No kā izvairīties kosmētikā?

 
Reitings 610
Reģ: 24.07.2012
Sveikas!Vakar noskatījos raidījumu “Toksiskais skaistums” un tas manī raisīja lielas pārdomas par to,kas patiesībā ir mūsu kosmētiskajos līdzekļos un ko tas mums spēj nodarīt.Un tad sapratu,cik patiesībā sarežģīti būtu visiem produktiem atrast alternatīvas bez šiem kaitīgajiem ķīmiskajiem savienojumiem.Jo to ir tik daudz un es pat nespēju visus atcerēties,kam būtu jāpievērš uzmanība.
No kādu ķīmisko vielu klātbūtnes jūs izvairāties?
18.02.2020 08:37 |
 
Reitings 610
Reģ: 24.07.2012
Kiskismau,kas tās par šampūnziepēm?
Kāpēc cinks?Internetā neatradu par tā kaitīgumu.Turklāt bio kosmētikā tas ir.
Pēc raidījuma nav vēlmes lietot produktus ar talku,parabēniem,ftalātiem un vēl veselu bariņu vielām,kuras es pagaidām nespēju atcerēties.?
Man būs grūti,jo ir problemātiska sejas āda,ikdienā lietoju korektoru,pūderi,uzacu zīmuli.Un visi šampūni,dušas želejas,krēmi,depilācijas krēms,skrubis,dezodorants.Arī pēdējā laikā vairāk veselības problēmu,bieži slimoju.Bet nezinu,vai tas ir saistīts.
Ej,cik labi būtu,ja būtu perfekta sejas āda,tad jau vispār easy,neko nelieto un ej.
18.02.2020 09:55 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Noteikti parabēni un cinks, citi metāli.
Kosmētiku lietoju ļoti maz un tā ir vai nu bio vai arī mājas atrodamās lietas. Piemēram šampūnziepes, to sastāvs ir ļoti īss un saprotams. Ja sausa āda tad izmantoju kokosriekstu eļļu vai jojobas(žožobas kā nu kurš saka). Tonālo vispār nelietoju. Skropstas gan krāsoju un tagad mēģināšu atrast kādu mazāk kaitīgu skropstu tušu. Protams, ja grib mazāk ķīmisku kosmētiku kosmētiku tad jārēķinās ka tā nebūs tik noturīga vai tik pigmentēta.
Man pietiek ka sevi piespiedu kārtā indēju darbā tāpēc negribas vēl to darīt ar kosmētiku. Par pierādījumu tam ka tā indešana notiek ir vairogdziedzera mezgli kuri ir ar vienu ļaundabīgu pazīmi. Lai gan ģimenē nevienam problēmas ar to nav bijušas un visi vairogdziedzera hormoni normā utt. Pagaidām ārsti iesaka nogaidīt, jo vēzis tas nav, bet kaut kas to mezglu augšanu ir izraisījis. Iespējams kosmētika jo pirms diviem gadiem to lietoju ļoti daudz un neskatoties uz sastāvu.
18.02.2020 09:27 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits