienmēr viss dzīvē man bija izdevies, vienmēr bija darbs papildus studijām, biju labākā studente. Un tagad jūtos absolūti nevērtīga un nožēlojama. Kaut gan teikšu atklāti, ka aizbraucu, jo tā bija vienīgā iespēja uzsākt pastāvīgu dzīvi un nedzīvot vairs ar agresīvu tēvu, kuram bija parādījušās problēmas ar alkoholu.
Kad līgavainis ir komandējumā, man var paiet pat nedēļa, kad vispār nesocializējos ne ar vienu, jo pat negribas vairs ne ar vienu tikties. Un līdz ar to tam pa virsu ir izolācija un vientulība, esot vienai ārzemēs.
Man reāli likās, ka dzīve man bija paredzējusi vairāk, daudz mācījos, biju cerību pilna, daudz cīnījos. Un tagad ir bijis visilgākais laiks, kad man dzīve šķiet apstājusies un vairs neredzu nekādu pozitīvu turpinājumu. Papildus, jo ilgāks laiks paiet nestrādājot, jo mazākas iespējas paliek labu darbu atrast... Precizēšu, ka valodu problēmas nav. Bet dažādu iemeslu dēļ, mans profils atšķiras no vietējiem.
Vai kāda ir kam tādam gājusi cauri? Kā rīkoties? Kā iziet no šīs bezdarbnieku depresijas?
19.02.2020 17:29 |
 
Reitings 149
Reģ: 30.01.2020
gecko @ 20.02.2020 12:02
? Neviens jau nesaka ka Tev pa pārdevēju jāiet. Tavs tonis droši vien arī atspoguļojas Tevis nosūtītajos CV.

Mans tonis laikam jums arī nepatīk ???
Nu redziet, tādi mēs nu esam pašpārliecināti uzņēmēji ???
Manuprāt autores tonim nav ne vainas. Man patīk tādi cilvēki. Bišķiņ apmulsusi, bet ja norādīt pareizo virzienu tad ceļu jau atradis pati.
Lai viņai veicas!
21.02.2020 04:53 |
 
Reitings 149
Reģ: 30.01.2020

Tendresse teksts @ 21.02.2020 02:29
painteresējos par to balto burtu tehniku, ko biju dzirdējusi

Malacis, ne velti studējat starptautisko biznesu, protat meklēt informāciju. Tieši par ATS es arī runāju. Tur ne tikai ir CV skanēšana bet arī iekš ATS ir pieeja centralizētai datubāzei kur savākta informācija no visiem sociāliem tīkliem (LinkedIn, Facebook, Twitter utt) par jums.
Nu redziet, tad viņi jau gudrāki kļuvuši. Jau māk tos baltus burtus dabūt āra.
ATS pēc būtības ir nakts murgs priekš kandidāta. Tie uzņēmumi kas izmanto ATS palaiž garām daudz labus kandidātus.
ATS tas ir tāda atruna priekš HR lai izvairīties pildīt savus darba pienākumus. Tāpēc cilvēki bieži vien aiziet uz networking pasākumiem priekš augstskolu pabeigušiem.
Tur jau atrod pa taisno tos vadītājus pie ka strādāt. Izvairaties no darba aģentūrām un aģentiem. Ar tiem īpaši nevar ko labu dabūt. Visu laiku tikai čakarē jūs.
Līdz ar to jau mēģiniet tas "graduate schemas".
Vēl ir tādi ka pagaidu ofisa darbi kur var vienkāršos ofisa darbos atrast kontaktus. Studenti parasti tur visu uzsāk.
Var arī sākuma sekretāres darbu atrast. Tas cilvēks kas pa taisno ar vadību strāda. Pierādīsiet sevi un jums vadība jau normālu darbu iedos.
21.02.2020 04:47 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Mao - pat pie intervijām īpaši netieku..
21.02.2020 02:30 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Bacelona - galvaspilsētā. Tu no šejienes?
21.02.2020 02:29 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Nobriedusais - painteresējos par to balto burtu tehniku, ko biju dzirdējusi. Speciālisti raksta šādi (kas ar ATS sistēmām daudzus gadus strāda):
5. Don’t Try to Trick the ATS
ATSs have brought up a whole new host of problems with applicants “trying to cheat the system,” Owens says. You might have come across advice about how to tweak your resume to fool an applicant tracking system—by pasting keywords in white, pasting the entire job description in white, repeating the keywords as many times as possible, or adding a section labeled “keywords” where you stick various words from the job description.
Don’t do any of this!
Any tricks that have to do with pasting keywords in white will immediately be discovered because the ATS will display all text in the same color on the other end. So even if this gets your application flagged to a human recruiter, they’ll see that you added the full text of the job description or just wrote “sales sales sales sales” somewhere and move onto the next candidate as quickly as they can. Not only are you failing to prove you’re qualified for the job, but you’re also showing that you’ll cheat to get ahead!
If you were considering adding a “keyword” section, remember that it lacks any context. If you can’t also speak to your experience with the skill, it probably doesn’t belong on your resume, and if this is true of one of the main keywords, this isn’t the job for you. What you can do, however, is include a keyword-rich resume summary—not an objective statement—that concisely puts your skills in context at the top of your document.
You also want to be careful you’re not just stuffing your resume full of keywords. “You can use a keyword as much as you like so long as it’s used in correct context that makes it relevant to the job description,” says Nick Francioso, an Army veteran who mentors other veterans during career transitions and the founder of resume optimization tool SkillSyncer. But if you just cram in random keywords all over the place, you might make it past a resume scanner only to irritate a recruiter or hiring manager with a resume full of nonsense.
Ņemts no: https://www.themuse.com/advice/beat-the-robots-how-to-get-your-resume-past-the-system-into-human-hands
21.02.2020 02:29 |
 
Reitings 149
Reģ: 30.01.2020

Tendresse teksts @ 20.02.2020 12:39
Biznesu jau labprāt, bet idejai un tās izpildei jābūt ļoti labai, lai tā atnestu pastāvīgus ienākumus.
bulta - un cik veiksmīgu uzņēmumu tev ir ? Lai piešķirtu nedaudz credibility tavam viedoklim

Bultām ir taisnība. Nav nepieciešama baiga ideja. Ja jūs izdomāsiet kaut ko jauno un mēģināsiet to pārdot cilvēkiem būs ļoti ilgi skaidro (parasti izmantojot reklāmu) kas tas ko jūs piedāvājat. Tam būs nepieciešami lielie resursi. Investori jums to nedos jo, ka jūs teicāt pati, jums nav credibility. Eiropā jums vispār investīcijas nedos ja jums nav radu politikā (personīgie sakari un izcelsme spēle lielu lomu Eiropā).
Proti jums arī var atņemt jūsu veiksmīgu uzņēmējdarbību, jo Eiropā likumi, pat ja tie rakstīti nestrādā. Kāpēc? Tāpēc ka tiesu lemj algotie tiesnieši kurus var ietekmēt (atlaist, atņemt neaizskaramības tiesības un iesēdināt cietuma utt)
ASV verdiktu (kas tieši notika, fakti) un spriedumu (lēmumu kam ko ir jādara atbilstoši līkumam) lemj zvērinātie. Zvērinātus nevar ietekmēt, jo tie ir nejauši cilvēki, katru reizi citi. Tas jau nav lietderīgi visiem ieriebt jo var sākties lielie protesti. Tiesnesis un visu pušu advokāti izvēlas kādu tieši likumu ir jāpiemēro konkrēta lieta ar visiem tiem faktiem.
Zvērinātie ir vienkāršie cilvēki kurus nejauša kārtībā izvēlas no pilngadīgiem pilsoņiem, kas dzīvo tiesai piekrītoša teritorijā. Viņiem nav jabut ekspertiem jurisprudencē, jo viņi jau spriež tikai par faktiem un par spriedumu kuram jāatbilst tiesnieša un advokātiem pareizi izvēlētam likumam. Katrai no pusei ir tiesības noraidīt jebkuru zvērināto. Tas notiek pirms tiesas uzsākšanas. Piemēram var noraidīt cilvēku ar aizspriedumiem, kurš jau no sākuma, nezinot lietas detaļas uzskata vienai vai otrai pusei ir taisnība, tas pašas profesijas pārstāvjus ka viena no pusēm, jo viņi ieinteresēti iegāzt konkurentu utt.
Zvērinātiem ir jābūt no 6 līdz 12 cilvēkiem. Lēmumam ir jābūt vienbalsīgam vai vairākumam (atkarīgs no procesa tipa, civilais vai kriminālais, ja es pareizi atceros).
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Juries_in_the_United_States
The U.S. Declaration of Independence accused George III of "depriving us in many cases, of the benefits of trial by jury."
Those who wrote our constitutions knew from history and experience that it was necessary to protect against unfounded criminal charges brought to eliminate enemies and against judges too responsive to the voice of higher authority. The framers of the constitutions strove to create an independent judiciary but insisted upon further protection against arbitrary action. Providing an accused with the right trial by a jury of his peers gave him an inestimable safeguard against the corrupt or overzealous prosecutor and against the compliant, biased, or eccentric judge.
Atgriežamies pie idejas.
Respektīvi baigi pārgudrot ar ideju nav nepieciešams. Jūs varat paņemt jau esošo biznesu kas strāda un pilnveidot to. Steve Jobs nebija izgudrojis mobilo tālruni, viņš to ir pilnveidojis.
Tas pats notiek cita veida uzņēmējdarbībā. Jūs ņemat jau esošo uzņēmējdarbību un pilveidojat. Kāda veida? Vienkāršojot visādus procesus kas nav lietderīgi. Tieši tāpēc uzņēmējam jāprot sekot sikam detaļām un redzēt lielo bildi balstoties uz tam detaļām. Tātad uzņēmējam jābūt labi attīstītai atmiņai (paturēt daudz detaļu galvā) un labi attīstītai racionālai jeb loģiskai domāšanai.
Izlasāt arī manu profilu. Tas arī ir ļoti svarīgi uzņēmējdarbībā. Tikai vesels cilvēks var labi analizēt un pieņemt pareizus loģiskus lēmumus. Piemēram narcisistiem nav pacietības un tie nevarēs pildīt monotonu darbu. Ar atkarīgas personības traucējumiem un paranoidaliem var veikt ļoti mazus izdevumus kur nevajag logiski domāt. Paranoidalie var vēl izlikties ka strāda. Līdz ar to ir nepieciešams labi pārdomāt kvalitātes kontroli.
Ideja nav svarīga. Viens LV uzņēmums ar lieliem resursiem nozaga man ideju. Tas uzņēmums palidz politiķiem zagt un atmazgāt mūsu nodokļus un valsts uzņēmumu peļņu.
Respektīvi viņiem ir labi resursi. Tomēr viņi nesaprata tas idejas būtību un izgāzās nodedzinot daudz naudās. Jo svarīgs ir tieši izpildījums un sīkas detaļās. Tieši tāpēc arī tādiem cilvēkiem ka es iedod lielu naudu, par ļoti mazu kapitāldaļu procentu, lai mēs visu pareizi izpildītu un pelnītu lielu profitu.
Tāpēc es rekomendetu paņemt jau esošo uzņēmējdarbības shēmu, ka es jau pateicu, piemēram tūrisma gids, saņemt licenci. Pastrādāt pašai un izprast ta biznesa būtību. Kas tur trūkst, vai ir kaut kas irracionals, ko var pilnveidot, vai var pielietot "economy of scale" modeli utt. Pēc tam izveidot tā saucamo "production line", ka Henrijs Fords izdarīja un pelnīt.
Tomēr Eiropā ir uzmanīgi jāskatās lai jums to biznesu neatņēmtu, ka jau augstāk aprakstīju par tiesam. Tāpēc īpaši dižoties ka esat uzņēmēja un visiem paziņot jūsu biznesu nevajadzētu. Pat iet pie "investoriem" neieteiktu, jo šādi jūs izstāstāt par savu biznesu pavisam atklāti, tiem cilvēkiem kuri mēģinās jums to nozagt. Pa kluso, reklāmu pa taisno uz klientu utt.
Eiropā, ja jums tas pieņemami, var apprecēt kādu atvasi, kura vecākiem ir sakari politikā, lai jūsu uzņēmējdarbību jums neatņemtu un vienkāršotu jums dzīvi. Tomēr jums jāsaprot ka būs jādalās ar to atvases visu lielo ģimeni dažādas veidos. Jūsu tā uzņēmējdarbība būs vairāk ka labdarība priekš jums pašai, jo ieguldīsiet daudz, bet personiska atdeve būs ļoti maza.
Var arī strādāt virtuālajā vidē. Tur jums daudz grūtāk kaut ko atņemt un vispār noteikt to uzņēmēju kas pieņem lēmumus lai ietekmētu. Tikai izvēlaties starptautiskus domenus, tādus ka .com vai citus. Nacionālo domēnu (.lv, .fr, .uk, .eu) var vienkārši atņemt, vai nobloķēt.
Visa normāla uzņēmējdarbība notiek ASV. Eiropas uzņēmumi nav īpaši konkurētspējīgi tāpēc arī mēģina ievest visādus DST (digitalo pakalpojumu nodokļus), lai sēdētu uz kakla labi pelnošiem ASV uzņēmumiem. Ka man zināms Francija jau ieveda. Pēc būtības tie ir tie paši tarifi, kas atņems vairāk naudas patērētajiem galu galā. Kvalitatīvie pakalpojumi kļūs dārgāki. Uzņēmumi jau negribēs zaudēt peļņu.
Līdz ar to, re jums ir tā liela bilde, lai saprastu ka jums ir jārīkojas tālāk.
20.02.2020 19:30 |
 
Patīk
Reitings 1739
Reģ: 24.05.2019
Piekritīšu arī viedokļiem, kā ārzemēs parasti jāsāk strādāt no zemāka amata, nekā gribētos, jāpierāda sevi vairāk.
20.02.2020 16:13 |
 
10 gadi
Reitings 23
Reģ: 15.07.2009
Tendresse, kurā Fr pusē dzīvo?
20.02.2020 15:21 |
 
Reitings 244
Reģ: 10.05.2013
Uz intervijām tevi aicina, vai arī pat intervijas nevari dabūt?
Laikam, kad automātiski uploadeju savu cv un nepareizi sadalās mana informācija tajā formā, tas liecina, ka sistēma nevar salasīt to

CV ir obligāti jābūt korekti uztaisītam. PDF formātā, jebkādā stilā, kāds valstī ir vispārpieņemts.
20.02.2020 14:19 |
 
Reitings 437
Reģ: 10.11.2019
Es nemeklēju atpazīstamību šajā forumā.
Dari to, ko Tev padodas darīt un viss būs kārtībā!
20.02.2020 14:05 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
bulta - un cik veiksmīgu uzņēmumu tev ir ? Lai piešķirtu nedaudz credibility tavam viedoklim
20.02.2020 13:48 |
 
Reitings 437
Reģ: 10.11.2019
Tava izglītība nekur nevienu neinteresē. Jau minēju, tā interesē tikai Tevi.
Vai ir svarīgi, kas rakstīts Tavā CV? Nē.
Vecāku statuss? Es pazīstu dažus no top100 Latvijas bagātākajiem cilvēkiem, nevienam no viņiem vecāki nav devuši neko vairāk, kā citiem. Vērtīgākais, ko vecāki var dot ir dzīves pieredze un morāls atbalsts smagos brīžos. Ar naudu rīkoties neviens cits Tevi neiemācīs, kā tikai Tu pats. Vai esi aizdomājusies, kāpēc pedagogi pasniedz biznesa pamatus? Tāpēc, ka labi uzņēmēji netērēs savu laiku strādājot par pedagogiem un labi pedagogi nekļūs par uzņēmējiem. Tās ir lietas, ko jāmācās pašam, to CV neierakstīsi, bet to lieliski varēs pateikt pēc cilvēka reālajiem darbiem.
Atkal - biznesam jābūt idejai? Nē. Idejas ir visiem. Ideja NAV svarīga, ir svarīga cilvēka degsme un motivācija būt noderīgam sabiedrībai un ar šo degsmi nauda nāks pati!
20.02.2020 12:53 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Kiskismau - Francijā ir strikta likumdošana ar minētajam praksēm. Tās var veikt tikai cilvēki ar studentu statusu. Jau mēģināju šo ceļu, lai dotos uz priekšu. Ar līgavaini ar esmu runājusi. Cik var, viņš man palīdz.
20.02.2020 12:41 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Nobriedušais, ieteikumi ir labi. Un jā, man noteikti jāuztaisa CV standarta formā, jo, iespējams, tieši tas strādā pret mani. (Laikam, kad automātiski uploadeju savu cv un nepareizi sadalās mana informācija tajā formā, tas liecina, ka sistēma nevar salasīt to)
Biznesu jau labprāt, bet idejai un tās izpildei jābūt ļoti labai, lai tā atnestu pastāvīgus ienākumus.
Bulta - piekritīšu, ka mana izglītība maz interesē šeit. Bet zini, tam ka vecāku statuss neinteresē, tam gan nepiekritu. Ja paskatīsies statistiku, tas ir tieši visietekmējošākais faktors, kas nosaka, vai dzīvē būs lieli panākumi. Un par podiem runājot, sabiedrībai tas ir noderīgāk, bet ar cv ar 5 gadu pieredzi podu beršanā, varēšu arī iet tajos podos pati kakāt.
20.02.2020 12:39 |
 
Reitings 437
Reģ: 10.11.2019
Tendresse @ 20.02.2020 00:02
Gecko slinkums man nav, bet par pàrdeveju ar negribu iet. Kurš pamet savu valsti un ģimeni ar augstāko izglītību, lai rietumos par pārdevēju savu dzīvi nostrādātu.

Tava augstākā izglītība interesē tikai Tevi.
Francijā pavisam noteikti darbu atrast var, šeit tikai ir kārtējais gadījums, kad pašnovērtējums ir nesamērīgi augsts un nav kas deguntiņu no mākoņiem nolaiž.
Dzīve nevienam nav paredzējusi neko. Atceries, ka izglītība, vecāku/radinieku statuss vai finansiālā situācija NEVIENU neinteresē. NEVIENU! Cilvēkus interesē tikai Tavs darbs un tas, kāds Tu esi cilvēks darot šo darbu. Sēžot mājās ar savu deguntiņu mākoņos un nedēļām nesocializējoties Tu esi sabiedrībai parazīts. Skarbi, bet tā nu tā dzīve ir iekārtota. Sabiedrībai noderīgāks būs tas cilvēks, kurš strādājis divas maiņas par trauku mazgātāju, lai sakrātu naudiņu un atvērtu savu kafejnīcu un tā vietā lai vakarā skatītos kārtējo patērētāju sabiedrības uzspiesto seriālu netfliksā, sēž un berž podus, kurus piekakājušas tādas sabiedrības dāmas kā Tu.
Un šādi cilvēki, kuri dara, šādi cilvēki ir zelts, vienmēr atradīs darbu, vienmēr būs sabiedrībai nepieciešami un šādu cilvēku dēļ pasaule griežas uz pareizo pusi.
20.02.2020 12:32 |
 
Reitings 60
Reģ: 27.12.2019
Tendresse @ 20.02.2020 00:02
Gecko slinkums man nav, bet par pàrdeveju ar negribu iet. Kurš pamet savu valsti un ģimeni ar augstāko izglītību, lai rietumos par pārdevēju savu dzīvi nostrādātu.
? Neviens jau nesaka ka Tev pa pārdevēju jāiet. Tavs tonis droši vien arī atspoguļojas Tevis nosūtītajos CV.
20.02.2020 12:02 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Francijā tevi točna neviens nagaida. Latvijā jā varbūt ir grūti, bet tur vismaz ir tava ģimene kura tev palīdzēšu un kura tevi gaida. Vai tad Francijā ir baigi lētāk kā Latvijā? Cik zinu dzīvokļi tur baigi dārgi tā pat arī restorāni. Jā Latvijā arī tagad dzīvokļi nesamērīgi dārgi, bet vismaz tev to izīrēs nevis būs jānoskatās kā visa dzīve paiet gar degunu. Pieņemu pie vainas aizspriedumiem par ārzemniekiem ir bēgļu krīze.
Ja vēlies palikt tur tad sāc veidot kontaktus. Varbūt pameklē prakses vietas kur nemaksā daudz vai kur nemaksā nemaz, jo tādā veidā būs vismaz kādi kontakti. Un ir liea atšķiriba starp mājas sēdēšana par ko nemaksā no atrašanās darba vietā kur nemaksā.
Pajautā savām saderinātajam varbūt viņš tev var palīdzēt un iekārtot darbā. Vai esi runājusi ar viņu par šo tēmu?
Ja tomēr nesanāk atrast sevi Francijā tad labāk brauc mājās. Jā no sākuma būs grūti, bet vismaz būsi laimīgāka.
20.02.2020 06:50 |
 
Reitings 149
Reģ: 30.01.2020

Tendresse teksts @ 20.02.2020 00:01
Nobriedušais- Fr

Ja jūs vairāk kārt mainījusi savu CV tad ir liela iespējamība, ka visi jūsu CV ir viena lielajā datubāzē apvienoti viena ierakstā, kur var redzēt visas izmaiņas. Uzņēmumi bieži vien lieto tādas datubāzes lai izvairīties no CV krāpšanās.
Līdz ar to viņi var interpretēt to ka krāpšanu, nevis CV pieskaņošanu noteiktam amatam.
Ka arī daudziem uzņēmumiem it īpaši starptautiskiem ir tā saucamas graduates schemas. Jūsu vieta es pamēģinātu tos.
Iesaku uzsākt ar tiem lieliem starptautiskiem uzņēmumiem FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix and Google), jo pēc tam būs vieglāk sameklēt darbu citur. Nevajag baidīties, it īpaši ja jūs bijāt viena no labākiem studentiem (to arī vajadzētu pateikt CV ja tas tā ir).
https://www.amazon.jobs/en/jobs/981333/france-business-development-graduate-h-f
https://www.amazon.jobs/en/search?base_query=Graduate&loc_query=France&latitude=48.85718&longitude=2.34141&loc_group_id=&invalid_location=false&country=FRA&city=®ion=&county=
Filtrējāt āra tos tehniskas programmas un meklējiet to kas jums labāk der.
Sameklējiet arī pareizo CV formātu. Ja jums nav tas pareizais tad jūs var vienkārši ignorēt, jo uzņēmumi lieto mākslīgo intelektu kas pieskaņots kādai standarta CV formai (pat laukumu nosaukumi un virsraksti) un ja jums ir savādāks tad tas arī var ietekmēt. Varbūt jums nav to skillset match. Parasti rekomende to CV iekšā iebūvēt sludinājuma saturu (ar pašu mazāko fontu, balta krāsa uz balta fona, lai cilvēks ar aci nevar to saredzēt), lai dabūtu to "match" kas parasti notiek automātiski, jo tas sistēmas izstrādā nekompetenti programmēšanas inženieri un pēc tam vienkāršie cilvēki cieš no tā.
Bet atkal, jūsu gadījumā es padomatu arī attīstīt pašai savu uzņēmējdarbību ja nekas augstāk minētais nenostrādā. It īpaši tagad, kad jūsu virs izmaksā jums dzīvesvietu un ēdamo.
Jums kāda izglītība?
Starptautiskais bizness?
Kāda jums ir problēma uzsākt kādu biznesu pašai?
Apgustiet kādu arodu un uz priekšu. Sākuma būsiet pašnodarbināta, jo labāk veiksies jo lielāks bizness būs.
Pēc tam vienkārši vadīsiet.
Ja jūs runājat vairākas valodas ieskaitot angļu, krievu tad jūs varat būt par gidu.
Izvēlaties to biznesu kur jūs strādāsiet pa taisno ar patērētajiem. Iespējams tas būs pakalpojumu sfērā, kur nav nepieciešami ieguldījumi.
Jūs tak esat diplomēta starptautiska uzņēmēja, ko man jums skaidrot?
Kāda velna pēc jūs vispar gājāt uz to starptautisko biznesu?
Lai strādātu kāda cita labā?
20.02.2020 01:23 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Gecko slinkums man nav, bet par pàrdeveju ar negribu iet. Kurš pamet savu valsti un ģimeni ar augstāko izglītību, lai rietumos par pārdevēju savu dzīvi nostrādātu.
20.02.2020 00:02 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Nobriedušais- Fr
Reāli tā ir valsts, kur pat dzīvokli ārzemniekiem negrib izīrēt... nezinu, ko es te daru. Bet es reāli arī agrāk biju mēģinājusi atgriezties Latvijā un sastopos ar ienākumu un izmaksu nesamērības skarbo realitāti.. es taču nevaru atgriezties pie vecākiem un sākt no nulles tad, kad gadiem esmu mēģinājusi šo sasniegt. Bet šķiet, ka uz priekšu ar vairs tikt nevar. Un neliekas arī, ka Latvijā mani gaidītu ar atplestām rokām.
20.02.2020 00:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits